Защо вече няма такава музика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Защо вече няма такава музика?

Мнение от xristo » 30 Дек 2009, 11:58

Преди са се създавали стойностни неща,защото самите хора са били такива.Изрази като чест,достойнство,почтенност за тях не са били мръсни думи.Каквото са правели са го правели от сърце и душа. Сега само пари имат в главите,а човека м...........та му. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Дек 2009, 12:11

Защото няма хора, които да я създават. А защо няма такива хора, защото умряха някои от тях, а надежда се се родят други, няма. Няма и да има, защото света става все по-материалистичен и циничен и все повече се цени пошлото, вулгарното и показното, отколкото истински важните неща.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 30 Дек 2009, 16:49

Queen е една от най-любимите ми групи (предполагам и на много други)
бих искал да поздравя всички Колеги със песента Queen - Who Wants To Live Forever със пожелания за Щаслива Нова Година и да сме живи и здрави :bchug: Приятно изкарване на утре и във подписа на един колега пишеше "Алкохолът не е добър Шофьор" :yes:
///M
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krystal » 30 Дек 2009, 17:00

_BmW_™ написа:бих искал да поздравя всички Колеги със песента ....

Благодаря, благодаря...невероятна песен е това.. :bowdown:
Ето и от мен две много любими на Фреди с които ви поздравявам.
http://www.vbox7.com/play:576a1bf7

http://www.youtube.com/watch?v=QtqADo-D3mQ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Дек 2009, 17:04

Нямате ли чувството, че сте малко тесногръди. Несериозно е това, което пишете.
Винаги съм казвал, че старите металисти са новите чалгари ;)
Половината от рок/метал бозата е нещо, което не би ви доставило удоволствие да го слушате. Особено като почнат да се дерат ;)
И споко, свирех на китара преди години, и тогава си бях на същото мнение.
Вчера изкарах цялата магистрала на Red Hot Chili Peppers. Онея са ти уникални. Особено Flea с тоя бас. Тотално добър.
После... Jamiroquai малко за адреналин по завоите към Вакарел...

И един час cruising по центъра с отворен люк и леко свалени стъкла, че не ми се прибираше на Artful Dodger.

Музиката е нещо лично, уважавайте хорския вкус ;)
http://www.youtube.com/watch?v=Kw-Fl_xGpyY

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 30 Дек 2009, 17:17

Колега недей така,всеки си има вкус,и харесва различна музика,аз например това което слушаш ти немога да го понасям,много ми е лигаво и предпочитам див Метъл.
"всеки си има вкус казало кучето и си облизало гъза"
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Дек 2009, 17:21

Да де, именно. Точно това имам предвид. Повечето мнения в тази тема са едва ли не, "ВъХ, умря стария метал, ко ши прайм, няма музика вече". Което въобще не е така. И нарочно за контраст пуснах линка към Artful Dodger :)

Иначе лесно: Веднага линк към някой песен на Guns и почваме всички да си ръкопляскаме ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 30 Дек 2009, 17:27

ок хора... хеви кристмас и метъл нова година :mhihi:
лилов, лекувай се момче, млад си, имаш време :mhihi:
тая тема ще ми е безкрайна, затова :
http://www.youtube.com/watch?v=0IYK1kp5 ... re=related

я колко чалгаджии :mhihi: :mhihi: :mhihi:
и още :
http://www.youtube.com/watch?v=n02Jxqic ... re=related

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 30 Дек 2009, 22:57

Колега Liloff, кой ти говори за метъл изобщо? Свирил, ми аз свиря от '91 и не съм спирал? Това, дето днес му викат музика, се прави не с душата, а с главата, със сметка. Дори родните чалгари не са никакви таланти и творци, а в повечето случаи пеят чужди хитове с български текстове. Понякога и в поп и рок музиката слушам разни песни с толкова безмислени текстове и такъв елементарен аранжимент, че чак се чудя кой луд им е продуцента на тия, обаче кинтите отварят всякакви врати. След 30 г., много ми е интересно какво ще се запомни от ей това време, какъв хит ще остане и хората ще се захласват като го чуят. Да не цитирам заглавия от близкото тридесет годишно минало.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 31 Дек 2009, 1:07

