Предимства на задното задвижване спрямо предното?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Предимства на задното задвижване спрямо предното?

Мнение от luspa » 05 Яну 2010, 22:51

Днес с 30-ската на неутъпкан сняг около 30 санта си излезнах без проблеми. Направих кръгче за разгрявка на колата. И на едно кръстовище, в което съм без предимство инстиктивно намалявам. В тоя момент някакво волво мина със страшно недозавиване пред мене и за малко да ме отнесе. Продължавам да чакам, защото видях че един форд ескорт чака и е с предимство, и зад него деу на някаква пицария. Форда със страшно въртене на гуми успя да мине, а при деуто преброих 3 смени на скоростите докато се изтегли от кръстовището. После си паркирах на същия 30 сантиметра неутъпкан сняг на заден ход без никакви проблеми. Тези 3 коли не ги знам с какви гуми са, но аз с чисто нови гуми дебика фриго нямах ядове нито по утъпкан, нито по неутъпкан сняг, а нищо чудно и някаде лед да е имало. Та със задното ако имаш читави гуми няма да имаш проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Мнение от Hristo » 05 Яну 2010, 23:28

Feanor написа:
Демирев написа:Сняг - лед и само задно предаване е същинско бедствие!!!

Ей че спец си бил!
Добре че си ти да ме просветиш! До сега не знаех и съответно си карах съвсем спокойно и с удоволствие по неразчистените пътища... :roll:

Той колегата добре, че гледа новините та да види как се кара на сняг и лед :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да го гледат

Мнение от ME4KY » 05 Яну 2010, 23:31

Hristo написа:
Feanor написа:
Демирев написа:Сняг - лед и само задно предаване е същинско бедствие!!!

Ей че спец си бил!
Добре че си ти да ме просветиш! До сега не знаех и съответно си карах съвсем спокойно и с удоволствие по неразчистените пътища... :roll:

Той колегата добре, че гледа новините та да види как се кара на сняг и лед :mhihi:

Ми,то тука няма къде да отидеш и да караш свободно на лед или сняг...лятото примерно,или пролетта :dunno:
Бях гледал в Америка,полицията имат полигони специално за целта :!:
Плащаш си,влизаш и караш :shock: и като стане зима (ма то там зимата е малко относително щот и пътищата си чистят) имаш представа,колкото и малка да е :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Яну 2010, 23:41

Недей с това чистене... не го вярвай сляпо за хАмериката.
Че в Колорадо си се караше върху сняг мъжката... няма чистене това нещо. Рине камиончето докато стане равен и утъпкан пътя отдолу. :) Те затова бръмчаха само със Субару-та и някви грозни truck-ове.
А какво въртяне се въртяхме с един Форд Таурус. Късмет че сме живи. Благодаря на Господ.

...и за Ню Йорк като се сетя... само Манхатън беше чисто и Ave-тата, под които върви метро основно.
Като почнеш да дърпаш настрани в кварталите представа да бъде толкова топло, защото няма отдолу ТЕЦ-ови тръби и метро...
(но е далеч от кочината в БГ :) )

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2010, 11:41

Аз имам 2 въпроса,сериозно
Какво е "недозавиване",верно нямам представа за какво се говори?
и 2 рия ми въпрос,не е по темата...но какво е "Рацер"
Въпросите ми са сериозни
Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 06 Яну 2010, 11:46

недозавиване -ако си карал кола с предно и си влизал в завой с висока скорост се получава едно приплъзванеколелетата се въртят колата си продължава напред докато я изтегли предното дано си ме разбрал..
рацер -racer- рейсър- рицър почти :)
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Яну 2010, 11:50

Е.Димитров написа:Аз имам 2 въпроса,сериозно
Какво е "недозавиване",верно нямам представа за какво се говори?

Недостатъчно сцепление на предната ос, в следствие на което колата продължава направо, вместо да завие:

Изображение
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2010, 11:56

spower написа:недозавиване -ако си карал кола с предно и си влизал в завой с висока скорост се получава едно приплъзванеколелетата се въртят колата си продължава напред докато я изтегли предното дано си ме разбрал..

Благодаря за отговора,
и да,имам и кола с предно предаване и се е случвало подобно нещо,но...и при БМВ то ми се е случвало,защо толкова се тръби че колите с предно недозавиват за разлика от другите със задно,на лед нещата са едни и същи,и то със хубави ,нови гуми

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330Cd и понякога RS6 1000hp

Мнение от devil_vas » 06 Яну 2010, 12:03

Смятам, че с достатъчно добре екипиран автомобил според зимните условия и малко повече старание, зимата не е чак толкова голям проблем за задното предаване. Разбира се предпочитам да си карам Субаруто сега, но тази зима си карам Бмв-то без никакви проблеми.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 06 Яну 2010, 12:07

Е.Димитров написа:защо толкова се тръби че колите с предно недозавиват за разлика от другите със задно,на лед нещата са едни и същи,и то със хубави ,нови гуми

Заради това къде отива силата на двигателя. При движение с постоянна скорост или ускорение на хлъзгаво, първо ще загубиш сцепление на двигателните колела. Което ще докара недозавиване на FWD и презавиване на RWD кола. При спиране винаги по-натоварена е предницата, затова и при двете може да се появи недозавиване - при FWD по-ясно изразено заради по-тежката предница. Това е накратко.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 06 Яну 2010, 12:08

Всяка кола може да недозавие или презавие, независимо дали е FWD, RWD или 4х4. Зависи само от конкретните условия. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kaligilo » 06 Яну 2010, 12:10

Е.Димитров написа:
spower написа:недозавиване -ако си карал кола с предно и си влизал в завой с висока скорост се получава едно приплъзванеколелетата се въртят колата си продължава напред докато я изтегли предното дано си ме разбрал..

Благодаря за отговора,
и да,имам и кола с предно предаване и се е случвало подобно нещо,но...и при БМВ то ми се е случвало,защо толкова се тръби че колите с предно недозавиват за разлика от другите със задно,на лед нещата са едни и същи,и то със хубави ,нови гуми

На лед нещата са едни и същи с квото и да било , а при нормално каране и хубави зимни гуми , задното по-нищо не отстъпва на прехваленото предно.
Изображение

Колата е една и тя се казва Е30 М3. Тя ще е първата и последната Точка.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 06 Яну 2010, 12:29

Колеги,Благодаря за точните отговори!
Аз същност не съм имал проблеми със задното,както и с предното и не разбирам каква е тая "Война"-предно vs задно,може би някой изка да докаже нещо че е по по-най,но факт е че ако си с москвич или лада срещу некоя тойотка от същата година,без някакви системи против боксуване,мисля че предното ще има по-голям успех от излизане от някоя преспа,естествено при новите автомобили със толкова екстри,вече като чели не стои въпроса с излизане от подобни ситуации
Поздрави

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 06 Яну 2010, 13:17

Който може да кара изобщо не го бърка к'во е предаването. :) Все си "издрапва" докъдето е тръгнал. :) Гледал бил по телевизията....абе един приятел гледал няк'ъв как яде кебапче...май е яко! :kuku: :mhihi: Както и да е, задно рулз :) Въпреки че вчера цял ден си се размазах от дрифт и с форделката с предното... :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

Предишна

Назад към Извън Темата