ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Re: Български автомобилен съюз - ние знаем всичко за закона

Мнение от marto853. » 27 Дек 2009, 21:32

Ти пак не си разбрал не съм за 100лв. но недей си мисли,че съм карал безгрижно тези 8 мес.А колкото до това,че съм говорил лошо за сдружението не е така просто казвам,че не са толкова розови нещата колкото ги представяш.И не мога да разбера зашто си мислиш,че 100лв. са огромна сума пари за мен.Никога не съм казвал,че забавянето на делото е по ваша вина.А и колко пъти ще ми предлагаш да си взема членския внос да не знаете нещо по делото което аз не знам.
Ето ти моя тел.0878982328 за да не спамим и занимаваме излишно форума.
Последна промяна marto853. на 27 Дек 2009, 22:21, променена общо 1 път
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Bugatti Veyron

Мнение от bau.bg » 27 Дек 2009, 22:20

marto853. написа:Ти пак не си разбрал не съм за 100лв. но недей си мисли,че съм карал безгрижно прес тези 8 мес.А колкото до това,че съм говорил лошо за сдружението не е така просто казвам,че не са толкова розови нещата колкото ги представяш.И не мога да разбера зашто си мислиш,че 100лв. са огромна сума пари за мен.Никога не съм казвал,че забавянето на делото е по ваша вина.А и колко пъти ще ми предлагаш да си взема членския внос да не знаете нещо по делото което аз не знам.
Ето ти моя тел.0878982328 за да не спамим и занимаваме излишно форума.

Нещата не ги представям като розови.... , нещата ги представям такива каквито са....прочети всички постове внимателно.....! По отношение на телефона ти , мога да ползвам всички предоставени от теб координати за връзка.... По въпроса за делото ти , нямам никаква предварителна информация..... в смисъл, в заседанието ще се произнесе съответния съдебен състав..... ние не можем да влияем на съда.
Честно казано се извинявам за по острия си тон, но се подразних от твоя пост че за 20 лв, глоба и вече 8 месеца ....едва ли не те мотаем. Съдебната система работи по определен начин, в България тя е изключително бавна..........

Още веднъж ти желая весели празници.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 coupe 323ci
Детайли за колата: Някво купе 2.5

Мнение от marto853. » 27 Дек 2009, 22:24

:yes: Точно това и аз изках да кажа,че нещата са много по-сложни от колкото си мислим ние не запознатите.
новият ми номер: 0877787835

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 27 Дек 2009, 22:35

marto853. написа::yes: Точно това и аз изках да кажа,че нещата са много по-сложни от колкото си мислим ние не запознатите.

В заключение само ще кажа следното:

Най-малкия хонорар да се яви адвокат в съдебна зала е - 150 лв.... най-често искат 200 лв
Най-ниската цена за жалба до районен съд е - 30 лв.................най-често искат 50 лв
Подобна е цената за възражение по акт, и за правна консултация.....
Останалите няма да ги изреждам......

и това са цени за всяко явяване..... , за всяка жалба и за всяко възражение.....
Знаеш че при нас не е така !!! и това е факт....., както и че всичко е написано в сайта..... няма нищо скрито.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от Mitaka85 » 28 Дек 2009, 10:31

специални поздрави на Борис Гаврилов от мен!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 28 Дек 2009, 11:44

Аз пак да попитам понеже не ми беше отговорил относно давноста на актовете...
2 години от връчване на постановлението ли е или има изменения ?

П.П. Благодаря ти ВЕЛИК СИ :bowdown: :bowdown: :bowdown:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 28 Дек 2009, 12:07

Ogi написа:Аз пак да попитам понеже не ми беше отговорил относно давноста на актовете...
2 години от връчване на постановлението ли е или има изменения ?

П.П. Благодаря ти ВЕЛИК СИ :bowdown: :bowdown: :bowdown:

ЗАНН

Чл. 82. (1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право да се
упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено
наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето спрямо
наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с което е
прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността административното
наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по ал.
1.
(4) (Нова - ДВ, бр. 28 от 1982 г.) Разпоредбата на предходната алинея не се прилага
по отношение на глобата, когато за събирането й в срока по ал. 1 е образувано
изпълнително производство. Това се отнася и за висящите дела, давността по които не е
изтекла до влизането на тази алинея в сила.

абсолютната давност е посочените срокове в ал. 1 + 50%

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 28 Дек 2009, 20:40

И аз да се наредя на опашката от питащи.
Колега моя проблем е следния - март месец ми написаха акт за минаване на червено на караулката за Самоков, аз се движех по Околовръстното посока Младост4, навлезох в светофара, светна оранжево, колоната наби спирачки по незнайни причини и като се изнесох от кръстовището вече беше червено и съответно господата ме спряха и ми написаха акт за това, въпреки, че видяха а и аз все пак им обясних какво е станало. Както и да е, оттогава до миналия месец карах един приятел катаджия да ми пише актове за да мога да карам, защото с това червено искат да ми вземат 8 точки а аз имам само 7. Миналия месец намерих една връзка в КАТ, отидох, платих си всички задължения без това по този акт, взех си постановлението, каза ми да го обжалвам и да се запиша на възстановяване, че докато изтече процедурата по обжалването да си имам пак точки.
Вчера ми дойде призовка от съда да се ява в 7 дневен срок и да представя доказателства по случая???
Сега, питането ми е:
1. Задължително ли е да се ява с адвокат?
2. Какво в случая трябва да са доказателствата? Имам сидетел, който тогава беше с мен в колата, да го водя с мен ли?
3. Като ми написаха акта, само ми даде да го подпиша катаджията и не ми даде да пиша дали имам или нямам възражения, това поле е празно? Може ли да използвам това в съда, че той ми е отказал да напиша свойте възражения?
4. Полицая разписал се като свидетел, се появи в караулката горе долу към края на писането на акт-а ми, носейки обяд за тях от Горубляне, т.е. по време на моето "нарушение" той въобще не беше на или около кръстовището, това може ли също да се използва?
Мерси предварително :bowdown:
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 28 Дек 2009, 21:26

bau.bg написа:Поздрави на всички фенове на BMW, тук ще се опитаме да ви бъдем максимално полезни с това в което сме най добри - правната материя, Закона за движение по пътищата, Закона за административни нарушения и наказания, както и всички свързани с това наредби и разпоредби.
Желанието ни е всеки шофьор да знае какво как и защо може да направи когато му се случи "случка" по линия на КАТ-Пътна полиция, Катаджий дебнещи в засада в храстите, Катаджии скачащи на капака в желанието си самоотвержено да ви/ни спрат като нарушители на "закона" .
Тук ще се опитаме да ви научим как да реагирате на словесната атака - "....и са кво праим а....." ,
Да ви кажем че имаме много добри отношения с едни висши началници които разглеждат с голямо внимание сигнали за "корумпирани" катаджии, и взимат интересни мерки срещу взимащите подобни "почерпки" от сърце.....

Ние сме нестопанска организация регистрирана в обществена полза. Съответно не разделяме печалба, поради това нямаме финансови интереси в това което правим. За 2009 година имаме 10 000 /десет хиляди/ члена, а се надяваме членовете ни да станат 100 000 през 2010 година, за да знаят всички управляващи и да разберат че е време да се съобразяват с българските шофьори. Така ще можем да направим нов закон за движение по пътищата, актуален и нормален, с минимум възможност за корупция.

Питайте.... смело :)

Колега, нищо подобно не се случва в темата, "помагаш" на джигити, които отдавна трябва да са пешеходци. Коментирай общите правила по движението, а не лични проблеми и то на хора с 0 точки.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 335i LCI Xdrive
Мечтае да кара: каквото кара
Детайли за колата: Mhd stage 2+ RON98, Xhp stage 3, X-delete, downpipes, inlets, tial blow-off, charge pipe, 5'' FMCI
635Csi L6 manual, sls, lsd

Мнение от kapitanat » 28 Дек 2009, 21:37

Здравей и благодаря от мое име и на другите членове на клуба за изключително полезната тема . Имам два въпроса:
1. Писаха ми акт за отнемане на предимство, ситуацията беше, че аз правих ляв завой , колата която беше на пътя с предимство беше на поне 100-150 , но аз влязох с лек дрифт в завоя , съответно полицайте ме спряха и като не можаха да се хванат за нищо ми писаха акт за отнето предимство като беше повече от явно, че не е така , просто за да направят на пук, аз писах като възражение , че няма да си платя акта докато полицаят не отиде на очен лекар и не докаже , че може да вижда, но явно чувството ми за хумор не им допадна и все пак акта си остана , мога ли да направя нешо по въпроса и дори да не мога как да се предпазят от безочливостта на полицаите други коглеги .
2. Имах акт за превишена скорост по путя Перник - Дупница ( много прилича на магистрала ама не е ) в момента когато полицаите ме спряха друга кола ме изпреварваше , а те на мен писаха акт исках да ми докажат , че това е моята скорост а не на другия автомобил , а те ми отговориха , че не им пукало да съм писал възражение и тука идва проблема , че аз съм от Бургас и ако искам да се занимавам , ще трябва да ходя до съда в Перник и просто се отказах , платих си глобата от 150лв и си загубих книжката за 2 месеца безпричинно , не карах с повече от 110 . Какво се прави в този случай ?

