Избор на лаптоп.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

т-т-т-тузар
Аватар

Re: Избор на лаптоп.

Мнение от GaD » 30 Яну 2010, 23:35

Понеже гледам има доста объркани само да кажа няколко нешща от ЛИЕН опит.

Имал съм и в момента имам над 5 лаптопа от различни производители - Ацер, ИБМ тинкпад, Апле, Дел и тн.

Тинкпада е железен, но не е за всеки ! Скъп - кофти дизайн, и тежък....
Аппле - добра сглоблка, но някак си..нещо им липсва...немога да разбера какво..
Дел - добри - малко са прехвалени но като цяло съм доволен. Нещо обаче през последните 2-3 години много дръпнаха назад.

Ацер - от 6 месеца имам един модел - 1810тз - МНОГО съм доволен. Изкллючително добра сглобка - по нищо не отстъпва на другите. Много добра батерия, екран и като цяла за цената от 1.1к лева уникално предложение...

Само да вметна, че Лидер в света на пц-та са ХП, защото купиха компак. Делл бяха първи, сега са трети - Втори са ацер. Така, че хората който говорат лошо за моделите на ацер - не са имали...Да си призная и аз бях скептично настроен, но останах приятно изненадан...

T.N.T. for the brain
Аватар
Кара: Слънцето да се мръщи!!!

Мнение от PeBuLs » 31 Яну 2010, 13:57

хубаво е, че теб те радва
пък кой кой купил и защо те си имат игрички там си :D
но се предполага, че след като майката е Асер .. ти се сети кой требва да е по добрия ;)
и какви са тея високо технологични процесори дето ти е обяснил познатия ти, че ги няма в Асер-а :mhihi:
в крайна сметка всеки си преценява дали да плати за някакво име повече пари .... или да вземе същите параметри от друга марка която не те цака заради името ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 31 Яну 2010, 14:23

HP имат доста проблеми,и то изцяло хардуерно,почти всеки месец имам подобен дето нещо му е за ремонт,я захранване вътрешно,я нещо друго,за сега за мен са обри асус ,ейсър,малко разпостранените MSI,дел и тошиба ,всиките съм ги тествал много и много доволни резултати сочат,според мен лаптопа трябва да е минимум 15.6" ,да има HDMI и отделна карта видео,още по-добре е и с RAM DDR3, поне 4 гигабайта,цената не трябва да е по-висока от 1200 лева за нов с тея параметри

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 01 Фев 2010, 11:21

Хаха, мен пък ми връчиха един компак, биснес клас някакъв се води, ама почти не го ползвам засега. Обаче има много интересен бъг и не знам дали е софтуерен още не ми е оставало време да си играя :lol: Значи като се включи в мрежата екрана си намаля контраста и яркостта , а като се пусне на батерия си ги увеличава, демек прави точно на обратно :lol: Така че с това китайско производство всичко си е до късмет и до бройка ;)
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 01 Фев 2010, 18:56

dimithur написа:Хаха, мен пък ми връчиха един компак, биснес клас някакъв се води, ама почти не го ползвам засега. Обаче има много интересен бъг и не знам дали е софтуерен още не ми е оставало време да си играя :lol: Значи като се включи в мрежата екрана си намаля контраста и яркостта , а като се пусне на батерия си ги увеличава, демек прави точно на обратно :lol: Така че с това китайско производство всичко си е до късмет и до бройка ;)

Аз пък да ти кажа точно ония ден оправях подобно нещо,хардуерно е и е от вътрешното захранване,дай го ня някой за ремонт или го върни ако е гаранционен

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 01 Фев 2010, 20:56

Е.Димитров написа:
dimithur написа:Хаха, мен пък ми връчиха един компак, биснес клас някакъв се води, ама почти не го ползвам засега. Обаче има много интересен бъг и не знам дали е софтуерен още не ми е оставало време да си играя :lol: Значи като се включи в мрежата екрана си намаля контраста и яркостта , а като се пусне на батерия си ги увеличава, демек прави точно на обратно :lol: Така че с това китайско производство всичко си е до късмет и до бройка ;)

Аз пък да ти кажа точно ония ден оправях подобно нещо,хардуерно е и е от вътрешното захранване,дай го ня някой за ремонт или го върни ако е гаранционен

е преди да го даде на ремонт да му види настройките. Може така да са му зададени от предишния собственик

Потребител
Аватар
Кара: e36 m50b25

Мнение от IceManTBG » 10 Апр 2011, 22:42

за работа: Acer и някои Toshiba
за игри: AlienWare M17x

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 15 Сеп 2011, 13:13

малко ъп на темата , че съм решил да сменям стария Асус та се колебая :

http://technomarket.bg/products/0910548 ... 2je-ex167d

http://laptop.bg/laptops-asus-X52-asus_x52jc_ex435d

http://technomarket.bg/products/0910548 ... 2je-ex167d

http://technomarket.bg/products/0909883 ... 61da-jx008

от тези 4-те кой е най-добре .. очаквам и предложения за други модели и марки до към 900 лв ( макс. 1000 )

игри няма да се играят кой знае какви CS , Star Craft и може накой НФС , благодаря :D

п.п. че забравих ,да кажете и от къде най-добре да си го взема :winky:
Последна промяна barabqga на 15 Сеп 2011, 19:04, променена общо 3 пъти

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 15 Сеп 2011, 13:14

Ganchev__ написа:Препоръчвам ти Acer -а.

+ 1 и аз съм за Ейсърчето желязо са. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 15 Сеп 2011, 13:47

Колега,отиди в мост и тези Асуси дето си изложил-в момента са около 650-700 лева,аз самият съм си купил подобен

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 15 Сеп 2011, 20:09

Е.Димитров написа:Колега,отиди в мост и тези Асуси дето си изложил-в момента са около 650-700 лева,аз самият съм си купил подобен

Мерси ще ги видя и там :bchug:

накое друго предложение за модел и марка , а от тези кой е най-добре като характеристики :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 15 Сеп 2011, 21:17

barabqga написа:
Е.Димитров написа:Колега,отиди в мост и тези Асуси дето си изложил-в момента са около 650-700 лева,аз самият съм си купил подобен

Мерси ще ги видя и там :bchug:

накое друго предложение за модел и марка , а от тези кой е най-добре като характеристики :yes:

Директно споделям,сега много уважавани колеги има в тоя форум,дето мнението им е ценно,но съм убеден че никой не е работил с толкова продукти с марката "Асус",това е една железна марка,чисто китайска и много надежна,те са локомотиви на новостите в компютрите,като пример видеокартата на "PCI експрес 16" и доста други де,няма да задълбавам,доста са им надеждни продуктите,дъна и тн.Чудесни машини,единият ми GSM e ASUS p535-значи тоя апарат колко е видял-няма никакви проблеми...
Да разгледаме и други марки де-HP-тези другари,след погълването на Компак...сега се замислят дали да продължават да произвеждат още лаптопи,пазарният им дял е много намалял,самият аз съм ремонтирал доста лаптопи HP с един и същи проблем-вътрешните захранващи блокове,даже имам в момента един "Компак Пресарио" 5000 модел,тоя не мога да разбера какво му е,не му работи вградената мишка и...понякога бачка час-два и се самоизключва,иначе е на 2 GHZ,15.4 матрица и така,съвсем скоро ще го пусна за около 150 лева...
Ейсър-това е бюджетна марка,ако го сравним с автомобил-опел :dunno:
Тошиба-железна марка,непретенциозна и скучна,няма какво да предложи..
Леново-беше IBM и китайците ги купиха,сега малко на бюджетният клас им куца дизайна,нищо особенно не са...
MSI-здрава и практична марка,като тошибата-скучна...
SONY-мерцедеса и БМВ то на компютрите но...доста скъпа,заради самата марка и устойчивост,ако не дай си боже се повреди-в България няма оторизиран сервиз-Верно е!
Ейпъл-силно надценена марка,струва тройно в сравнение с друг лаптоп със същите параметри,страхотен дизайн,такова качество че се вижда във всеки детайл-наскоро се "сдобриха" с адобе и вече може да подържа флаш-за работа е лесна...обаче инсталации,програми и тн,за нашата географска ширина-кофти....
Е това е с 2 думи

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 15 Сеп 2011, 21:25

за вайо-то сервиза им е в германия и цялата работа става с куриер.. ако се прее** нещо идва куриер взима го, правят го и после пак го връщат с куриер. но вайо за малко пари е кофти. повечето, дето съм имал допир в ниските класове ми се струва, че работят много бавно в сравнение с подобни показатели на други марки. всъщност освен тия в бизнес класовете им не ми харесват никак.
what a helluva ride

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е 53

Мнение от dackooo » 15 Сеп 2011, 21:34

Досега сам сменил около 7-8 лаптопа но от 10 месеца сам с ACER 3820 TG треа ви кажа че такава бегачка не сам ползвал до сега нема кво да ми се опре като игри и програми и батерията ми кара по 8 часа просто прекрасна машинка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 16 Сеп 2011, 1:06

Аз съм твърд поддръжник на високите класове лаптоп-и като цяло.
Пък ако е и от реномирана марка най-добре.
За момента търкалям четвърти ТинкПад, и за моите нужди е ПЕРФЕКТЕН.
На старите ми ТинкПад-и им се беше случвало какво ли не, къде ли не (хвърляне, блъскане, падане на тежки предмети върху тях и тн) и оцеляха, докато този го пазя повече, но и това ще е до време. Като цяло мен мултимедия не ме интересува кой знае колко много, не ми трябват глезотии от типа на камера и кой знае какъв екран (но екрана обезателно за мен трябва да е матов, знаещите ще ме разберат).
Сега за останалите: много харесвам и ябълката и Соньо, както и някой модели на НР и Дел, но определено Соньото във всички класове просто изглежда и работи МНОГО добре, и като цяло е доста приятен лаптоп за работа и за мултимедия в едно. Отварял съм няколко Соньовци, HP-та, Фуджитсута и Леново, и мнението ми откъм конструктивна гледна точка е следното
-Соньо - здрави пластмаси, добре боядисан, не се изтърква лесно, добре подреден хардуер, добро охлаждане.
- Леново - здрави пластмаси, особено гумирания капак е направо вечен, боята - то май просто пластмасите са черни, добре подреден хардуер, уникално охлаждане, което никога не шуми в недопустими норми, моделите с титаниев корпус могат да се ползват и за самозащита :mhihi: :mhihi: :mhihi:
- НР - г/д като горните две, но грее повече, и пластмасите стареят по-бързо.
- Фуджитсуто - може спокойно да се преименува на печка или нещо от типа, по-горещ лаптоп не съм ползвал ( а съм ползвал поне 3-4 такива), лятно време особено е АД. Иначе от прегряваници на настоящия служебен смених 3-ти подред хард, пластмасите не са от най-здравите, но биват и тн.
- Ацер - да имат много модерен хардуер, прилично здрави са, но пак са сравнително топли, от което пласмантерията си отива и до 2-3-та година са готови за брак.
- Отварях и някакво което дори не му помня марката но не беше никак неизвестна, 12" монитор, на това лаптопченце, пласмасите които не бяха все още напукани, се напукаха или разпаднаха при разглабянето. Беше станал ронлив като стар хляб, и го събирах с доволно количество лепило, макар и за временно. Все още ми държи влажно да бягам далеч от подобни извращения...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата