едно въпросче
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
Сряда 

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Re: едно въпросче
Интересно, задачката се състои от две части като първата бих нарекъл "мръсен номер", "удар под кръста", "пускане улево" и т.н.evans написа:Днес ми испадна едно тестче за Американския колеж ,има едно въпросче което много ми харесва .![]()
![]()
![]()
От неделя до днес са минали толкова дни,колкото дни ще останат до неделя ,когато вдругиден ще стане вчера .Кой ден е днес ?
Я сега да видим колко сме умни ,това го дават на деца след седми клас
Денят е четвъртък, тогава е изпълнено условието "неделя ,когато вдругиден ще стане вчера" - в четвъртък "вдругиден" е събота, което е "вчера" в неделя.
За да е изпълнено и първото условие, вече трябва да вкараме и часове в задачата, щото тук неделята е отправна точка, т.е. не участва в задачата - и остават 6 дни. А първото условие - "От неделя до днес са минали толкова дни,колкото дни ще останат до неделя" - ще бъде вярно само в полунощ между сряда и четвъртък.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

сряда е .. мн е просто
.. точно както дидо го е обеснил
според първата част от условието .. може да са сряда или четвъртак .. а второто условие дава само отговор сряда .. ако броим неделята за отправна точка .. а "вчера" трябва да е относно търсения ден ..
пс: дай го на инглиш да видим как е щото там е важно как е написано .. да няма нещо грешка в превода

според първата част от условието .. може да са сряда или четвъртак .. а второто условие дава само отговор сряда .. ако броим неделята за отправна точка .. а "вчера" трябва да е относно търсения ден ..

пс: дай го на инглиш да видим как е щото там е важно как е написано .. да няма нещо грешка в превода

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
BABATA написа:... "вчера" трябва да е относно търсения ден ...
"когато" определя точно неделя за отправна точка.evans написа:неделя ,когато вдругиден ще стане вчера
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
И аз снощи го сметнах четвъртък и не броих неделята. Малко е двусмислено наистина...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
D_I_D_O написа:деня е сряда
неделя понеделник вторник -3 дни
четвъртък петък събота - 3 дни
вдруги ден от неделя е вторник а вторник е вчера на сряда
a аз си мисля че вчера-то на вдруги ден не се смята от неделя
трябва да има равен брой дни между (днешния ден) и (неделя)
и между (когато в други ден става вчера) и (неделя)
а ти смяташ деня от които има равен брой дни до неделя в двете посоки, назад и напред
та, продължавам да настоявам за вторник
ако е тва ще нахвърлям алгоритъма :>
- niki fire
- младши ентусиаст
-
niki fire написа:Понеделник или Вторник или Сряда или Четвъртък или Петък или Събота или Неделя![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
маиче съм аз

Браво,точно така вторник еFking написа:D_I_D_O написа:деня е сряда
а ти смяташ деня от които има равен брой дни до неделя в двете посоки, назад и напред
ако е тва ще нахвърлям алгоритъма :>

- Терзийски
-
поклонник на E36
-
- Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
- Кара: Mercedes, BMW, Subaro
niki fire написа:Понеделник или Вторник или Сряда или Четвъртък или Петък или Събота или Неделя![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ама верно един от тези дни е

evans написа:Браво,точно така вторник еFking написа:D_I_D_O написа:деня е сряда
ако е тва ще нахвърлям алгоритъма :>![]()
![]()
трябва да станеш шеф на клуба ,точно и аз по същия начин го смятах ,и в отгговора е така
е аз съм си шеф, ама не на клуба :>
jk и той е шефче
а сега съществената част.....какво печелим?

34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3