Обезвъздушаване -Греда

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i M40

Обезвъздушаване -Греда

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 14:37

Колеги ... помагайте ... Парното ми когато колата е на място духа студено ... Видях че иска да се долее малко антифриз и когато реших да обезвъздуша системата счупих врътката за обезвъздушаване ... пробвах да я извадя но не успях ... Как мога да я обезвъздуша сега че идва студ и хич не ми се занимава сега да и бутам водната система ???
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Обезвъздушаване -Греда

Мнение от fedoracore » 18 Яну 2010, 14:50

нов от дару или камор
или навии болт с същата резба
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Яну 2010, 14:54

bmwmaniq написа:Колеги ... помагайте ... Парното ми когато колата е на място духа студено ... Видях че иска да се долее малко антифриз и когато реших да обезвъздуша системата счупих врътката за обезвъздушаване ... пробвах да я извадя но не успях ... Как мога да я обезвъздуша сега че идва студ и хич не ми се занимава сега да и бутам водната система ???

Извади парчето , което е останало вътре ... Единия вариянт е да отвиеш тая пластмасовата планка (горната) , която служи като горен "капак" за преливника. Тази планка се държи на два болта , отвии ги и планката излиза , след това ще имаш достатъчно място , където да хванеш парчето от счупената пробка и да я извадиш. Другия вариянт е с шило , забиваш шилото под ъгъл в парчето от побката (по -в страни към периферията на пробката ) и с едно гумено чукче почукваш леко , за да се отвърти.... В идвата случая е работа за максимум 10 мин .
Последна промяна metodi80 на 18 Яну 2010, 14:56, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 14:56

даде то е ясно ама не мога да изкарам старото парче ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
Мечтае да кара: '96 BMW M3

Мнение от BiTurbo » 18 Яну 2010, 15:05

bmwmaniq написа:даде то е ясно ама не мога да изкарам старото парче ....

четох някъде един колега беше казал много добър трик, не съм го пробвал лично, но ми звучи да проработи.

Значи взимаш една отвертка и нагорещяваш върха с огън примерно и хубаво нагорещения връх го опираш в останалата от тапата част, един вид идеята е да и направиш шлиц. Понеже е пластмасото от топлината би трябвало да се получи шлица, изчакваш малко да изстине и пробваш да отвъртиш пак. Не знам стана ли ясно :D

айде успех :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 15:30

Пробвах с чукчето но се разпадаше и лошото че не се показва парчето а е доста навътре счупено и няма място .... ще трябва да го разпробия с някъква съвсем малка бургиика но няма да е днес ... Преди малко бях при колата и развих дебелия маркуч горния и от там налях докато не се напълни и парното взе да духа топло и на празен ход но не е както трябва да е ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 18 Яну 2010, 15:37

Бях писал в една стара тема -колегата по-горе го е описал.
Нагорещяваш до червено върха на малка и остра отпред отверка/може и със запалка / и докато е топъл върха го набиваш в остатъка от тапата и после го отвърташ.
Не препоръчвам завиването на болт-сложи си оригиналната тапичка ,че може да отиде резбата :!:
Оригинална е 4 и нещо лв.-ако не намериш имам нови на БМВ :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 15:49

То не остана вече пластмаса ... вижда се желязото ... радиатора е нов ама това какво се закучи че не иска да излезе незнам ....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 18 Яну 2010, 17:43

Шпилководач ти е решението ,има обратна резба и няма да ти нарани пластмасовата резба на радиятора
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 18 Яну 2010, 19:07

bmwmaniq написа:То не остана вече пластмаса ... вижда се желязото ... радиатора е нов ама това какво се закучи че не иска да излезе незнам ....

Като е нов Методи ти е казал как,докато пробваш това-онова и ще трябва още един,нов.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 18 Яну 2010, 23:08

Добре де ... вие не четет ли ... начина на Методи не става...Парчето е на дълбоко и освен да го набия на вътре друго няма да направя .......ако беше на едно равнище с дупката на радиатора ок ама е на вътре и нямам този достатачен наклон за да е накарам да се мръдне ..... И като цяло въпроса ми беше как мога да е обезвъздуша освен от там а не как да извадя парчето
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 18 Яну 2010, 23:29

Да бе,колега,ама работата е там,че няма как да обезвъздушиш системата без тази пробка да е наред :!: Защо не опиташ така,както са те посъветвали колегите по-горе (с нагрята права отвертка) :?: :idea:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmwmaniq » 19 Яну 2010, 21:43

Защото колега е счупено желязното парче с резбата което е и не виждам как с нагорещена отверка ще го изкарам ... днес му пуснах една бутгия 1мм и вкарах една триъгълна пила и го извадих ...а до колкото до обезвъздушаването без пробката начина е следния:

Отварям тапата на радиатора и пълня до горе ...затварям и развивам дебелия маркуч горния на радиатора и от там пълня докато прелее ... затягам маркуча паля и тръгвам и карам докато загрее до средата. Съвсем леко развивам капачката на радиатора и от там почва да фъшти(нормално нали ?) така докато успея да е отвия цялата ... отвивам пак маркуча и хоп ... взема още около литър и половина ... затварям всичко и проблема е решен ... Е при мен поне така се получи
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 21 Яну 2010, 1:03

Хора, обезвъздушаването става и без да се ползва пробката... Имах едно M50B20 и пробката беше много заяла и нямаше отвиване.... накрая просто спрях да се опитвам и си я обезвъздуших от капачката за наливане на антифриза без да разглабям нищо или пък да преправям... начина е елементарен и ако някой невярва да дойде да му демонстрирам на моята и на колегата на колите :mhihi:

/Отвива се капачката, налива се антифриз... колата работи, загрява си, отваря си "големия кръг", върти си водата и по този начин и въздуха, който прекарва през радиатора (в отвора за наливане на антифриз има по-малък отвор през който влиза вече завъртяната по системата вода и по този начин въздухът се изкарва) ... това е кратката версия а процедурата е 5-10 мин ;) /

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
Мечтае да кара: Турбо кола със задно
Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto

Мнение от Cosworth » 21 Яну 2010, 17:07

а и че на накоИ мотори, на ръкава, на термостата има едно болченце, което върши тази работа....
ИзображениеИзображение

Следваща

Назад към E36