Elesar74 написа:Колега Liloff, кой ти говори за метъл изобщо? Свирил, ми аз свиря от '91 и не съм спирал? Това, дето днес му викат музика, се прави не с душата, а с главата, със сметка. Дори родните чалгари не са никакви таланти и творци, а в повечето случаи пеят чужди хитове с български текстове. Понякога и в поп и рок музиката слушам разни песни с толкова безмислени текстове и такъв елементарен аранжимент, че чак се чудя кой луд им е продуцента на тия, обаче кинтите отварят всякакви врати. След 30 г., много ми е интересно какво ще се запомни от ей това време, какъв хит ще остане и хората ще се захласват като го чуят. Да не цитирам заглавия от близкото тридесет годишно минало.

Ей тук не си прав. И в момента се прави качествена музика. За метъла гарантирам, защото това слушам. И има неща, които ще се слушат след 30 години, можеш да ми вярваш. Вероятно не от толкова хора, защото преди 20-30 години тази музика просто беше модерна и се слушаше от по-голяма аудитория. Но ще се запомни и ще служи за основа на тогавашната музика, точно както Deep Purple и Black Sabbath са в основата на Metallica, а Metallica е в основата на други, по-нови групи. Чудесно разбирам, че продължавате да харесвате златните стари хитове, аз също ги харесвам и ми седят из плейлистите. Но просто не сте прави в общия тон на оплакване в тази тема. Защото на въпроса "защо не се прави нов Smoke on the water например?" отговорът е прост - тази музика вече е правена. Да се прави още от същото би било застой, а застоят е най-сигурният начин да умреш в изкуството.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 31 Дек 2009, 19:08

Няма да убеждавам никой, коя музика е добре и коя не.
Мога да слушам и харесвам това: http://www.vbox7.com/play:6e6bf6a1

Но истински подивявам на това: http://www.vbox7.com/play:a2942276

Айде живи здрави!

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 31 Дек 2009, 19:21

Spoony написа:Вчера си инсталирах играта Guitar Hero и си припомних някой любими стари парчета. Песни като Hotel California, Bohemian Rhapsody, I want to break Free и много други. Все още страшно много хора слушат и се кефят на музиката на Queen, The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin и т.н. Да не говорим за старите поп изпълнители като ABBA, Michael Jackson. Като цяло музиката на 70-те и 80-те е нещо уникално и незабравимо.
А сега какво е- пълно с разни чернюги дето се лигавят като лапета докато пеят (e.g. Lil Wayne) и 90% от новата музика е един гаден и незапомнящ се стил нещо като диско-рап-поп смесица. След 2 месеца тази песен вече е забравена. Само си пуснете City там всичката музика е от този стил. Рока също не е като онзи стария, сега разни групи като Linkin Park се мъчат да правят някаква бунтарска музика, но това не е бунтарската музика от ония времена. Вярно, тогава времената бяха други, бунтарските песни и стилове вече не носят този смисъл.

Защо според вас музиката така се разводни откъм изпълнители, текстове, качество на самата музика?

П.П. Ето и един малък поздрав: http://www.youtube.com/watch?v=B688iTyS ... re=related

ми линкин не са бунтарска музика те са комерс яко първия албум не беше лош :) Иначе system са доста на ниво жалко,че не са задно вече.
А за ония години то всичко от тогава е по-добро и колите бяха коли и музиката музика. :)

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 31 Дек 2009, 23:32

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Мнение от kiro_320 » 01 Яну 2010, 16:27

само яко жица и тва е ... :mhihi: :mhihi:
http://www.youtube.com/watch?v=5UWRypqz ... re=related

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 01 Яну 2010, 17:16

Честита Нова година на Всички! Нека новата 2010г доне се много успехи и щесливи мигове на всички
И един специялен Поздрав :guitarist: :guitarist: :guitarist: :yes: :yes: :yes:

Guns N Roses - Knocking On Heaven's Door

Ето още една много велика песен ! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Angie - The Rolling Stones
///M
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата