ВАЖНО - за пътуващите през Сърбия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: ВАЖНО - за пътуващите през Сърбия

Мнение от Bogat-Beden » 22 Дек 2009, 3:02

На теория супер..Само който е въртял из градовете(особено Белград),а не е минавал само транзит по магистралата,знае за каква тъмна Индия става въпрос...Пешеходците изскачат отвсякъде :paranoid: ,движейки се не по ЗДВП,а по закона на Брауновото движение... Престрояването се извършва задължително без мигач,а предимството е на принципа на логиката на умрелия кон...Моето мнение за организацията на движението там е :no:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 01 Яну 2010, 21:17

А относно ограниченията по магистралите някакви промени има ли?
Щотууу ония ден ми показаха много красиво клипче как изпреварвам един тир и т.н. и ме заплашваха с 500 еур глоба,задължително съд и нзм си кво и се разминах с 50 еур :roll:
Та имам една питанка в тоя ред на мисли..досега не ми се е случвало в никоя държава,ама глоба плаща ли се на място в сърбия,щото те така ми го представиха това..и едва ли не ми казаха,че минавам тънка лайсна... :kuku:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 01 Яну 2010, 21:34

по магистралата е пълно с цивилни полицай. Срещнах две коли марка ауди А6 спрели състезатели и пишещи явно актове ... така че внимателно вече през Сърбия!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 02 Яну 2010, 0:32

///MapTo написа: .......
Щотууу ония ден ми показаха много красиво клипче как изпреварвам един тир и т.н. и ме заплашваха с 500 еур глоба,задължително съд и нзм си кво ........

:shock: Къде си го изпреварвал този тир , с каква скорост и при какви позволени норми , та са ти обявили такава глоба?

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Яну 2010, 3:51

///sasho написа: :shock: Къде си го изпреварвал този тир , с каква скорост и при какви позволени норми , та са ти обявили такава глоба?

Нямам спомен на кой километър от магистралата беше,ама точно след патрулката им имаше бензиностанция JP и в последствие стигнах до извода,че там спират за почивка повечето рейсове..на въпросната бензиностанция имаше голяма сграда отделена от нея с душове тоалетни и т.н...иначее тия пичове са ме прихванали от 2км и ме гледали с радара с камерата...и се вижда как изкачам зад завоя,изпреварвам го и в следващия момент стоп палката...макс скорост която пишеше на радара беше 158км/ч при позволени 120..ако не се лъжа беше на ~70км от Белград :roll:
Утре вечер ще ти кажа като пътувам наобратно :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Дружба Тийм
Аватар

Мнение от Reportera » 02 Яну 2010, 9:19

само нещо да питам...вече само с лична карта ли се минава през Сърбия и Македония? И ако минаваш от там специялна зелена карта ли ти трябва понеже нали не са страи от евро зоната а обикновено зелените карти за страни от евро съюза или се лъжа нещо?
meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер :idea:

поздрави

Изображение
Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 02 Яну 2010, 11:21

Reportera написа:само нещо да питам...вече само с лична карта ли се минава през Сърбия и Македония? И ако минаваш от там специялна зелена карта ли ти трябва понеже нали не са страи от евро зоната а обикновено зелените карти за страни от евро съюза или се лъжа нещо?
точно зелена карта ти трябва за Сърбия,а за личната карта последно беше с 50 еур,сега може и да е отпаднало...Ако имаш възможност,носи си червения паспорт,където и да отидеш в Еуропа ще ти трябва...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 02 Яну 2010, 14:53

Задължително с червен паспорт - сърбите не са част от ЕС, Шенген и т.н. Единствената разлика е, че преди няколко дни им махнаха визите за ЕС. Иначе за минаване - аз минах преди 2 дни и не срещнах никакви проблеми. Никой не ми е искал чук, тесла и т.н. - всички са културни и разбрани, за разлика от унгарците и БГ мизерниците. Единствения проблем на Сърбия е, че са много скъпи тия путарини :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 02 Яну 2010, 16:54

viper написа: Единствения проблем на Сърбия е, че са много скъпи тия путарини :mhihi:
От калотина до Хоргош или обратно излиза към 25 еур-наистина не е оферта,но някои колеги бяха казали,че е по-евтино ако се плаща в динаре...Не знам каква би била разликата...Аз като отявлен баровел все с еврейчета съм плащал-при мен пари като вестници... :mhihi: :mhihi:

Crash Master
Аватар
Кара: '86 316; '89 520i
Мечтае да кара: Е28 М5

Мнение от viper » 03 Яну 2010, 1:46

Точната сума е 3.5+2.5+8 = 14 Евро в посока. Лятото беше 15 евро в посока - явно има коледна промоция! :mhihi:

П.П.1. КОЛЕЖКЕ МОДЕРАТОР, ПЪТУВАХ С ВАН СИТРОЕН - ИЛИ МИ ИЗТРИЙ ВЕДНАГА ПОСТА ИЛИ ЗАКЛЮЧВАЙ ТЕМАТА :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

П.П.2. Асене и Иво, от къде я намерихте тая куха кифла??? :conf:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 13 Фев 2010, 14:38

Да използвам темата...

Трябва да докарам нови амортисьори(Обща стойност над 200 евро) за кола от Германия през Сърбия за България.Знае ли някои, дали трябва да ги декларирам в Сърбия и какво се плаща при внасянето им в България?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 14 Фев 2010, 4:27

Ir0n написа:Да използвам темата...

Трябва да докарам нови амортисьори(Обща стойност над 200 евро) за кола от Германия през Сърбия за България.Знае ли някои, дали трябва да ги декларирам в Сърбия и какво се плаща при внасянето им в България?

По принцип, трябва да ги декларираш на влизането и да им кажеш че транзитираш. Може и да не ги декларираш и ако те проверат на излизането, да им покажеш касовата бележка.
Ако ги декларираш на влизането в Сърбия, те ще ти ги записат на паспорта, то ест на излизането от Сърбия ще те проверят дали ги изнясаш (да не би си ги продал в Сърбия) и ще ти анулират печата на последната страна на паспорта.
Пази си касовата бележка от покупката. Ако са произведени в ЕС не плащаш нищо.

Аз съм притеснен за Хърватия, че напоследък митничарите са станали доста нахални. Последния път когато минавах от там, на влизането и излизането ме питаха дали пуша и дали имам да им подаря цигари.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 14 Фев 2010, 16:14

Мерси за инфото. Иначе хърватите и сърбите си просят винаги цигари и шоколад, ама ако нямаш, няма проблеми :mhihi: .Иначе аз минавам през Унгария последните две години ...

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 15 Фев 2010, 7:31

snipermkd написа:Аз съм притеснен за Хърватия, че напоследък митничарите са станали доста нахални. Последния път когато минавах от там, на влизането и излизането ме питаха дали пуша и дали имам да им подаря цигари.

Последният път Хърватите от толкова чудене какво да вземат, си харесаха една отворена бутилка минерална вода. :kuku:
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 15 Фев 2010, 8:04

На мен са ми взимали отворено пакетче семки, нахапан кроасан и тем подобни споко :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата