Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!

Мнение от biberon4o » 15 Дек 2009, 3:41

sonny написа:Проблема един път е в това, че старите фарове са с разпределители в стъклата и оттам идва не регламентираното разсейване. Новите коли, които са с кристални фарове с ксенон и без лупи, не заслепяват, защото самия рефлектор е направен така,че да отвежда светлината в определена точка на пътя.

Така мисля и аз. Когато има разпределители в стъклата на фара колкото и настройки да правите, няма как да не преминава височината на светлината над допустимото ниво. Всеки един фар има и ограничител на светлината и над този ограничител светлината е рязко отсечена, но когато става въпрос за фар без разпределители по стъклото. Има ли ги тези разпределители тогава колкото и да се мъчите ефект няма да има понеже отсечената част от светлината е разсеяна от стъклото и точно тази разсейка заслепява. Просто колкото по захабени и матирали са рефлекторите и разпръсквачите, толкова повече разсейки има и съответно и границата се размива.При халогена много не се усеща, но ксенона е в пъти по-силен. Ако говорим за кристални фарове, трябва да е и качествен фара,ксенона и правилно сложени крушките за да има правилен ефект. При по старите фарове просто е неизбежно.
Има истина една,
BMW се казва тя,
шофирам ли я спира винаги дъха ми,
подавам ли и газ от радост пили гуми,
тази марка е Велика сила, сбъдва тя мечтите,
на всеки верен фен със синьо-бял пламък във очите! ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: m6

Мнение от Joro_BMW » 29 Яну 2010, 14:13

kriso85 написа:
Georgi написа:И как да гледаме пътя като не се вижда бре юнак????
От твоя мега ултра хипер як ксенон!

Еми сложи си и ти , за да светиш по силно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Шегата на страна - наистина ако фаровете не са регулирани добре в комбинация с ксенон е ужасно.
Но това е въпрос на регулиране , и с халогенна крушка пак заслепяват, просто ксенона подчертава нерегулираните фарове, което е основния проблем.
Ако при минаването на ГТП ти правят и реглаж на фаровете , положението по пътищата ще е доста по-добро. А не само да гледат как да вземат 30 лв. :confused:

прав е колегата kriso85 и аз съм с ксенон на фарове без лупи но са настроени много добре, до сега ми се е случвало да ми пресветнат 4 5 пъти и имам чувството че е за да видят дали имам ксенон и на дългите
Ние сме гъзетата със BMW-тата такива искате златна треска....яя виж мутресите със мерцедесите такива вземаме за наша сметка..

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 29 Яну 2010, 17:54

настройката на фаровете е една малка част от това дали заслепяваш или не.

почти всички нормални фарове на които са сложени ксенони заслепяват независимо че са регулирани добре просто защото площта на рефлектора е много голяма а това се възприема като "ярко" от човешкото око което ги гледа насреща.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 29 Яну 2010, 20:01

Едните си държат, че проблема е в рефлекторните фарове, а другите - от самия реглаж :mhihi: То се вижда, че до консенсус няма се стигне, ма спорете, нЕма лошо :mhihi:
П.С. И ся к'во ? Като реша да турЯм ксИнон на моя гаден, счупен, изхабен рефлекторен фар, направо да слагам и на дългите ли :dunno: :mhihi: :mhihi: И да имам впредвид през 5мин да го пускам :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Мнение от cargo22 » 29 Яну 2010, 21:21

При ксенона светлината е доста по ярка и затова са се принудили да ги слагат на фарове с лупи , да не дразнят толко както пишат по рекламите, това обаче важи като не си им в обсега , а сами може да си представите тея лупи как насочват добре. Като се замисля не се срещат много тирове с ксенони защо ли :mhihi: , някой ако има наблюдение извън чужбина :mhihi: дали навлизат да каже.

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 29 Яну 2010, 21:40

аве момчета има и ксенон който се слага и на фар без лупа и то заводско стига сте спорили къвто и да е ксенон афтърмаркет , ще заслепява понеже самия фар не е направен за ксенон,единствено тези с лупа се доближават до оригиналдЪ осветяемост и не заслепяват
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 29 Яну 2010, 23:38

Ксенонови лампи за фарове с лупа (D2S), ксенонови лампи за рефлекторни фарове (D2R).

Потребител
Аватар
Кара: bmw m3
Мечтае да кара: ne6to sus W16

Мнение от skrehko » 30 Яну 2010, 11:08

И аз поткрепям колегите че има много селяндури с ксеони които са реална заплаха и според мен трябва да има наказания!!!
стабилен си като крик на пясък

Изображение

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 30 Яну 2010, 11:31

skrehko написа:И аз поткрепям колегите че има много селяндури с ксеони които са реална заплаха и според мен трябва да има наказания!!!

+1
Изображение

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 30 Яну 2010, 12:03

Joro_BMW написа:прав е колегата kriso85 и аз съм с ксенон на фарове без лупи но са настроени много добре, до сега ми се е случвало да ми пресветнат 4 5 пъти и имам чувството че е за да видят дали имам ксенон и на дългите

да те видят викаш дали си бетер кисел :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330D
Мечтае да кара: ///M power
Детайли за колата: BMW - Bought My Wife

Мнение от Next » 30 Яну 2010, 12:23

Dimo написа:
skrehko написа:И аз поткрепям колегите че има много селяндури с ксеони които са реална заплаха и според мен трябва да има наказания!!!

+1

+1 И аз съм за това. Както спират за халогените :kuku: така и да спират за ксенон без лупа :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 30 Яну 2010, 14:34

Те полвината катаджий не могат да си напишат името вярно а другата повина не могат един акт на попълнят без грешка ти искаш да разпознават лупа ли е, рефлектор ли е, слез на земята:)!А иначе за мен трябва на годишния преглед да гледат и фаровете, но нали се сещаш докато всички минават по 2-рия начин няма да има ефект от нищо!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 30 Яну 2010, 14:41

Next написа:+1 И аз съм за това. Както спират за халогените :kuku: така и да спират за ксенон без лупа :yes:
Недей бе, после ще трябва да им обясняваме, че има и коли без лупа на фара, а с фабричен ксенон и ала бала ала бала, демек никога няма да стане :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 316 84г. м10б18
Мечтае да кара: на рали съзтезание :)

Мнение от cargo22 » 30 Яну 2010, 15:18

Next написа:+1 И аз съм за това. Както спират за халогените :kuku: така и да спират за ксенон без лупа :yes:

:OT:
Че те спират ли за халогени по Асеновград и Смолянския край всеки който има ги е пуснал, значи много не им правят проблем.Аман от шуро-бадженащина. :dummy: Те там са и малко неблагодарни като пуснеш некой да те изпревари, ако ти благодали поглеждаш номера и никога не е СМ е има изключения.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06

Мнение от Нено Б. » 02 Фев 2010, 3:45

И аз им се дразня на ксенонаджийте,заслепяват ме.
А такива като крисо85 пък са ми смешни. Аз не се разправям,щото приятелката ми се плаши лесно милата,ама някой ден някой ще го набие задето се прави на бабаит. Боищата по кръстовищата са почти ежедневие.
rwd фен

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата