Студена пали, топла се колебае
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Студена пали, топла се колебае
Четох всевъзможни теми за колебания в оборотите, но не успях да намеря проблем като моя.Всъщност дори не съм сигурен, че това е някакъв проблем, но се проявява в почти 100% от случаите и превантивно реших да се допитам до вас.Тревожи ме следното - сутрин врътвам ключа, колата пали без да се замисля и държи перфектни обороти.Това става на свободна, без да докосвам педала на газта.Потеглям и си карам.Колата си е перфектна, всичко е наред.Оставям я обаче и се връщам след час, малко повече или малко по-малко, няма значение.Паля колата и веднага след запалването, оборотите рязко падат до чертата след нулата, вдигат се малко нагоре, после пак падат, и така два три пъти прави, докато не се стабилизира.На няколко пъти съм подавал леко газ, за да не изгасне.Случвало се е да паднат и малко под чертата, колата тресе и всеки момент ще изгасне.Досега не е гаснала, ама и няма как - в по критичните случаи давам газ.Идеи? 

- santo_bansko
- ентусиаст
-
- Кара: Само компоти:)
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Re: Студена пали, топла се колебае
Направи тази процедура може да се оправи
viewtopic.php?f=8&t=179052
viewtopic.php?f=8&t=179052

Аз имам точно същият проблем от година и смених какво ли не (то си беша наложително) и така и не се оправя. При мен по-точно е така, като запаля първите две-три минути е добре, а после преди стрелката да тръгне да излиза от синята зона почва яко да играят оборите на свободна или като съм спрял, същото като тръгвам на полусъединител падат ряко и после изведнуж се качват и тръгва да гасне. Много е дразнещо. Сменил съм: темп. датчик, термостат, ламбда сонда и всички филтри, слагах от тази течност за прочистване на дюзите. Проверяван е TPS, DISA, всички компресии, въздух, дебитомер (пробвах с друг от колега от форума), както и на компютър е гледана. Карал съм я при добри майстори и ми казват едно и също, остави колата, ще ти я разглобим, ама ще трябва да те оръсим:) Това което остана като съмнение е бензинова помпа.
- raduslaf
- ентусиаст
-
При мен колебанията в оборотите са единствено в първите няколко секунди след запалването на топъл двигател.Щом се нормализират веднъж, колебания вече няма.Аз не разбирам от двигатели и няма начин да тръгна сам да чистя, затова засега ще го оставя така, а ако вземе да гасне, ще му мисля
Ако има колеги с подобен решен проблем, ще се радвам да споделят опит 

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега при мен е същият проблем 1към1 с твоя,но го прави когато застуди времето,като е топло не
Сменил съм какво ли не и...
Ще следя темата с интерес и надежда
Весели празници на всички 

325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
- raduslaf
- ентусиаст
-
transporter_81 написа:Колега при мен е същият проблем 1към1 с твоя,но го прави когато застуди времето,като е топло не![]()
![]()
Сменил съм какво ли не и...
Ще следя темата с интерес и надежда
Весели празници на всички
Възможно е и да го прави само зимата, но нямам идея тъй като купих колата, преди 2-3 седмици

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
Колега не вярвам на е нормално,защото като се стопли времето проблема изчезва,ходих на диягностика и ми казаха че всичко ми е 6
Сменял съм фиури,маркучи и каквото се сетиш и проблема си остана
При мен точно като е запаля няма проблем,и с всяко следващо палене започва танца на оборотите и глъхненето за няколко секунди и незнам за този стъпков мотор дето са ти пратили линк
Мисля, че с теб само стреляме на посоки 

- raduslaf
- ентусиаст
-
Щом лятото изчезва на 100%, значи студът играе роля
Въпросът е какво прецеква
Ти от колко време си с този проблем?

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
Миналата зима го нямах този проблем,поеви се тази зима 

raduslaf написа:Щом лятото изчезва на 100%, значи студът играе роля Въпросът е какво прецеква...
Околната температура се отразява основно на две неща
1. температура на входящия въздух и на охлаждащата течност (датчиците се хващат на диагностика)
2. вискозитет на маслото - пълнене и работа на хидравличните повдигачи (не се хваща на диагностика) .....
- raduslaf
- ентусиаст
-
tsb_bg написа:raduslaf написа:Щом лятото изчезва на 100%, значи студът играе роля Въпросът е какво прецеква...
Околната температура се отразява основно на две неща
1. температура на входящия въздух и на охлаждащата течност (датчиците се хващат на диагностика)
2. вискозитет на маслото - пълнене и работа на хидравличните повдигачи (не се хваща на диагностика) .....
Сега кажи и защо околната температура оказва различно влияние на паленето на студен и топъл двигател, като в нашия случай, това, което се случва е в разрез с всякакви логики

Ето го моя случай, преценете до колко има общо с вашия
И аз в началото тръгнах по пътя на логиката и стигнах до истината по дългия (и трудния) път ...
viewtopic.php?f=35&t=149302
И аз в началото тръгнах по пътя на логиката и стигнах до истината по дългия (и трудния) път ...
viewtopic.php?f=35&t=149302
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
-
Колега проблема ти е сходен но не е като нашия
Ние ,или поне аз нямам ванос и тресе при всяко палене след първоначалното за деня,както е при коегата, която е и темата 

Остави го VANOS-a (пръстените ги смених само за да използвам случая)
Гледай какво съм писал за хидравличните повдигачи. След цялото това лутане по електроника и датчици се насочих на там тях въпреки, че нямаше шумове, промяна на динамиката или каквито и да е симптоми за тях ....
Не твърдя, че това е причината и при вас, но все пак е насока и не го изключвайте като вариант (както направих аз в началото)
Гледай какво съм писал за хидравличните повдигачи. След цялото това лутане по електроника и датчици се насочих на там тях въпреки, че нямаше шумове, промяна на динамиката или каквито и да е симптоми за тях ....
Не твърдя, че това е причината и при вас, но все пак е насока и не го изключвайте като вариант (както направих аз в началото)
57 мнения
• Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4