Какво ви е мнението за смъртното наказание?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Re: Какво ви е мнението за смъртното наказание?

Мнение от Helix » 09 Фев 2010, 18:17

Твърдо ЗА!
За мен затвора за хора , които са извъшиле тежки престъпления е просто губене на време и пари! Да кажем че виновният е убил човек, осъждат го на 30години затвор.....През целите тези 30 години той е заедно с други които са извършили същото деяние - не виждам как това ще го накара да се промени, а през това време той се озлобява още повече към обществото което го е пъхнало зад решетките и ние плащаме за неговото реабилитиране......и след 30години виновният излиза на свобода и живота му е съсипан....Никой няма да го вземе на работа заради присъдата а и той не знае как да се впише в обществото.
Моето мнение е Убиийство=Екзекуция(Без инжекций и Ел. седалки, просто стрелкови отряд)
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 09 Фев 2010, 18:55

Helix написа:Твърдо ЗА!
За мен затвора за хора , които са извъшиле тежки престъпления е просто губене на време и пари! Да кажем че виновният е убил човек, осъждат го на 30години затвор.....През целите тези 30 години той е заедно с други които са извършили същото деяние - не виждам как това ще го накара да се промени, а през това време той се озлобява още повече към обществото което го е пъхнало зад решетките и ние плащаме за неговото реабилитиране......и след 30години виновният излиза на свобода и живота му е съсипан....Никой няма да го вземе на работа заради присъдата а и той не знае как да се впише в обществото.
Моето мнение е Убиийство=Екзекуция(Без инжекций и Ел. седалки, просто стрелкови отряд)

Това е така - тук всеки би се съгласил. НО - с нашата правораздавателна систем не ми се мисли какви злоупотреби ще стават... ще можеш полулегално да се отървеш от който си поискаш, стига да имаш парите.
Si non confectus, non reficiat.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2010, 19:31

Ти по колко престъпления мислиш ,че има идеална фактическа обстановка + идеален доказателствен материал :conf: .Като направят въоръжен грабеж придружен със смърт на лице или убийство да не мислиш ,че ще тръгнат да го правят на жълтите павете пред видеонаблюдението като след това ще оставят и достатъчно косми ,епителни клетки и слюнка за да има сравнителен ДНК материал.Е няма как да стане това което ти мислиш .Съдебни грешки има били те заради събраните доказателства или чисто умишлени след определена мотивация на съдията .Явно ,че съдебната ни система не работи за да има мораториум на смъртното наказание .

Е , но все пак макар и рядко има такива случай - нали ? То и в Америка не бият инжекция за всяко убииство , но там няколко случая , колкото да има страх .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS;E30 325i
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Helix » 09 Фев 2010, 19:46

Zagy написа:
Helix написа:Твърдо ЗА!

Това е така - тук всеки би се съгласил. НО - с нашата правораздавателна систем не ми се мисли какви злоупотреби ще стават... ще можеш полулегално да се отървеш от който си поискаш, стига да имаш парите.

Това го мисля,не специялно за Бг а като общо..........Разбира се всеки е невинен до доказване на вината му по неоспорим начин.Като цяло не мисля че хора които са прекарали няколко десетилетия в затвора са реабилитирани и могат да живеят сред нас.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 09 Фев 2010, 20:12

все си мисля ,че смъртното наказание не плаши този който не е наред и някъф брутален масов убиец , наркобос , изнасилвач и т.н. през 70-те 80-те та и 90-те когато в САЩ е бил по-разпространен и използван начин то тогава пък ги е имало най-големите им злодей за които сега гледаме документални филми .. та и до ден днешен си ги има и то мн... и все пак дали се използва като решение за отърваването на обществото или като средство за плашене ... :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Мнение от aureus_gold » 09 Фев 2010, 22:03

Разбирам хуманно настроените колеги!Аз обаче не съм кръвожадно настроен елемент!Просто ми писна от яловата ни и смешна държавица.В тази държавица,където да убиваш хора е въпрос на желание :kuku: .А колко бързо ще излезеш от дрънголника е въпрос на кеш!Какво значи доживотна без право на замяна?Ако изрода мръсен е погубил живота на твой близък или на твое дете ?Какво ме топли ,че щял да се превъзпита и да усмисли "кофтито " си поведение.Старите хора са казали ...на зла круша зъл прът!В Китай нямат проблем с наркоманията...разстрелват ги на площад Тянън мън!!!С АК-47 в кратуните...от упор :bang: :bang: :bang: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Между другото ...кажете ми на родния бандюга от какво му пука а?През кура му е ,че от татък.Просто ние хуманните и толерантните човечета в тази държава създаваме предпоставки престъпниците да се чувстват недосегаеми и велики.Смърт на престъпността!!!
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 09 Фев 2010, 23:36

aureus_gold написа:Разбирам хуманно настроените колеги!Аз обаче не съм кръвожадно настроен елемент!Просто ми писна от яловата ни и смешна държавица.В тази държавица,където да убиваш хора е въпрос на желание :kuku: .А колко бързо ще излезеш от дрънголника е въпрос на кеш!Какво значи доживотна без право на замяна?Ако изрода мръсен е погубил живота на твой близък или на твое дете ?Какво ме топли ,че щял да се превъзпита и да усмисли "кофтито " си поведение.Старите хора са казали ...на зла круша зъл прът!В Китай нямат проблем с наркоманията...разстрелват ги на площад Тянън мън!!!С АК-47 в кратуните...от упор :bang: :bang: :bang: :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Между другото ...кажете ми на родния бандюга от какво му пука а?През кура му е ,че от татък.Просто ние хуманните и толерантните човечета в тази държава създаваме предпоставки престъпниците да се чувстват недосегаеми и велики.Смърт на престъпността!!!