Благодаря предварително
Тогава дадох на 3 та и видях как стрелката на километража докосва цифрата 200км/ч BMW Alpina 1996

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 28 Дек 2009, 21:56

Искам да попитам може ли КАТ да ми направят проблеми за затъмнено задно стъкло? Под затъмнено имам предвид, че като застанеш зад колата не се вижда абсолютно нищо от вътрешността на колата, а стъклото изглежда като черна стена.
.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 28 Дек 2009, 22:03

twin spark написа:Колега, нищо подобно не се случва в темата, "помагаш" на джигити, които отдавна трябва да са пешеходци. Коментирай общите правила по движението, а не лични проблеми и то на хора с 0 точки.

Колега, по въпроса че помагаме на "джигити" .... искам да разясня нашата теория свързана с нарушенията по ЗДВП.
Качил съм файл за ПТП-тата за 2007 и 2008 година и защо се случват те. Превишената скорост е най малкия проблем.
Едно време имаше такава сентенция:
Книжка ...кола не кара !
Последно при разговор с Марин Раковски /провери в нета кой е той/ го запитах, какво ще се случи ако отнемат книжките поради изчерпани точки на ..... 50 000 шофьора...или на 500 000 или на 1 000 000.... ? колко от тези шофьори с отнети книжки ще спрат да карат коли ? И какво ще стане ако изведнъж всички започнат да управляват колите си без книжки ...? Може би ще вкарат в затворите 500 000 човека ????!!!! А какво ще стане ако по примера на тези шофьори с отнетите книжки и останалите общо 4 000 000 шофьора решат че няма нужда да имат книжка за да карат ????
Не знам дали си наясно че "книжката" е доста нов документ.... не съм сигурен дали се е появила в България през 50-те или 60-те години ...... и първоначалната теория е била да се въведе едно минимално обучение.
Думата "джигити" е медийна дума и реално ги оприличава на казаците, с капи на главите и развели перчеми как тичат в степта ...... с превишена скорост !? .... Весело е само като си го представи човек....
крайно време е да стане ясно че в България хората не се делят на шофьори и пешеходци, тук имаме 7,6 милиона участници в движението, всеки един със пълни граждански права, и 3,2 милиона автомобила.
Ние не сме съгласни, катаджийте да си играят с нас на стражари и апаши в храстите, ние не сме съгласни че трябва да пълним джобовете на катаджийте за да не ни наложат "законна" глоба.....за нарушение на един скърпен и шантав закон за движение по пътищата. Ние не сме съгласни катаджийте да ни съдят без съд и присъда....
А ти съгласен ли си ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 28 Дек 2009, 22:09

Tano написа:И аз да се наредя на опашката от питащи.
Колега моя проблем е следния - март месец ми написаха акт за минаване на червено на караулката за Самоков, аз се движех по Околовръстното посока Младост4, навлезох в светофара, светна оранжево, колоната наби спирачки по незнайни причини и като се изнесох от кръстовището вече беше червено и съответно господата ме спряха и ми написаха акт за това, въпреки, че видяха а и аз все пак им обясних какво е станало. Както и да е, оттогава до миналия месец карах един приятел катаджия да ми пише актове за да мога да карам, защото с това червено искат да ми вземат 8 точки а аз имам само 7. Миналия месец намерих една връзка в КАТ, отидох, платих си всички задължения без това по този акт, взех си постановлението, каза ми да го обжалвам и да се запиша на възстановяване, че докато изтече процедурата по обжалването да си имам пак точки.
Вчера ми дойде призовка от съда да се ява в 7 дневен срок и да представя доказателства по случая???
Сега, питането ми е:
1. Задължително ли е да се ява с адвокат?
2. Какво в случая трябва да са доказателствата? Имам сидетел, който тогава беше с мен в колата, да го водя с мен ли?
3. Като ми написаха акта, само ми даде да го подпиша катаджията и не ми даде да пиша дали имам или нямам възражения, това поле е празно? Може ли да използвам това в съда, че той ми е отказал да напиша свойте възражения?
4. Полицая разписал се като свидетел, се появи в караулката горе долу към края на писането на акт-а ми, носейки обяд за тях от Горубляне, т.е. по време на моето "нарушение" той въобще не беше на или около кръстовището, това може ли също да се използва?
Мерси предварително :bowdown:

Не разбрах точно всичко, но мисля че разбрах главното. Ако ти си платил всичките си задължения в КАТ, без Наказателното постановление което явно обжалваш в съда, то е трябвало да ти издадат една бележка че нямаш задължения и с нея да се запишеш на курс за възстановяване на контролни точки. Цените варират от 60 до 100 лв и възстановяваш еднократно за една година 13 точки. На делото най добре иди със свидетел и адвокат. Ако вече ис възстановил точки, дори да загубиш делото на първа инстанция и съда потвърди наказанието, пак няма да си на минус точки. Ако обаче искаш можеш да обжалваш и на втора инстанция - Административен съд. Но пак ти казвам - по добре се консултирай с адвокат и иди с него и свидетел.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 28 Дек 2009, 22:23

kapitanat написа:Здравей и благодаря от мое име и на другите членове на клуба за изключително полезната тема . Имам два въпроса:
1. Писаха ми акт за отнемане на предимство, ситуацията беше, че аз правих ляв завой , колата която беше на пътя с предимство беше на поне 100-150 , но аз влязох с лек дрифт в завоя , съответно полицайте ме спряха и като не можаха да се хванат за нищо ми писаха акт за отнето предимство като беше повече от явно, че не е така , просто за да направят на пук, аз писах като възражение , че няма да си платя акта докато полицаят не отиде на очен лекар и не докаже , че може да вижда, но явно чувството ми за хумор не им допадна и все пак акта си остана , мога ли да направя нешо по въпроса и дори да не мога как да се предпазят от безочливостта на полицаите други коглеги .
2. Имах акт за превишена скорост по путя Перник - Дупница ( много прилича на магистрала ама не е ) в момента когато полицаите ме спряха друга кола ме изпреварваше , а те на мен писаха акт исках да ми докажат , че това е моята скорост а не на другия автомобил , а те ми отговориха , че не им пукало да съм писал възражение и тука идва проблема , че аз съм от Бургас и ако искам да се занимавам , ще трябва да ходя до съда в Перник и просто се отказах , платих си глобата от 150лв и си загубих книжката за 2 месеца безпричинно , не карах с повече от 110 . Какво се прави в този случай ?

Благодаря предварително

Определено имаш чувство за хумор, що се отнася за пътните ни полицаи :)
По пътя Перник - Дупница има много отбивки, бензиностанции и ограничения на скоростта. Там седят денонощно и цакат здраво актове за превишена скорост.
И в двата случая си длъжен да обжалваш, най-малкото за да заявиш своята гражданска позиция. При превишението на скоростта слабото звено е радара. Трябва да е минал на технически преглед за годината, другото е дали наистина има знак на това място и дали този знак има документ че трябва да се намира там ? Третото нещо е дали си бил сам или имаш и свидетели. Четвъртото е - доколко е бил грамотен актосъставителя. Пето - Дали наказателното постановление е коректно написано, или някой е направил копи-пейст от предишния случай с твоите имена.
Общо взето документи от този род се четат много внимателно.
По въпроса за лекия дрифт в завоя.... полицая отива в съда и казва - аз така видях !!!! Тук вече идва нещо което още го няма в България. Нарича се - полицейска доблест !! За съжаление, това не се придобива с пагоните и униформата.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bau.bg » 28 Дек 2009, 22:27

Spoony написа:Искам да попитам може ли КАТ да ми направят проблеми за затъмнено задно стъкло? Под затъмнено имам предвид, че като застанеш зад колата не се вижда абсолютно нищо от вътрешността на колата, а стъклото изглежда като черна стена.

Ако имаш странични огледала, можеш да имаш затъмнено задно стъкло и затъмнени странични стъкла на задните врати. В случая катаджиите се бъзикат с тебе, явно си им симпатичен.... :)
Снимката на Краси Костов ти седи добре на постовете ... поздрави !

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум