не дават да караме от дясно ..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 15 Сеп 2009, 16:50

JANI написа:много дъвкана тема , но освен забрана за регистриране няма какво друго да забранят и мойте двете са десня4ки но вси4ко дойде от акцизите не за друго , но имайте предвид 4е и аз псувах много но като се ка4их на ме4таната е38-ца и въобще забравям къде се намирам :D ина4е според мене един 4овек като си има усет за шофиране и си го може не би трябвало да е проблем аз навсякъде си ходя с мойта и досега никви неудобства не съм изпитал, незнам какви са тея кара4и дет за 60км е щял да се удари 10 пъти на тоя и колело да му дадеш нема да живее дълго , но това е реалността , вси4ко опира до пари ,ако бехме в нормална държава с нормални заплати и тн, защо да не ида до германия да си купя едно 740 за 8к евро и край е да ама не аз си отидо и на половин цена се сдобих с ме4таната кола тва е

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от drinoff » 15 Сеп 2009, 16:53

Аз не виждам логика за забрана ... Защо Англия не забранява лява дирекция? Щото не им пука и парламента се занимава с по важни работи...

Тука в наща държава диларите са казали нещо по въпроса и аиде нашия парламент нали си нема работа.... гласуват за глупави ненужни раоти...

Аман и от тех...
Изображение

Neverborn...

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 15 Сеп 2009, 18:49

Аз като бях в Англия и със Сашо Уайст-а доста спорихме за тази политика с дясната дирекция в Англия.Тази политика е безкрайно грешна за мен и ще ви обясня защо.

Значи всички държави в Европа са с лява дирекция ,само една държава е наобратно.Движение на автомобил от Англия в нормалното Европейско движение е рисковано в известна степен ,както и обратното разбира се.Да но никого не можеш да спреш да пътува с автомобила си в обединена Европа.Какво става когато от Англия автомобил трябва да отиде във Франция :arrow: ние със Сашо избрахме варианта да се качим на ферибота от Доувър до Дюнкерк (Франция) и никъде на излизане от островната държава не видяхме табела или някакво съобщение видно на общо основание ,че е добре да се купят едни полупрозрачни кръгли лепенки и да се залепят на фаровете на определено място за да не се заслепяват насрещно движещите се автомобили от т.нар. cut-off - функция на фаровете да осветяват най-високо пешеходната зона при движение в тъмната част от денонощието ! Това е недопустимо :!:
После дори човек да се сдобие там на границата с такива лепенки и да ги постави мисля ,че автоматически влиза в противоречие със закона за движение по пътищата ,че по елементите на осветителната уредба на МПС не могат да се поставя нищо ,което да спира светлината , респективно действието им.
При изпреварване пък да не говорим за вечния проблем с видимоста или по-точно недостатъчната видимост от страна на шофьора ...

До тук аз споделям все остри несъответствия по отношение на темата безопасност на пътя , да не споменавам ,че всички каси на аутобани по Европа и всичко без бензиностанциите е предвидено за автомобили с лява дирекция и автомобил с дясна поражда неудобства за останалите ;)
Забележете ,че досега никой нищо не казва на Англичаните ;) На нас например при положение ,че от Английска страна през Евро парламента ни потърсят отговорност на подобно основание ще бъдем притиснати да се съобразим на момента и бързо да влезем в крак а те ,че са само една държава наобратно на всички никой не им търси сметка за това да влязат в крак с всички :evil:

Знам какво бихте попитали някои хора и за това веднага бих казал ,че няма невъзможни неща , всичко по принцип опира до пари и високомерие.Англичаните имат и от двете и май ще е редно скоро да влязат в крак ,защото в противен случай излиза ,че за едни може да са рискови по пътищата а за други не може :evil: :evil: :evil: :evil:
Много ме е яд на тази работа :!:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2009, 19:42

Penchev написа:Аз като бях в Англия и със Сашо Уайст-а доста спорихме за тази политика с дясната дирекция в Англия.Тази политика е безкрайно грешна за мен и ще ви обясня защо.

Значи всички държави в Европа са с лява дирекция ,само една държава е наобратно.Движение на автомобил от Англия в нормалното Европейско движение е рисковано в известна степен ,както и обратното разбира се.Да но никого не можеш да спреш да пътува с автомобила си в обединена Европа.Какво става когато от Англия автомобил трябва да отиде във Франция :arrow: ние със Сашо избрахме варианта да се качим на ферибота от Доувър до Дюнкерк (Франция) и никъде на излизане от островната държава не видяхме табела или някакво съобщение видно на общо основание ,че е добре да се купят едни полупрозрачни кръгли лепенки и да се залепят на фаровете на определено място за да не се заслепяват насрещно движещите се автомобили от т.нар. cut-off - функция на фаровете да осветяват най-високо пешеходната зона при движение в тъмната част от денонощието ! Това е недопустимо :!:
После дори човек да се сдобие там на границата с такива лепенки и да ги постави мисля ,че автоматически влиза в противоречие със закона за движение по пътищата ,че по елементите на осветителната уредба на МПС не могат да се поставя нищо ,което да спира светлината , респективно действието им.
При изпреварване пък да не говорим за вечния проблем с видимоста или по-точно недостатъчната видимост от страна на шофьора ...

До тук аз споделям все остри несъответствия по отношение на темата безопасност на пътя , да не споменавам ,че всички каси на аутобани по Европа и всичко без бензиностанциите е предвидено за автомобили с лява дирекция и автомобил с дясна поражда неудобства за останалите ;)
Забележете ,че досега никой нищо не казва на Англичаните ;) На нас например при положение ,че от Английска страна през Евро парламента ни потърсят отговорност на подобно основание ще бъдем притиснати да се съобразим на момента и бързо да влезем в крак а те ,че са само една държава наобратно на всички никой не им търси сметка за това да влязат в крак с всички :evil:

Знам какво бихте попитали някои хора и за това веднага бих казал ,че няма невъзможни неща , всичко по принцип опира до пари и високомерие.Англичаните имат и от двете и май ще е редно скоро да влязат в крак ,защото в противен случай излиза ,че за едни може да са рискови по пътищата а за други не може :evil: :evil: :evil: :evil:

Георги Пенчев

Ок , донякъде си прав , само ,че не си задаваш най-важни въпрос - КАК ПО ДЯВОЛИТЕ ДА СИ ОБЪРНАТ ДВИЖЕНИЕТО ??? Имаш ли предства как се обръща волана на около 15 000 000 коли :idea: Ами инфраструктурата ? Простоно няма как да стане - Англия и всички нейни бивши колонии , без Япония са със десен волан вкл. Индия и това прави около 30% от населението на света , така че левия за едни е обратен за други ;)
Както някой знаят и аз съм със десен волан и за сега съм много доволен. Естествено че всички дето пишат тука не са се и качвали на дясна дирекция , ама бързат да се правят на разбирачи ! Да - по-трудно е със десен волан на двулентов път , но ако знаш как да караш , няма нищо кои знае колко страшно.Изнасяш се много по-рано в ляво и така е дори по-безопасно и от средно-статистчески голфаджия , който си мисли че пътя му е бащинията :evil: . Не можи никой на света да ми извади довод , че на двупосочен или двулентов път има някаква разлика дали си от ляво или дясно :winky: И не знам как на някой си на магистралата му пречел десния волан .
Така както говорите , излиза че като си караш нормална за БГ кола , изпреварването е детска игра и няма риск а далеч не е така .
Все пак съм за ограничаването на вноса , защото повечето клиенти са хора със малко пари (като мене) и голяма част от тях си карат както със ляв волан , а това е много грешно и опасно .
Ааа и да не забравя - по-голяма глупост от обръщане на волана НЯМА !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Сеп 2009, 19:49

BadAngel написа:
alx написа:аболютно трябва да се забрани. не зная дали ще мине през невъобразимия лабиринт наречен "държавна управа", но... десния волан е изключително опасен в държава с каране в дясно и които твърди обратното не е искрен пред себе си.

всъщност не е небходимо да се забранява. достатъчно е застрахователите да вдигнат застраховките на тези коли. срещу това закон в EU няма.

по-сериозните ЗК в българия имат 20% завишение на застрахователната премия за автомобили с десен волан

но това не може да спре вноса, тъй като на 80% от колите с десен волан са некви баракуди за по 1000 евра, на които никой не се занимава да им прави каско :)

Хахахахаха , брат за 1000 евро , ако знаеш какви десни волани има , далеч няма да ги наричаш баракуди :winky: Това че наще търговци им слагат двойни надценки си е наш проблем . И да , мойта я взех преди година за 5000 лева и направих каско - оцениха я на 10 000 лева :mhihi: . И да ти напомня , че като почнеш да влагаш пари в една кола , няма десен няма ляв волан - еднакво е , така че каското си е каско .

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 16 Сеп 2009, 10:16

Ачо , мАни го ти световния мащаб ,защото аз колкото и да съм обикалял Европа с колата ми един път не видях регистрация от друг континент изкл. Щатски автомобили всичко на всичко 2 и то от военни мисии :idea: Това просто не може да бъде довод според мен ...

За промяна в инфраструктурата незнам какво му е толкова трудното , при положение ,че в Европа са само те и малко или много е редно да се съобразят с останалите държави в името на активната безопасност за която толкова се тръби.Аз не мисля ,че инфраструктурата им е толкова проблем , имат да си преместят светофарите и да си изстрият надписите по пешеходните пътеки на къде да гледаш като пресичаш като начало ... АААА ДА , като казах за пешеходните пътеки искам да кажа ,че това е най-голямата свинщина и нещото което адски много ме подразни в цялата тая обърната на опаки схема - човек като нас живял в държава с нормално движение инстиктивно преди да пресече пътя се обръща наляво преди да пресече и вижда ,че не идва автомобил.Много вероятно е да тръгне и автомобил идващ отдясно да го бутне ... написано е на пътя "лоок лефт" или "лоок райт" , но това не е достатъчно в името на активната безопасност, защото ако събереш произволно 1000 души от различни райони нба Европа и на различна възраст и пол , ще забележиш как минимум половината ще пресичат по опасния начин оглеждайки се неволно само от посоката в която досега са свикнали да идват автомобилите.За това нещо ти не можеш да ги виниш ,защото тук играе фактора грешка --> възможни тежки травми или смърт недай си боже поради разсеяност !!!
Ако има вариант тези рискове да бъдат оценени по методика подобна на една много проста и ефективна система като тази за управление на качеството ISO ,веднага срещу всеки риск ще има посочено несъответствие ,защото няма ефективно решение ,което да го изключи. Има риск - няма решение и това в една европейска държава за пример :mhihi:

За десния волан аз мога да кажа ,че във висок автомобил (микробус,джип) е "иди-дойди" , но в лек автомобил не е добре.Движил съм се с една Хонда Джаз новичка на една прителка преди две години близо и по един двупосочен път в колона сума време не можах да изпреваря ,защото не върви всички да се движат с 90 км/ч а аз посредата им да забавям ход до 70 км/ч за да си оставя достатъчно място пред мен за да започна да захождам леко и безопасно в ляво и да видя мога ли да изпреваря или не мога ... От къде накъде аз или някой друг ще създава загуби и дискомфорт на останалите участници в движението за това ,че автомобила му не е пригоден за нашите условия ?

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: не дават да караме от дясно ..

Мнение от tngeorgiev » 25 Сеп 2009, 9:12

Колеги, опасни са англичаните ( или японците ако щете) по нашите леви пътища, а не техните десни автомобили.
50 см е разликата в гледната точка, свиква се за нула време и ставаш мн по-внимателен зад волана (караш плътно в дясно), отколкото някой с опел на осевата линия :bang:
Можете да видите къде е волана и на новия внос боклуджийски камиони btw :D
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW-E38 735i face

Мнение от RASI » 03 Яну 2010, 22:13

абе аз си карам с десен волан вече месец и англииски номерца и си свиркам с е38-та и камери ме снимат и полицаи ме спират и като им дам документите пада голем смех почва да срича и незнае кво гледа и само ми вика 728 а и аз му викам да и тои лек път :mhihi: та от тази тема неразбрах можели да регистрирам с десен волан или не

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Re:

Мнение от lowshow » 03 Яну 2010, 23:44

Penchev написа:Аз като бях в Англия и със Сашо Уайст-а доста спорихме за тази политика с дясната дирекция в Англия.Тази политика е безкрайно грешна за мен и ще ви обясня защо.

Георги Пенчев

напълно подкрепям колегата :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 8,5&10X17 Keskin KT1
Мечтае да кара: Само Мки.

Re:

Мнение от bobi 318 is » 04 Яну 2010, 1:21

PNR написа:ако сме честни така трябва да бъде !!! Не би трябвало да се карат коли с дясна дирекция в БГ щом нашия закон е за ляв волан
Има доста фактори които са - - - (все минуси единствения + е цената :winky: )

Колега,а в UK как се карат коли с леви волани,по твоита логика там пак трябва да са забранени левите :mhihi:
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от NStorm » 04 Яну 2010, 3:45

Penchev написа:...

Жоро,
аз едно нещо научих тук (UK) за вече 1 година. Англичаните хич не ги е*е за ЕС. Тяхното членство е само на основа на тяхното облагодетелстване. Нито валутата им е европейска, нито пътищата, нито имат уважение към някоя европейска страна или организация...Така че, няма смисъл да ги слагаме наред с другите в общността, а пък те да си сменят дирекцията ми звучи като шега! Няма кой и как да ги принуди просто.

За мен решението на проблема с техните коли по нашите пътища е в застраховката. Вместо както някой колега каза да е 20% горница над нормалните, по закон да е 2000%. Така 'келепира' да си вземеш кола от Англия отпада, а единствените коли с десен волан ще са туристи и българи живеещи в UK.
Възможността българина да си кара кола с UK номера в БГ и да си живее тук няма да минава, защото UK застраховките са си доста високи и ще трябва да я кара веднъж годишно до UK за МОТ => 'келепира' пак отпада.
21/02/08...speechless

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 04 Яну 2010, 14:25

А като ги пишете такива мъдрости от живота замисляли ли сте се за правилото на дястностоящия?
Представете си го в при нашите правила за движение, после си го представете при английските правила за движение. А сега къде има повече логика?
А сега ми обяснете защо в цял свят се ползва основно правило от "лявото" движение?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Re:

Мнение от Mind_Control » 04 Яну 2010, 14:44

Penchev написа:
За промяна в инфраструктурата незнам какво му е толкова трудното , при положение ,че в Европа са само те и малко или много е редно да се съобразят с останалите държави в името на активната безопасност за която толкова се тръби.Аз не мисля ,че инфраструктурата им е толкова проблем , имат да си преместят светофарите и да си изстрият надписите по пешеходните пътеки на къде да гледаш като пресичаш като начало ...

Георги Пенчев

Помисли само- това може ли да стане за един ден? Ако не може да един ден- то за колко? И през това време докато пренагласят цялата инфраструктура- всички знаци, светофари, детелини, бариери, бутки за такси, мантинели, светоотразители по магистралите (а там има мнооооого), паркинги, маркировки и съм сигурен, че не се сещам за още много неща, та докато правят всичко това, никой няма да се вдижи по пътищата ли? Това ще отнеме месеци.. Да не говориме за необходимия човешки и финансов ресуср. С една дума, никога няма да си сменят движението.

ентусиаст
Аватар
Кара: на бира и кебапчета
Мечтае да кара: М6-ца кабрио

Мнение от alexsch » 04 Яну 2010, 14:49

....ако някой е внесал М-ки - да пише на ЛС като почне да ги дава на части, че имам интерес към някои агрегати! :mhihi:
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner

Потребител
Аватар

Мнение от El_Loco » 04 Яну 2010, 17:21

Англичаните хич не ги е*е за ЕС
Това е самата истина. Те никога няма да си сменят дирекцията. Такъв си им е манталитета - високомерни и нагли. Все още мислят че притежават света. А и имат пари. Имат и друга причина за да не си сменят волана. Почти всички автопроизводители са си построили заводи в англия, за да произвеждат за техния пазар. Демек движеща сила в икономиката. Интересно е запитал ли се е някои защо колите там са толкова евтини, като цената за нова е същата като на европейския пазар?

Иначе и аз съм за забраната за регистрация на автомобил с десен волан, но не вярвям да стане. Може би по скоро увеличението на гражданската отговорност много над тази на кола с ляв волан би спомогнала за намаляване на бройката им.
За сигурността напоследък слагат камери, от илиенци за по 200лв., ама колко вършат работа незнам, не съм пробвал.

За новите боклучарки дет били с десен волан - при движение в града(което е на 99%) за тях е по удобно да са с такава дирекция, както и машините за почистване, независимо от това че другите автомобили са с ляво движение. Първо че те са високи и имат видимост, второ че се движат само в най дясната лента и трето - маневрират максимално близо до кофите за боклук или бордюрите. Ако сте се вглеждали в боклучарките с ляв волан масово има камери.

По между другото това с лоок лефт и лоок раит съм го виждал само на няколко улици из лондон. В по-малките градове въобще не е упоменато, освен може би на на най големите булеварди.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата