Какво ви е мнението за смъртното наказание?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Какво ви е мнението за смъртното наказание?

Мнение от nazo1976 » 09 Фев 2010, 12:53

за! само тва ги оправя доживотната кой ще го храни?-ние

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Фев 2010, 13:46

nazo1976 написа:за! само тва ги оправя доживотната кой ще го храни?-ние

Не забравяйте колко изгода има държавата от затворнически труд. Те работят почти за без пари.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 330 xd , 2003
Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Мнение от Bella » 09 Фев 2010, 13:51

BMW_RIDER написа: Не забравяйте колко изгода има държавата от затворнически труд. Те работят почти за без пари.

Не работят защото няма какво .Преди правеха мебели в Кремиковци .От скоро и това не правят .Последния път когато ходих до затвора ми казаха,че трябва да чакам да им мине обедната почивка щото след обяда имали каре след това гледали телевизия ,след това не знам какво правели и не можели да им прекъсват почивката защото после пускат жалби .Явно освен правото на свободно придвижване нищо друго не им е ограничено :evil:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 09 Фев 2010, 13:55

Bella написа:
BMW_RIDER написа: Не забравяйте колко изгода има държавата от затворнически труд. Те работят почти за без пари.

Не работят защото няма какво .Преди правеха мебели в Кремиковци .От скоро и това не правят .Последния път когато ходих до затвора ми казаха,че трябва да чакам да им мине обедната почивка щото след обяда имали каре след това гледали телевизия ,след това не знам какво правели и не можели да им прекъсват почивката защото после пускат жалби .Явно освен правото на свободно придвижване нищо друго не им е ограничено :evil:

За това е виновна държавата. Да ги пуска да сипват асфалт, вместо да дава на разни измислени фирми търгове за 300 млн. за 30 и няколко си километра магистрала.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nazo1976 » 09 Фев 2010, 14:31

BMW_RIDER написа:
nazo1976 написа:за! само тва ги оправя доживотната кой ще го храни?-ние

Не забравяйте колко изгода има държавата от затворнически труд. Те работят почти за без пари.

не държавата а група хора :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Фев 2010, 14:35

acho.rs написа:
- Има много случаи на съдебни грешки, при които "престъпникът" е осъден на доживотен затвор и пуснат след 20 години примерно след като е доказана невинността му. При смъртна присъда поправка на грешката е невъзможна. И сега си представете, че осъденият погрешно е ваш близък, вашето дете примерно!

- а сега си представи обратния вариант - осъдения е виновен , но намира средства и начин да докаже , че НЕ Е - пуска се на свобода и си продължава със "бизнеса" :confused:

По-добре един виновен на свобода, отколкото един невинен екзекутиран :!: ;)
А и в най-цивилизованите държави има престъпници, оправдани поради липса на доказателства ;)

Bella написа:Последния път когато ходих до затвора ми казаха,че трябва да чакам да им мине обедната почивка

Теб изглежда са те пуснали на много свободен режим :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2010, 14:40

По-добре един виновен на свобода, отколкото един невинен екзекутиран

И как ще е невинен , ако има неоспорими доказателства - някоя видео камера + ДНК експертиза . Това казва - смъртна присъда , само при особено тежки престъпления със неоспорими доказателства .
И бъди сигурен , че това дали ще убият грешния човек , изобщо не е било фактор , при дебата за смъртното наказание , защото ако е така и - доживотна , без право на обжалване - не трябва да съществува , както и - "без право на обжалване" като цяло ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 09 Фев 2010, 14:48

acho.rs написа: И как ще е невинен , ако има неоспорими доказателства - някоя видео камера + ДНК експертиза .

Ти по колко престъпления мислиш ,че има идеална фактическа обстановка + идеален доказателствен материал :conf: .Като направят въоръжен грабеж придружен със смърт на лице или убийство да не мислиш ,че ще тръгнат да го правят на жълтите павете пред видеонаблюдението като след това ще оставят и достатъчно косми ,епителни клетки и слюнка за да има сравнителен ДНК материал.Е няма как да стане това което ти мислиш .Съдебни грешки има били те заради събраните доказателства или чисто умишлени след определена мотивация на съдията .Явно ,че съдебната ни система не работи за да има мораториум на смъртното наказание .

flame написа:
Теб изглежда са те пуснали на много свободен режим :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Криза е :mhihi:
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват :kuku:

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Фев 2010, 14:55

Хора, не е важно какво се е случило, а какво ще се докаже в съдебната зала.

По темата - смъртното наказание е необходимост, за която още не сме дорасли.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Фев 2010, 15:00

Zagy написа:смъртното наказание е необходимост, за която още не сме дорасли.

:clap: :clap: :clap:
Евала за такива коментари!
Аз пък съм "за" в Семейния кодекс да се въведе пребиването на жената с камъни ако се докаже изневярата й!
Смело напред с такива инициативи и скоро може да ни приемат за членове на клуба на развитите талибано-папуаски общества!

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 09 Фев 2010, 16:01

Bella написа:

Чакай сега...ти какво искаш? За няколко кражби на ДВД-та от магазина да те бутнат в дранголника при тежък режим ли? Колеги и колежки, опитайте се все пак да минете и от другата страна. Колежке, казваш, че си ходила до някой затвор. В Софийски централен била ли си? Е, кажи ми, че там има човешки условия!

Тук вече почнахте да го извъртате, че навсякъде трябвало да го направят някакъв малък ужас (което и в момента не е далеч от истината). На тази държава й трябва работеща съдебна система. Не ни трябва и промяна на законовата база, а чисто и просто спазването й. Единственото, което е, че на мен ми се иска да има по-тежки присъди за престъпления спрямо личността. Вземете и един изнасилвач или педофил. Не може да му дадеш 3 годинки и после да си е свободен. За такива хора минимума трябва да е 20 г.

За смъртното наказание съм против, защото просто на прекалено много случаи съм попадал, в които нещо се обърква, някой си претупва работата и се оказва, че един невинен трябва да лежи 20-30 г, докато накрая някой умник се сети, че той всъщност...е невинен. Нали знаете, че тези пропуснати години не се заменят нито от пари, нито от нещо друго. Айде сега си представете България и смъртна присъда. Просто няма как да стане. Трябва да си променим първо манталитета, а промяната в съдебната система сама ще дойде. А и замислете се реално...някой убива ваш близък, а после го убиват и него...е, ще ви стане ли по-леко, близкият ви ще се върне ли? Хранили сме затворниците...колко ги храниме тях, колко храниме депутатите? Депутатите да спрат да прибират бюджети и аз лично ще почна да им готвя на затворниците :mhihi: За мен доживотен затвор без право на замяна при строг режим е в пъти по-тежко от смъртно наказание. При едното цял живот знаеш, че ще си в тази мизерия при ограничен контакт, без да видиш близките си, в една кутийка, колкото да се събере легло...е, не мерси, по-добре да ме пържите, гърмите, инжектирате...ще се помъча някоя и друга секунда, но всичко ще приключи, а не да знам, че съм имал живот, приятели, а сега, докато изгния ще трябва да ям боб със сланина, да се разхождам в един празен двор, да с*ра и пик*я в кофа, която ми седи до главата, да не знам какво става навън, защото нямам телевизор...и така още 30-40 години, а недай си Боже да се окаже, че съм и здрав като бик и да чукна 80...айде няма нужда!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bella » 09 Фев 2010, 16:11

Pitbull_Germany написа: Чакай сега...ти какво искаш? За няколко кражби на ДВД-та от магазина да те бутнат в дранголника при тежък режим ли? Колеги и колежки, опитайте се все пак да минете и от другата страна. Колежке, казваш, че си ходила до някой затвор. В Софийски централен била ли си? Е, кажи ми, че там има човешки условия!

За кражба на няколко ДВД-та от магазина няма да стигне изобщо до затвора освен ако не е опасен рецидив ;) Благодаря за пожеланието ,но не искам да съм на тяхно място .Да в СЦЗ съм била ,но не мога да кажа какви са условията вътре по разбираеми причини -не съм влизала по килиите :lol:
Колега Pitbull_Germany имах предвид ,че не се полагат никакви усилия да им се намери работа ,да се учат на нещо ,да се преквалифицират ако имат някаква професия за да може да се интегрират в обществото след като излезнат от там .Човек без ценз за работа в повечето случай излизайки от затвора прави пак същото заради което е влезнал там .В нормалните държави имат програми за интеграция и социализация на лишените от свобода ,а не като нашите по цял ден не правят нищо освен да обменят "опит " и да има гаври между затворниците .

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW

Мнение от Ganchev__ » 09 Фев 2010, 17:34

Твърдо за !
Всеки носи отговорност за това което е извършил и трябва да я поеме.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 09 Фев 2010, 17:41

За смъртната присъда, чрез разстрел - по телевизията! :)
Все пак това е идеята - с поучителна цел към обществото, ноооо както каза някой не сме дорасли :(

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 09 Фев 2010, 18:12

Хах ... това с смъртното наказание е малко строгичко според мен . Трябва законите да станат по сурови като в другите държави ... Не като при нас убиваш някои после в съда пари даваш там поткупваш и какво ти си на свобода а човека мъртав не става някак ! По СТРОГИ ЗАКОНИ според мен :yes:
То не Стига че секи ден се убиват хора по пътищата ами пък и СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ :no:
СТРОГИ ЗАКОНИ :!: :!: :!:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата