Запор на заплатата, ако дължиш пари на КАТ
Модератор: Общи модератори
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Запор на заплатата, ако дължиш пари на КАТ
Toneloker написа:Ами, ако не работя и нямам имущество на мое име?Или се самоосигурявам?
Както е тръгнало, ще трябва цял живот да си така

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Интересно,че първо ти казват,че ще ти запорират сметките,ми аз акто го вида това писмо вече съм тръгнал към банката да си дърпам парите
А ако си малко по умен ще си ги изтеглил доста преди този момент.
А заплатата,като ме осигорява на 400 лева шефа,кво да ми земе тея 400 ама аз взимам 1200 пак ще искарам
И в този момент аз съм спокоен,щот няма да ми барне апартаментите който давам под наем и разбирасе не давам никакви данъци

А заплатата,като ме осигорява на 400 лева шефа,кво да ми земе тея 400 ама аз взимам 1200 пак ще искарам
И в този момент аз съм спокоен,щот няма да ми барне апартаментите който давам под наем и разбирасе не давам никакви данъци

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
N.Mihaylovski написа:Интересно,че първо ти казват,че ще ти запорират сметките,ми аз акто го вида това писмо вече съм тръгнал към банката да си дърпам паритеА ако си малко по умен ще си ги изтеглил доста преди този момент.
И в този момент аз съм спокоен,щот няма да ми барне апартаментите който давам под наем и разбирасе не давам никакви данъци![]()
най малкото ще има наякакво събиране в хазната
Подкрепям!!! Всеки да си плаща за тарикатлъка!!
Вчера не ми се заобикаляше и свих на забранено ..ми 175е.!!!
Всеки да си плаща!!!
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“
///peter написа:Kris написа:///peter написа:Ако заплатата ти е 1000лв, а дължиш 2000лв имаш запор на 100% за два месеца.
Това правят, нищо че не е законно
Няма такова нещо имал съм си работа с съдия изпълнител, първото което правят е да пратят писмо до фирмата в която работиш и по това на колко пари се осигураваш преценяват каква вноска, и по това колко всичко дължиш ти изчисляват броя вноски. И в писмото е написано съвсем нормално че трябва да ти внасят по едиколко си лв. месечно за период от едиколко си мес., ако ли не ще глобят и фирмата с някаква сума която не е много малка.
И по този начин ти удържат парите, но никога не ти взимат заплатата на 100%. Това че работодателя (или ти самия) се е стреснал и ти взима всичко е друга бира.
Мхм, готов ли си да се обзаложиш за това което каза?
Ако да, давай парата на масата аз идвам с документите на един мой клиент/приятел.
И ще ти покажа, как известен софииски съдия изпълнител играе на дребно.
Доброволна покана адресирана до осъдения, в която се упоменава запор на сметката при неплащане в двуседмичен срок.
После ще ти покажа и извадка от служебните документи на осъдения, за да си наясно че това е сметката по която се превежда заплатата. Както и писмено обяснение от банката, защо неможе да се теглят пари от картата.
И накрая плащаш софрата над която сме разпъвали документите
Това което съм написал е от личен опит, като заплатата не ми се превежда по банка и също така нямам сметки никъде. А като му запорират сметките винаги може да се разбере с работодателя да не му ги превежда а да му ги дава на ръка. Също така те могат да запорират сметките но не могат да теглят. На фирмата ми по същия начин и запорираха сметките за данъци и глоба пак за същото, а пък сумата в сметките беше доста по-голяма от дължимото. Не пипнаха и една стотинка от сметките. Платихме глобата на няколко пъти с някаква минимална лихва и падна запора.
За личните ми работи трябваше да изплатя 1000лв всичко, осигуряваха ме по това време на 310лв дойде писмо да вкарвам всеки месец по около 120лв (не помня точно) без никакви уговорки, като ги вкарах ми издадоха някакъв документ за вноските и какво точно съм плащал и че повече нямам заължения към тях.
Просто според мен накои издевателстват над хората. Мися че нямат право по закон да ти взимат всичко при положение че работиш на постоянен трудов договор, за друго незнам.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Kris написа:Това което съм написал е от личен опит, като заплатата не ми се превежда по банка и също така нямам сметки никъде. А като му запорират сметките винаги може да се разбере с работодателя да не му ги превежда а да му ги дава на ръка. Също така те могат да запорират сметките но не могат да теглят. На фирмата ми по същия начин и запорираха сметките за данъци и глоба пак за същото, а пък сумата в сметките беше доста по-голяма от дължимото. Не пипнаха и една стотинка от сметките. Платихме глобата на няколко пъти с някаква минимална лихва и падна запора.
Така е колега, на теб не са ти запорирали сметката, защото нямаш такава. Ако имаше щяха да ти запорират. Дори и да имаше 2 000 000лв. (пожелавам ти го) щяха да ти я порнат

Kris написа:Просто според мен накои издевателстват над хората. Мися че нямат право по закон да ти взимат всичко при положение че работиш на постоянен трудов договор, за друго незнам.
Не колега, нямат право така е. Аз го казах и в другия пост. Написах го, защото е необходимо хората да знаят това.
Ако (дано не Ви се случва) имате подобен проблем за в бъдеще. Поставете въпроса така, според съдия изпълнителя законен ли е запора по сметката по която си получавате парите?
Отговора ще е "ами ние няма как да знаем, че това е сметката по която се превеждат парите. "
Тогава попитайте, тези пари които дължа на Вас, не включват ли изясняване на имуществото ми? Проверявайки сметките ми не видяхте ли че всеки месец на ХХ дата идва точно една и съща сума?
Тогава вече умекват и започват да шикалкавят, та да имате малко време да реагирате

Успех
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Аз съм "ЗА" да се събират глобите, но не трябваше ли първо да се оправи КАТ , за да бъдат тези глоби за реални нарушения и не трябваше ли да имаме възможност за ефективно обжалване.Отделно за да обжалваш постановление на КАТ в София ти насрочват дело след 4 месеца най-рано.По сега действащата система могат да ти пишат акт за 50 лева за колан и не можеш да обжалваш пред съда и какво става -остава ни единствено правото да си плащаме.Нека да си направят колите с видеокамери и GPS ,нека обжалването пред съда да става в разумни срокове и чак тогава да събират пари иначе си е просто засилване на рекета.
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Са не ви знам познанията на повечето, ама практика на ВСЕКИ частен съдебен изпълнител е: ЗАПОРИРА СЕ САМО СУМА КОЯТО Е ПРЕДЯВЕНА КАТО ПРЕТЕНЦИЯ. Превеждам-дължиш 500 лв., а в сметката имаш 1000 лв. с решение на съда отива в банката в която имаш сметка/и и ти слага на трупчета само 500-те кинта до приключване на съдебния спор. Са има и случай в които тея тарикатчета ти надушат всичките сметки и ти блокират у сите по 500 кинта
След здрав пищингяс си оправят "леката" грешка. Има и един начин дето тоя ЧСИ си го отнася мнооо здраво, завеждаш му един иск за пропуснати ползи с фактура за голяма сума с дата на запора. Реве им се после
п.с. Хубаво е човек да се самообразова от време на време

п.с. Хубаво е човек да се самообразова от време на време

Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
moksika написа:п.с. Хубаво е човек да се самообразова от време на време
Хубаво е човек да чете преди да напада:
///peter написа:Ако заплатата ти е 1000лв, а дължиш 2000лв имаш запор на 100% за два месеца.
Това правят, нищо че не е законно
- M.Velichkov
- ентусиаст
-
- Кара: ретро ръжди
Колега не ме разбра, ама айде 
............Има и един начин дето тоя ЧСИ си го отнася мнооо здраво, завеждаш му един иск за пропуснати ползи с фактура за голяма сума с дата на запора. Реве им се после

............Има и един начин дето тоя ЧСИ си го отнася мнооо здраво, завеждаш му един иск за пропуснати ползи с фактура за голяма сума с дата на запора. Реве им се после
Айде да играем на една игра. Казва се "върви на майната си". Ти си пръв.......
24 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2