Ако имаше малко мозък в главата, щеше да ти е ясно, че точно при въпросната ситуация смъртната присъда няма с какво да помогне.
Ако не ти стигат пари за билета до китай няма проблем, ше ти направим темичка във форума да ти съберем парички :banghead: :banghead: :banghead:
In Ban We Trust!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 10 Фев 2010, 2:33

aureus_gold написа:Разбирам хуманно настроените колеги!Аз обаче не съм кръвожадно настроен елемент!Просто ми писна от яловата ни и смешна държавица.В тази държавица,където да убиваш хора е въпрос на желание :kuku: .А колко бързо ще излезеш от дрънголника е въпрос на кеш!Какво значи доживотна без право на замяна?Ако изрода мръсен е погубил живота на твой близък или на твое дете ?Какво ме топли ,че щял да се превъзпита и да усмисли "кофтито " си поведение.Старите хора са казали ...на зла круша зъл прът!В Китай нямат проблем с наркоманията...разстрелват ги на площад Тянън мън!!!С АК-47 в кратуните...от упор :bang: :bang: :bang: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

колега не си прав ;) разбирам "настроението" ти нормално е. НО смъртното наказание е вариянт на наказание с който може да се злоупотребява и ако се приеме ще е много страшно ;) По-скоро би било по-правдоподобно ако примерно твой човек е убит (недай си Боже) от еди кой си кат действаш на принципа "око за око, зъб за зъб" като те съдят да ти лепнат условна..

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 10 Фев 2010, 2:38

Bella написа:
Pitbull_Germany написа: Чакай сега...ти какво искаш? За няколко кражби на ДВД-та от магазина да те бутнат в дранголника при тежък режим ли? Колеги и колежки, опитайте се все пак да минете и от другата страна. Колежке, казваш, че си ходила до някой затвор. В Софийски централен била ли си? Е, кажи ми, че там има човешки условия!

За кражба на няколко ДВД-та от магазина няма да стигне изобщо до затвора освен ако не е опасен рецидив ;) Благодаря за пожеланието ,но не искам да съм на тяхно място .Да в СЦЗ съм била ,но не мога да кажа какви са условията вътре по разбираеми причини -не съм влизала по килиите :lol:
Колега Pitbull_Germany имах предвид ,че не се полагат никакви усилия да им се намери работа ,да се учат на нещо ,да се преквалифицират ако имат някаква професия за да може да се интегрират в обществото след като излезнат от там .Човек без ценз за работа в повечето случай излизайки от затвора прави пак същото заради което е влезнал там .В нормалните държави имат програми за интеграция и социализация на лишените от свобода ,а не като нашите по цял ден не правят нищо освен да обменят "опит " и да има гаври между затворниците .

Да, де...това ми беше идеята на мен. Все пак трябва да има някакви граници на наказанието. То е много лесно тук да се говори как трябва да пръскаме кратуни насам-натам...ама на чужд гръб и 100 тояги са малко. Утре някой наш близък/приятел ще се насвятка до козирката и ще остави на място някой човек...дали тогава ще искаме смъртно наказание за него или тогава ще обърнем другата страница как "на еди-кой-си му дадох Н-брой години за това"?

За СЦЗ - ако имаш възможност, направи една обиколка с надзирателите и ще разбереш какво имам предвид. Като студент в Берлин ни водиха в немски затвор, където държаха провинили се с 20+ години присъда...е, виж онова мога да го нарека изправително заведение! СЦЗ няма нищо общо с това. Колкото и психически здрав да си, няма как да не озверееш след по-дълга присъда там.

Относно програмите за интеграция - зад теб съм с 2 ръце (без лоши помисли :mhihi: )!!! Това е единственият път, защото и ти си права, че след като бъдат осовободени, те не знаят какво друго да правят освен пак да се върнат към престъпленията. Като цяло на книга изглежда лесно да се заздрави системата, но реално е много трудно. Има доста неща, които да се променят, малко пари да се направи и най-вече - нулево желание от страна на властимащите!

А за смъртната присъда - знам, че на всички ви е писнало, но замислете се сериозно дали в тази държава, където доказателства се фабрикуват изключително лесно, искате наистина да се въведе подобна мярка...защото вашето дете/близък може и да не го убият, но виж възможно е да попадне в погрешното полезрение...и да бъде законно затрито!!!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 10 Фев 2010, 2:43

lowshow написа:

колега не си прав ;) разбирам "настроението" ти нормално е. НО смъртното наказание е вариянт на наказание с който може да се злоупотребява и ако се приеме ще е много страшно ;) По-скоро би било по-правдоподобно ако примерно твой човек е убит (недай си Боже) от еди кой си кат действаш на принципа "око за око, зъб за зъб" като те съдят да ти лепнат условна..

Колега, ама това е много трудно доказуемо! Никой не убива някой пред цял стадион с хора. А и това само по себе си е неморално и противозаконно - целенасоченото отнемането на живот е тежко престъпление, независимо от неговите мотиви и подбуди. А и не знаеш до какви "висини" могат да стигнат някои хора за пари...нагледал съм се на семейства, които се изпокарват и цепят, братя, които не могат да се дишат...и всичко това заради някакви делби на апартаменти, струващи някакви пръдливи 20-30 хил. евро!
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aureus_gold » 10 Фев 2010, 8:48

eraziel написа:
aureus_gold написа:Ако имаше малко мозък в главата, щеше да ти е ясно, че точно при въпросната ситуация смъртната присъда няма с какво да помогне.
Ако не ти стигат пари за билета до китай няма проблем, ше ти направим темичка във форума да ти съберем парички :banghead: :banghead: :banghead:

Защо бе колега,да отворим сладкарница и да ги черпим бандюгите а,... кафенце вафлички
Те пък да си отвличат,убиват,продават дрога,и други такива хуманни мероприятия...Тъй като гледам тука май и мераклии за свирчици ще се намерят...Що не ...и те са хора...бандитите де.Сега сериозно.Твърде малко са затворниците в пандиза случайно попаднали или невинни.Смятам ,че прилагането на смъртно наказание ще възпре по-драстичните престъпления или ще ги редуцира доста.Против съм доживотните присъди по много причини.1.Защо ще стои престъпника там?2.Кой ще гарантира че повече няма да излезе на вън?3.Мехмет Али Агджа имаше доживотна присъда заради атентата срещу Папа Йоан Павл II...а познай къде е сега и щял да става милионер.Хората забравят времената се менят...политическата система(правосъдната) също. :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от aureus_gold » 10 Фев 2010, 9:02

И да добавя ,че имам нескрита симпатия към нарко-дилърчетата.Тези сополиви лайнарчета са най-гнусните престъпници,които можете да си представите.Обричат на страдание много хора и семейства.Само защото им трябвали пари...Тях трябва да ги набиват на кол и да ги оставят да изсъхнат като суджуци по площадите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 10 Фев 2010, 9:34

И да го въведат такива присъди ще получават само разни мишоци, които не са крали толкова, че да си позволят стабилен рушвет или скъп адвокат. За съжаление у нас правосъдието е въпрос на пари-ако имаш достатъчно, ще намериш кой да те защитава качествено и законът винаги ще е "на твоя страна". Нямаш ли пари-пий две студени води ;)
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Фев 2010, 11:03

aureus_gold написа:Разбирам хуманно настроените колеги!Аз обаче не съм кръвожадно настроен елемент!Просто ми писна от яловата ни и смешна държавица.

Ако въвеждахме смъртно наказание на някой кат му писне - сега сигурно щяхме да сме обратно в камената ера :!: :wave:

aureus_gold написа:В Китай нямат проблем с наркоманията...разстрелват ги на площад Тянън мън!!!С АК-47 в кратуните...от упор

Те щото нямат проблеми и престъпност - затова са №1 по изпълнение на смъртни наказания, нали?! :winky:
Ако ще и одиране жив да вкарат като наказание в наказателния кодекс - пак ще има престъпления, как не може да го разберете това?! :dunno:

Pitbull_Germany написа:То е много лесно тук да се говори как трябва да пръскаме кратуни насам-натам...ама на чужд гръб и 100 тояги са малко. Утре някой наш близък/приятел ще се насвятка до козирката и ще остави на място някой човек...дали тогава ще искаме смъртно наказание за него или тогава ще обърнем другата страница

:clap: :clap: :clap:

saleen написа:За съжаление у нас правосъдието е въпрос на пари-ако имаш достатъчно, ще намериш кой да те защитава качествено и законът винаги ще е "на твоя страна". Нямаш ли пари-пий две студени води ;)

Така е само у нас, нали?! :winky: "Българинът" Майкъл Джексън целият свят знаеше, че е педофил, но отърва затвора, щото български съд го съдеше! :winky: :wave:
Ако искаш да вземем да въведем смъртно наказание само за тия с многото пари, които могат да си позволят скъпи адвокати?! :kuku:
Направо да ги бесят по дърветата без съд и присъда ако "ората от народа" решат, че са мръсници и престъпници :kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 10 Фев 2010, 12:25

Ама няма кво да решава народа бе, колега, направо да ги чакат по автокъщите и който поръча кола за над 100к - на гилотината, ма без много да се разчува :help: :help: :help:
In Ban We Trust!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата