Автомобилно маркиране в "Кейт"ООД

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Автомобилно маркиране в "Кейт"ООД

Мнение от Apokalypsis » 13 Яну 2010, 18:23

Колеги, забелязвам доста автомобили, били те чисто нови или не, които са маркирани от гореспоменатата фирма "Кейт"ООД.
Интересува ме каква е точно обвързаността на тази организация с автомобилното маркиране и застраховане в България?
Имат ли нещо общо с големите застрахователни групировки?
Само маркиране на детайли ли извършват или маркират за каско към някои от Големите?
Подочух, че имат известен монопол в областта на маркирането в България, но долкоко е вярна тази информация- :dunno:

Благодаря ви!
Последна промяна Apokalypsis на 13 Яну 2010, 19:57, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Re: Автмомобилно маркиране в "Кейт"ООД

Мнение от Escape » 13 Яну 2010, 18:57

e как да няма интереси и монопол... след като за 10 минутно маркиране ми взеха 65лв да ги Е*А педалите..... даже някакъв шеф там го питах какво толкова правят, че струва 65 кинта. Един стикер и едно маркиране с пясък?!?

Потребител
Аватар

Re: Автмомобилно маркиране в "Кейт"ООД

Мнение от Apokalypsis » 13 Яну 2010, 19:14

И какво аджеба правят тези братя, ако не е тайна?
Маркират детайли с цел евентуално откриване при кражба или нещо друго?
Гледам например чисто нова Х6-ца с пловдивски регистрационен номер от последната серия, която слагат към настоящия момент, та джипчето имаше единствено стикери на "Кейт"ООД по стъклата-това значи ли, че няма каско.
На външен вид ги различавам стикерите на Армеец, Arkycz, Алианц, Бул Инс и "Кейт".
Какви са толкова тези хора, че всяка втора кола е маркирана от тях?

Слави
Аватар

Re: Автомобилно маркиране в "Кейт"ООД

Мнение от © » 13 Яну 2010, 20:56

лев инс, булстрат и виктория (мисля) имат договор с друга фирма - оглеждат ти колата за дефекти, снимат я и я маркират на 6-7 места с пясък. Задължително минаваш през тях всяка година преди да подновиш каското

предполагам че и тази фирма най-вероятно е обвързана с други застрахователни компании

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Яну 2010, 21:00

Явно в софия маркирането е по друг начин.

В Пловдив - булинс се маркира веднъж до края на лизинга на колата - ако е лизингова.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 13 Яну 2010, 21:06

© написа:лев инс, булстрат и виктория (мисля) имат договор с друга фирма - оглеждат ти колата за дефекти, снимат я и я маркират на 6-7 места с пясък. Задължително минаваш през тях всяка година преди да подновиш каското

предполагам че и тази фирма най-вероятно е обвързана с други застрахователни компании

Булстрад маркират вече в КЕЙТ... аз като трябваше да подновявам Каско се оказа, че трябва да отида в някой от офисите на Кейт (или техните партньори за маркиране)... на мен ми взеха само 20лв, щото беше само за оглед (без маркиране). Снимаха я, сложиха нови лепенки за новият период и айде... явно като маркират с пясък и става по-дебело.

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Яну 2010, 21:24

възможно е, аз не съм маркирал скоро
в лев инс е около 40-45лв за първоначално маркиране и после 18-20 за стикери както си описал

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
Мечтае да кара: Да се разхожда пеша

Мнение от Vasko » 13 Яну 2010, 21:31

Ха, Добро утро! Тази фирма ''Кейт'' си съществува от доста време .Тя е официален представител на OMNISEC AG-Швейцария .Това, че чак сега сте е забелязали на пазара... В Пловдив беше доста актуална още преди 5 години и почти на 90% при нея се маркират автомобилите. Когато Ви е за първа година Ви взимат повече, а когато отивате само за подновяване е само 20 лв. Гледат дали имате някакви забележки по автомобила спрямо предишното маркиране от предишната година и го отбелязват на един картон . Първо си подновявате автокаското -както е на всички други места и след това отивате при тях за маркиране . Питат Ви за вида аларма и CD-то в автомобила, лепят Ви стикерите и след това си плащате 20-те лева и след това по живо и по здраво до следващата година !
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 13 Яну 2010, 21:38

Миналата година нямаше, но преди няколко дена при подновяване маркировка, я снимаха. Номер рама, вътре, вън отвсякъде снимки... било отскоро. 25 лева ми взеха на мен :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 13 Яну 2010, 21:41

Какво представлява процеса на маркиране с пясък?
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Яну 2010, 21:50

с въздух и една торбичка с пясък с помощта на нещо като с пистолет отпечатва букви върху всичко каквото се сетиш - пластмаса, стъкла и т.н.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 14 Яну 2010, 1:03

MaXimal написа:Явно в софия маркирането е по друг начин.

В Пловдив - булинс се маркира веднъж до края на лизинга на колата - ако е лизингова.

При лизинговите коли е така навсякъде.

При другите всяка година си подновяваш стикерчетата с/у 25 лв. .
Маркирането с пясък си е еднократно при всички коли (ако не сменяш застрахователя де, което е силно непрепоръчително :mhihi: )
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 14 Яну 2010, 11:46

:banghead:

Слави
Аватар

Мнение от © » 14 Яну 2010, 12:18

kriso85 написа:

Маркирането с пясък си е еднократно при всички коли (ако не сменяш застрахователя де, което е силно непрепоръчително :mhihi: )

да, слагат се едни три букви обикновено да пазят .. и май наистина не е много хубаво да се сменят :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Apokalypsis » 14 Яну 2010, 14:07

© написа:
kriso85 написа:

да, слагат се едни три букви обикновено да пазят .. и май наистина не е много хубаво да се сменят :mhihi:

Колега, какво имаш предвид :conf:

Следваща

Назад към Извън Темата