LCD Телевизор-внос от Америка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

LCD Телевизор-внос от Америка

Мнение от sadex5 » 28 Яну 2010, 0:35

Колеги,ако някой е наясно да казва :lol: Искам да пратя към БГ два телевизора от Америка, и ми казаха ,че системата на ТВ тук е само NTSC и нямало да работят там. Когато гледам по американския ебау да кажем, никъде не се споменава за система,но на английския си го дават ПАЛ,но цената е много по-голяма. Може ли да се купи допълнително приставка да кажем или някакъв модулатор??? А да кажем тунера на Булсатком няма ли за НТСЦ или и тои е само на пал?

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: LCD Телевизор-внос от Америка

Мнение от magareto_yori » 28 Яну 2010, 11:30

телевизора ще бачка в БГ.пробвано е,обаче сметна ли си добре разходите по транспорта ;)
Изображение

Дакела
Аватар
Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
Мечтае да кара: F-22 Raptor
Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.

Мнение от DAEL » 28 Яну 2010, 11:57

А проблема с разликата във волтажа? :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Яну 2010, 16:21

Разликата във волтажа е проблем само когато носиш от тук уред правен за 220, обратното не е грижа. Някой да ме поправи ако греша де :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 28 Яну 2010, 16:23

дори и да грешиш, трансформатора от 220 :arrow: 110 волта, е не повече от 8-10лв. така че това не е проблем
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Яну 2010, 16:55

И двете са преодолими. Хубав инвертор ~20лв. NTSC-PAL converter макс. 100ина лв. беше, но за мен е глупаво да пращаш телевизори от Щатите :)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 28 Яну 2010, 19:31

liloff написа:И двете са преодолими. Хубав инвертор ~20лв. NTSC-PAL converter макс. 100ина лв. беше, но за мен е глупаво да пращаш телевизори от Щатите :)

защото не си виждал какви оферти има

Последно гледах 19 инча Филипс ФУЛ ХД на промоция за $128. При сегашен курс на долара 1.38 са 176лв!! Усещаш ли леката разлика ;)
За спалнята си взех 20 инчов Шарп ХД реди, за 600лв. Ми да ти кажа и 200лв доставка да ми сложат, и адаптер да си купя и NTSC-PAL converter за 100 пак ще ми излезе по евтино

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Яну 2010, 19:48

Риска при шипването на телевизор е толкова голям, че не си струва, според мен. С какво мислиш да пътуват тези ТВ? Иначе проблемите с нтсц и волтажа са преодолими. Друг е въпроса, че ще ти се стъжни като пуснеш тука телевизор, който там е имал фрапираща картина, тук няма цифрова ТВ, за висока резолюция да не мечтаем. Като цяло е безсмислено упражнение, но ако го направиш, ще се радваме да опишеш процедурата, за да е достъпно за всички.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 28 Яну 2010, 19:50

Благораря много на отзовалите се колеги.Да, наистина разликата в цената е огромна, говоря за 42 инчовите. А и има онлине магазини, дето продават такива ,които са били купени и върнати после- има за 420 $. За превоза искам да ползвам просто един контейнер, който отива за бг сега..
Ето Ви саита на този магазин, аз отнего си взех 2 монитора, вижте сами :

http://www.ecost.com/ecost/ecplasma/cat ... =155439616 :mhihi:

За спедицията им казах да го сложат в двойна кутия...Да разбира се,няма проблеми ще докладвам как е минало :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 28 Яну 2010, 20:15

Eхх да не съм виждал чак... даже малко поживях там за кадем ;)
И да не познавам хора, които си прехвърлиха покъщнината в БГ, сещам се за няколко човека.
То не бяха плазми, аймакове, коли, глупости.

2 год. по-късно всичко квото може разпродадено, но то е от човека.
Равносметката.
Плазма ли е, LCD ли е, ба ли я (колкото леглото ми дали) още работи със всичките конвертори и инвертори, но в апартамент и ми се повръща (буквално) като съм му ходил на гости на пича. Просто не мога да гледам огромен телевизор в малка стая... може да е само при мен това.

Аймака дойде на парчета, че едва съм го сглобил с каноконлит и фино пипане... Толкова нежно се бяха отнасяли с контейнера.
Един милион разправии бяха на Варненската митница (по думите на човека).
Плати една кофа кинти за всичко.
Ти си преценяш де, явно знаеш какво правиш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 28 Яну 2010, 20:23

Само да ви кажа, че тия 200 лв за транспорт можете да ги мечтаете само. Повече е. Освен ако не решите с контейнер, но тогава риска е голям и пътува бавно. Освен това, като дойде на митницата митничарите ще ви сложат едно хуваво мито от 14% +20% ДДС.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 28 Яну 2010, 20:38

Mind_Control написа:Само да ви кажа, че тия 200 лв за транспорт можете да ги мечтаете само. Повече е. Освен ако не решите с контейнер, но тогава риска е голям и пътува бавно. Освен това, като дойде на митницата митничарите ще ви сложат едно хуваво мито от 14% +20% ДДС.

Тц. :nono: Ако се водиш постоянно живущ там, демек имаш зелена карта и стоиш в САЩ повече от 184 дни в годината имаш право на безмитен внос на една кола, един мотор и т.н. по 1 брой при условие че са твоя собственост поне 6-мес преди вноса :smoke: :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus IS200

Мнение от Mind_Control » 28 Яну 2010, 21:07

ecko_becko написа:
Mind_Control написа:Само да ви кажа, че тия 200 лв за транспорт можете да ги мечтаете само. Повече е. Освен ако не решите с контейнер, но тогава риска е голям и пътува бавно. Освен това, като дойде на митницата митничарите ще ви сложат едно хуваво мито от 14% +20% ДДС.

Тц. :nono: Ако се водиш постоянно живущ там, демек имаш зелена карта и стоиш в САЩ повече от 184 дни в годината имаш право на безмитен внос на една кола, един мотор и т.н. по 1 брой при условие че са твоя собственост поне 6-мес преди вноса :smoke: :yes:

Нали се сещаш колко от хората пишещи в тая тема ги изпълняват тия условия...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 29 Яну 2010, 3:00

Колеги прави сте,файда няма никаква,освен ако тук не се купи на голяма оферта да кажем.Струва 450 $,много магазини искат по 30 $ да го доставят до нас, после разправии и ходене до мястото на натоварване на контейнера, укрепване и други. В България наистина има големи разправии по митницата (преживях ги преди 3 години ) и докато дойде до дома на получателя в Бг, ти излиза на една дървена далавера от 300 лв. да кажем. Но при тези оферти на Техномаркет в момента, даже никаква не е .А ако товара се повреди, както много пъти става, тогава е пък много кофти :oops: Конеинерите ги мятат както си искат,а отделно и морската вода....
По принцип даже хората си разпродават купените едри покъщини, щото до БГ контеинера е 3500 $ и понякога не си струва да се носи.За кола не знам, може би си струва, но кой знаи дали наистина митото няма да се плаща.И дали после пак мога да напусна БГ без проблем. В моя случай, просто един българин е платил за тоз контейнер и има място и предложи да направим групаж. Отделно мисля разни дреболии,дето са ми из гаража да ги махам натам :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: 525d 2004

Мнение от silvio5 » 16 Фев 2011, 21:08

liloff написа:И двете са преодолими. Хубав инвертор ~20лв. NTSC-PAL converter макс. 100ина лв. беше, но за мен е глупаво да пращаш телевизори от Щатите :)

Следваща

Назад към Извън Темата