Накъде след кризата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Накъде след кризата?

Мнение от cod-cdbp » 03 Яну 2010, 16:18

и аз не разбрах шегата...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krilce » 03 Яну 2010, 18:42

хмм.. и аз не разбрах :banghead:
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki
Изображение

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 03 Яну 2010, 18:46

Предполагам става въпрос, че тогава белите ще са някаква екзотика по онези места оттам и храната/кухнята им

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Яну 2010, 20:28

Bogat-Beden написа:...
http://www.zillow.com/ ... а нищо особено, цени на имоти.

иначе шегата е това, да... имаше сметки, че в един момент белите ще са малцинство в щатите. сега гледам, че е 2042.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Яну 2010, 20:39

steeN написа:
Bogat-Beden написа:...
http://www.zillow.com/ ... а нищо особено, цени на имоти.

иначе шегата е това, да... имаше сметки, че в един момент белите ще са малцинство в щатите. сега гледам, че е 2042.

Ясно...
А за черните-ми то у Европата не е на добре работата... :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 03 Яну 2010, 21:34

Честита Нова Година на всички колеги и колежки първо и второ - много от рано сте загубили надеждата .Мен още ме държи празничното настроение и ще се постарая да не си го разваля възможно най-дълго. А вие като ви гледам тук - какъв песимизъм ви е завладял.... Нали всеки от Вас имаше какво да сложи на масата, не сте били гладни и жадни и сте празнували кой както намери за добре..Значи все още ще ни бъде ..Така, че горе главите и това е.. Ясно е,че сега за да има положителен резултат ще се иска повече работа и повече сметки,но рано или късно нещата ще тръгнат както трябва щом човек се труди ..Сега е важно не резултата,защото е ясно,че той поне за момента ще е минимален, а е важно да се прави нещо за да се опитваме поне да задържим позициите си. Трябва да се радваме и на минималната печалба. Ясно е, че огромните печалби останаха в миналото.Сега ще оцелеят тези,които имат дупета за работа и могат да издържат, останалите които очакват да станат милионери- ще трябва да ги разочаровам - няма как да се случи..Затова вместо да киснете тук по форумите и да си чешите езиците и да се чудете какво да напишете, запретвайте ръкави и да работим за да може по-бързо да излезем от кризата :))) . Както са казали в една древна поговорка ''трудът краси човека '' :)))
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2010, 22:54

sineok_pi4_ написа:Честита Нова Година на всички колеги и колежки първо и второ - много от рано сте загубили надеждата .Мен още ме държи празничното настроение и ще се постарая да не си го разваля възможно най-дълго. А вие като ви гледам тук - какъв песимизъм ви е завладял.... Нали всеки от Вас имаше какво да сложи на масата, не сте били гладни и жадни и сте празнували кой както намери за добре..Значи все още ще ни бъде ..Така, че горе главите и това е.. Ясно е,че сега за да има положителен резултат ще се иска повече работа и повече сметки,но рано или късно нещата ще тръгнат както трябва щом човек се труди ..Сега е важно не резултата,защото е ясно,че той поне за момента ще е минимален, а е важно да се прави нещо за да се опитваме поне да задържим позициите си. Трябва да се радваме и на минималната печалба. Ясно е, че огромните печалби останаха в миналото.Сега ще оцелеят тези,които имат дупета за работа и могат да издържат, останалите които очакват да станат милионери- ще трябва да ги разочаровам - няма как да се случи..Затова вместо да киснете тук по форумите и да си чешите езиците и да се чудете какво да напишете, запретвайте ръкави и да работим за да може по-бързо да излезем от кризата :))) . Както са казали в една древна поговорка ''трудът краси човека '' :)))

:clap: :clap: :clap:
Браво колега - гледам същият позитивист си си останал и след брака :D
Или в кръга на шегата - жената не те е развалила :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Яну 2010, 23:02

sineok_pi4_ ти пич ме уби, какви ги говориш????, какво коледно настроение днес двама приятели са вече на полвин работен ден, сега точно говорих с тях, не знаят какво да правят, аз като се върна в София след отпуската не се знае ще има ли какво да работим, двама приятели заминаха за USA, а аз се стягам за работа в Румъния!Егати и оптимизма на какво да запретнем ракави, проекти няма, вчера говорих с приятел от Мостстрои не е взимал заплата от ЮЛИ! :kuku:
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2010, 23:16

Nukem написа:sineok_pi4_ ти пич ме уби, какви ги говориш????, какво коледно настроение днес двама приятели са вече на полвин работен ден, сега точно говорих с тях, не знаят какво да правят, аз като се върна в София след отпуската не се знае ще има ли какво да работим, двама приятели заминаха за USA, а аз се стягам за работа в Румъния!Егати и оптимизма на какво да запретнем ракави, проекти няма, вчера говорих с приятел от Мостстрои не е взимал заплата от ЮЛИ! :kuku:

Колега, да работиш на половин работен ден означава не само да получаваш половин заплата, но и да имаш половин свободен ден - през който можеш или да се оплакваш (например, че няма проекти) или да измислиш какво да сториш (например да направиш проекти, за да спечелиш пари) ;)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 03 Яну 2010, 23:17

шанс е работата..успех колеги :yes:...ама както каза колегата по-горе..копане му е майката
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 03 Яну 2010, 23:25

Колега, да работиш на половин работен ден означава не само да получаваш половин заплата, но и да имаш половин свободен ден - през който можеш или да се оплакваш (например, че няма проекти) или да измислиш какво да сториш (например да направиш проекти, за да спечелиш пари) ;)

:bowdown: Mерси за съвета/да знаеш случаино че вече 1година НАПИ не е пуснала и един проект/, ще си говорим пак като започне след март кризата и в други сектори а не само при нас в строителството!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2010, 23:31

Nukem написа:

:bowdown: Mерси за съвета/да знаеш случаино че вече 1година НАПИ не е пуснала и един проект/, ще си говорим пак като започне след март кризата и в други сектори а не само при нас в строителството!

С други думи викаш всички ангажирани в строителството са умрели от глад през изминалата година?!
Аз пък съм сигурен, че има такива, които вадят пари ;)

И доколкото разбирам НАПИ е пътят и истината, и животът!
Ако я закрият всички, заети в строителството ще се самоубият групово!
Вместо да продължат в строителството или да се ориентират към друг бранш ;)

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 03 Яну 2010, 23:52

Сития на гладния не вярва,ама изобщо.
Ако в момента има и от двете групи,то след няколко месеца всички ще са еднакво гладни и някой хора ще съжаляват за презрението с което са гледали на проблемите на други сега.
Нищо не е видяно от лошото все още в БГ.Дянков да си ги надене оптимистичните прогнози сещате се къде.
Лошото е че на най-високо ниво се лъже нагло и безцеремонно.Аз лично на хора,които показаха че нямат грам идея откъде да вземат да направят свежи пари,вече не вярвам.Вие всички разбирате ли че всички нисши данъкоплатци издържаме цялата държава последните месеци.Разбирате ли че от никъде другаде не влизат пари в бЮджета осезаемо.Разбирате ли че важни инвеститори се отдръпват и замразяват дейността си в БГ.Аз далеч не се радвам на единствените по-големи останали действащи проекти-разни молчета и хранителни хипермаркетчетаТе далеч няма да ни нахранят и открият някактв дългогодишен производствен и печеливш процес.
Който има още дупки на колана да го стяга.Тея дето съветват онея дето работели на половин ден вече да се осъзнаят.Имам познати заети в държавен сектор ,които изнемогват а са на сигурна и доста добра заплата,какво да каже един човек на 4-6 часов работен ден,оставен колкото да не го уволнят,какви идеи да има като му пуши главата как да оцелее.Стига призиви за оцеляване,ебахти и келявата държавица сме,кога ще се живее вече?????????

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Яну 2010, 23:58

jordanpar написа:Сития на гладния не вярва,ама изобщо.
Ако в момента има и от двете групи,то след няколко месеца всички ще са еднакво гладни и някой хора ще съжаляват за презрението с което са гледали на проблемите на други сега.
Нищо не е видяно от лошото все още в БГ.Дянков да си ги надене оптимистичните прогнози сещате се къде.
Лошото е че на най-високо ниво се лъже нагло и безцеремонно.Аз лично на хора,които показаха че нямат грам идея откъде да вземат да направят свежи пари,вече не вярвам.Вие всички разбирате ли че всички нисши данъкоплатци издържаме цялата държава последните месеци.Разбирате ли че от никъде другаде не влизат пари в бЮджета осезаемо.Разбирате ли че важни инвеститори се отдръпват и замразяват дейността си в БГ.Аз далеч не се радвам на единствените по-големи останали действащи проекти-разни молчета и хранителни хипермаркетчетаТе далеч няма да ни нахранят и открият някактв дългогодишен производствен и печеливш процес.
Който има още дупки на колана да го стяга.Тея дето съветват онея дето работели на половин ден вече да се осъзнаят.Имам познати заети в държавен сектор ,които изнемогват а са на сигурна и доста добра заплата,какво да каже един човек на 4-6 часов работен ден,оставен колкото да не го уволнят,какви идеи да има като му пуши главата как да оцелее.Стига призиви за оцеляване,ебахти и келявата държавица сме,кога ще се живее вече?????????

Почти всичко това е вярно - но то всеки го знае и не е нищо ново под слънцето ;)
Освен много от тези "лоши" неща, които се случват, са си икономически, социални или каквито и да е други закономерности ;)
Или както се казва - кучетата си лаят, кереванът си върви (или оплакващите се оплакват, оправните се оправят) ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 04 Яну 2010, 0:41

Хайде сега всички тези които се оплакват да си направят равносметка сами за себе си през изминалата година, какво повече са постигнали по отношение на знания и умения от предходната 2008 година и тогава да се оплакват. Неможе да стоите на едно ниво и да очаквате положителна промяна. Ако не сте от богато семейство или не сте окрали държавните пари, това е единствения верен път. Работиш с главата си, трупаш умения и знания, и не харчиш повече отколкото си заработил. :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата