Защо вече няма такава музика?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Защо вече няма такава музика?

Мнение от ACCELERATOR » 02 Яну 2010, 22:19

Много хубава тема с хубави мнения и хубави поздрави :)
Аз съм на мнението, че и сега, и винаги ще се правят стойностни и хубави парчета. Друг е въпроса, кое за даден човек е "стойностно". За дядо ми е едно, за баща ми - друго, за мен - трето, а за децата ми ще бъде четвърто. Днес например гледах един филм - не помня точно как се казваше, може би "Radio Rock", в който се разказва как навремето рок-музиката е била забранена в Англия, и затова е имало специални нелегални радиа, които са плавали в открито море, и така са заобикаляли закона. Правителството не само у нас е било против рок-музиката, заклеймявайки я като "комерсиална, пропаднала, музика на наркоманите и престъпниците" :winky:
Защо трябва дадено поколение с определен вкус и възпитание, да заклеймява музиката на друго поколение, с друг вкус и друго възпитание?
Според мен във всеки стил има творци, както и такива, които търсят само комерсиалното и успеха. И във всеки стил могат да бъдат намерени стойностни парчета - такива, които да те накарат слушайки ги да затвориш очи, и да се пренесеш в друг свят. Аз например слушам всякаква музика. Кефя се и на баща ми, който е отрастнал с Queen, Black Sabbath, Deep Purple и т.н. (аз също обичам да ги слушам), но има ухо и за съвременна музика в най-различни стилове. Светът се развива и променя, всяко десетилетие си има своята музика със своят заряд, и няма начин това да се промени :)

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 03 Яну 2010, 2:09

ACCELERATOR написа:Много хубава тема с хубави мнения и хубави поздрави :)
Аз съм на мнението, че и сега, и винаги ще се правят стойностни и хубави парчета. Друг е въпроса, кое за даден човек е "стойностно". За дядо ми е едно, за баща ми - друго, за мен - трето, а за децата ми ще бъде четвърто. Днес например гледах един филм - не помня точно как се казваше, може би "Radio Rock", в който се разказва как навремето рок-музиката е била забранена в Англия, и затова е имало специални нелегални радиа, които са плавали в открито море, и така са заобикаляли закона. Правителството не само у нас е било против рок-музиката, заклеймявайки я като "комерсиална, пропаднала, музика на наркоманите и престъпниците" :winky:
Защо трябва дадено поколение с определен вкус и възпитание, да заклеймява музиката на друго поколение, с друг вкус и друго възпитание?
Според мен във всеки стил има творци, както и такива, които търсят само комерсиалното и успеха. И във всеки стил могат да бъдат намерени стойностни парчета - такива, които да те накарат слушайки ги да затвориш очи, и да се пренесеш в друг свят. Аз например слушам всякаква музика. Кефя се и на баща ми, който е отрастнал с Queen, Black Sabbath, Deep Purple и т.н. (аз също обичам да ги слушам), но има ухо и за съвременна музика в най-различни стилове. Светът се развива и променя, всяко десетилетие си има своята музика със своят заряд, и няма начин това да се промени :)

Силни Думи Колега !!! :yes: :yes: :yes: :yes:
и като каза Deep Purple немога да не се сетя за този ХИТ !!! Deep Purple - Smoke On The Water
Поздрав за всички почитатели на Deep Purple !
///M
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Яну 2010, 13:42

_BmW_™ написа:Силни Думи Колега !!! :yes: :yes: :yes: :yes:
и като каза Deep Purple немога да не се сетя за този ХИТ !!! Deep Purple - Smoke On The Water
Поздрав за всички почитатели на Deep Purple !

продължавайки темата... http://www.youtube.com/watch?v=gK2nhW3Y7vw
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 03 Яну 2010, 13:48

BMWPetar написа:Ами... Това си е горчивата истина...
Аз съм на 16 години, свиря на електрическа китара и слушам стойностна музика. Познавам две момчета, които слушат квалитетни неща, всички други предпочитат да чуват бесен негър как им се кара, или някаква чалга...[/url]

Музиката на бесните негри си има своя собствена философия,за жалост доста малко хора в БГ ще я разберат,тяхното не е музика,те изразяват начин на живот.
Аз освен бесните негри и ретро(мразя го тоя термин,имам в пред вид музика от 90'те) не понасям другите стилове.
Естествено,правя и изключения.

П.С. Към хип-хопа не причислявай само Lil'Jon примерно,има страхотно мелодични песни(даже и той има - Nothing's free),примерно Ashanti ft. T.I. - Pac's life...
Поздрав с една от любимите ми ретро песнички http://www.youtube.com/watch?v=zk7zPgzsmdw

Предишна

Назад към Извън Темата