Навигация (марка/версия) за Смарт (Н82) със Симбиан-откъде?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- zxsport
-
Навигация (марка/версия) за Смарт (Н82) със Симбиан-откъде?
Привет колеги,
Купих си "Смартфон" Нокиа Н82 ("олдскул"фон
), та реших да прегледам форумите за ГСМ-и да си "кача" някоя свестна навигацийка. Звучи лесно, дори безпроблемно ... но лека-полека се хващам за главата - разбрах, че отзивите са най-добри за ИГО - да ама това е за уиндоус мобиле, т.е. за мен не става ... противоречиви мнения за Руут 66 - нямало подробни карти за БГ/Европа, скапан интерфейс и остава ГАРМИН!!! Е тук е интересното - страшно много версии, никой не казва коя е най-читава, само оплаквания чета ... не ми помага и ровенето в хакерските ГСМ-сайтове 'щото пичовете са си хакнали ГСМ-те и си слагат която версия си поискат ... а и имам чувството че понякога си "говорят" на китайски по между си - разбирам само марките на ГСМ-те и предлозите в изреченията
Обаче чатнах и нещо готино - ако си инсталирам някоя от последните версии на Гармин - батерията ми заминава за по-малко от 1 ден при това без да ползвам навигацията! Генерирал се някакъв файл, който си се стартирал сам и за да го "излекувам" тряа да си качвам "таск мениджър" за да го локализирам и още някаква програма с която да го изключвам ръчно през определен интервал от време 'щото сам си се решавал кога и защо да се активира. Почвам да си мисля, че не е за мен да се доказвам като "инсталатор" на навигации и карти, че ми е къс фитила и нема а се очудя ако запратя Н82-та към някоя стена барабар с компютъра! Та ще съм благодарен на съвет (от личен опит) --- какво да и кача на машината, та да остана доволен. Гармин ли да е, ако да - коя версия, ако пък има по-добро - споделете ... А и още нещо - ако някой има познат да качва навигации+карти да казва (за София иде реч), ще си платя за услугата!
Купих си "Смартфон" Нокиа Н82 ("олдскул"фон

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Re: Навигация (марка/версия) за Смарт (Н82) със Симбиан-откъде?
Твоята навигация е гармин.
Ето ти темата, как да я инсталираш. http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=434 Тук според мен поне е обяснено най-добре
Изисква се само регистрация за достъп към линковете.
Ако имаш нужда от помощ, пиши, ще помагам
Ето ти темата, как да я инсталираш. http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=434 Тук според мен поне е обяснено най-добре

Изисква се само регистрация за достъп към линковете.
Ако имаш нужда от помощ, пиши, ще помагам

E34, E38
- zxsport
-
Благодаря ти, линка и темата ги знам. Твойта навигация оттам ли си я качи? Проблеми с батерията?
аз оттам си я качих, е помъчих се малко, ама след доста ровене, четене итн най-накрая схванах как става работата и попаднах на горния линк, където е обяснено много подробно всичко
слагай, няма да сбъркаш
но да те предупредя, че на малък дисплей забрави да видиш нещо в движение, ще трябва да разчиташ предимно на гласовата навигация, просто база за сравнение с отделните навигации за кола няма, но пък като за без пари си е екстра
иначе на мен батерията ми държи 2 дни на 5800-ца, ама аз я човъркам нон-стоп
мисля също, че на последната версия Гармин която е на сайта този бъг е отстранен!
слагай, няма да сбъркаш
но да те предупредя, че на малък дисплей забрави да видиш нещо в движение, ще трябва да разчиташ предимно на гласовата навигация, просто база за сравнение с отделните навигации за кола няма, но пък като за без пари си е екстра
иначе на мен батерията ми държи 2 дни на 5800-ца, ама аз я човъркам нон-стоп
мисля също, че на последната версия Гармин която е на сайта този бъг е отстранен!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- justboy
- Олдскул фен
-
Аз съм Н82 колега.
Батерията от заредена до горе издържа в режим навигация 5 часа. Според мен зарядното за кола е задължително.
Не съм съгласен колега, аз слагам моят на таблото, пред оборотомера и километража, легнал хоризонтално, виждам всичко по таблото, виждам си и на навигацията какво става, това при Е34ката имам в предвид.
Имам последната карта май... версия 4.9 ако искаш пиши ми на скайп да ти я пратя
Батерията от заредена до горе издържа в режим навигация 5 часа. Според мен зарядното за кола е задължително.
Не съм съгласен колега, аз слагам моят на таблото, пред оборотомера и километража, легнал хоризонтално, виждам всичко по таблото, виждам си и на навигацията какво става, това при Е34ката имам в предвид.
Имам последната карта май... версия 4.9 ако искаш пиши ми на скайп да ти я пратя

E34, E38
- zxsport
-
justboy написа: ... Според мен зарядното за кола е задължително...
Оборудвах се и аз с такова

Хаос написа: .. мисля също, че на последната версия Гармин която е на сайта този бъг е отстранен!..
коя е тя, колега? тази ли от линка на justboy ли - http://www.ipmart-bg.com/showthread.php?t=434
Само да вметна (за скептично настроените към ГСМ-нави) - един познат от Лондон вече няколко пъти се прибира до София благодарение на ГПС-а на ГСМ-а (Нокия със Симбиан, но не помня модела), та аз оттогава се впечатлих

П.С. - тази добра ли е - http://www.smartphones-world.com/forum/ ... p?p=107951 ?
justboy написа:Аз съм Н82 колега.
5.01 излезе преди доста време, сигурно вече има и по-нова
аз лично от 4.90 въобще не бях доволен, много кръгчета имаше безпричинно
- justboy
- Олдскул фен
-
Може, не случайно съм ползвал думата " май "
Незнам, аз в момента май съм с 4.7 или може и по-стара да е, но не се оплаквам, където ми е трябвало завела ме е:)
Ако имаш линк на лесно за тази карта би ли го дал?
Unclock code-а пак ли е 1204?
Незнам, аз в момента май съм с 4.7 или може и по-стара да е, но не се оплаквам, където ми е трябвало завела ме е:)
Ако имаш линк на лесно за тази карта би ли го дал?

E34, E38
да, кода си е същият т.е. не ти трябва нов unl файл
иначе за линк .. лесно се открива в руските форуми, но
софтуера е платен, най-добре е да го закупите
иначе за линк .. лесно се открива в руските форуми, но
софтуера е платен, най-добре е да го закупите

- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
justboy написа:Може, не случайно съм ползвал думата " май "
Ако имаш линк на лесно за тази карта би ли го дал?Unclock code-а пак ли е 1204?
имаш ЛС .. и по новото винаги е по добро

- zxsport
-
В понеделник ще се правя на майстор, сам да инсталирам и програмата и картите (Ще търся подробни на БГ и Европа) ... до тогава трябва да съм избрал версията, т.е. все събирам инфо.
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
zxsport написа:В понеделник ще се правя на майстор, сам да инсталирам и програмата и картите (Ще търся подробни на БГ и Европа) ... до тогава трябва да съм избрал версията, т.е. все събирам инфо.
както каза Ц .. най добре е да го купиш
не търси аванта

а версията за гармина си сложи 5.50

- justboy
- Олдскул фен
-
zxsport написа:В понеделник ще се правя на майстор, сам да инсталирам и програмата и картите (Ще търся подробни на БГ и Европа) ... до тогава трябва да съм избрал версията, т.е. все събирам инфо.
Карта на Европа имам ако ти трябва, но имай в предвид, че е около 1.4 ГБ
@PeBuLs, благодаря

E34, E38
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
CN_Europe_NT_2010.1_Unlocked
тая ли имаш ?
че мойта е 1.67
тая ли имаш ?
че мойта е 1.67

15 мнения
• Страница 1 от 1