Моторни масла Приста ?
Модератор: Общи модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Моторни масла Приста ?
Някой с преки наблюдения и отзиви за моторни масла Приста ?
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Re: Моторни масла Приста ?
много добро масло си е Пристата
много коли съм карал с приста и досега грижи съм нямал никакви.
важното е да се сменя навреме.
и другото което е -няма ментета от него.

важното е да се сменя навреме.
и другото което е -няма ментета от него.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Chapai написа:Някой с преки наблюдения и отзиви за моторни масла Приста ?
Уравнението е следното:
2+2=4
Сега заместваме първата цифра със технологиите и лабораторните изледвания които се правят при производството на масла,втората цифра я заместваме с сумата която се налива за разработка на нова технология и последното от уравнението е резултата!!!
Сега замести всички тея неща дето прави приста и ще получиш...по-различни резултати
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
преди беше ужасно,но сега четох някъде, че се правило с много добри машини и технология и не отстъпвало на другите качествени масла.И си мисля че Пристата ще излезе от блатото..........
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Ползвам само двутактовото - сипвам си по малко в нафтата. Няма грижи.
Si non confectus, non reficiat.
- Shider
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: touring 318tds
И аз съм карал няколко коли само с Приста - и продължавам, а колите си се движат без проблеми - нямам грижи.
Естествено на един М40В18 разпр. вал стана за смяна на 300хил.км, но това едва ли е от Пристата (10w40 - полусинтетика). И на един Ситроен БХ '93 1,6i (купих го 6-годишен на 90х.км и в момента е на 420х.км) - два пъти му е вдигана главата, все заради прогоряла гарнитура, но без прегряване - последно на около 370х.км - хонинга по цилиндрите все още си стоеше. И разхода му на масло е нищожен - естествено и вложките са сменяни два пъти. И още три дизела само с приста по над 100х.км при мен (без да са отваряни засега) - Опел 1,5д (за него нямам наблюдения, след като съм го продал); Пежо 1,9д и 1,9тд - в отлично здраве!
Наистина редовната смяна на маслото е по-важна от цената му!
Естествено на един М40В18 разпр. вал стана за смяна на 300хил.км, но това едва ли е от Пристата (10w40 - полусинтетика). И на един Ситроен БХ '93 1,6i (купих го 6-годишен на 90х.км и в момента е на 420х.км) - два пъти му е вдигана главата, все заради прогоряла гарнитура, но без прегряване - последно на около 370х.км - хонинга по цилиндрите все още си стоеше. И разхода му на масло е нищожен - естествено и вложките са сменяни два пъти. И още три дизела само с приста по над 100х.км при мен (без да са отваряни засега) - Опел 1,5д (за него нямам наблюдения, след като съм го продал); Пежо 1,9д и 1,9тд - в отлично здраве!
Наистина редовната смяна на маслото е по-важна от цената му!
Преди, като имахме кадет 1.3 на газ(учебен) баща ми слагаше само приста.Обаче сменяше маслото стриктно на 5000км
И кадета така си замина на над 300к километра а като отворех каачката на маслото, гърбиците на вала светеха и не личеше ни най-малко износване
Така че и според мен редовната смяна на масло и маслен филтър е най-важна!

И кадета така си замина на над 300к километра а като отворех каачката на маслото, гърбиците на вала светеха и не личеше ни най-малко износване

Така че и според мен редовната смяна на масло и маслен филтър е най-важна!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
баща ми от години си кара М40-ската с Приста 10в40 ,сменя си го редовно и няма никакви грижи ! но за по новичка кола мисля че не е добре
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
преди бая годинки познат ми разправяше,че пристата било мн добро-особено полусинт и след време забелязах,че доста коли се карат с такива и няма проблеми при редовна смяна 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
защо ще рискуваш за 20 лева или там колкото е разликата между това да си смениш маслото с това или някакво утвърдено?
тая логика никога не съм я разбирал....
тая логика никога не съм я разбирал....
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
това уж са български масла (купени от тексако), но за мое учудване два пъти годишно имат нова ценова листа в посока нагоре
просто не мога да си обясня на какво залагат, като по цени гонят утвърдени марки масла
като че ли хората купуват по инерция от най-близката бензиностанция, която задължително ги продава
например сигурен съм, че вече може да откриете масло приста над цената на БМВ масло ..

просто не мога да си обясня на какво залагат, като по цени гонят утвърдени марки масла
като че ли хората купуват по инерция от най-близката бензиностанция, която задължително ги продава
например сигурен съм, че вече може да откриете масло приста над цената на БМВ масло ..
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Chapai написа:Някой с преки наблюдения и отзиви за моторни масла Приста ?
Масло Приста турбо-дизел 15В40 е добро за стар турбо-дизел 95г. на над 250 000 км. реални. С такова масло съм карал такава дърта талига и за 1.5г. не е мърдало маслото от щеката с мм.
За нови коли обаче не виждам грам смисъл да се мъчат с приста още повече че както споменаха вече литър масло приста полусинтетика надминава цена на литър полусинтетика немско ленфьордер например!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- bojanov-is
- младши ентусиаст
-
Аз съм много доволен от пристата 

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
stambo_81dg написа:и другото което е -няма ментета от него.
Е за това можем да поспорим.Иначе мисля ,че е добро.............особено за лада,москвич и подобни.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2