Гаранция за авто части?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Гаранция за авто части?

Мнение от Mollov » 20 Яну 2010, 12:21

Димитров, ти пак нещо кавгата търсиш... обърни внимание на факта, че не всички продавач е и оторизиран да "бие печати" по ГК.... така че като си купиш Ак от някой магазин, там не са длъжни да могат и да ти го заверят... аз преди си взех един ак от Shell, ми там не заверяват... дадоха ми хората инфо къде се прави и ме предупредиха, че ако не се завери ГК ще го духам после.... аз вярно забравих да я заверя, ама и после я изхвърлих тая ГК... човек трябва да си знае нещата и да не се прави на луд... точно поради тази причина, че тука масово сме тарикати и само и само да ни уважат гаранцията лъжем и мажем (в доста случаи сами сме си виновни), вносители и продавачи гледат да си вържат гащите... а не някой мазник да дойде и да се прави на отворен, че видиш ли това е в гаранция - сменяй го... тва българското самосъзнание и морал е някво утопично не, ами още и имагинерно понятие...

Прави сметка, особено когато се отнася до окачване, с тия наши пътища колко от рекламациите по гаранция са реални и колко са в стил "мале как я ударих тая дупка, дано ми го сменят по гаранцията...".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 20 Яну 2010, 12:28

Е.Димитров написа:Ми следващият ще дойде с приятели,даже и касата ще си отвориш :mhihi:

Иначе аз съм си купувал акумолатори бол,имах едни проблеми с акумолатор на бош,такива заверки ми ги направиха в самият магазин,като се здуха отидох,мисля на искърско шосе,замериха ми акумолатора и ми дадоха бележка да си го сменя-никакви грижи.......:

Ма нека заповяда! Глок 17 ще го посрещне :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:
Не стаа въпрос за това! Имах впредви клиентите дето си мислят,че КЗП-то прави чудеса ... Ми не прави! Колкото и потребителя си има права,толкоз и аз си имам като продавач! А и аз все пак съ купувач ... По въпроса,колко от вас си пазят касовите бележки?! :arrow:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 tds Touring
Детайли за колата: < Дълга печка със собствено мнение >

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 20 Яну 2010, 13:00

Абе хора, изписахте 10 000 тона глупости тука.... каква гаранция може да се даде на носач примерно ??? Нали като минеш през някоя яма с незнам си колко кm/h и като ти изкочи шарнира, кво ще отидете в магазина, от където сте го взели и ще кажете "ми то той се разпадна, са ко праим ???Аз не съм виновен..." ... и се почва тарикатлъка. Гаранция за авточасти се дава единствено за амортисьори, акумулатори и ел. продукти за автомобилите /а за ел. ако не се лъжа само Bosch имат гаранция за сега и то ТЪРГОВСКА - демек само на продавачите, които от своя страна избират дали да се разправят после/... отделно, както казаха доста хора, едва ли и една трета от купувачите си пазят дори касовите бележки или опаковките на продуктите... а за заверките и монтажите в оторозираните сервизи да не говорим.... или пък някой като вземе един амортисьор е как аджеба да му дадеш гаранция, като този амортисьор ще лежи по друг начин на колата от стария и ще поеме много по-различно натоварване от колкото е проектиран... гаранция на авточасти много трудно се дава и то ако има, а това зависи само и единствено от ПРОИЗВОДИТЕЛЯ ... а пък да не говорим, че всеки търси да му е максимално евтино и най-качественото.... Един прост пример: Купува си Бай Пешо от мен шарнир, който преговаря 10 дни за да му дойде цената такава каквато го устройва.На мен печалбата от тази сделка ми възлиза да речем на 1-2 лв. и ми дойде след 3 месеца с думите: "...ми той се разби..." А нашия си карал по ливадите сигурно, И аз сега понеже нямам гаранция от производителя, трябва да се вътря с 40 лв.... и кво, нестига, че съм го дал на цена на която аз го взимам почти, пък и парите да му върна сега щото не си пази колата ? Гаранция бих давал от сърце на всички части, които имам, но цената тогава ще е двойна за да не фалирам... Ако искате гаранция говорете с производителите а не с дилърите :winky:

:!: Хора разберете, че няма как да се държи гаранция на нещо, което не може да се докаже правилната му експлоатация и правилния монтаж :!:

ПП: А относно колонките, винаги може да си решил да ги пуснеш на усилвателя да видиш какво ще стане... Пробвал съм и горят доста бързо :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Яну 2010, 14:12

Нищо против колегите,но разбира се вие колеги сте и в даден момент потребители...
Карах едно пежо 206 дизел-служебно и на един светофар едната гума застана на ляво,другата си гледаше направо,преди 3 месеца в официален сервиз на пежо беше заменен единият накрайник,които се оказа със шупла където е резбата и влиза в рейката,20 минути преди това бях на магистралата...просто късмет (показвам при интерес накрайника),от сервиза отказаха рекламация въпреки доказателствата,в европа сервиза отива на съд,както и в европа когато продаваш части за автомобили (конкретно за автомобили говорим) ти издават лиценз с който носиш ОТГОВОРНОСТ за частите които продаваш,тука може КЗП да са дребни риби,но в германия не е бъш така,взимат ти лиценза и отнасяш глоба,а ако не дай си боже е настъпило някакво птп еле пък със жертви и експертизата посочи шарнир-търси се сервиза и после доставчика...
Тука сме си България все пак и никога няма да настигнем европейските нива...в София само неколцина притежават сертификати за търговия с части за автомобили и това са оторизираните сервизи,а пък за сервизите-не ми се мисли всъщност колко имат подобно образование за завършен инженер или поне вилхем пик (за софия)
Така че е видно от горните мнения че всеки трябва сам да се оправя у живота,никой не носи никога отговорност..
п/п
Ми купувал съм от германия разни неща..никой не ме е карал да си губя времето да издирвам некакви сервизи за печат,а ако знам че някой ще ме кара да търся после на другия край на софия да си намеря да си метна печата-няма да купя стоката...вие колеги,специално Иво,казвате ли предварително,преди клиента да си плати че трябва да ходи някъде да си заверява нещо???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 20 Яну 2010, 14:26

Не уа мацооооо,никакви заверки няма,по-точно има,ама само на акумулаторите и тя е безплатна!
Става въпрос за гаранцията,че ако има рекламация,даваме една рекламационна бланка и там има полета подпис и печат на механика и печат на сервиза!
Германия казваш .... Я ходи си смени маслото на улицата!? Нали ще опанделят на сек. че замърсяваш околната среда!
И къде в Дойчовско видя сервиз,кат на чичо Пенчо гаража,дето маа като луд с чука или гори носачите ... Примерно казвам! А и на мен ми е в пъти по-добре да давам гаранция,защото ко да кажа на човека,като иска да рекламира нещо,ама .... Хора сме все пак!
Без лоши чувства :bchug: :bchug: :bchug:
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Яну 2010, 14:35

ивчо написа:Не уа мацооооо,никакви заверки няма,по-точно има,ама само на акумулаторите и тя е безплатна!
Става въпрос за гаранцията,че ако има рекламация,даваме една рекламационна бланка и там има полета подпис и печат на механика и печат на сервиза!
Германия казваш .... Я ходи си смени маслото на улицата!? Нали ще опанделят на сек. че замърсяваш околната среда!
И къде в Дойчовско видя сервиз,кат на чичо Пенчо гаража,дето маа като луд с чука или гори носачите ... Примерно казвам! А и на мен ми е в пъти по-добре да давам гаранция,защото ко да кажа на човека,като иска да рекламира нещо,ама .... Хора сме все пак!
Без лоши чувства :bchug: :bchug: :bchug:

Именно,просто сме странна малка държавица-кой преебал,преебал,кои се е прецакал,взима поука и бега при друг ,иначе много ясно че у германия не може капака да си отвориш за време над 10 -20 минути.
Но пък какво се учудвам и аз,в България няма оригинални стоки,всичко е...как беше новата дума...-РЕПЛИКА,е за това като си вкараш кола от германия и я караш,доста време нямаш ядове,в един момент смениш акумолатор,той пък замине на 6 месеца,смениш шарнир-и той същия за крушки и дребни консумативи не е за разправяне :mhihi:
Иначе колегата Иво е прав,самите продавачи нямат уредени взаимоотношения със вносители или манифактурки
Нищо лично колеги,просто споделям мисъл,която си е моя и не претендирам да съм прав,всеки има някаква истина за себе си
:bchug: :bchug: :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 20 Яну 2010, 15:24

Колеги, тук не става дума за това каква държава сме... естествено, че при дефектна стока се връщат парите и стоката се праща на производителя /но ако е дефектна стоката това ще си проличи в първите дни, освен ако купувача не я монтира след 5 месеца, защото ми се е случвало да ми се обади някой с думите "абе тоя радиатор не е за моята кола, нещо съм объркал.... дай да го сменим..." Е обясни ми как да отида при доставчика, с който вече неработя примерно и да му кажа - еми радиатора не е за тоя модел дето купих преди 5 месеца/, защото в крайна сметка продавача разчита, на това, че като продава стока от известен производител, тя ще е качествена. Аз нямам цех, в който да тествам всеки един продукт а и се съмнявам, че дори лицензираните имат /какво ще се промени като имам лиценез да продавам части, освен, че съм задължен да продавам само оригинални, които не се търсят понякога само заради цената им (лиценза се издава по ISO ако не се лъжа ;) )/... а за оригиналните части, мога да ти предложа оригинални, но ценичката е доста по-друга ;)

ПП: И в крайна сметка, всеки продавач предпочита да задържи клиента си с качествена стока, но не винаги зависи от него... все пак не я произвежда той :nono: Лично аз винаги, съм държал клиентите ми да са доволни и стоката ми да е на ниво и на добра цена ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ивчо » 20 Яну 2010, 15:32

ba1_hu1 написа: .... съм държал клиентите ми да са доволни и стоката ми да е на ниво и на добра цена ;)

Тез трите ги има,ама по отделно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 20 Яну 2010, 15:34

Колеги,говорим по принцип,факт е че всичките неща дето съм купувал от тукашните търговци са безупречни и според автомобила ми качествени,говорим за принципи на добра практика при търговията
Имаше един виц дето един отишъл да си купува кола,влезнал в автокъща и казал
-искам евтина и качествена кола
-имаме-отговорил търговеца и му посочил на ляво-там са евтините-посочил на дясно-там са хубавите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Любо /ba1_hu1/ » 20 Яну 2010, 15:37

Е.Димитров написа:Колеги,говорим по принцип,факт е че всичките неща дето съм купувал от тукашните търговци са безупречни и според автомобила ми качествени,говорим за принципи на добра практика при търговията

Това е така колега :!: И аз в един момент съм потребител и завися от качествените части, защото и моята кола правя с частите, които предлагам.... и на мен би ми било по-спокойно ако имам гаранция на частите... хем ако на мен ми се скапе нещо ще си знам, че не съм се прецакал хем ще знам, че не съм подвел някой клиент или приятел :yes:

Предишна

Назад към Извън Темата