не дават да караме от дясно ..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: не дават да караме от дясно ..

Мнение от acho.rs » 04 Яну 2010, 19:27

Mario Pankov написа:
За промяна в инфраструктурата незнам какво му е толкова трудното , при положение ,че в Европа са само те и малко или много е редно да се съобразят с останалите държави в името на активната безопасност за която толкова се тръби.Аз не мисля ,че инфраструктурата им е толкова проблем , имат да си преместят светофарите и да си изстрият надписите по пешеходните пътеки на къде да гледаш като пресичаш като начало ...

Георги Пенчев

Пенчев, дясната дирекция за англичаните е едва ли не национален символ. Според мен такова предложение биха приели по същият начин, като предложение към всички българи да станем мюсюлмани. :mhihi: Иначе, не е неосъществимо от гледна точка на ресурс и време, въпросът е, че националната гордост няма да го позволи.

Най-голямата пречка е финансовта - практически е невъзможно да се сменят воланите на 20 000 000 коли - ако за едни Голф 3ка е 1000 лева за новите коли , които са таме безбожно скъпа подобна операция - по-точно - невъзможно . Трбва да с преправят , кръстовища , кръгови и тн . Да не говорим , че за 10 години , които са минимума нужен за подобно нещо ще настане масов хаус в движението и правителството което го наложи никога повече няма да получи и едни вот :mhihi:
Ако в Англия причината , казвате е шибаната им надменност - каква е причината да не стане това в Ирландия . Смениха валутата , смениха си дори мерните еденици за да скъсат със Англичаните (не че това е възможно) но движението НЯМА КАК ДА СЕ ОБЪРНЕ :cry:

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 05 Яну 2010, 11:30

Има достатъчно цивилизовани начини да се "принудят" хората да не карат автомобили с десен волан, от това пак по наш си манталитет да се забранява всичко щот така е най-лесно. Ое повече, че забрана за регистрация не може да има щот веднага ще скочат срещу нас или ще има 1-2 години както с акциза и после ще отпадне.
Цивилизованите начини - задължаване да бъдат правилно регулирани фаровете (това е първото и най-важно условие) и после висока Гражданска отговорност, висока премия за "Каско" и ниска стойност на оценка на автомобилът, тъй като тези автомобили спокойно могат да минат в графа с по-висок риск отколкото тези с ляв волан.
Ако едно обръщане на волан ти е 1500лв, а пък трябва да плащаш гражданска и каско общо към 2000лв на година все си мисля, че някой ще си обърне волана, за да си спести тия пари отгоре!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 05 Яну 2010, 12:45

Joro_Paveto написа:Цивилизованите начини - задължаване да бъдат правилно регулирани фаровете (това е първото и най-важно условие) и после висока Гражданска отговорност, висока премия за "Каско" и ниска стойност на оценка на автомобилът, тъй като тези автомобили спокойно могат да минат в графа с по-висок риск отколкото тези с ляв волан.

:yes: Твърдо подкрепям цивилизованите методи!

Потребител
Аватар
Кара: E60 545i

Мнение от archd » 08 Яну 2010, 14:47

Май съвсем се преместихте в Англия.
Срамота това е БМВ клуб, а не някакъв каруцарски форум.
Та защо български тарикат внася и регистрира кола с десен волан? Далаверка! Половин цена. Опасен, голяма работа, живота в БГ е толкова евтин а и правосъдието ни е “кротко”. Ако в Занзибар има БМВ и Мерцедес с волан в багажника, но на четвърт цена ще си ги внесем и пак ще питаме какъв е проблема да ги караме в БГ и че бързо се свиквало.
Всички с десен волан (с БГ регистрация) трябва да бъдат задължени да сменят дирекцията и фаровете. Коли и камиони с чужда регистрация и десен волан ще изтърпим за някой друг ден. Аз лично в Англия бих се чуствал винивно да управлявам ляв волан.
В някой общини се заяждат с тях за фаровете, те взимат от приятел за прегледа нормални фарове и после пак връщат опасните. Измекяри. Имало лепенки, пълни глупости. Камери – глупости, нали непрекъснато хвърчи кал от насрещнитеТа защо български тарикат внася и регистрира кола с десен волан? Далаверка! Половин цена. Опасен, голяма работа, живота в БГ е толкова евтин а и правосъдието ни е “кротко”. Ако в Занзибар има БМВ и Мерцедес с волан в багажника, но на четвърт цена ще си ги внесем и пак ще питаме какъв е проблема да ги караме в БГ.
Всички с десен волан (с БГ регистрация) трябва да бъдат задължени да сменят дирекцията и фаровете. Коли и камиони с чужда регистрация и десен волан ще изтърпим за някой друг ден. Аз лично в Англия бих се чуствал винивно да управлявам ляв волан.
В някой общини се заяждат с тях за фаровете, те взимат от приятел за прегледа нормални фарове и после пак връщат опасните. Измекяри. Имало лепенки, пълни глупости. Камери – глупости, нали непрекъснато хвърчи кал от насрещните.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3-ка Black Edition
Мечтае да кара: много неща...
Детайли за колата: много черна....

Мнение от PiMPi » 09 Яну 2010, 19:42

В България с цивилизовани методи не става(лично мнение). С тъпите колани откак има актове и глоби сума ти народ (вкл и аз) си слагат колан вече, преди това на никой не му пукаше. А и как ще проверяваш на някой фаровете на пътя - всеки милиционер с уред за реглаж на фарове ще се разхожда и вместо патрулки с баничарки и вътре подвижен гараж с инструменти :mhihi: ! Аз и сега като изляза извънградско и срещам минимум 5 идиота на които единия им фар не свети на къси, не свети на дълги или изобщо не свети и няма кой да ги спре вие искате някой пък да проверява дали на му бият фаровете наляво - ВИЕ КОЛЕГИ СТЕ ГОЛЕМИ ОПТИМИСТИ :mhihi: ! Не всички са като мен и като вас - повечето викат "Еби им майката на другите, ша си праа кво си искам !" и не им дреме !
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: квоту има
Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта

Мнение от c7aH4eB » 10 Яну 2010, 3:31

От бая време го забраняват да има коли с дясна дирекция в България и още си има такаче едвали скоро ще се прехварлят дирекциите някои. Иначе и аз съм за закона в България да няма коли с десен волан :)
Изображение

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 10 Яну 2010, 10:50

Аз съм за абсолютна забрана. Против съм да се пестят пари от опасности на пътя :evil:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Яну 2010, 11:08

Колеги,всичко трябва да дойде по реда си
Опасни били колите с дясна дирекция-нямам наблюдения за % катастрофи с дясна дирекция но по-опасни са дупките по пътя,после джигитите ,после идва ред на сервизите дето всеки с некакви минимални познания отваря сервиз,после идва ред на частите ментета и чак тогава,при идеална държава се нареждат тея проблеми с дясната дирекция.
По принцип никога не съм карал с такава дирекция кола и чесно ми се повръща някакси като видя подобна,поради факта че съм свикнал с нормалната за нашия регион,но нещата трябва да са принципни,ако статистиката сочи че има голям брой катастрофи с дясна дирекция-тогава да се обърне внимание,а аз никъде не съм чел за подобни резултати

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2010, 13:25

archd написа:Май съвсем се преместихте в Англия.
Срамота това е БМВ клуб, а не някакъв каруцарски форум.
Та защо български тарикат внася и регистрира кола с десен волан? Далаверка! Половин цена. Опасен, голяма работа, живота в БГ е толкова евтин а и правосъдието ни е “кротко”. Ако в Занзибар има БМВ и Мерцедес с волан в багажника, но на четвърт цена ще си ги внесем и пак ще питаме какъв е проблема да ги караме в БГ и че бързо се свиквало.
В някой общини се заяждат с тях за фаровете, те взимат от приятел за прегледа нормални фарове и после пак връщат опасните. Измекяри. Имало лепенки, пълни глупости. Камери – глупости, нали непрекъснато хвърчи кал от насрещнитеТа защо български тарикат внася и регистрира кола с десен волан? Далаверка! Половин цена. Опасен, голяма работа, живота в БГ е толкова евтин а и правосъдието ни е “кротко”. Ако в Занзибар има БМВ и Мерцедес с волан в багажника, но на четвърт цена ще си ги внесем и пак ще питаме какъв е проблема да ги караме в БГ.
В някой общини се заяждат с тях за фаровете, те взимат от приятел за прегледа нормални фарове и после пак връщат опасните. Измекяри. Имало лепенки, пълни глупости. Камери – глупости, нали непрекъснато хвърчи кал от насрещните.

Мухахахахаха , ти чете ли си поста , бе пич или беше толкова изнервен и вцепенен , че омаца работата ... Междудругото - много го гледаш Карбовски , вече и теб те прихваща :mhihi:
Колеги,всичко трябва да дойде по реда си
Опасни били колите с дясна дирекция-нямам наблюдения за % катастрофи с дясна дирекция но по-опасни са дупките по пътя,после джигитите ,после идва ред на сервизите дето всеки с некакви минимални познания отваря сервиз,после идва ред на частите ментета и чак тогава,при идеална държава се нареждат тея проблеми с дясната дирекция.
По принцип никога не съм карал с такава дирекция кола и чесно ми се повръща някакси като видя подобна,поради факта че съм свикнал с нормалната за нашия регион,но нещата трябва да са принципни,ако статистиката сочи че има голям брой катастрофи с дясна дирекция-тогава да се обърне внимание,а аз никъде не съм чел за подобни резултати

:yes: - като прекараш повечеко време в чужбина , вече ти е все едно къде е волана , на мен не ми прави впечателние .А за тези на които им се спори - да почнат темата отначало , всичко е казано точно и ясно.
Пак да кажа , че и аз съм против регистрацията , защото начина на каране на двулентов път е различен и малко хора го осъзнават ...

Потребител
Аватар

Мнение от archd » 10 Яну 2010, 15:45

Колегата с аудиото, това за Карбовски не го разбрах, и той ли е в нашия форум, в който има всякакви. А иначе с поста просто съм повторил с копи и пейст текста, тъй като го пишех и другаде.
Статистика и % при катастрофи е още трудно, защото десните волани са относително малко но нямате представа колко много са сега обявите за тях утре ще бъдат на пътя
Докато си говорим по темата можете да се включите в петицията:

http://bgpetition.com/protiv_desnite_volani/index.html

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2010, 17:40

archd написа:Колегата с аудиото, това за Карбовски не го разбрах, и той ли е в нашия форум, в който има всякакви. А иначе с поста просто съм повторил с копи и пейст текста, тъй като го пишех и другаде.
Статистика и % при катастрофи е още трудно, защото десните волани са относително малко но нямате представа колко много са сега обявите за тях утре ще бъдат на пътя

Тва беше майтап за Карбовски - той изразява такива отчаяни мнение за държавата и цената на живота , показва предимно пумията и ако го слушаш ще си помислиш , че живееш в Еритрея или Сомалииско село :mhihi:
Аз карам кола с десен волан , вече година и познавам 3-4ма които карат от по 5-6 години (още преди да стане мода) и досега не сме имали нито едно ПТП . Не че не съм засичал някой - случвало ми се е(на еднопосочен път,не в насрещното, както си мислите) , но това не е заради волана а по невнимание и съм сигурен , че оня в другата кола си е рекъл - ет ти на , тия с десните волани какво правят - макар да няма никаква връзка от коя страна стоиш,при такава ситуация.
Както вече казах в темата , с десен волан на двулентов път се изпреварва по по-различен начин - изнася се много по-рано , за да погледнеш и тогава даваш газ . В такъв случай , всичко е наред , освен ако не си с малолитражка . Проблема е че повечето хора са си свикнали да се лепят зад автомобила отпреди и да подават газ , заедно с показанто си в другото платно - стар навик от маломощните коли , които изпреварват с 300 зора . Това поведение е крайно опасно и за това аз съм ЗА забраната .
Мойте номера са Англииски , защото имаше акциз а сега като падна , пак си карам с тях , защото ползвам други "привилегии" ....
Обижда ме начина по който говориш за тънките сметки и хората които карат с десен волан-колега в България НЯМА ПАРИ - всеки гледа да мине по-тънко - все едно да тръгнеш да упрекваш хората , че слагат газ , че купуват стари гуми и карат (караме) коли на по 10-15 години ... Когато взех моята за 5000 , алтернативните в БГ бяха по 13-15 000 лева - сещаш се каква разлика нали , да не говорим , че за внос от чужбина налагаха незаконния акциз , който за мене беше около 4500 лева ... Както и да е - аз не съм заплаха за мен и хората на пътя , ПТП не съм създавал и в талона си имам 39 точки , за разлика от много хора които са с ляв волан , но за съжаление са и със 3 грама мозък .

Не те бях виждал преди и си мислех , че си нов заради малкото постове ... поздравления за колата и най-вече за двигателя :yes:

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 10 Яну 2010, 18:16

acho.rs написа:
archd написа:Колегата с аудиото, това за Карбовски не го разбрах, и той ли е в нашия форум, в който има всякакви. А иначе с поста просто съм повторил с копи и пейст текста, тъй като го пишех и другаде.

Тва беше майтап за Карбовски - той изразява такива отчаяни мнение за държавата и цената на живота , показва предимно пумията и ако го слушаш ще си помислиш , че живееш в Еритрея или Сомалииско село :mhihi:
Аз карам кола с десен волан , вече година и познавам 3-4ма които карат от по 5-6 години (още преди да стане мода) и досега не сме имали нито едно ПТП . Не че не съм засичал някой - случвало ми се е(на еднопосочен път,не в насрещното, както си мислите) , но това не е заради волана а по невнимание и съм сигурен , че оня в другата кола си е рекъл - ет ти на , тия с десните волани какво правят - макар да няма никаква връзка от коя страна стоиш,при такава ситуация.
Както вече казах в темата , с десен волан на двулентов път се изпреварва по по-различен начин - изнася се много по-рано , за да погледнеш и тогава даваш газ . В такъв случай , всичко е наред , освен ако не си с малолитражка . Проблема е че повечето хора са си свикнали да се лепят зад автомобила отпреди и да подават газ , заедно с показанто си в другото платно - стар навик от маломощните коли , които изпреварват с 300 зора . Това поведение е крайно опасно и за това аз съм ЗА забраната .
Мойте номера са Англииски , защото имаше акциз а сега като падна , пак си карам с тях , защото ползвам други "привилегии" ....
Обижда ме начина по който говориш за тънките сметки и хората които карат с десен волан-колега в България НЯМА ПАРИ - всеки гледа да мине по-тънко - все едно да тръгнеш да упрекваш хората , че слагат газ , че купуват стари гуми и карат (караме) коли на по 10-15 години ... Когато взех моята за 5000 , алтернативните в БГ бяха по 13-15 000 лева - сещаш се каква разлика нали , да не говорим , че за внос от чужбина налагаха незаконния акциз , който за мене беше около 4500 лева ... Както и да е - аз не съм заплаха за мен и хората на пътя , ПТП не съм създавал и в талона си имам 39 точки , за разлика от много хора които са с ляв волан , но за съжаление са и със 3 грама мозък .

Не те бях виждал преди и си мислех , че си нов заради малкото постове ... поздравления за колата и най-вече за двигателя :yes:

бУУУУХАХАХАХАХАХАХА ти колко смешен взе да ставаш със своето самоизтъкване ,като шофер тцтцтцтцтц!!!
п.п. ма недей да си правиш труда и тука да ми се молиш да не пиша в темата нямам намерение да го правя .
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2010, 18:57

Между това да си добър шофьор и това да караш безопасно , понякога има разлика.Аз съм казал само , че карам безопасно , не съм изтъквал пилотски способности , които нямам .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 10 Яну 2010, 20:22

Да караш кола с десен волан е все едно да си купиш реплика на Патек Филип за 700 лв вместо марков Тисот за тези пари. Поне на мен ми става смешно като видя човек с такава кола. Вярно, че едно БМВ 3 95 набор в Англия е 300 паунда (снощи във 5th Gear го даваха), но все пак.
.

Потребител
Аватар

Мнение от archd » 10 Яну 2010, 21:29

Интересен се оказва факта че в този, както и в други такива форуми против десния волан се включват и постепено ги "завземат" и "загасяват" хора каращи коли с десен волан.
Преди малко даваха по TV репортаж от един затвор у нас и като ги питаха кой за какво е там, повечето по-тъмнички, се оказа (според тях) че 70% от тях са невинни и са в затвора без причина. Мисля си че и тези които карат хазарта в насрещна лента, ако ги питаш ще ти кажат че надали ще пречинят ПТП.
Колега обиждаш се от далаверката, но и сам си я признаваш. Вместо да се обиждаш вземи си смени волана и фаровете.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата