ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Модератор: Общи модератори
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Bugatti Veyron
Re: ИМАТЕ ПРОБЛЕМИ С КАТ - ние ще ви помогнем !
Не искам да споря с теб, но АУАН / Акт за установяване на административно нарушение/ е точно каквото пише - това не е наказание..... това е документ с който те предлагат за наказание - а самото наказание е Наказателно постановление. Няма как да обжалваш акта, по него можеш да внесеш само възражения към органа който го издава.
По въпроса за по-голямото МПС и радара, знам точно какво казва техническата документация, както и знам какво обяснява производителят на радара. В случая цитирах неговите думи
)) Ако си осигуриш радар и камион можеш да направиш полеви тест и ще разбереш кое е правилното и кое грешното.
По въпроса за ЗДП ...това се нарича техническа грешка, обикновенно се коригира от съда, но тя не отменя НП или акта.
Примера с БХК е единичен, мога да кача стотици примери на отхвърлени жалби, позовани на 189, ал. 5.... Още повече че ние кореспондираме доста често със БХК по тези тематики.
Нужно е отменяне на самия член.
По въпроса за по-голямото МПС и радара, знам точно какво казва техническата документация, както и знам какво обяснява производителят на радара. В случая цитирах неговите думи

По въпроса за ЗДП ...това се нарича техническа грешка, обикновенно се коригира от съда, но тя не отменя НП или акта.
Примера с БХК е единичен, мога да кача стотици примери на отхвърлени жалби, позовани на 189, ал. 5.... Още повече че ние кореспондираме доста често със БХК по тези тематики.
ШОФИРАЙ ЖАДЕН, ОСТАВИ ЕДИН ПОЛИЦАЙ ГЛАДЕН !!!
- Код: Избери целия код
Тук мисля че мнението ни съвпада, за мен сегашното законодателство (за което разбрах преди 3 дни) е абсурдно. Ако с нещо мога да помогна по темата - казвайте.
Ще видим какво ще се случи с моя случай, ще пиша пак като/ако има нещо интересно по темата.
Отново благодаря за отделеното време и коментарите !
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
и аз да попитам миналата година към март беше купувам една петица от панагюрище в неделя и тръгнахме да я караме на твърд теглич защото беше без номера по магистралата и около пазарджик ни пресреща патрулка като по филмите и господата ми заявват че нямам право да се движа по платното и ще ми вземат книжката и яе може да се движи само на ''шлеп'' примолих им се и предложих да намерим компромис и хоп появи се пътна помощ ауди 80 с едноосен колесар който за скромните 2и90 на км ще ми откара колата до сливен
та въпроса ми е в такъв случай аз как да си откарам колата без номера до сливен и дали колегата с аудито и шлепа не е в нарушение (дали ще е закачена на моята или на неговата кола тя пак е на пътя)и подлежа ли на санкции или са само постановки
та въпроса ми е в такъв случай аз как да си откарам колата без номера до сливен и дали колегата с аудито и шлепа не е в нарушение (дали ще е закачена на моята или на неговата кола тя пак е на пътя)и подлежа ли на санкции или са само постановки
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Айде и аз да се включа, ето моят казус от темата, която пуснах:
Сега се консултирам с приятели адвокати, които ме обнадеждават, че мога да се размина и мисля да се пробвам.
Идеи или препоръки?
Колеги, вчера ми се случи нещо много неприятно докато пътувах към София по магистрала Тракия малко след Пловдив.
Карах на автопилот настроен на 140 км/ч и ме спряха ченгетата. Първо си помислих, че е само за проверка и това беше първата ми грешка, че им дадох документите си. След като отидох до колата им ми казаха, че ме спират за превишена скорост и ми показаха радара на който мигаше 165!!!! Останах изумен!
След много разправия и заяждане ми написаха акт, не подлежеше работата на почерпка и т.н.
Както се сещате за подобно "нарушение" оставам 1 месец пеша.
Написах си възраженията в акта, че съм карал със 140 на темпомат, но това едва ли ще се отрази при изготвяне на наказателното постановление.
Другата ми голяма грешка е, че не погледнах радара веднага след като ме спряха, а чак след малко разправия, защото си мисля, че тази скорост не е за мен а за някой преди мен - т.е. сигурно е имало някакво разминаване в часа.
Както и да е, вече съм с акт в джоба за нещо, което не съм направил.
Сега се консултирам с приятели адвокати, които ме обнадеждават, че мога да се размина и мисля да се пробвам.
Идеи или препоръки?
- Cobb
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: V8
Здравей 
Имам и аз въпросче за една случка.
Преди доста време ме спряха на светофара на Богоров, късно, след полунощ и ми заявиха, че съм минал на червено.В случая не беше нито жълто, нито червено а едно хубаво зелено, че даже се задържа доволно време след като ме спряха.Униформените бяха 3-ма, аз сам, несигурен в правата си и реших, че е по-добре да мина с 10-таче, от колкото с акт.
Та питането ми е какво и как можех да направя в тазаи ситуация ? Моята дума, срещу техните три. Как мога да докажа, че наистина съм минал на зелено, като нямам свидетели ?
След това се замислих, дали пък наистина да съм минал на червено.Примерно да съм се заблеял нещо и да не съм видял, ама тия два или три светофара трудно ще ги пропусна ми се струва.
Другото което е, на светофара, в лентата за ляв завой, чакаше такси.По пътя на логиката, ако на мен ми е било червено, на него трябва да му е било зелено нали ? Таксито тръгна чак след като аз вече бях излязъл от колата и полицая ми обясняваше как бил гледал светофара в насрещното движение и че те били еднакви ?!

Преди доста време ме спряха на светофара на Богоров, късно, след полунощ и ми заявиха, че съм минал на червено.В случая не беше нито жълто, нито червено а едно хубаво зелено, че даже се задържа доволно време след като ме спряха.Униформените бяха 3-ма, аз сам, несигурен в правата си и реших, че е по-добре да мина с 10-таче, от колкото с акт.
Та питането ми е какво и как можех да направя в тазаи ситуация ? Моята дума, срещу техните три. Как мога да докажа, че наистина съм минал на зелено, като нямам свидетели ?
След това се замислих, дали пък наистина да съм минал на червено.Примерно да съм се заблеял нещо и да не съм видял, ама тия два или три светофара трудно ще ги пропусна ми се струва.
Другото което е, на светофара, в лентата за ляв завой, чакаше такси.По пътя на логиката, ако на мен ми е било червено, на него трябва да му е било зелено нали ? Таксито тръгна чак след като аз вече бях излязъл от колата и полицая ми обясняваше как бил гледал светофара в насрещното движение и че те били еднакви ?!

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
cls6666 написа:и аз да попитам миналата година към март беше купувам една петица от панагюрище в неделя и тръгнахме да я караме на твърд теглич защото беше без номера по магистралата и около пазарджик ни пресреща патрулка като по филмите и господата ми заявват че нямам право да се движа по платното и ще ми вземат книжката и яе може да се движи само на ''шлеп'' примолих им се и предложих да намерим компромис и хоп появи се пътна помощ ауди 80 с едноосен колесар който за скромните 2и90 на км ще ми откара колата до сливен
В случая единствения начин да транспортираш кола без номера е платформа или колесар. Смисъла е да не е на собствено управление /4-те колела да са на пътя/. Това е така защото колата без номера няма застраховка ГО, а не може да има защото няма номера. Начина да си превозиш колата е да си извадиш временни транзитни номера, става за около 1 час и се взимат само срещу документите на колата, дават ти и талон за 30 дни.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Някакви препоръки по моя проблем?
- Пламен Андреев
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd
- Мечтае да кара: ...
Здравейте колеги имам един въпрос.Във бсеки един издаден акт от служителите на реда има някъква нередност с която акта има 90% невалидност при подаване на възражение от страна на нарушителя,вярно ли е?Благодаря предварително.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
prel написа:Айде и аз да се включа, ето моят казус от темата, която пуснах:Колеги, вчера ми се случи нещо много неприятно докато пътувах към София по магистрала Тракия малко след Пловдив.
Карах на автопилот настроен на 140 км/ч и ме спряха ченгетата. Първо си помислих, че е само за проверка и това беше първата ми грешка, че им дадох документите си. След като отидох до колата им ми казаха, че ме спират за превишена скорост и ми показаха радара на който мигаше 165!!!! Останах изумен!
След много разправия и заяждане ми написаха акт, не подлежеше работата на почерпка и т.н.
Както се сещате за подобно "нарушение" оставам 1 месец пеша.
Написах си възраженията в акта, че съм карал със 140 на темпомат, но това едва ли ще се отрази при изготвяне на наказателното постановление.
Другата ми голяма грешка е, че не погледнах радара веднага след като ме спряха, а чак след малко разправия, защото си мисля, че тази скорост не е за мен а за някой преди мен - т.е. сигурно е имало някакво разминаване в часа.
Както и да е, вече съм с акт в джоба за нещо, което не съм направил.
Идеи или препоръки?
Имаш няколко грешки:
1. Не си погледнал веднага времето което показва радара..... най често се прави така- засичат някой с въпросната скорост и той си плаща "почерпката".....но тъй като радара не може да се изтрие , трябва да се хване някой друг в следващите 5 минути и да му се натресе акта....иначе ченгетата горят.... със засечена скорост и без акт. Този някой може да са и двама или трима, зависи от много неща.
2. Ако не си сам в колата искай за свидетел по акта да напишат твоя спътник а не колегата катаджия, така като отидеш в съда - свидетелят е твой.
3. Винаги пиши възражение в писменна форма и го внасяй в 3-дневен срок срещу входящ номер. Когато ти излезе НП искай мотивите по твоите възражения в писмен вид.
4. Винаги искай да се представи в съда удостоверение че радара е технически годен, тук обаче има един проблем който ще атакуваме в скоро време в Парламента - нарича се конфликт на интереси и е свързан с факта че техническата поддръжка на радарите и дрегерите се извършва не от независима лаборатория, а от лаборатория на МВР
Мога още да пиша по темата но смятам че това е достатъчно.
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
cls6666 написа:е да но ми направиха застраховка фалшива ли е била?
Няма начин да ти направят застраховка ГО без да има колата номера. Излъгали са те ....яко !
Здравейте, колеги. Имам един въпрос... Преди малко ни писаха акт, на мен и един приятел... За неспиране на стоп-палка по чл.103... Видях, че е писано в темата, но не видях с каква санкция ще минем
В основанието, пишеше нещо като...
"Водачът на лек автомобил............. не спира на ясно подаден сигнал на контролен орган в най-дясната част от платното за движение, като рязко увеличава скоростта си" . Благодаря предварително за отговора

"Водачът на лек автомобил............. не спира на ясно подаден сигнал на контролен орган в най-дясната част от платното за движение, като рязко увеличава скоростта си" . Благодаря предварително за отговора

- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Cobb написа:Здравей
Тук отговора е - полицая казва : Аз / Ние така видяхме..... проблема е че няма да стигне до съд, защото глобата е до 50 лева за червен светофар.... и тук е сблъсъка с необжалваемите по чл. 189, ал. 5 ЗДВП
- bau.bg
- младши ентусиаст
-
Пламен Андреев написа:Здравейте колеги имам един въпрос.Във бсеки един издаден акт от служителите на реда има някъква нередност с която акта има 90% невалидност при подаване на възражение от страна на нарушителя,вярно ли е?Благодаря предварително.
Няма невалидни актове, има неграмотно написани..... неграмотно написания акт не е невалиден....
Проблема е че след неграмотния акт, следва НП .... което в повечето случаи е също толкова неграмотно,
и 500 000 такива НП на година са до 50 лв..... колкото и да е неграмотно не можеш да обжалваш... това е парадокс
на държавата ни. Ако обаче неграмотното НП е над 50 лв и се стигне до съд, вече нещата изглеждат по добре, защото добрия адвокат набляга на неграмотно написаното НП , съответно печели делото....
uCnaHeTcA написа:Здравейте, колеги. Имам един въпрос... Преди малко ни писаха акт, на мен и един приятел... За неспиране на стоп-палка по чл.103... Видях, че е писано в темата, но не видях с каква санкция ще минемВ основанието, пишеше нещо като...
Колега, нещо по тоя въпрос ?