11 септември 2001

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Re: 11 септември 2001

Мнение от EBEEMVACIA » 27 Яну 2010, 8:11

ms написа:
bivola написа:Много филми гледаш :winky:

А бе може да е попрекалил с филмите малко, ама си има интересни въпроси които се зададоха няколко пъти вече в темата... На ме обаче друго ми е интересно- Как ма'а му стара тея 100+ етажни сгради се сринаха директно надолу :?: Как пък не се килнаха настрани бе :?: Само това като видя и ми идва на ум: Това срутване не е случайно... Хората за да съборят така сграда (като се разрушават) бая зор виждат- то са едни сметки, не е истина... Е как да повярвам, че от атентат небостъргача ще се срути по начин с който би се гордял професионалист :?: Айде от мен да мине- едната кула да се срути така е късмет, ама и с двете ли е късмет :?: Да, ама не- може да има идиоти които да вярват на всичко което се казва като официална информация, ама едва ли са повече от 1000 човека общо...

Твърде много неясноти, премълчавани неща и още повече съмнителни неща има в цялата история... Не вярвам американците сами да са тръшнали кулите- поне не и пряко... Но пък никой не може да ме убеди, че не са имали инфо за готвените атентати... Не го вярвам и, че са го сметнали за незначителна заплаха... Мнението ми клони към следното положение:
Знаели са, преценили са пораженията (може би са очаквали доста по-малка цифра), преценили са ползите и са решили, че печалбата е достатъчна за да се допусне изпълнението на плана...
:ok: :ok: :clap: :clap: :wave: :!: :!:
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2010, 8:30

alx, до сега все някакви доводи имаше (в другите теми), ако искаше да си запазиш имиджа които си градиш със фамфарните си изказвания по всяка тема - не трябваше изобщо да пишеш в тази.
В нея виждам единствено и само "Ако", "Или", "Може би".
Постарах се на Вас двамата като разпалени фенове на тезата, да представя данните за самолетите.
Никой обаче не успя да каже, как се изпарява най-здравият и издържащ на най-висока температура познат ни до сега материал.
Просто е смешно да твърдиш, че керосина (предполагам А-1) може да изпари двата близо 8000lbs двигателя и цялата останала конструкция, та дори и опашката. За да се стопи (забележи СТОПИ не изпари) на титана му е необходима постоянна температура от над 1600 градуса. А в същото време имаш съвсем малки поражения по сградата, главно от сблъсака. За да Ви стане още по-ясно бетона започва да се руши при 150-200градуса.
Е как се стопи титана, а бетона не? И това е само за пентагона нахвърляно отгоре отгоре...
За WTC, има достатъчно записи от големи телевизии в които можеш да видиш през 20 етажа на долу как стават експлозии.
За същото нещо говорят и герой от 11 септември.
Да не говорим и там че е необходима 3-4 пъти по-висока температурра за да се стопи стоманата, от тази която може да достави керосина.
Но за сметка на това всички са виждали разстопения и все още горещ метал 2 седмици след сриванео на кулите.

Това че има неясноти не отговаря на въпросите :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 27 Яну 2010, 9:28

Че някой може да направи такава конспирация в България, веднага бих повярвал, то между другото тук всичко е конспирация, на за САЩ силно се съмнявам да може да се организира нещо в подобен мащаб и всичко да се покрие.Никога цялата истина не излиза на яве при инциденти от подобен род, но според мен официалната информация е по близко до истината отколкото мнения на "експерти" от видеото от инцидента. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Яну 2010, 10:23

///peter написа:...

така говориш все едно си бил там и си гледал лично останките. съмнявам се, че авторите на филма са били допуснати на по-малко от километър от пентагона, след това ти гледаш филма и имаш мнение по въпроса... но нека всеки да си вярва в каквото иска.

http://www.oilempire.us/pentagon-photos.html

Изображение

на това ако викаш малко... само си спомни мавзолея колко го взривяваха... а пентагона е също е стоманобетон, не дървена барака както 90% от къщите в щатите.

Изображение

All structural elements of the Pentagon, except one, are constructed of reinforced concrete.

http://www.structuremag.org/article.aspx?articleID=1
Последна промяна steeN на 27 Яну 2010, 10:51, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2010, 10:50

Steen,
какво се опитваш да ми покажеш с тази снимка?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Biankonero » 27 Яну 2010, 10:53

Това е отговора на правителството - от цял самолет при Пентагона останали само част от джанта и 3 парчета с боя като надписа на компанията? От не знам колко тона самолет? А двигателите къде са? Огромни двигатели Ролс-ройс направени от титан? Само тия със синтетичните наркотици, споменати по-горе са повярвали на това сигурно.
А тази теория за падането на плочите, повличащи другите плочи е оборена отдавна - първо централните стоманени колони щяха да останат да стърчат - плочите се плъзгат по тях - но не - те са срязани в основите, иначе няма падане тази сграда, и второ - сградите щяха да се срутят не за няколко секунди, като при взрив в основата, а за доста повече време. Че не паднаха от самолетите - за мен е ясно, че не могат да отговорят на поставените въпроси - също. Само че има примерно въпроси, които аз си задавам - защо събориха 3-тата сграда, с наивното обяснение че се е срутила от пожар, при условие че се вижда как и тя пада като от контролирано срутване със взривове в основата - средата започва първо и се срутва към централната си ос. Та мисълта ми е защо който е замислил всичко създава такива спорни моменти, като 3-тата сграда. липсващия самолет при Пентагона, не дават записите от камерите, които там са хиляди, да видят всички ясно че е самолет, а не тяхна ракетка с махната глава... защо липсва и самолета, паднал над Пенсилвания ако не се лъжа... все разни пропуски за мен, създаващи предпоставки за въпроси - ако бяха само кулите, макар и около тях да се разбра, че истината е друга, щеше да е доста по-достоверно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Яну 2010, 10:59

http://www.youtube.com/watch?v=4q35xHzjxB0

а ми ако все още не ти е ясно, ще ти подскажа... ето един доста известен тест (спомням си, че даже по телевизията го даваха като ходех прав под масата). къде отиде самолета след като се блъсна в бетона ? или това според теб беше фокус на дейвид копърфиелд. сега може да продължаваш да питаш къде са двигателите (останки от които са снимани в развалините на пентагона ;) )
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Яну 2010, 10:59

"Предпочитам невъзможното,което убеждава,
пред възможното което звучи неубедително"
Аристотел

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 27 Яну 2010, 11:04

Biankonero написа:...

Кой е гледал Духът на времето а :D Zeitgeist си е силен филм да.

steeN теста с изтребителя който си пуснал има продължение в което се виждат останките на двигателя му съвсем ясно. Именно в тоя тест някъв инженер обясняваше че двигателя е много здрав и си запазва цялостта общо взето.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2010, 11:18

steeN,
честно какво да ти отговоря не знам,...
Гледам ти пуснатата първата снимка и мисля, че се бъзикаш нещо.
Кажи ми, ама честно... според теб тези руини в следствие на самолет чиято дължина на крилете е 40 метра ли е? :conf:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Biankonero » 27 Яну 2010, 11:24

Steen, всеки вярва в каквото си иска. Много повече вярвам на филм, в който се обсъжда събитието и се задават смущаващи въпроси, на които никой не отговаря нито съди създателите за клевета, от колкото на телевизията и новините, в които за минута дават 60 пъти удара на самолета на фона на забрадени арабухи и повтарят 60 пъти думата терористи и производните й - класическо промиване на празни американски кратуни... ;)
И в тази тема не се опитваме да налагаме мнението си на другите, просто разсъждаваме и задаваме въпросите, които ни вълнуват. Примерно как си обясняваш, че не дават видеозапис на сблъсъкът при Пентагона? Естествено с обяснението за националната им сигурност, което ползват за прикритие на всякакви "тъмни случки". Пускат записа и половината въпроси и обвинения отпадат. Но не го правят... защо? При условие че всички телевизии снимаха сградата докато я гасяха, а от записа на удара няма да се види нещо по-различно и секретно? Или може би ще се види точно нещо по-различно от предоставената версия... Сигурно няма да разберем, но е факт, че официалната им версия куца по всички параграфи.

U.S. MARINES
Аватар
Кара: '13 BMW S1000RR, '09 Е71 4.0d
Мечтае да кара: ///M6, E31 k55 Racing Dynamics, '13-'14 BMW S1000RR

Мнение от Тоо Cool » 27 Яну 2010, 11:26

Колко жалко, че чак сега виждам тази интересна тема....
Изчетох всичко написано и доста се позабавлявах, но най-много ме разсмя поста на един небеизвестен тук класик..."да ударят входа на Норад..."...
Може би трябваше да се уточни, че Норад или NORth America Defence е стратегическия център на обединеното командване на САЩ и Канада, отъдето се командват стратегическите ядрени сили на Америка-това е т.нар триада-Междуконтинентални балистични ракети-Стратегически нападателни ядрени подводници-Стратегически бомбардировачи. Комплексът е разположен дълбоко в недрата на Чейенските планини в щата Колорадо и е разчетен да издържи директно попадение на ядрена бойна глава с мощност 10 мегатона. Самият вход е вход на един мноого дълъг тунел и нищо повече-всичко е разположено дълбоко под земята, под милиони тонове гранитна скала....За забранената за полети, преминаване, снимане, дишане, чукане и каквото и да било зона в радиус 300 км. около комплекса не говоря...само ще кажа, че въздушото пространство над НОРАД се охранява от авиокрило въоръжено с най-могъщият изтребител в света F-22 Raptor и заповедта е да се стреля без предупреждение! Но както и да е-отплеснах се....Темата е готина-продължавайте с подобни! А и ако се чудите за моята позиция по въпроса-съгласен съм изцяло с мнението на alx и като почудо с това на acho.rs :winky:
In memory of CPL Jason Dunham,
United States Marine Corps,
who gave his life in order to keep his brothers alive.
You will never be forgotten!
10-10-81 - 07-12-2006

THAT IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN THE UNITED STATES MARINE CORPS,
BECAUSE THERE IS NOTHING ON THIS GREEN EARTH THAT IS STRONGER THAN A UNITED STATES MARINE!
https://www.youtube.com/watch?v=Z-y0aeXwbMc
SEMPER FI!

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 27 Яну 2010, 11:27

steeN написа:http://www.youtube.com/watch?v=4q35xHzjxB0

а ми ако все още не ти е ясно, ще ти подскажа... ето един доста известен тест (спомням си, че даже по телевизията го даваха като ходех прав под масата). къде отиде самолета след като се блъсна в бетона ? или това според теб беше фокус на дейвид копърфиелд. сега може да продължаваш да питаш къде са двигателите (останки от които са снимани в развалините на пентагона ;) )

Ми точно от тестчето ше видиш, че тва нема как да стане:
Изображение

Как е излезнал тоя боинг чак от другата страна ве да го ева..., нали се разпрашава, как аджеба реже колони дебели..и , като е влезнал толко ниско, що няма следи отпред пред сградата и стълбовете и табелите си седат непокътнати...., А и от единствения филм от пентагона /два кадъра/, се вижда само взрив, нема самолет нема нищо /..., и що не им се е задействала ракетното щитче, тая сграда има ракети земя въздух...що не са се задествали :roll:
Последна промяна Сондьора на 27 Яну 2010, 11:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 27 Яну 2010, 11:29

Biankonero написа:Steen, всеки вярва в каквото си иска. Много повече вярвам на филм, в който се обсъжда събитието и се задават смущаващи въпроси, на които никой не отговаря нито съди създателите за клевета, от колкото на телевизията и новините, в които за минута дават 60 пъти удара на самолета на фона на забрадени арабухи и повтарят 60 пъти думата терористи и производните й - класическо промиване на празни американски кратуни... ;)
И в тази тема не се опитваме да налагаме мнението си на другите, просто разсъждаваме и задаваме въпросите, които ни вълнуват. Примерно как си обясняваш, че не дават видеозапис на сблъсъкът при Пентагона? Естествено с обяснението за националната им сигурност, което ползват за прикритие на всякакви "тъмни случки". Пускат записа и половината въпроси и обвинения отпадат. Но не го правят... защо? При условие че всички телевизии снимаха сградата докато я гасяха, а от записа на удара няма да се види нещо по-различно и секретно? Или може би ще се види точно нещо по-различно от предоставената версия... Сигурно няма да разберем, но е факт, че официалната им версия куца по всички параграфи.

Има едно записче, което не разбрах как е излязло, но то и не показва нищо съществено... освен нещо което няма в никакъв случай размерите на 757, ето го:

http://www.youtube.com/watch?v=paWiZ2Y8fRg

Ако си спомняте всички новини бяха от wtc, всички там следяха. А за пентагона се разбра едва ли не в края на деня...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Biankonero » 27 Яну 2010, 11:34

Да, това последното съм го гледал - за мен класически удар с ракета с много малък заряд, колкото да има някакви поражения по военен обект - по стабилен повод за последвалите действия...
А другото което е - както казват че е удари Боинга сградата - той трябва да е летял по корем по земята или да са му построили писта пред Пентагона, за да се вреже на нивото на първия етаж... ;)
Последна промяна Biankonero на 27 Яну 2010, 11:37, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата