не дават да караме от дясно ..

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: не дават да караме от дясно ..

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2010, 21:33

Spoony написа:Да караш кола с десен волан е все едно да си купиш реплика на Патек Филип за 700 лв вместо марков Тисот за тези пари. Поне на мен ми става смешно като видя човек с такава кола. Вярно, че едно БМВ 3 95 набор в Англия е 300 паунда (снощи във 5th Gear го даваха), но все пак.

А това твоето мнение е все едно да кажа , че караш умряла печка - само , че ти наистина караш умряла печка , а колите с десен волан , не са "фейк" а просто са предназначени за други пазари и вервай ми в Япония и Англия изобщо не са назад с колите :mhihi:

ПС: БМВ 3 или както му казвата хората БМВ 3та серия (Е36) в Германия ги има и по 200 евро - купи си . за толкова пари са супер запазени , фул екстри :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 10 Яну 2010, 21:49

По-добре с умрялата ми печка, която дава разход 4 на сто, отколкото да се гъзаря с нещо ново с десен волан.
Но всеки си решава сам за себе си ти не можеш да промениш мнението ми, както и аз твоето.
.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 10 Яну 2010, 22:19

archd написа:Интересен се оказва факта че в този, както и в други такива форуми против десния волан се включват и постепено ги "завземат" и "загасяват" хора каращи коли с десен волан.
Преди малко даваха по TV репортаж от един затвор у нас и като ги питаха кой за какво е там, повечето по-тъмнички, се оказа (според тях) че 70% от тях са невинни и са в затвора без причина. Мисля си че и тези които карат хазарта в насрещна лента, ако ги питаш ще ти кажат че надали ще пречинят ПТП.
Колега обиждаш се от далаверката, но и сам си я признаваш. Вместо да се обиждаш вземи си смени волана и фаровете.

Но виж сега - казваш , че карам в насрещното - преди да изпревари , всеки влиза в насрещното и ако по-рано се изнесеш (когато дистанцията до автомобила който изпреварваш е по-голяма) , това може само да ти е в плюс .
Не завземам и загасявам нищо- казваме каква е действителността . Булшинството не са карали десен волан и го изкарват , едва ли не че ставаш сигрен мъртвец и с лявата ръка е невъзможно да превключиш , че даже един каза , че не може да паркира , защото от дясната страна не вижда ... Ами не е съвсем така .
Не се обиждам от далаверката - много ясно , че съм взел тази кола , защото е по-евтина - да не би от любов към кралицата и носталгия по Ирландия , да съм я купил :mhihi:
Фаровете съм си оправил , такова нещо като обръщане на волан , не съществува ... поне за мен и доста автомонтьори .
По-добре с умрялата ми печка, която дава разход 4 на сто, отколкото да се гъзаря с нещо ново с десен волан.

колата ти гори 4 надолу по-баира , като изключиш от скорост , това е друга тема. По-важното е измерението на думата "гъзрия" - аз съм взел тази кола , защото има мека возия , салона е огромен и когато тръгна със семейството ми на някъде , те се чувстват перфектно ... динамиката е добра , звука ми доставя огромно удоволствие ... колата има 4 звезди за сигурност и тн ... Това са причините да взема тази кола , ако исках гъзария щях да погледна Z3 !
Но всеки си решава сам за себе си ти не можеш да промениш мнението ми, както и аз твоето.

:yes:

Малко оф топик - преди няколко дни са отказали регистрация на десен волан в област Плевен и след това в област Враца ... което е добре .

Любимец на Кралицата
Аватар
Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
Мечтае да кара: M3 CSL

Мнение от ///M_Martin » 11 Яну 2010, 20:09

Не е виновна колата а "задкормилното устройство"? Хората умират по пътищата от глупост а не че волана им пречи.
И не говорете за такава кола като реплика че е много смешно.По-добре е да караш кола с ляв волан на 20 год и без спирачки и гърне вързано с тел ли?
Аз като отида в Дару Кар не ми искат по-малко пари защото колата ми е десен волан.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 12 Яну 2010, 13:10

acho.rs написа:... вервай ми в Япония и Англия изобщо не са назад с колите ....

В Англия не можеш да караш кола с ляв волан повече от 3 месеца след вноса и (не става дума за Value Car - стойностни ретро автомобили със специални разрешения и специални регистрации и изисквания към техническата поддръжка)
Ако до 3 месеца не покажеш (с документи от сервиз и технически преглед) че колата ти е в съответствие с изискванията на закона за движение и т.н. не те чакат ти да се обадиш ти, а полицията издирва колата и я прибира на "отговорно пазене" (платено разбира се)

В Италия можеш да караш кола с десен волан до 3 седмици от влизането в страната (такава кола изобщо не можеш да регистрираш). Там също така не можеш и да сменяш дирекцията (да променяш конструктивно автомобила от вида в който е напуснал завода)

Сигурно и по другите Европейски държави не са по-либерални като се има предвид, че става дума за участници в движението, така че си правете сметка какво се случва в България .....

И малко OFF
В Милано съм виждал РолсРойс ПИКАП ... няма грешка, който разнася "някаква" марка шампанско (пода на пикапа беше покрит с червен мокет, а сандъците на шампанското бяха по-лукс от дървенията вътре в купето). Та тогава ми казаха, че за този автомобил са получили разрешение да се движи с десен волан с 300 зора, но са накарали фирмата собственик да извърши преработката в завода на РолсРойс и да се сдобие с необходимите документи като за поръчков автомобил ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 12 Яну 2010, 13:45

acho.rs написа:
archd написа:

колата ти гори 4 надолу по-баира , като изключиш от скорост , това е друга тема. По-важното е измерението на думата "гъзрия" - аз съм взел тази кола , защото има мека возия , салона е огромен и когато тръгна със семейството ми на някъде , те се чувстват перфектно ... динамиката е добра , звука ми доставя огромно удоволствие ... колата има 4 звезди за сигурност и тн ... Това са причините да взема тази кола , ако исках гъзария щях да погледна Z3 !

:yes:

Малко оф топик - преди няколко дни са отказали регистрация на десен волан в област Плевен и след това в област Враца ... което е добре .

Айде да не се лъжеме :) за гъзария си го взел това ауди А6 и за да си начешеш крастата. Като имаш само 5000 си взимаш едно ауди 100 или един опел омега- голяма, комфортна кола и на семейството ти му е много удобно :) Но ти си предпочел А6 с десен волан. Щом те кефи, аз нямам против. Аз лично не мога да си обясня как може да си развалиш кефа, сядайки от дясно зад волана. Бих го преглътнал единствено за някой супер спортен автомобил или за оффроуд джип, където е все тая от коя страна седиш.

Аз не съм против да се кара с дясен волан, но личното ми мнение е, че никога не бих си взел такава кола, освен ако не ми е работна и не искам да ми доставя удоволствие.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 12 Яну 2010, 14:07

tsb_bg написа:В Англия не можеш да караш кола с ляв волан повече от 3 месеца след вноса и
Това не е съвсем вярно. Няма никакви ограничения за това от коя страна е волана. Просто ако престоя на колата е над 6 месеца на година, задължително трябва да се пре-регистрира (най-вече за такива като нашенските тарикати дето искат да си карат с БГ регистрация, да плащат 120лв за застраховка и да не ги хващат ни камери ни нищо).

Не знам кога най-накрая ще се проумее, че не положението на волана е причина за която и да било катастрофа, а тоя дето седи зад него. То не са виновни пътищата, дупките, знаците, полицаите, другите участници в движението и какво ли още не, само виртуозният български шофьор никога не е виновен. Неудобството на десния волан при движение в дясно е голямо, спор няма, обаче ако шофьора се съобразява с него няма причина да създава препоставки за опасни ситуаций или катастрофи. Забраната на това е все едно ако ви боли кракът щото сте стъпили накриво - да го отрежете за да решите проблема превантивно. Какво остава за някои уникални и екзотични автомобили, които се предлагат само с десен волан. Няма да мога да си купя такъв, само заради изкривено разбиране за причините на касапницата по БГ пътищата?
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E60 545i

Мнение от archd » 12 Яну 2010, 14:38

Колегата- българин от Лондон, който кара каквото му падне, явно не е забравил българския номер, като кажеш на някой крадец, той ти казва, виж другите колко много крадат, що се занимаваш с мен. Та щом в БГ имаме толкова причини да се умъртвяваме по пътищата, защо ние нападаме тези с десния волан, един проблем в повече голяма работа. Колегата Ачо спестил някой хил. с десния волан, се присмива на колегата със слабата нафтова кола че пести. А като вози "комфортно" семейството си, от време на време ги вади в насрещното срещу някой ТИР за да види какво става при липса на видимост.
Браво колега tsb_bg, много полезна и на място информация. Имам ударена Е39 528i, ако ти трябва нещо обади се.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 12 Яну 2010, 16:53

Аз лично не мога да си обясня как може да си развалиш кефа, сядайки от дясно зад волана

Баце , това е супер субективно - както казах за времето което прекарах в Ирландия , ми стана абсолютно все едно от коя страна седя . С десен волан кара 30% от населението в света - според тях , пък си разваляш кефа , като сядаш от ляво ;)
За гъзарията , обясних - ако исках да съм гъзар , щях да си взема Z3 ... Винаги съм обичал големите коли , заради удобството което предлагат,сигурнността и усещането да караш 5 метра кола ...
Като имаш само 5000

имах 11 000 , ама докато се канех и чудех какво да взема , инвестирах 2-3000 в развлекателния бизнес и младите девойки :mhihi: После останаха около 8000 , но не съм последния глупак да си дам всичките кинти за кола и после да се чудя как да я застраховам , а да не говорим за бензин , който мойта каруца така хубаво гълта :mhihi:
Колегата Ачо спестил някой хил. с десния волан, се присмива на колегата със слабата нафтова кола че пести. А като вози "комфортно" семейството си, от време на време ги вади в насрещното срещу някой ТИР за да види какво става при липса на видимост.

Не се присмивах - той се заяда , че карам реплика и аз му отвърнах - знам ,че е тъпо , но ...
За сигурността , казах поне 7 пъти в тая тема , че се изнасям мноооого по-рано от нормалното и за сега не съм имал проблеми . Колата доускорява много добре и спира перфектно (с някакви по-големи от нормалното дискове е) и така изпреварванята са значително по-бързи и безопасни , отколкото с Венто 1,9Д , например ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 12 Яну 2010, 17:05

acho.rs написа:
Аз лично не мога да си обясня как може да си развалиш кефа, сядайки от дясно зад волана

Баце , това е супер субективно - както казах за времето което прекарах в Ирландия , ми стана абсолютно все едно от коя страна седя . С десен волан кара 30% от населението в света - според тях , пък си разваляш кефа , като сядаш от ляво ;)
За гъзарията , обясних - ако исках да съм гъзар , щях да си взема Z3 ... Винаги съм обичал големите коли , заради удобството което предлагат,сигурнността и усещането да караш 5 метра кола ...

Аз бях преди време на гости в Англия за около месец и също свикнах с десния волан. Определено ако живея там ще карам кола с десен волан. :) Но в БГ не ми е кеф да карам десен волан. Това си е на психологическа основа. Но все пак не може да се отрече, че за България десния волан е голям компромис с комфорта при шофиране.

Потребител
Аватар

Мнение от archd » 12 Яну 2010, 17:13

http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=294323
Тази статия е даже от септември, а смятайте колко са вече сега

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=316099
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10

Мнение от oxam » 12 Яну 2010, 17:51

tsb_bg написа:В Англия не можеш да караш кола с ляв волан повече от 3 месеца след вноса и (не става дума за Value Car - стойностни ретро автомобили със специални разрешения и специални регистрации и изисквания към техническата поддръжка)
Ако до 3 месеца не покажеш (с документи от сервиз и технически преглед) че колата ти е в съответствие с изискванията на закона за движение и т.н. не те чакат ти да се обадиш ти, а полицията издирва колата и я прибира на "отговорно пазене" (платено разбира се)

леле колко неподготвен се оказа....чудно е, че за 3 години 3 коли с ляв волан смених (2 от тях си ги вкарах сам от германия) и никога, ама наистина никога не е имало проблем с регистрацията или полицията - държа да подчертая, че съм ги регистрирал по напълно законен начин. също така и в останалата част на европа няма проблем с карането на десен волан - регистрацията на колата отнема повече време (технически сертификати и т.н.) но няма законно основание да не ти разрешат само защото е с обратен волан

а карането с обратен волан си е въпрос на свикване, аз лично не обичам коли с десен волан и затова карам само такива с ляв в англия
Изображение Изображение Изображение Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 12 Яну 2010, 18:26

archd написа:Колегата- българин от Лондон, който кара каквото му падне, явно не е забравил българския номер, като кажеш на някой крадец, той ти казва, виж другите колко много крадат, що се занимаваш с мен. Та щом в БГ имаме толкова причини да се умъртвяваме по пътищата, защо ние нападаме тези с десния волан, един проблем в повече голяма работа....
Изобщо не съм казал това. Казах, че положението на волана изобщо не може да бъде в списъка с причините за хаоса царящ на пътя. Вие вероятно бихте забранили и Maclaren F1 да се регистрира, щото по тая логика с централно разположеният си волан сам по себе си е по-опасен от 15-годишният таралясник дето се кара само на "включено" (демек до-край) от идиот зад волана, но пък с волан отляво :kuku:

Следвайки същият начин на мислене, заради зачестилите случаи на катастрофи по-магистралите причинени от "летящи холандци", каращи с над 200км/ч що да не вземем да забраним и автомобилите с максимална скорост по-голяма от 150?

И само да уточня, че за мен цената не оправдава голямото неудобство и не бих си купил и карал кола в България с десен волан. Не защото уж била по-опасна. Карал съм доста в Европа с десен волан и по-всякакви пътища и твърдо заствам зад твърдението си, че ако шофьора се СЪОБРАЗЯВА с недостатъка да бъде от-грешната страна, не е с нищо по-опасен за движението от всеки друг.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от archd » 12 Яну 2010, 19:30

Гостуващите ни колеги от Лондон явно само си чешат езиците, след като са против десния волан и го признават за проблемен у нас, и че вноса в БГ е от беднотия, но от тази лошата, защото англичанинът би казал - не съм толкова богат да си купувам кола с ляв волан.
Да вземете да ми намерите английски форум против левия волан, та и аз като вас да почна да "защитавам" нашата ляво кормилна колица, пречеща на движението в Англия.
В ЕС почити всички страни са подписали Виенската конвенция за международен трафик някъде 1968 според която и леви и десни волани са разрешени. Има и изключения - някои от предишните бедняци в ЕС, особено тези с повече гастарбайтери в кралството - Полша, да не бъркам Литва и Естония имат забрани за регистрация поради големия внос, който очаква и нас впрочем.
А коя е правилна и коя е грешна страна, не съм сигурен, даже се твърди че движението в ляво е по-естествено за човек. В древен Рим са се движили в ляво, възсядането на кон, велосипед е обикновено от ляво - юзди с лява ръка за да е свободна силната дясна ръка за защита срещу този с който се разминава. Обичайно доминантно, по силно е дясното око, и някои твърдят че в страните с ляво движение са с по-малко ПТП, въпреки че Германия е с най-малко загинали на 1000 човека на изминат км., техните загинали не са на магистралите с неограничената скорост.
Твърди се че първи започва "обръщането" на лявото движение Наполеон срещу врага си Англия.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: опел

Мнение от Spoony » 14 Яну 2010, 23:15

Брех вие още малко ще изкарате, че колите с десен волан са по-добри от тези с ляв :bowdown:
.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата