Варна вече +2, Добрич 0 градуса.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Re: -22 за Варна и окръга,дизела гасне в движение

Мнение от lowshow » 23 Яну 2010, 20:45

бе пълен ***** е неска във Варна :mrgreen: аз предпочитам в това време да си ходя пеша щото с колата така или иначе няма да стигна там закадето съм тръгнал
неска по малките улички от дубровник до спартак (стадиона) през 2 минути стигах до коли които не могат да тръгнат и бутах ли бутах да влязат в
"коловозите" които са се образували че да могат да тръгнат нанякъде :|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Мнение от Воденичаров » 23 Яну 2010, 20:58

неделчо янев написа:Слагайте бензин в нафтата бе ,според както препоръчва БМВ в наръчниците си на потребителя.Не се мислете по умни от тези дет са конструирали тея коли.Вие само ги притежавате.

Я дай един такъв наръчник, в който пише да се слага бензин в нафтата. На моята кола от вътрешната страна на капачката има надпис БЕНЗИН МИКС, който е задрскан с червено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F01 750LI Xdrive

Мнение от jivko81 » 23 Яну 2010, 21:45

неделчо янев написа:Слагайте бензин в нафтата бе ,според както препоръчва БМВ в наръчниците си на потребителя.Не се мислете по умни от тези дет са конструирали тея коли.Вие само ги притежавате.

Освен, че ги притежаваме ами и ги поддържаме и тъй като по умните от нас са измислили добавките за дизелово гориво, мисля че е добре да ги ползваме, а не да си правим експерименти с бензин и други подобни.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 ///M5
Детайли за колата: Eisenmann Exhaust

Мнение от B.Tunchev » 23 Яну 2010, 21:45

Е, нали -22 щеше да бъде.. Днес под -10 не е било. И според мен добре овладяват положението, ходих до Златни Пясъци и никакви ядове по пътя...

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 23 Яну 2010, 23:08

Gh0s7 написа:Е, нали -22 щеше да бъде.. Днес под -10 не е било. И според мен добре овладяват положението, ходих до Златни Пясъци и никакви ядове по пътя...

В понеделник ще е толкоз. :mhihi:

Утре някой на сбирка ще ходи ли? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 24 Яну 2010, 3:19

Омешах чорбата с малко алпински дизел за през нощта и да видим утре сабахлен какво ще рече печката която днес си запали без проблем :mhihi:
Преди малко мерих температурата навън и показа -9/София/ Това не е особено екстремен студ все пак
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 24 Яну 2010, 3:55

Бе досега служебната печка не е отказвала да захапе, ама започнат ли да падат температурите под нулата - само Алпин на ОМВ.

А иначе БМВ-то ми е станало много популярно в квартала - бащата го припалвал тая седмица, само то успяло да откине от околните паркинги, след две седмици престой при това и веднага го нападнали комшии да раздава ток. Трябваше да му сложа аз един електромер... :mrgreen:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mityo105 » 24 Яну 2010, 4:29

Винаги много ме е кефило отношението на българина към зимната обстановка и труда на хората по потдржката и почистването!Не за друго, ама ако не се оплюе колко е непочистено, няма да сме ние!По принцип, в договорите на снегопочистващите фирми, мисля клаузата беше, до 3 часа след спирането на снеговалежа, траа да е изчистено!Както доста хора, и аз чакам да падне снега да покарам малко настрани, та по тая причина, на 18ти вечерта, когато заваля големия сняг, бях навън, с няколко аверчета!Снегорините тръгнаха в най голямата виелица, и докато бях навън(5 и 30ч.) не са спирали, както и снега!Сега ясно че в кварталите и по по малкиоте улици не минават, ама първо българина е тъпо животно и до последно кара с летни гуми(причина за десетки заседнали коли във въпросната вечер, много от които блокираха въпросните малки улички в отчани опити да се приберат пред блоковете си, даже ако може да паркират вътре във входа) и второ понеже българина е тъпо животно и не осъзнава, че първата и основна цел е да се очистят булевардите за да има градски транспорт и хилядите граждани със затрупани коли да могат да отидат на работа, а не да копат цял ден!В крайна сметка е интересно да се замислим, как снегорина с тая огромна лопата ще влезе да почисти малката улица пред входа, и без това блокирана от гореспоменатите елементи!Явно има хора дето са очаквали снегорина да им изгребе и снега от балкона, та затова са и толкова много негативните мнения!Имам приятел дето учеше до миналата година в германия, та той ми каза че направо не вярва на очите си, колко бързо града е почистен.......
Всеки сам да си прави изводите, не ангажирам никой с моето лично виждане за ситуацията......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 24 Яну 2010, 4:44

mityo105 написа:Винаги много ме е кефило отношението на българина към зимната обстановка и труда на хората по потдржката и почистването!Не за друго, ама ако не се оплюе колко е непочистено, няма да сме ние!По принцип, в договорите на снегопочистващите фирми, мисля клаузата беше, до 3 часа след спирането на снеговалежа, траа да е изчистено!Както доста хора, и аз чакам да падне снега да покарам малко настрани, та по тая причина, на 18ти вечерта, когато заваля големия сняг, бях навън, с няколко аверчета!Снегорините тръгнаха в най голямата виелица, и докато бях навън(5 и 30ч.) не са спирали, както и снега!Сега ясно че в кварталите и по по малкиоте улици не минават, ама първо българина е тъпо животно и до последно кара с летни гуми(причина за десетки заседнали коли във въпросната вечер, много от които блокираха въпросните малки улички в отчани опити да се приберат пред блоковете си, даже ако може да паркират вътре във входа) и второ понеже българина е тъпо животно и не осъзнава, че първата и основна цел е да се очистят булевардите за да има градски транспорт и хилядите граждани със затрупани коли да могат да отидат на работа, а не да копат цял ден!В крайна сметка е интересно да се замислим, как снегорина с тая огромна лопата ще влезе да почисти малката улица пред входа, и без това блокирана от гореспоменатите елементи!Явно има хора дето са очаквали снегорина да им изгребе и снега от балкона, та затова са и толкова много негативните мнения!Имам приятел дето учеше до миналата година в германия, та той ми каза че направо не вярва на очите си, колко бързо града е почистен.......
Всеки сам да си прави изводите, не ангажирам никой с моето лично виждане за ситуацията......

Само мога да допълня, че в най-голямата виелица във Вторник вечерта пътувах над 300 км през едни от най-снежните области в онзи момент, включително и през Шипка и по пътищата бяхме сигурно 5 коли, а срещнах поне 20 снегорина и по републиканските пътища, и по общинските. Тази година никой не може да се оплаче, че не чистят пътищата. В Каварна и Балчик с тези ветрове и през две минути да минава снегорин, няма как да не навява, Карнобат-Бургас също. И тк може да се преразгледа дискусията от темата за дърветата до пътя и дали все пак не е добра идея поне те да обират снега в такова време.

оптимист-неверник
Аватар
Кара: старо Е 34
Мечтае да кара: ново Е 34
Детайли за колата: най- добрата

Мнение от ktv » 24 Яну 2010, 9:56

Не че нещо, ама в темата става въпрос за Варна. Къде отидохте в коментарите си чак? То и останалите градове, където е валял сняг колкото тук, не вярвам да е по-добре. А на колегата ще му кажа, че от града към комплексите може да е чистено, но самия град е "домати с ориз" :evil:
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 24 Яну 2010, 18:35

Дори и днес след като се разходих малко с колата не видях да е очистена улица която да не започва с думичката Булевард, явно за управата с това се изчерпва почистването и всичко е идеално ;)

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 24 Яну 2010, 18:40

А ако някой ти послуша съвета и мотора цъфне като роза ти ли ще му плащаш ремонта? На съвременен дизелов мотор бензин в нафтата НЕ СЕ СЛАГА! Само на трактори.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 24 Яну 2010, 19:52

Zagy написа:

А ако някой ти послуша съвета и мотора цъфне като роза ти ли ще му плащаш ремонта? На съвременен дизелов мотор бензин в нафтата НЕ СЕ СЛАГА! Само на трактори.

Твоята със съвременен дизелов мотор ли е?
Или трактор? :mhihi:
Защото на твоята бензин в определено съотношение има благоприятен ефект.Не говоря само за замръзване.

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 24 Яну 2010, 20:56

Icco написа:Дори и днес след като се разходих малко с колата не видях да е очистена улица която да не започва с думичката Булевард, явно за управата с това се изчерпва почистването и всичко

Как се чисти уличка 170 см. широка препълнена с коли - част от тях скъпи?

Днес ходих 2 пъти от частната болница във Виница до Кайсиева градина бл.222 с обикновен TDI 95г. автомобил с 2 задвижващи колела - само с предно. Никакъв проблем не съм имал никъде! И в кварталните улички на Младост нагоре от мебелната и Цветния кв. по ул.Роза мощно се напъхах че и по тая улица се наложи да спрем 5 коли точно на баирчето, за да чакаме боклукчийския камион да натовари боклука. Без никакъв проблем си тръгна колата в средата на баира по ул.Роза.
А всички главни пътища са напръскани с химически препарат и луга и дори са напълно сухи при минус 12 градуса към 17 часа! :shock:

Спокойно може да се кара навън обикновенна кола, стига да не е с летни или изтъркани гуми.

http://sinoptik.bg/?lid=100726050
Изтрещяла работа. Пампорово и Варна с едни и същи темп. по минус 13. :shock:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 24 Яну 2010, 22:01

Тогава хвани се утре и мини по улицата която дадох за пример Капитан Райчо да видиш как е, няма зарязани коли улицата е широка и все още кола не е минавала да подравни малко снега поне щото е точно като офроуд

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата