въпосче за дискове?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- scipo
- младши ентусиаст
-
- Кара: нормално
въпосче за дискове?
Колеги дали може да си сложа предните дискове отзад, защото искам да сложа винтилирани отпред, а задните ми малеят 

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
Re: въпосче за дискове?
scipo написа:Колеги дали може да си сложа предните дискове отзад, защото искам да сложа винтилирани отпред, а задните ми малеят

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
BAHKATA_TDI написа:scipo написа:Колеги дали може да си сложа предните дискове отзад, защото искам да сложа винтилирани отпред, а задните ми малеят
![]()
![]()
тогава предните като ги "сложиш" отзад ще ти големеят.
Браво колега много точно го каза. Ще трябва да се сменят и спирачните апарати иначе диска няма да влезне.
- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
scipo написа:Колеги дали може да си сложа предните дискове отзад, защото искам да сложа винтилирани отпред, а задните ми малеят
Те и сегашните ти са вентилирани,друго ако искаш да слагаш двойно вентилирани...
Предните ти са по големи от задните,така че и предните апарати отзад ше требат.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Няма ли да ти е по-лесно да си купиш по-големи задни дискове,които са фрезовани и вентилирани и само да преправиш съпорта на спирачният апарат 

- scipo
- младши ентусиаст
-
аз точно това искам да сложа дисковете отзад със апаратите, а отпред да си купя още по-големи с апарати
не съм написал правилно какво точно искам да направя 

- scipo
- младши ентусиаст
-
martin_g60 написа:Няма ли да ти е по-лесно да си купиш по-големи задни дискове,които са фрезовани и вентилирани и само да преправиш съпорта на спирачният апарат
ами колега точно това искам от темата да разбера кой ще е най-добрия вариант за по-големи дискове отпред и отзад

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Колега, няма да стане така 
Първо предните дискове на всяка кола са по-големи от задните.
Ако искаш да смениш задните дискове с по-големи, ще ти трябват и нови апарати за тези по-големи дискове.
А и трябва и предните да "оголемиш' пропорционално на задните , за да се запази спирачния баланс.
Също така (незнам каква е твоята Е46ца) - при мойта предните са вентилирани, а задните не са.
Също така във задния диск се намират и накладките на ръчната спирачка...
Така да го кажем - задните дискове са различни от предните , при това не само по размер
Като искаш "перформънс" дискове - сложи си такива отзад и когато и предните станат за смяна си сложи и отпред
от същите. Няма да е проблем ако задните са ти наребрени/надупчени , а предните обикновени.
ПП: един приемлив вариант за спирачен ъпгрейд е да използваш дискове и спирачни апарати от 320д (150к.с.).
Там дисковете са 300мм отпред и ще спираш осезателно по-добре.
Вече ако искаш нещо брутално - дискове и апарати от 330д или 330и (325мм мисля) и ще имаш адските спирачки.
Но при първия вариант - забрявяш всички джанти под 16ки, а при втория - всички под 17
Ъпгрейда на спирачките е хубаво нещо , но аз БМВ с лоши заводски спирачки до сега не съм карал. А в тунинг-подфорума разисквахме едно време как с едни хубави "перформънс" накладки, спортна спирачна течност и метални мъркучи се подобрява спирането без каквито и да е преправяния.... Аз съм планувал това да направя напролет, като дойде време за профилактика

Първо предните дискове на всяка кола са по-големи от задните.
Ако искаш да смениш задните дискове с по-големи, ще ти трябват и нови апарати за тези по-големи дискове.
А и трябва и предните да "оголемиш' пропорционално на задните , за да се запази спирачния баланс.
Също така (незнам каква е твоята Е46ца) - при мойта предните са вентилирани, а задните не са.
Също така във задния диск се намират и накладките на ръчната спирачка...
Така да го кажем - задните дискове са различни от предните , при това не само по размер

Като искаш "перформънс" дискове - сложи си такива отзад и когато и предните станат за смяна си сложи и отпред
от същите. Няма да е проблем ако задните са ти наребрени/надупчени , а предните обикновени.
ПП: един приемлив вариант за спирачен ъпгрейд е да използваш дискове и спирачни апарати от 320д (150к.с.).
Там дисковете са 300мм отпред и ще спираш осезателно по-добре.
Вече ако искаш нещо брутално - дискове и апарати от 330д или 330и (325мм мисля) и ще имаш адските спирачки.
Но при първия вариант - забрявяш всички джанти под 16ки, а при втория - всички под 17

Ъпгрейда на спирачките е хубаво нещо , но аз БМВ с лоши заводски спирачки до сега не съм карал. А в тунинг-подфорума разисквахме едно време как с едни хубави "перформънс" накладки, спортна спирачна течност и метални мъркучи се подобрява спирането без каквито и да е преправяния.... Аз съм планувал това да направя напролет, като дойде време за профилактика

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
kriso85 написа: Ъпгрейда на спирачките е хубаво нещо , но аз БМВ с лоши заводски спирачки до сега не съм карал. А в тунинг-подфорума разисквахме едно време как с едни хубави "перформънс" накладки, спортна спирачна течност и метални мъркучи се подобрява спирането без каквито и да е преправяния.... Аз съм планувал това да направя напролет, като дойде време за профилактика

Крисо- разкажи моля те малко повече за профилактиката на спирачната течност- как точно става, в смисъл има ли BMW особеност, освен нулиране на борда...За обезвъздушаването ми е интересно...
ПП Sorry за

- scipo
- младши ентусиаст
-
kriso85 написа:Колега ....
Колега мн ти благодаря за изчерпателния отговор

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Крисо ти е отговорил доста изчерпателно-ако сложиш перформанс спирачки-дискове и апарати наистина доста ограничаваш джантите с които ще караш защото просто няма да ги събереш под 18" джанта и като финанси са доста скъпи.Ако колата ти е ежедневна не виждам смисъл да правиш този ъпгрейд защото от завода са си сметнали за това тегло и мощност колко трябва да са големи дисковете.Вариянта с фейсови дискове-150кс е добър вариянт,предни 300мм,задни 294мм-имам един комплект такива ще ти го дам на символична цена,ако пиши ЛС да се разберем
- kriso85
- старши ентусиаст
-
Mitko195 написа:![]()
Крисо- разкажи моля те малко повече за профилактиката на спирачната течност- как точно става, в смисъл има ли BMW особеност, освен нулиране на борда...За обезвъздушаването ми е интересно...
ПП Sorry заама все и на някой друг ще му е полезно
И аз не знам как точно става смяната. Мисля че се изпомпва със специална машина...
Поради факта, че я карам вече три години колата , а спирачна течност не съм сменял/доливал малко взех да се притеснявам за нея. Видимо е добре, но ...
Мисля да сложа тази на Мобил , която са препоръчали колегите в тунинг-подофорума (ще изровя темата по-късно , защото е доста интересна), а за смяната ще пиша как е станала точно (още не знам

100% ще трябва обезвъздушаване , май и нова капачка на съда за спирачна течност (тя нещо като филтър се явява)... но за сега незнам точно
martin_g60 написа:-ако сложиш перформанс спирачки-дискове и апарати наистина доста ограничаваш джантите с които ще караш защото просто няма да ги събереш под 18" джанта и като финанси са доста скъпи.
Иначе , аз като си взех колата доста се наглеждах на едни Д2 лилави апарати с дискове (325мм мисля), но цената малко (абе основно тя

А и сигурно щях да съм единствения в света с такива спирачки на 118 коньов седан , тежащ 1500кг.

Ето я темата за спирачната течност и хубавите накладки

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Да споделя за спирачната течност като я сменях-изпомпих цялата течност като отвих обезвъсдушителите на спирачните апарати-първо предните,после задните и един помпи,друг обезвъздушава по старият начин а иначе вакуум помпичката върши супер работа.Мой съвет изпомпвайте цялата стара течност и налейте изцяло нова.Аз сложих Перформанс на ЕБС и сега всичко е ок 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
Колега , би ли пуснал линк от за тази спирачна течност.
Аз още се колебая м/у тази на Мобил и Якко http://yacco-bulgaria.com/products5.html , но от всякъде само
добри отзиви чувам за тази френска фирма, продуктите били доста качествени.
Даже мисля да пробвам и с масло от тях...
Аз още се колебая м/у тази на Мобил и Якко http://yacco-bulgaria.com/products5.html , но от всякъде само
добри отзиви чувам за тази френска фирма, продуктите били доста качествени.
Даже мисля да пробвам и с масло от тях...

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
Има аз си я взех от Хеед '91-можеш да ползваш и отстъпката на клуба ако си член и излизаше около 25-30лв с куриера,понеже съм от Плевен-EBC Brake Fluid RACE BF-307.Продава се в разфасовки от литър.Реших да си сложа нея защото накладките са ми също EBC Green Stuff,перформанс версия за коли до 200кс и ги дават като най-добри в комбинация със спортни дискове на Zimmermann каквито са моите(Formula Z)
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3