Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
Здравейте колеги.
Искам да Ви питам заслужава ли си тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11264025306874255&f1=details 320д.Какви са и слабостите и какво най-вече да гледаме ако се купува такава кола. Колата е за баща ми и на него нему трябват кои знае какви екстри.
По прехвърлих някоя и друга тема, тук в под форума на е46, но ми се ще да чуя и вашите мнения по въпроса.
Мерси и поздрави на всички.

По прехвърлих някоя и друга тема, тук в под форума на е46, но ми се ще да чуя и вашите мнения по въпроса.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kynchev_k написа:Здравейте колеги.Искам да Ви питам заслужава ли си тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11264025306874255&f1=details 320д.Какви са и слабостите и какво най-вече да гледаме ако се купува такава кола. Колата е за баща ми и на него нему трябват кои знае какви екстри.
Малко нисичка ми се вижда цената, но поне на снимки не изглежда зле. Километрите хич не ги гледай - виж дали салона е читав.
Si non confectus, non reficiat.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Цената е нисичка, защото въпросната Е46ца е италянка. (по планката на регистрационния номер много лесно се разбира
)
Изглежда нормално, но както каза колегата - гледай волан, педали, таван и салон и чак тогава километраж.

Изглежда нормално, но както каза колегата - гледай волан, педали, таван и салон и чак тогава километраж.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Цените паднаха искам да добавя,аз моята италянка си я взех невероятно евтина,но колегата ми дето работим заедно се взе този месец Е46 комби немска,перфектна за ...7500 лева 2000 година
- bmw_racing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D 1999г.
kynchev_k написа:Здравейте колеги.Искам да Ви питам заслужава ли си тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11264025306874255&f1=details 320д.Какви са и слабостите и какво най-вече да гледаме ако се купува такава кола. Колата е за баща ми и на него нему трябват кои знае какви екстри.
Колега не бързай потърси може да излезе някоя по добра обява, моето мнение за тази кола поне от първо впечатление ми прави боята , защото не е оригиналната и е възможно колата да е удряна а и волана че е претапичиран , но отиди виж как е положението в действителнос може колата да добра дали е от Германия или Италия всичко си е малко и до късмет.
- kynchev_k
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Е34 ///M5
- Детайли за колата: 520i 24v M50B20 Vanos
Здравейте отново.Извинявам се ако досаждам, но ме и интересува има ли някакви по съществени проблеми с мотора на 320д. кои от бензиновите мотори бихте ми препоръчали? кои е по надежден. Колата не е за мен, а за бащата. Няма да я кара като луд,все пак човек на години е.Та общо взето ни интерсува кои мотор как е.Гледахме тая 320д кадето съм дал линк по горе(зле беше). Но освен отвън и интериора също да знаем кои мотор слаган в е46 е надежден, било то дизелов или бензинов.
Извинете за дългия пост.
Мерси колеги.
Извинете за дългия пост.
Мерси колеги.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
kynchev_k написа:Здравейте отново.Извинявам се ако досаждам, но ме и интересува има ли някакви по съществени проблеми с мотора на 320д. кои от бензиновите мотори бихте ми препоръчали? кои е по надежден. Колата не е за мен, а за бащата. Няма да я кара като луд,все пак човек на години е.Та общо взето ни интерсува кои мотор как е.Гледахме тая 320д кадето съм дал линк по горе(зле беше). Но освен отвън и интериора също да знаем кои мотор слаган в е46 е надежден, било то дизелов или бензинов.
Извинете за дългия пост.
Мерси колеги.
Всичко зависи колко читав е конкретния автомобил, на който си се спрял. Всички мотори на Е46 са достатъчно здрави при правилна поддръжка. Много индивидуално е...
Si non confectus, non reficiat.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Zagy написа:Всичко зависи колко читав е конкретния автомобил, на който си се спрял. Всички мотори на Е46 са достатъчно здрави при правилна поддръжка. Много индивидуално е...

Реши какъв мотор (дизелов/бензинов; голям/малък) ви отговаря най-добре на нуждите и предпочитанията и търси
читава кола с него...
Оглеждане и тестване , също така и проверка в оторизиран сервиз или поне при някой, който не вижда Е46 за първи път
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Момчета, бихте ли дали информация за 325xi и 330xi. Разбрах за задният мост, колата трябва да е фейслифт, за да няма проблеми. Фейски гледам, че продават и от 02.2002, а мислих, че започват от 2003г. Гледам за Х, уж за да е по-стабилна колата, въпреки че ми препоръчаха да не гледам X, защото има системи против поднасяне.
Също ме интересува какви са тези модели като олроуда на ауди, малко по-високи и с някакви пластмаси долу по края на купето в друг цвят. Засякох една такава обява 325xi. Кой двигател е по-надежден 325 или 330? Благодаря на отзовалите се!
Също ме интересува какви са тези модели като олроуда на ауди, малко по-високи и с някакви пластмаси долу по края на купето в друг цвят. Засякох една такава обява 325xi. Кой двигател е по-надежден 325 или 330? Благодаря на отзовалите се!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
И двата двигателя за М54. Еднакви са - с изключение на обема и мощността. Тоест и двата са еднакво надеждни и сигурно и разхода им е еднакъв. Следователно е по-добре да търсиш 330ка , но те са малко по-скъпи.
Аз лично не бих те съветвал да търсиш Е46 4х4. Това е старата система, доста различна от Х-драйв в настоящите модели. И лично според мен не си заслужава .... Гори повече колата, върви по-малко, по-скъпа е за поддръжка (отдолу са различни) и се губи КЕФА от мощно БМВ, защото не си на задно.
Но все пак от една страна е добре, защото 330и се кара много трудно в сняг
И можеш по-спокойно да и раздаваш газ, без да се движиш перпендикулярно на пътя.
Системи против поднасяне има във всички Е46ци - първо е АСЦ после става ДСЦ (може да потърсиш и да прочетеш във форума и за двете системи), но хубавото е че и двете може да се изключват напълно
Успех с търсенето - правилно си се насочил към Е46 с М54 мотор
ПП: относно фейс-лифта - при седаните е 9 месец 2001 година. Още повече тези двигатели (330и и 325и) са от новите и се вграждат в седани само след фейс-лифта
Аз лично не бих те съветвал да търсиш Е46 4х4. Това е старата система, доста различна от Х-драйв в настоящите модели. И лично според мен не си заслужава .... Гори повече колата, върви по-малко, по-скъпа е за поддръжка (отдолу са различни) и се губи КЕФА от мощно БМВ, защото не си на задно.
Но все пак от една страна е добре, защото 330и се кара много трудно в сняг

Системи против поднасяне има във всички Е46ци - първо е АСЦ после става ДСЦ (може да потърсиш и да прочетеш във форума и за двете системи), но хубавото е че и двете може да се изключват напълно

Успех с търсенето - правилно си се насочил към Е46 с М54 мотор

ПП: относно фейс-лифта - при седаните е 9 месец 2001 година. Още повече тези двигатели (330и и 325и) са от новите и се вграждат в седани само след фейс-лифта

Хайде и аз да се включа в отбора
Здравейте колеги. Въпросът ми е, защо има толкова големи разлики в цените между 320i '02 r 320d '02. По мой ноблюдения 320i 170hp '02 върви между 7к-9к евро, а 320d '150hp 02 е между 6к-8к, като има повече избор на дизелови автомобили! Попринцип, поправете ме ако греша, дизеловите автомобили, когато излизат за продажба са с по-високи цени спрямо бензиновите. Разликите в цените се избиват с горивото, ако колата се кара на голямо разстояние / или просто много каране /.Затова, според мен, дизелите би трябвало да са с по-високите цени. Защо тогава са по-евтини от бензиновите? Мислех си заради подръжката на автомобила, но не ми се струва много логично. То и в двата варианта, ако трябва да се влиза в бокса е лошо.
Споделете ...
пп. Не се излагайте бе колеги. К'ви са тия 330-ки за "първа кола". Съберете някой друг лев и се метнете на някое М3.
Друго си е с М-ката да се учиш да изпреварваш тировете по родните пътища /околовръстното/ ...
Ето една темичка:
viewtopic.php?f=1&t=76092
Безаварийно на всички

Здравейте колеги. Въпросът ми е, защо има толкова големи разлики в цените между 320i '02 r 320d '02. По мой ноблюдения 320i 170hp '02 върви между 7к-9к евро, а 320d '150hp 02 е между 6к-8к, като има повече избор на дизелови автомобили! Попринцип, поправете ме ако греша, дизеловите автомобили, когато излизат за продажба са с по-високи цени спрямо бензиновите. Разликите в цените се избиват с горивото, ако колата се кара на голямо разстояние / или просто много каране /.Затова, според мен, дизелите би трябвало да са с по-високите цени. Защо тогава са по-евтини от бензиновите? Мислех си заради подръжката на автомобила, но не ми се струва много логично. То и в двата варианта, ако трябва да се влиза в бокса е лошо.

пп. Не се излагайте бе колеги. К'ви са тия 330-ки за "първа кола". Съберете някой друг лев и се метнете на някое М3.

viewtopic.php?f=1&t=76092
Безаварийно на всички

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Е то и комбитата са по-скъпи като са нови , но после....
Изборът на 320д е по-голям, просто защото са повече.
При Е46 незнам как е , но при
Е90 320д са 68% от всички произведени до момента (момента е някъде средата на миналата година
)
така, че сам си прави изводите като остареят как ще е на пазара на Е90 ....
А и 320и (2.2 170 к.с.) беше акцизен в БГ и затова е толкова рядък...
Изборът на 320д е по-голям, просто защото са повече.
При Е46 незнам как е , но при
Е90 320д са 68% от всички произведени до момента (момента е някъде средата на миналата година

така, че сам си прави изводите като остареят как ще е на пазара на Е90 ....
А и 320и (2.2 170 к.с.) беше акцизен в БГ и затова е толкова рядък...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
kriso85 написа:...
това не е вярно 330-ки 25-ците започват от 2000-та година и до 9.2001 не са фейсови

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
kriso85 написа:И двата двигателя за М54. Еднакви са - с изключение на обема и мощността. Тоест и двата са еднакво надеждни и сигурно и разхода им е еднакъв. Следователно е по-добре да търсиш 330ка , но те са малко по-скъпи.
Но все пак от една страна е добре, защото 330и се кара много трудно в снягИ можеш по-спокойно да и раздаваш газ, без да се движиш перпендикулярно на пътя.
Системи против поднасяне има във всички Е46ци - първо е АСЦ после става ДСЦ (може да потърсиш и да прочетеш във форума и за двете системи), но хубавото е че и двете може да се изключват напълно![]()
Успех с търсенето - правилно си се насочил към Е46 с М54 мотор![]()
Това 4х4 на Е46 зле ли е? 325 и 330 ги слагат и преди фейслифта. Тук май няма много хора с такива коли...
Разбрах, че тези БМВта изглеждащи като олроуда на ауди е тунинг на някаква компания.
Фейслифта кога точно го пускат? Има коли от 2002г преди фейса и 2001г след фейса в мобиле.де.
- Vikets
- Потребител
-
- Кара: BMW 323
- Мечтае да кара: М3 Е92
Здравейте казвам се Виктор от Велико Търново,имам бмв 3-ка Е36 5 врати 323,искам това лято да си взема Е46 320CI или 325CI,не ми се иска да съм с 4 целиндрово затова гледам повече към 325CI,проблемът ми е,че почти нищо незнам за този модел,някакви подробности за плюсовете и минусите му?