ВАЖНО - за пътуващите през Сърбия
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Re: ВАЖНО - за пътуващите през Сърбия
На теория супер..Само който е въртял из градовете(особено Белград),а не е минавал само транзит по магистралата,знае за каква тъмна Индия става въпрос...Пешеходците изскачат отвсякъде
,движейки се не по ЗДВП,а по закона на Брауновото движение... Престрояването се извършва задължително без мигач,а предимството е на принципа на логиката на умрелия кон...Моето мнение за организацията на движението там е 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
А относно ограниченията по магистралите някакви промени има ли?
Щотууу ония ден ми показаха много красиво клипче как изпреварвам един тир и т.н. и ме заплашваха с 500 еур глоба,задължително съд и нзм си кво и се разминах с 50 еур
Та имам една питанка в тоя ред на мисли..досега не ми се е случвало в никоя държава,ама глоба плаща ли се на място в сърбия,щото те така ми го представиха това..и едва ли не ми казаха,че минавам тънка лайсна...
Щотууу ония ден ми показаха много красиво клипче как изпреварвам един тир и т.н. и ме заплашваха с 500 еур глоба,задължително съд и нзм си кво и се разминах с 50 еур

Та имам една питанка в тоя ред на мисли..досега не ми се е случвало в никоя държава,ама глоба плаща ли се на място в сърбия,щото те така ми го представиха това..и едва ли не ми казаха,че минавам тънка лайсна...

- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
по магистралата е пълно с цивилни полицай. Срещнах две коли марка ауди А6 спрели състезатели и пишещи явно актове ... така че внимателно вече през Сърбия!
///MapTo написа: .......
Щотууу ония ден ми показаха много красиво клипче как изпреварвам един тир и т.н. и ме заплашваха с 500 еур глоба,задължително съд и нзм си кво ........

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
///sasho написа:Къде си го изпреварвал този тир , с каква скорост и при какви позволени норми , та са ти обявили такава глоба?
Нямам спомен на кой километър от магистралата беше,ама точно след патрулката им имаше бензиностанция JP и в последствие стигнах до извода,че там спират за почивка повечето рейсове..на въпросната бензиностанция имаше голяма сграда отделена от нея с душове тоалетни и т.н...иначее тия пичове са ме прихванали от 2км и ме гледали с радара с камерата...и се вижда как изкачам зад завоя,изпреварвам го и в следващия момент стоп палката...макс скорост която пишеше на радара беше 158км/ч при позволени 120..ако не се лъжа беше на ~70км от Белград

Утре вечер ще ти кажа като пътувам наобратно

само нещо да питам...вече само с лична карта ли се минава през Сърбия и Македония? И ако минаваш от там специялна зелена карта ли ти трябва понеже нали не са страи от евро зоната а обикновено зелените карти за страни от евро съюза или се лъжа нещо?
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер![]()
поздрави

Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра
- Bogat-Beden
-
-
точно зелена карта ти трябва за Сърбия,а за личната карта последно беше с 50 еур,сега може и да е отпаднало...Ако имаш възможност,носи си червения паспорт,където и да отидеш в Еуропа ще ти трябва...Reportera написа:само нещо да питам...вече само с лична карта ли се минава през Сърбия и Македония? И ако минаваш от там специялна зелена карта ли ти трябва понеже нали не са страи от евро зоната а обикновено зелените карти за страни от евро съюза или се лъжа нещо?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Задължително с червен паспорт - сърбите не са част от ЕС, Шенген и т.н. Единствената разлика е, че преди няколко дни им махнаха визите за ЕС. Иначе за минаване - аз минах преди 2 дни и не срещнах никакви проблеми. Никой не ми е искал чук, тесла и т.н. - всички са културни и разбрани, за разлика от унгарците и БГ мизерниците. Единствения проблем на Сърбия е, че са много скъпи тия путарини 

- Bogat-Beden
-
-
От калотина до Хоргош или обратно излиза към 25 еур-наистина не е оферта,но някои колеги бяха казали,че е по-евтино ако се плаща в динаре...Не знам каква би била разликата...Аз като отявлен баровел все с еврейчета съм плащал-при мен пари като вестници...viper написа: Единствения проблем на Сърбия е, че са много скъпи тия путарини

- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Точната сума е 3.5+2.5+8 = 14 Евро в посока. Лятото беше 15 евро в посока - явно има коледна промоция!
П.П.1. КОЛЕЖКЕ МОДЕРАТОР, ПЪТУВАХ С ВАН СИТРОЕН - ИЛИ МИ ИЗТРИЙ ВЕДНАГА ПОСТА ИЛИ ЗАКЛЮЧВАЙ ТЕМАТА
П.П.2. Асене и Иво, от къде я намерихте тая куха кифла???

П.П.1. КОЛЕЖКЕ МОДЕРАТОР, ПЪТУВАХ С ВАН СИТРОЕН - ИЛИ МИ ИЗТРИЙ ВЕДНАГА ПОСТА ИЛИ ЗАКЛЮЧВАЙ ТЕМАТА

П.П.2. Асене и Иво, от къде я намерихте тая куха кифла???

Да използвам темата...
Трябва да докарам нови амортисьори(Обща стойност над 200 евро) за кола от Германия през Сърбия за България.Знае ли някои, дали трябва да ги декларирам в Сърбия и какво се плаща при внасянето им в България?
Трябва да докарам нови амортисьори(Обща стойност над 200 евро) за кола от Германия през Сърбия за България.Знае ли някои, дали трябва да ги декларирам в Сърбия и какво се плаща при внасянето им в България?
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Ir0n написа:Да използвам темата...
По принцип, трябва да ги декларираш на влизането и да им кажеш че транзитираш. Може и да не ги декларираш и ако те проверат на излизането, да им покажеш касовата бележка.
Ако ги декларираш на влизането в Сърбия, те ще ти ги записат на паспорта, то ест на излизането от Сърбия ще те проверят дали ги изнясаш (да не би си ги продал в Сърбия) и ще ти анулират печата на последната страна на паспорта.
Пази си касовата бележка от покупката. Ако са произведени в ЕС не плащаш нищо.
Аз съм притеснен за Хърватия, че напоследък митничарите са станали доста нахални. Последния път когато минавах от там, на влизането и излизането ме питаха дали пуша и дали имам да им подаря цигари.
Мерси за инфото. Иначе хърватите и сърбите си просят винаги цигари и шоколад, ама ако нямаш, няма проблеми
.Иначе аз минавам през Унгария последните две години ...

snipermkd написа:Аз съм притеснен за Хърватия, че напоследък митничарите са станали доста нахални. Последния път когато минавах от там, на влизането и излизането ме питаха дали пуша и дали имам да им подаря цигари.
Последният път Хърватите от толкова чудене какво да вземат, си харесаха една отворена бутилка минерална вода.

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
На мен са ми взимали отворено пакетче семки, нахапан кроасан и тем подобни споко 

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3