Защо българина не може да кара в колона?
Модератор: Общи модератори
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Защо българина не може да кара в колона?
Escape написа:Мордехай написа:Честно казано не намерих нищо писано за инцидента. Може да е бил някой "връзкар" и да му се размине. Та това с присъдата може и да не стане...
В България с пари ВСИЧКО може да се оправи. Неведнъж съм казвал че не Америка, а именно Бг е страната на неограничените възможности
Айде бе! Я си спомни как свърши делото срещу Майкъл Джексън за педофилия! И как свърши това срещу депутата Кузов!

И това, че някой е направил някоя магария и се е измъкнал с пари не означава, че и ние трябва да правим така и после да се оплакваме, че няма справедливост като ни хванат точно нас

Освен правилните отговори - възпитание, комплексираност, маталитет и т.н. аз ще добавя още един.
Защото още не е погребвал близък загинал в катастрофа! Аз носих ковчега на братовчед ми (18г.) Сега карам в колона...
Защото още не е погребвал близък загинал в катастрофа! Аз носих ковчега на братовчед ми (18г.) Сега карам в колона...
21/02/08...speechless
- edinak
- Потребител
-
- Кара: e36compact
- Мечтае да кара: x5
Здравеите колеги,изчетах цялата тема и ми е интересно откаде ,накаде ще трябва да се съобразявам с някои на когото му се кара бързо или колата му е два пъти по мошна от моята.Какво е виновен човечеца че е с жигула или че е възрастен и толко му са възможностите?Има различни ситуации,различни пътища,различни настроения , различни умения на шофиорите и различни автомобили.Едно непознаване на пътя е доста голяма предпоставка за бавно каране и образуване на колони,ще ви дам пример'' имам къща във Велинград и ходя доста често ,всички са бързаци по равния и прав път и като стигнат дефилето
умират(говоря за хора които не са от региона и не познават пътя)скорост 40-50 и на всеки завои спирачка,е и кво правим тогава,трябва да не ги пускаме да идат на почивка щото не могат да карат?Или си представете като настигнеш автобус или в по лошия случаи товарен камион,които ако отбие за да ви направи път,няма да може да тръгне,така че нека всички сме малко по разумни и не влагаме толкова нерви докато шофираме, за да опазим себеси и всички около нас!!!

edinak написа:Здравеите колеги,изчетах цялата тема и ми е интересно откаде ,накаде ще трябва да се съобразявам с някои на когото му се кара бързо или колата му е два пъти по мошна от моята.Какво е виновен човечеца че е с жигула или че е възрастен и толко му са възможностите?Има различни ситуации,различни пътища,различни настроения , различни умения на шофиорите и различни автомобили.Едно непознаване на пътя е доста голяма предпоставка за бавно каране и образуване на колони,ще ви дам пример'' имам къща във Велинград и ходя доста често ,всички са бързаци по равния и прав път и като стигнат дефилетоумират(говоря за хора които не са от региона и не познават пътя)скорост 40-50 и на всеки завои спирачка,е и кво правим тогава,трябва да не ги пускаме да идат на почивка щото не могат да карат?Или си представете като настигнеш автобус или в по лошия случаи товарен камион,които ако отбие за да ви направи път,няма да може да тръгне,така че нека всички сме малко по разумни и не влагаме толкова нерви докато шофираме, за да опазим себеси и всички около нас!!!
A прочете ли че става на въпрос за пътя София - Варна? някак си е некоректно да го сравняваш с пътя към Велинград
Такам... не съм чел цялата тема. Ще пиша по замисъла - Българинът не може да кара в колона, защото е тарикат. Тарикат на дребно или на едро, от това зависи само положението му в обществото. Примери колкото щеш - едно тъпо софиянче с нов сеат си мислеше, че е фанало... за ..., изпревари колоната, аз съм трета кола. Засече ме зверски. След това продължи да си изпреварва. След може би 2 часа по пътя за несебър същото софиянче седи и се обяснява, а колата баница. Друг пример за тъпанарите на пътя - минавам на зелено на кръстовище на булевард в Хасково. Аз минавам напред, а отсреща гледам едно пиче, чака за ляв завой. В последния момент ми пресече пътя. С 60 спрях, чак се очудих как успя колата. Ами ако бях с опелче? Без АБС?
Escape написа:steeN написа:е нещата имат няколко гледни точки...
защо този чичко като вижда, че се образува колона зад него не отбива от време на време да я пропусне ? защо хората от колоната карат на такава дистанция, че да не може да изпревариш една кола и да се прибереш спокойно без да пречиш на движението ? защо като изпреварват хората не се изчакват, а тръгват една кола зад друга без никаква видимост ? няма култура на каране и толерантност за мен ...
само за дистанцията не си прав - никъде по закон не съм задължен да карам на разстояние да се мушне 1 кола (и колко е това растояние? ами ако е джип или микробус или реис?) Точно изпреварващия е длъжен да не засича изпреварваната кола
Иначе тоз чичка мислех да го последвам докато спре и да му дръпна една лекция, ама резултата щеше да е 0. Той се отби в някво село в което видях само некви помаци и цигани по центъра
Тук не си съвсем прав.. По закон си задължен да съобразяваш скоростта си и дистанцията според всички фактори... Да, никъде не пише в закона, че дистанцията трябва да е 5, 10 и т.н. метра... Но я пусни в гугъл едно търсене на safe following distance, да видиш каква дистанция се води безопасна при различни скорости... И тогава ще разбереш колко нищожни са 5те метра които ти си оставил между теб и предната кола..
66 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5