Какво ви е мнението за смъртното наказание?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Re: Какво ви е мнението за смъртното наказание?

Мнение от Apassionata » 09 Фев 2010, 2:31

Пари се хвърлят за какво ли не, и за далеч по-безумни неща...
А правосъдието... в този случай не е "отмъстително", а "справедливо"... Или поне според мен...Думата наказание какво значи според теб... според мен е да си понесеш последствията от незаконна твоя постъпка... Във времето...Смъртта не е наказание, тя е избавление от наказанието... Наказание според мен е това което съм изброила...
Не съм се интересувала, но ето повод да попрочета как е по света, къде и в колко държави има все още смъртно наказание... Рано или късно харата ще го премахнат според мен...
Алх, ако искаш можеш да споделеш как е в Щатите...

А иначе в смисъл... превантивна мярка, страх от смърно наказание, не знам.. може би... :roll: Аз не изпитвам чак такъв страх от смъртта, за мен по-страшно ще е да гния в затвор до края на дните ми...
Но може би в известна степен сте прави :confused:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 09 Фев 2010, 2:38

не вярвам, че има хора, които не ги е страх от смъртта. може би по-скоро, хора които не осъзнават последствията от действията си или хора, които нямат нищо за губене. а и за доживотния затвор винаги има надежда, че може да ти намалят присъдата... докато със смъртната, няма такъв вариант.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 09 Фев 2010, 3:32

Твърдо ПРОТИВ :!: :!: :!:
По-добре заслужилите да бъдат измъчвани до краен предел години наред, за да има смисъл от наказанието, защото каот убиеш някой, той просто умира, докато ако го измъчваш дълго време, сам ще иска да умре и ще съжали за това което е направил за да заслужи такова наказание :!:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 09 Фев 2010, 4:08

Apassionata написа:Аз съм против. Какво наказание е всъщност да умреш... Всичко свършва и толкова... И страдат близките ти, които имат най-малка вина...Въпросът е през остатъка от живота си да живееш... ЗАТВОРЕН. Не знам защо много хора като че ли не разбират смисъла и тежестта на това наказание. Да ти отнемат СВОБОДАТА. Да не можеш да ходиш където си поискаш и да правиш каквото си искаш...
За доживотен затвор съм за тежки престъплния, но при по-тежки условия и строги режими. Никакви развлечения, телевизии, книги, работа, свиждания, без възможност за спорт, семпла храна, голи стени, твърдо легло, без слънчева светлина и да лежи и да мисли... часове, дни, месеци, години... какво е направил... :evil: в самота...

+1 ама без 'без слънчева светлина и т.н.' Убийството е възможно най-нехуманното нещо в един цивилизован свят. Колко ли невинни са си отишли така? Наистина много хора не си дават сметка за тежестта на лишаването от свобода доживот

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 09 Фев 2010, 9:00

kokobm написа:
Apassionata написа:Аз съм против. Какво наказание е всъщност да умреш... Всичко свършва и толкова... И страдат близките ти, които имат най-малка вина...Въпросът е през остатъка от живота си да живееш... ЗАТВОРЕН. Не знам защо много хора като че ли не разбират смисъла и тежестта на това наказание. Да ти отнемат СВОБОДАТА. Да не можеш да ходиш където си поискаш и да правиш каквото си искаш...
За доживотен затвор съм за тежки престъплния, но при по-тежки условия и строги режими. Никакви развлечения, телевизии, книги, работа, свиждания, без възможност за спорт, семпла храна, голи стени, твърдо легло, без слънчева светлина и да лежи и да мисли... часове, дни, месеци, години... какво е направил... :evil: в самота...

+1 ама без 'без слънчева светлина и т.н.' Убийството е възможно най-нехуманното нещо в един цивилизован свят. Колко ли невинни са си отишли така? Наистина много хора не си дават сметка за тежестта на лишаването от свобода доживот

Разсъждавате като цивилизовани и образовани хора.Имате позитивна ценностна система и в това няма нищо лошо.Само че ,тези към които е насочено доживотното или смъртното наказание са изроди,а социални,над всичко...И защо трябва да хрантутим бесните кучета а?Тези пари са нужни за друга работа:-здравеопазване,образование...Какво ще го превъзпита изверга?Доживот?И защо да го превъзпита?Нали си е там ,по-зле няма да стане?Помислете малко...В Европа правосъдието е в пъти по-ефективно от нашето и тънга-мънга ала Красьо Черничкия няма....Гледайте какво ще се случи с "Наглите",след някой друг месец, ние ще сме "Тъпите"
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 09 Фев 2010, 10:31

steeN написа:не вярвам, че има хора, които не ги е страх от смъртта. може би по-скоро, хора които не осъзнават последствията от действията си или хора, които нямат нищо за губене. а и за доживотния затвор винаги има надежда, че може да ти намалят присъдата... докато със смъртната, няма такъв вариант.

Както казваше един мой покоен приятел: Не ме е страх от смъртта, страх ме е от преритването преди нея! :ok:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Фев 2010, 10:54

Твърдо против :nono:
Някои от причините:

- Има доживотен затвор без право на обжалване - дали ще е жив или мъртъв, престъпникът винаги ще е далеч от нас.

- Смъртното наказание е отживелица и институт на средновековното инквизиционно право. Гражданите на цивилизованите страни (от Западна Европа например) не са диваци, искащи кръв и мъст, а са доволни ако някой престъпник до края на живота си няма да ги безпокои. За гражданите на едни други страни (от ранга на Афганистан и Албания) наказанието е постигнато само когато някой е убит, често лично и по възможно най-дивашкия начин.

- Смъртното наказание категорично НЕ намалява престъпността. Справка - Китай, САЩ и други държави, в които има действащо смъртно наказание. Със или без смъртно наказание престъпността си е една и съща.

- Доживотният затвор е по-голяма мъка от смъртта и по-гадно наказание - в затвора имаш право само да дишаш и да вегетираш в килия 2 на 2 метра. Нямаш право да избираш какво да ядеш, какво да пиеш, не можеш да се срещаш с други хора (дори с други затворници) - напълно си сам, мислите те гризат и просто полудяваш, особено като знаеш, че до края на живота ще е така.

- Има много случаи на съдебни грешки, при които "престъпникът" е осъден на доживотен затвор и пуснат след 20 години примерно след като е доказана невинността му. При смъртна присъда поправка на грешката е невъзможна. И сега си представете, че осъденият погрешно е ваш близък, вашето дете примерно!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 09 Фев 2010, 10:57

Против само заради възможността от съдебна грешка .Да убиеш някого било то и за наказание и назидание на останалите не те прави по-добър от него самия . Друг е въпроса ,че при доживотен затвор парите ни отиват за да ги хрантутим тези :censored: Една добре работеща съдебна система може да окаже много добра репесивна и превантивна функция дори и без смъртно наказание .Друг е въпроса ,че ние нямаме такава :conf:

п.с Спомням си наш комшия които обясняваше ,че като млад го хванали да кара пиян и го пратили за един месец в тухларната .Човека вече е пенсионер и за целия си съзнателен живот след това наказание не се е качвал повече пил в колата си.
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 09 Фев 2010, 10:58

По-умни и по-знаещи хора от нас са решили,че няма смисъл от това наказание и в най-развитата част на света е отменено...Какво има повече да се дискутира?? :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Фев 2010, 11:08

Bella написа:при доживотен затвор парите ни отиват за да ги хрантутим тези

:yes: Тва е недостатък на затвора, но е бял кахър на фона на недостатъците на смъртното наказание ;)
Освен това осъдените на доживотен ще са 20 или 50 души и дневният порцион ще им е 2 или 5 лева ;)

Bogat-Beden написа:По-умни и по-знаещи хора от нас са решили,че няма смисъл от това наказание и в най-развитата част на света е отменено...Какво има повече да се дискутира?? :roll:

:yes: :clap:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2010, 12:18

alx написа:
acho.rs написа:
ЗА РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ И ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ

И защо за търговия с наркотици - сичко живо иска амфети,екстази и дал господ кока . Тея дето не им се занимава с такива неща си пушат мизерната требва и тва е . Единственото , което води до смърт е хероина - за трафик на хероин - ок . Ама мен не ме бърка , дали мамини синчета и разни ку*ви ще си намерят шмъркалника по-лесно или по-трудно ... По тая логика , трябва да избият всичко де , що е звезда в и извън България , начело с целия Холивуд . Не съм за наркотиците - гнусни са ми , но не мисля , че трябва да се беси някой , най-малкото защото в БГ ще го отнесе някое дребно дилърче .
За смъртното накзание - твърдо ЗА ! И то по някакъв гаден начин - като на ел. стола например . Това за особено тежки случай - сериини убийци за които има неоспорими доказателства ... Мисля , че и БГ като цяло е ЗА , поради което не наложиха и референдум , защото щяха пак да реват от ЕС :evil:

написано като човек които няма деца :)

а ако най-скъпото нещо на живота ти (детето ти) го гледаш как потъва защото местния дилър продава на ъгъла срещу училището? мислиш ли че на 12-14 години едно дете има манталитетната дисциплина да не пробва? (а от там пътя е само надолу).

нали такъв ако ми попадне пред очите после няма да го познаят? със и без смъртно наказание....

да не говориме че от написаното си мисля, че нямаш представа от наркотици. ако мислиш че един ъпър не може да те разбие като личност.... не знам на кой свят живееш.

Не се изразих правилно . Това което исках да кажа е че понякога ме дразни , като кажат "наркотици" и търговия с наркотици . Ами за коката , която е най-скъпия наркотик (или един от най-скъпите) всичко живо , де що е във шоу бизнеса и има малко повече пари се счупва да се пудри и много от тях парадират със това , а мнозинството си мисли , че дилърите убиват тези хора . Както казват в един филм - тази страна харчи по 100 000 000 000 $ годишно да се нашмърка и аз им помагам (Тони Монтана) .
Пак казвам - аз съм твърдо против дрогата във всичките и измерение , но ако се въвежда смъртно наказание за наркотици , да се има в предвит колко "звезди" и "бизнесмени" ще трябва да бъдат умъртвени . Специално за наркотиците , трябва първо да се направи , нещо за да се покаже , че НЕ Е МОДЕРНО да си напудрен като магаре и НЕ СИ БАРОВЕЦ като си купуваш кока или екстази . Надявам се , че сте ме разбрали .

АЛХ - за стола и инжекцията . Разликата е че едното е замислено като "хуманен" начин да те премахнат от обществото, а другото - да всява страх , както бесилото .

По-умни и по-знаещи хора от нас са решили,че няма смисъл от това наказание и в най-развитата част на света е отменено...Какво има повече да се дискутира??

- не мисля , че някой Американски щати са по-глупави - мисля , че са по-глупави тия които дават храна и подслон (затвор) на педофили и серийни убийци , та даже и права имали , да не име тясно , да им е светло и тн :evil:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 09 Фев 2010, 12:18

aureus_gold написа:
kokobm написа:

Разсъждавате като цивилизовани и образовани хора.Имате позитивна ценностна система и в това няма нищо лошо.Само че ,тези към които е насочено доживотното или смъртното наказание са изроди,а социални,над всичко...И защо трябва да хрантутим бесните кучета а?Тези пари са нужни за друга работа:-здравеопазване,образование...Какво ще го превъзпита изверга?Доживот?И защо да го превъзпита?Нали си е там ,по-зле няма да стане?Помислете малко...В Европа правосъдието е в пъти по-ефективно от нашето и тънга-мънга ала Красьо Черничкия няма....Гледайте какво ще се случи с "Наглите",след някой друг месец, ние ще сме "Тъпите"

Така и трябва..А за това кой хрантутим, мисля, че едни други хора хрантутим в далеч по-големи мащаби последните 20 години и някои от тях наистина заслужават да са 'на топло'

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 09 Фев 2010, 12:20

Затворът като институция за поправяне на поведението е изключително неефективна - затварят престъпници с престъпници, членове на банди заедно, млади с вече изпечени кримки, учат занаят, озлобяват се срещу обществото... Промяната на психиката става единствено с помоща на екстремни методи - психологическа обработка, каторжен труд и т.н... В България за предумишлено убийство дават 15-20 години...След тези 20 години, от които само 5 на тежък режим, останалите в компанията на подобна сволоч, затворникът вече не е човек, той 20 години е мислил как ще си го върне на обществото...
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2010, 12:27

- Има много случаи на съдебни грешки, при които "престъпникът" е осъден на доживотен затвор и пуснат след 20 години примерно след като е доказана невинността му. При смъртна присъда поправка на грешката е невъзможна. И сега си представете, че осъденият погрешно е ваш близък, вашето дете примерно!

- а сега си представи обратния вариант - осъдения е виновен , но намира средства и начин да докаже , че НЕ Е - пуска се на свобода и си продължава със "бизнеса" :confused:
Аз казах , че съм ЗА , когато има недвусмислени доказтелства - ДНК тестове , видео матерял (охранителна камера) и тн . На никой , няма да му е приятено и не го пожелавам и на най-големия си враг , детето му да е сериен убиец или педофил-убиец - в такъв случай се казва , че само господ може да му прости и това , че ти е роднина , не го оневинява .
Затворът като институция за поправяне на поведението е изключително неефективна - затварят престъпници с престъпници, членове на банди заедно, млади с вече изпечени кримки, учат занаят, озлобяват се срещу обществото... Промяната на психиката става единствено с помоща на екстремни методи - психологическа обработка, каторжен труд и т.н... В България за предумишлено убийство дават 15-20 години...След тези 20 години, от които само 5 на тежък режим, останалите в компанията на подобна сволоч, затворникът вече не е човек, той 20 години е мислил как ще си го върне на обществото...

:yes: - правят се някакви опити за промяна на това , но те се издънват с гръм и трясък :nono:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от xristo » 09 Фев 2010, 12:36

Според мен, по-добре доживотен затвор,отколкото; бум;и край.Нека вижда как се изплъзва живота от него.За съдебната система ще кажа че докато съдий не почнат да правят законите винаги ще се намират вратички.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата