Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!
Модератор: Общи модератори
Re: Ужас!!!Ксенон на фарове без лупи!
steeN написа:сигурен ли си, че не е някакъва конверсия след производството? това наистина е интересно. не знаех, че има такива фабрични варианти.
убеден съм, че е така от завода. Ако искаш ще снимам фара и вин декода. CLK W208 няма заводско с лупа, както и Е класа W210.
liloff написа:steeN: Интересното е, че мерца ми е с фабричен ксенон на Hella, на обикновен рефлекторен фар и нямам система за регулиране на нивото. Според мен в тази тема няма да открием топлата вода. По-хубаво е несъмнено с лупа, но и то има недостатъци (въпреки че предпочитам тази опция).
аз преди много години имах 2001 мл55 амг- той също беше с рефлектори и с ксенони фабрично на късите. но рефлекторите бяха с друг номер сравнено с тези на нормалните фарове когато трябваше да се сменя един. така че- съм сигурен че е имало разлика... въпреки че на пръв поглед бяха еднакви.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kristopher
-
-
- Кара: e34, e36
alx написа:liloff написа:steeN: Интересното е, че мерца ми е с фабричен ксенон на Hella, на обикновен рефлекторен фар и нямам система за регулиране на нивото. Според мен в тази тема няма да открием топлата вода. По-хубаво е несъмнено с лупа, но и то има недостатъци (въпреки че предпочитам тази опция).
аз преди много години имах 2001 мл55 амг- той също беше с рефлектори и с ксенони фабрично на късите. но рефлекторите бяха с друг номер сравнено с тези на нормалните фарове когато трябваше да се сменя един. така че- съм сигурен че е имало разлика... въпреки че на пръв поглед бяха еднакви.
точно за това написах предишното си мнение

Компютърна диагностика на BMW след 1993 година - безплатна

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Рефлекторните фарове имат пречупващи призми в стъклата си. 

liloff написа:Недей бе, после ще трябва да им обясняваме, че има и коли без лупа на фара, а с фабричен ксенон и ала бала ала бала, демек никога няма да станеNext написа:+1 И аз съм за това. Както спират за халогенитетака и да спират за ксенон без лупа
Темата е доста обширна и ви благодаря за нея, бях се побъркал че ще си купя ксенон и като карам хората пред мен ще им се налага да отбиват за да мина аз. Интересното е че аз мисля да си купя фарове с лупи и отделно ксенон, но не съм много сигурен дали няма да си имам излишни главоболия с фаровете, тъй като прочетох че давали грешки в компютъра.
- iliq_vasilev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90///320d
Аз преди 1 седмица си смених би-ксеноновите лупи на е46-цата с по нов модел и бях изненадан от разликата в осветяването на пътя през тъмната част на денонощието.Наистина да се кара вечер срещу автомобил с ксенон,без лупи,който не е регулиран е ,,предизвикателство'' до някаква степен.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Затова като дойде насреща ксенонаджията тунинг маняАааак с хипер ксенони дори на лампите в купето хората са измислили фарове от типа "Ела, че ми требваш"

ATR-42/72
DLVasilev написа:Затова като дойде насреща ксенонаджията тунинг маняАааак с хипер ксенони дори на лампите в купето хората са измислили фарове от типа "Ела, че ми требваш"
блиц лампа от самолет, големия кондензатор у багажника и ... тоя отзад/отсреща хваща тен за стотни от секундата
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
spacepl написа:глупости на търкалета - моя ксенон като е за 58 до сега не съм забелязал да пречи на някои - фаровете са оригинални на Е39 със лупи, няма значение какъв е ксенона - важно е имаш ли лупи или не
може би ако застанеш пред колата, а не в нея може и да усетиш дали пречи. До гуша ми е дошло от джигите с ксенони и като се прибера от път да ме боли главата щото 200 пъти са ме заслепили.
Тая тема се коментираше и преди. Ксенон трябва да се забранено да се слага на коли за които не са излезнали така от завода.
- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Не мога да разбера, защо всички толкова искат ксенон... айде, разбирам да са слаби фаровете на колата, да, ма иначе за къф чеп ви е? Има такива ксенони, от които после не мога да си видя гащите.... 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kokala написа:Не мога да разбера, защо всички толкова искат ксенон... айде, разбирам да са слаби фаровете на колата, да, ма иначе за къф чеп ви е? Има такива ксенони, от които после не мога да си видя гащите....
Това май го написа колкото да се включиш в темата... Добре регулиран ксенон на рефлекторни фарове свети много по-добре от която и да е халогенна крушка. Особено на тъмно и мокро, когато с халогена на практика нямаш фарове.
Never mistake motion for action...
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
ineedmoney написа:spacepl написа:глупости на търкалета - моя ксенон като е за 58 до сега не съм забелязал да пречи на някои - фаровете са оригинални на Е39 със лупи, няма значение какъв е ксенона - важно е имаш ли лупи или не
може би ако застанеш пред колата, а не в нея може и да усетиш дали пречи. До гуша ми е дошло от джигите с ксенони и като се прибера от път да ме боли главата щото 200 пъти са ме заслепили.
Тая тема се коментираше и преди. Ксенон трябва да се забранено да се слага на коли за които не са излезнали така от завода.
Не ти се чете много май. Фаровете ми са оригинално за ксенон. Ако можеш да различиш китайска крушка от оригинална такава със същите келвини - извинявай тогава

- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Leon написа:kokala написа:Не мога да разбера, защо всички толкова искат ксенон... айде, разбирам да са слаби фаровете на колата, да, ма иначе за къф чеп ви е? Има такива ксенони, от които после не мога да си видя гащите....
Това май го написа колкото да се включиш в темата... Добре регулиран ксенон на рефлекторни фарове свети много по-добре от която и да е халогенна крушка. Особено на тъмно и мокро, когато с халогена на практика нямаш фарове.
Не съм съгласен. Или аз съм изключение? Сложих си ксенон на рефлекторен фар, ходих да ми го регулират, до стена заставах да видя как свети и най-накрая реших, че няма да заслепявам. Пътя го осветяваше що годе добре, но не беше това което очаквах (разбирайте очаквах да свети като на фар с лупа и с ксенон). Но още на първото ми извънградско ВСИЧКИ ми пускаха дълги. Викам си нещо не е наред. Прибирам се, викам сестрата и отиваме да се разминем в една неосветена улица да ми каже дали наистина заслепявам. Питам я след това, при което тя ми казва дай да си разменим колите сам да видиш и о, чудо! Аз не заслепявах, аз направо ослепявах за няколко секунди

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Leon написа:Това май го написа колкото да се включиш в темата... Добре регулиран ксенон на рефлекторни фарове свети много по-добре от която и да е халогенна крушка. Особено на тъмно и мокро, когато с халогена на практика нямаш фарове.
Значи на новите S- класи, Х5 Q7 и тнт. не са им регулирани правилно??? Не мисля