Инфрачервено отопление VS. отопление с климатик
Модератор: Общи модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
Re: Инфрачервено отопление VS. отопление с климатик
"micathermic" е понятието което определя тънките като лист отоплители..
както казах - едната цяла стена в офиса ми е такова нещо... и топли на петна... поне в инфрачервения спектър...
както казах - едната цяла стена в офиса ми е такова нещо... и топли на петна... поне в инфрачервения спектър...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Абе върти-сучи климатика е най доброто за сега.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Вземай Дайкините и не го мисли повече. Ако правилно са оразмерени спрямо помещението просто им задваш една температура и забравяш за тях. Аз като си купих къщата какво ли не опитвах и май климите са най доброто. То не бяха конвектори, духалки твърдо гориво и какво ли не. Накрая едни момченца софиянчета дойдоха и ми сложиха едни машини Фуджицу и наистина се сещам за тях само като си видя сметката от ЧЕЗ. И същевременно си реших и проблемите за охлаждане през лятото. За икономичността на климатиците спрямо всички останали конвектори и разни други уреди изобщо не може и да става въпрос. При външна температура от 1-2 градуса един съвременен марков инверторен климатик е 4 пъти по икономичен от конвенционално електрическо отоплително тяло. Разбира се климатиците ми работят добре и при минус 18 градуса. По-студено не е ставало от две години.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
.
Последна промяна jullydjs на 21 Яну 2010, 22:17, променена общо 4 пъти
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
jullydjs написа:Колега....
Ти ноо хубаво праиш реклама на ОСАКА, ама -15°С скоро не е било.
Аз имам качествен климатик за хола, но наскоро си направих "експеримент" и сложих възможно най-ефтиния климатик(не инверторен) 9-ка в една от стаите и въпреки уверенията на монтажниците, че нямало да ми топли а само щяло да ми хаби ток, си бачка ОК. Най-важното е като не ти трябва да не го гасиш като е под нулата а да си го намалиш на минимално - колкото да е включен в контакта.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
.
Последна промяна jullydjs на 21 Яну 2010, 22:20, променена общо 2 пъти
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
бе не е вярно това колкото по-голям по-добре... и предния път го дадох за пример... представете си един 2 литров двигател и един 1.6... при 100 км/ч (малка стая) двулитровия ще харчи повече при 180 км/ч(голяма стая) 1.6 ще харчи повече. същото е и с климатиците. трябва да се сметне... колкото по-малко палене и гасене има толкова по-добре. за тва и инверторните са толкова икономични, защото променят мощността на компресора, а не гасят и да палят и температурата постоянно да подскача нагоре/надолу.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
SpLiT написа:klintan66 написа:kiko написа:klintan66 написа:Май тук е мястото да попитам -
Преди десетина години съм виждал уред/печка/ който е оформен като картина и е сложен на стената .
Специфичното беше дебелината - около 1-2 см .
Предполагам ,че е изработен като печатна платка или нещо от този род на до ден днешен не съм виждал по магазините .
Някой виждал ли е нещо подобно ?
по техномаркет(технополис) има климатик на LG или samsung на които вътрешното тяло е направено във формата на картината "целувката"
Не това колега .Не е климатик .
Аз, като ви казвам, че яко съм се ровил из нета...
абе и аз ви казвам,вие пак....

http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09028618
jullydjs написа:...
направо разказа играта на гиганти в този бизнес
никой не може да ме убеди, че осака е по-добра от дайкин

Аз пък ви казвам да си оставите ТЕЦа и да не го мислите аз във апартамента съм само с него със 5 топломера които зимата са винаги пуснати на 3-4 и няма проблем и сметките не са свръхестествени...
И точно заради това когато започнахме строежа на къща обсъдихме варянтите и в момента решихме да сме пак на ТЕЦ със отделна абонатна станция и за всеки случай отделна система с котле нали все пак мислиме за напред в преспектива...
Въобще маслени радиатори,климатици и тем подобни не съм им привърженик от личен опит,защото имам жилище без прокаран ТЕЦ и без система с твърдо гориво и се налага да пускаме ел.отопление и работата е плачевна в едната стая се живее отиваш до толаетната и замръзваш примерно
НЕ споря може да има системи с които не съм запознат (все пак това не ми е професия) специално тези инафрачервени, лъчеви и такива не съм ги и засичал и за тех немога да говоря....
И точно заради това когато започнахме строежа на къща обсъдихме варянтите и в момента решихме да сме пак на ТЕЦ със отделна абонатна станция и за всеки случай отделна система с котле нали все пак мислиме за напред в преспектива...
Въобще маслени радиатори,климатици и тем подобни не съм им привърженик от личен опит,защото имам жилище без прокаран ТЕЦ и без система с твърдо гориво и се налага да пускаме ел.отопление и работата е плачевна в едната стая се живее отиваш до толаетната и замръзваш примерно

НЕ споря може да има системи с които не съм запознат (все пак това не ми е професия) специално тези инафрачервени, лъчеви и такива не съм ги и засичал и за тех немога да говоря....
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
едит: безплатни реклами не са позволени...
едит2: нито ги знам нито ги познавам
имах под ръка тая брошурка и просто дадох сайта човека да си погледне
п.п. техномаркет са си платили за реклама ли

едит2: нито ги знам нито ги познавам
имах под ръка тая брошурка и просто дадох сайта човека да си погледне

п.п. техномаркет са си платили за реклама ли

Последна промяна PeBuLs на 22 Яну 2010, 21:14, променена общо 1 път

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
Някой май споменал "OSAKA"...
.За някой , който малко разбира от климатици това не е реклама -
по-скоро смешка някаква
.

по-скоро смешка някаква

И в крайна сметка какво стана? И аз мисля да сложа инфрачервено отопление в къща, само че ми се струва малко скъпо. Намерих две фирими - Инфрасуис(швейцарски) и Redwell България (австрийски). Някой да ги е пробвал и да сподели съвет и мнение?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2