Има ли начин да се спре СМС спама на Глобул?
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Има ли начин да се спре СМС спама на Глобул?
Има дни в които ми пращат по няколко рекламни СМС-а. Включително и период в който се опитваха да ме зарибят да играя хазарт (прати 1 лев и може да спечелиш 500 000). Няколко пъти оператори категорично ми заявават, че нямам опция да ги спра.
Аз не помня да съм се подписвал, да си плащам, за да ме спамят. Има ли начин да се спре тази наглост?
Аз не помня да съм се подписвал, да си плащам, за да ме спамят. Има ли начин да се спре тази наглост?

Re: Има ли начин да се спре СМС спама на Глобул?
HTC HD, но бих предпочел въобще да не пращат, вместо да ги филтрирам при мен, ако това имаш предвид
- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Това изрових аз :
Има си кодове за спиране на получаването на bSMS и всеки оператор е длъжен да ги обяви.
За Мтел: http://www.mtel.bg/corporate/services/b ... ration.php
"Получаването на bSMS информационна услуга можете да откажете чрез:
* изпращане на SMS до кратък номер 1010. SMS-ът трябва да съдържа кода на услугата и командите stop или off за спиране на получаването, play или on за възобновяване.
* обаждане до оператор на номер *88."
За Vivacom http://www.vivacom.bg/bg/business/price ... ugi_/bsms/
"# Всеки клиент има право да спре получаването на кратки съобщения от даден Бизнес SMS номер, като изпрати sms с текст "stop" към съответния номер
# Ако клиент пожелае да възобнови получаването на кратки съобщения трябва да изпрати sms с текст "start" към съответния номер"
За Глобул http://www.globul.bg/bg/sms_firma.html
"Всеки клиент на GloBul може да откаже или разреши получаване на SMS-и, изпращани от клиенти на услугата SMS Фирма. Този контрол се осъществява чрез изпращане на SMS команди до номер 5000:
* A 555 - за активиране на услугата;
* D 555 - за деактивиране на услугата."
Има си кодове за спиране на получаването на bSMS и всеки оператор е длъжен да ги обяви.
За Мтел: http://www.mtel.bg/corporate/services/b ... ration.php
"Получаването на bSMS информационна услуга можете да откажете чрез:
* изпращане на SMS до кратък номер 1010. SMS-ът трябва да съдържа кода на услугата и командите stop или off за спиране на получаването, play или on за възобновяване.
* обаждане до оператор на номер *88."
За Vivacom http://www.vivacom.bg/bg/business/price ... ugi_/bsms/
"# Всеки клиент има право да спре получаването на кратки съобщения от даден Бизнес SMS номер, като изпрати sms с текст "stop" към съответния номер
# Ако клиент пожелае да възобнови получаването на кратки съобщения трябва да изпрати sms с текст "start" към съответния номер"
За Глобул http://www.globul.bg/bg/sms_firma.html
"Всеки клиент на GloBul може да откаже или разреши получаване на SMS-и, изпращани от клиенти на услугата SMS Фирма. Този контрол се осъществява чрез изпращане на SMS команди до номер 5000:
* A 555 - за активиране на услугата;
* D 555 - за деактивиране на услугата."
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
НЕ знам за вас, ама аз на мойта елементарна нокиа за 20лв си имам Screened Messages - като някой номер ме спами, си го адвам в тая листа и замлъква за винаги
Странното е, че всички по-скъпи телефони, я нямат тая функция, е освен ако не са с възможност за инсталирането на специален софтуер, който да блокира спам-а 

Има начин, хвърляш глобула, отиваш в Мтел, взимаш си номер оттам и чекваш в договора д ане те занимават с простотии
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
sonny написа:Има начин, хвърляш глобула, отиваш в Мтел, взимаш си номер оттам и чекваш в договора д ане те занимават с простотии
Да и след месец започва спама от М тел.
Миналия месец вдигнах скандал на тея от мтел,как си позволяват да ми пращат съобщения за някаква игра 500,на което онази ми отговори да съм наберял телефон 500 и там да се обърна с въпроса си,щото това била игра на мтел и другите олигофрени,обадих се на 500 и там ония първо се опита да ме зариби,казах му буквално да си завре играта там където не го огрява слънчето,а ония ми сподели да съм изпратил есемес на номер 500 с текс "стоп" и това щяло да спре,като разбрах че всъщност есемеса "стоп" ще ми струва 1,20 им се обадих ,отново им поясних некой неща и есемесите спряха...
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Още по-лесно е да се обадиш на оператор на тия нещастници от глобул и да му кажеш,че искаш да не получаваш повече от малоумните им рекламни СМС-и.Препорачителен е твърд , нервен и навъсен тон по време на разговора и става за секунди
Пробвано и работи безупречно !
Същото важи и за М-тел... Вивател,неам и не знам с тях как се процедира

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
plradev написа:Още по-лесно е да се обадиш на оператор на тия нещастници от глобул и да му кажеш,че искаш да не получаваш повече от малоумните им рекламни СМС-и.Препорачителен е твърд , нервен и навъсен тон по време на разговора и става за секундиПробвано и работи безупречно !
+1 изпробвано е и работи

днес пак звънях, отново категорично неможело, в договора съм имал такава клауза. За съжаление нямам представа къде ми е договора за да проверя 
Казаха, че само СМС-ите от играта 500 можело да се спират по желание.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
sonny написа:Има начин, хвърляш глобула, отиваш в Мтел, взимаш си номер оттам и чекваш в договора д ане те занимават с простотии
Кво ви е крив тоя Глобул не мога да разбера,аз им казах,че не желая да получавам СМС-си и не получавам кво толкова,а тая игра "500" е на сичките оператори,ти не получаваш СМС-и щот си чекнал да не получаваш другите получават

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Fking написа:днес пак звънях, отново категорично неможело, в договора съм имал такава клауза. За съжаление нямам представа къде ми е договора за да проверя
Къв договор бе колега

Та досаждай им всеки ден докато попаднеш на читав оператор и те така. Бахти нещастниците скапани

Последна промяна plradev на 14 Яну 2010, 20:50, променена общо 1 път

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Stanchev написа:plradev написа:Още по-лесно е да се обадиш на оператор на тия нещастници от глобул и да му кажеш,че искаш да не получаваш повече от малоумните им рекламни СМС-и.Препорачителен е твърд , нервен и навъсен тон по време на разговора и става за секундиПробвано и работи безупречно !
+1 изпробвано е и работи
Важен е тона, не са ме закачали 3-та година, а жената пощуря по Нова Година.
Немога да повярвам какво получих току що
doc file официална бланка на КЗП с входящ номер и всичко гласящ следното (забележете само 6 дни след подаване) :
ДО
Г-Н Fking (edited)
Е-mail:Fking (edited)
Относно: Получени непоискани търговски съобщения във връзка с викторината „Големият кеш”
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН Fking (edited),
Във връзка с постъпила Ваша жалба Ц-03-351/15.01.2010г. в Комисия за защита на потребителите (КЗП), относно непоискани търговски съобщения във връзка с викторината „Големият кеш”, получавани от мрежата на „Глобул” ЕАД, Ви уведомявам следното:
След извършената проверка на фирма „Глобул” ЕАД се разгледаха и анализираха събраните материали по преписката. На свое заседание Комисията взе решение, че е налице нелоялна търговска практика по смисъла на Закона за защита на потребителите /ЗЗП/, съгл. разпоредбите на Раздел IV „Нелоялни търговски практики”. За целта са предприети съответните законоустановени действия и е ангажирана административнонаказателна отговорност на търговеца.
С уважение,
Директор на дирекция
Защита на икономическите
интереси на потребителите
или накратко, ебах им мамата
п.с.
КЗП вече реагират адекватно и ефективно по 2-ра моя жалба от 2 такива. Извод, пускайте жалби, търсете си правата, не си казвайте "аре голяма работа, не ми се занимава", защото дори отделния случай да не е важен, посоката която давате по този начин е от значение.
doc file официална бланка на КЗП с входящ номер и всичко гласящ следното (забележете само 6 дни след подаване) :
ДО
Г-Н Fking (edited)
Е-mail:Fking (edited)
Относно: Получени непоискани търговски съобщения във връзка с викторината „Големият кеш”
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН Fking (edited),
Във връзка с постъпила Ваша жалба Ц-03-351/15.01.2010г. в Комисия за защита на потребителите (КЗП), относно непоискани търговски съобщения във връзка с викторината „Големият кеш”, получавани от мрежата на „Глобул” ЕАД, Ви уведомявам следното:
След извършената проверка на фирма „Глобул” ЕАД се разгледаха и анализираха събраните материали по преписката. На свое заседание Комисията взе решение, че е налице нелоялна търговска практика по смисъла на Закона за защита на потребителите /ЗЗП/, съгл. разпоредбите на Раздел IV „Нелоялни търговски практики”. За целта са предприети съответните законоустановени действия и е ангажирана административнонаказателна отговорност на търговеца.
С уважение,
Директор на дирекция
Защита на икономическите
интереси на потребителите
или накратко, ебах им мамата

п.с.
КЗП вече реагират адекватно и ефективно по 2-ра моя жалба от 2 такива. Извод, пускайте жалби, търсете си правата, не си казвайте "аре голяма работа, не ми се занимава", защото дори отделния случай да не е важен, посоката която давате по този начин е от значение.
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2