Студена пали, топла се колебае
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
			57 мнения
			 • Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4

- raduslaf
- ентусиаст
- 

- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Студена пали, топла се колебае
Четох всевъзможни теми за колебания в оборотите, но не успях да намеря проблем като моя.Всъщност дори не съм сигурен, че това е някакъв проблем, но се проявява в почти 100% от случаите и превантивно реших да се допитам до вас.Тревожи ме следното - сутрин врътвам ключа, колата пали без да се замисля и държи перфектни обороти.Това става на свободна, без да докосвам педала на газта.Потеглям и си карам.Колата си е перфектна, всичко е наред.Оставям я обаче и се връщам след час, малко повече или малко по-малко, няма значение.Паля колата и веднага след запалването, оборотите рязко падат до чертата след нулата, вдигат се малко нагоре, после пак падат, и така два три пъти прави, докато не се стабилизира.На няколко пъти съм подавал леко газ, за да не изгасне.Случвало се е да паднат и малко под чертата, колата тресе и всеки момент ще изгасне.Досега не е гаснала, ама и няма как - в по критичните случаи давам газ.Идеи?  

- santo_bansko
- ентусиаст
- 

- Кара: Само компоти:)
- димитър_81
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 318is;Е36 328i;Е46 330i;E60 530d
Re: Студена пали, топла се колебае
Направи тази процедура може да се оправи
viewtopic.php?f=8&t=179052
			viewtopic.php?f=8&t=179052

Аз имам точно същият проблем от година и смених какво ли не (то си беша наложително) и така и не се оправя. При мен по-точно е така, като запаля първите две-три минути е добре, а после преди стрелката да тръгне да излиза от синята зона почва яко да играят оборите на свободна или като съм спрял, същото като тръгвам на полусъединител падат ряко и после изведнуж се качват и тръгва да гасне. Много е дразнещо. Сменил съм: темп. датчик, термостат, ламбда сонда и всички филтри, слагах от тази течност за прочистване на дюзите. Проверяван е TPS, DISA, всички компресии, въздух, дебитомер (пробвах с друг от колега от форума), както и на компютър е гледана. Карал съм я при добри майстори и ми казват едно и също, остави колата, ще ти я разглобим, ама ще трябва да те оръсим:) Това което остана като съмнение е бензинова помпа.

- raduslaf
- ентусиаст
- 

При мен колебанията в оборотите са единствено в първите няколко секунди след запалването на топъл двигател.Щом се нормализират веднъж, колебания вече няма.Аз не разбирам от двигатели и няма начин да тръгна сам да чистя, затова засега ще го оставя така, а ако вземе да гасне, ще му мисля  Ако има колеги с подобен решен проблем, ще се радвам да споделят опит
 Ако има колеги с подобен решен проблем, ще се радвам да споделят опит  

- transporter_81
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: нещо черно
- Мечтае да кара: 850i
- Детайли за колата: Рег. на 30.01.2009
Колега при мен е същият проблем 1към1 с твоя,но го прави когато застуди времето,като е топло не  

Сменил съм какво ли не и...
 Сменил съм какво ли не и...  Ще следя темата с интерес и надежда
  Ще следя темата с интерес и надежда  Весели празници на всички
 Весели празници на всички 

Сменил съм какво ли не и...  Ще следя темата с интерес и надежда
  Ще следя темата с интерес и надежда  Весели празници на всички
325i на части- viewtopic.php?f=134&t=253370
		- raduslaf
- ентусиаст
- 

transporter_81 написа:Колега при мен е същият проблем 1към1 с твоя,но го прави когато застуди времето,като е топло не

Ще следя темата с интерес и надежда
Възможно е и да го прави само зимата, но нямам идея тъй като купих колата, преди 2-3 седмици
 При теб никакво подобрение ли няма?И при теб ли 2-3 пъти падат и се вдигат оборотите и след това се нормализират?Забелязал съм, че на студен двигател като запаля, стрелката при запалването се изтрелва високо нагоре над хиляда оборота, след това си пада малко под хилядата и си стои там.При палене на топъл двигател стрелката отива до хиляда при самото палене и оттам вече знаете какво се случва - надолу, нагоре, надолу нагоре и общо взето се стабилизира.Ако пък в крайна сметка това е нормално и не вреди на колата, аз лично нямам проблем
 При теб никакво подобрение ли няма?И при теб ли 2-3 пъти падат и се вдигат оборотите и след това се нормализират?Забелязал съм, че на студен двигател като запаля, стрелката при запалването се изтрелва високо нагоре над хиляда оборота, след това си пада малко под хилядата и си стои там.При палене на топъл двигател стрелката отива до хиляда при самото палене и оттам вече знаете какво се случва - надолу, нагоре, надолу нагоре и общо взето се стабилизира.Ако пък в крайна сметка това е нормално и не вреди на колата, аз лично нямам проблем 
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
- 

Колега не вярвам на е нормално,защото като се стопли времето проблема изчезва,ходих на диягностика и ми казаха че всичко ми е 6  Сменял съм фиури,маркучи и каквото се сетиш и проблема си остана
 Сменял съм фиури,маркучи и каквото се сетиш и проблема си остана  При мен точно като е запаля няма проблем,и с всяко следващо палене започва танца на оборотите и глъхненето за няколко секунди и незнам за този стъпков мотор дето са ти пратили линк
 При мен точно като е запаля няма проблем,и с всяко следващо палене започва танца на оборотите и глъхненето за няколко секунди и незнам за този стъпков мотор дето са ти пратили линк  Мисля, че с теб само стреляме на посоки
 Мисля, че с теб само стреляме на посоки 
			 Сменял съм фиури,маркучи и каквото се сетиш и проблема си остана
 Сменял съм фиури,маркучи и каквото се сетиш и проблема си остана  При мен точно като е запаля няма проблем,и с всяко следващо палене започва танца на оборотите и глъхненето за няколко секунди и незнам за този стъпков мотор дето са ти пратили линк
 При мен точно като е запаля няма проблем,и с всяко следващо палене започва танца на оборотите и глъхненето за няколко секунди и незнам за този стъпков мотор дето са ти пратили линк  Мисля, че с теб само стреляме на посоки
 Мисля, че с теб само стреляме на посоки 
		- raduslaf
- ентусиаст
- 

Щом лятото изчезва на 100%, значи студът играе роля   Въпросът е какво прецеква
 Въпросът е какво прецеква  Ти от колко време си с този проблем?
 Ти от колко време си с този проблем?

Въпросът е какво прецеква
 Въпросът е какво прецеква  Ти от колко време си с този проблем?
 Ти от колко време си с този проблем?- transporter_81
- кандидат ентусиаст
- 

Миналата зима го нямах този проблем,поеви се тази зима 

raduslaf написа:Щом лятото изчезва на 100%, значи студът играе роля Въпросът е какво прецеква...
Околната температура се отразява основно на две неща
1. температура на входящия въздух и на охлаждащата течност (датчиците се хващат на диагностика)
2. вискозитет на маслото - пълнене и работа на хидравличните повдигачи (не се хваща на диагностика) .....
- raduslaf
- ентусиаст
- 

tsb_bg написа:raduslaf написа:Щом лятото изчезва на 100%, значи студът играе роля Въпросът е какво прецеква...
Околната температура се отразява основно на две неща
1. температура на входящия въздух и на охлаждащата течност (датчиците се хващат на диагностика)
2. вискозитет на маслото - пълнене и работа на хидравличните повдигачи (не се хваща на диагностика) .....
Сега кажи и защо околната температура оказва различно влияние на паленето на студен и топъл двигател, като в нашия случай, това, което се случва е в разрез с всякакви логики
 Ако зимата на топъл двигател не ще да пали, защо лятото на топъл да иска?
 Ако зимата на топъл двигател не ще да пали, защо лятото на топъл да иска?Re: Студена пали, топла се колебае
Ето го моя случай, преценете до колко има общо с вашия
И аз в началото тръгнах по пътя на логиката и стигнах до истината по дългия (и трудния) път ...
viewtopic.php?f=35&t=149302

И аз в началото тръгнах по пътя на логиката и стигнах до истината по дългия (и трудния) път ...
viewtopic.php?f=35&t=149302
- transporter_81
- кандидат ентусиаст
- 

Колега проблема ти е сходен но не е като нашия  Ние ,или поне аз нямам ванос и тресе при всяко палене след първоначалното за деня,както е при коегата, която е и темата
 Ние ,или поне аз нямам ванос и тресе при всяко палене след първоначалното за деня,както е при коегата, която е и темата 
			 Ние ,или поне аз нямам ванос и тресе при всяко палене след първоначалното за деня,както е при коегата, която е и темата
Остави го VANOS-a (пръстените ги смених само за да използвам случая)
Гледай какво съм писал за хидравличните повдигачи. След цялото това лутане по електроника и датчици се насочих на там тях въпреки, че нямаше шумове, промяна на динамиката или каквито и да е симптоми за тях ....
Не твърдя, че това е причината и при вас, но все пак е насока и не го изключвайте като вариант (както направих аз в началото)

Гледай какво съм писал за хидравличните повдигачи. След цялото това лутане по електроника и датчици се насочих на там тях въпреки, че нямаше шумове, промяна на динамиката или каквито и да е симптоми за тях ....
Не твърдя, че това е причината и при вас, но все пак е насока и не го изключвайте като вариант (както направих аз в началото)
			57 мнения
			 • Страница 1 от 4 • 1, 2, 3, 4