Какво ви е мнението за смъртното наказание?
Модератор: Общи модератори
Re: Какво ви е мнението за смъртното наказание?
eraziel написа:Ама няма кво да решава народа бе, колега, направо да ги чакат по автокъщите и който поръча кола за над 100к - на гилотината, ма без много да се разчува![]()
![]()

И публично порицание по местната радиоточка!

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
flame написа:saleen написа:За съжаление у нас правосъдието е въпрос на пари-ако имаш достатъчно, ще намериш кой да те защитава качествено и законът винаги ще е "на твоя страна". Нямаш ли пари-пий две студени води
Така е само у нас, нали?!"Българинът" Майкъл Джексън целият свят знаеше, че е педофил, но отърва затвора, щото български съд го съдеше!
![]()
![]()
Ако искаш да вземем да въведем смъртно наказание само за тия с многото пари, които могат да си позволят скъпи адвокати?!
Направо да ги бесят по дърветата без съд и присъда ако "ората от народа" решат, че са мръсници и престъпници
Е нали ти ги разстрелваше в една друга тема до стената всички

Има хляб в крумовите закони, пример, едни двама пипаха коли, една хубава вечер ги пинаха и ги смляха от бой, на единия му отрязаха пръстите на ръцете /ся е някъде из сърбия се крие още/, другия има вечни травми / и ментални такива/ и е тираджия и, вервай ми, е в правия път.
В саудитска арабия, директно за кражба режат ръцете на площада.
В пакистан публично ти го режат на площада за изнасилване, ходи после изнасилвай.
За смъртна присъда съм, но за извергите, примерно като оня от чикатило ли как беше.
Но все пак само бог е съдник.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Направо да ги бесят по дърветата без съд и присъда ако "ората от народа" решат, че са мръсници и престъпници
Ми да-защо пък не? Барабар с корумпираните адвокати, дето ги измъкват всеки път от панделата..."законно".
Никой не мое ма връне на селу!
Сондьора написа:Но все пак само бог е съдник.

saleen написа:flame написа:Направо да ги бесят по дърветата без съд и присъда ако "ората от народа" решат, че са мръсници и престъпници
Ми да-защо пък не? Барабар с корумпираните адвокати, дето ги измъкват всеки път от панделата..."законно".
Ми и аз тва викам!

И след това ще направим бай Герчо кварталната мастика премиер, а кака Пенка пощальонката председател на Върховния Клюкарски Съд

- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
твърдо ЗА! не искам разни зокаравели убийци да ги хрантутя цял живот с моита данъци. да не говорим, че така чувството за възмездие у близките на жертвите ще бъде най-силно, както и трябва да бъде.
помня преди две седмици гледах при Карбовски- изнасилвач и убиец. разкрит. на две или повече убийства и още 4-5 изнасилвания. той признал. има доказателства. и тоя - с две доживотни присъди в панделата....ми за какво да го храня? аз ако съм бащата - лично ще го убия- бавно! много бавно! ще го филмирам и ще го пусна в нет-а! а органите му ще даря на нуждаещи се, че и тоя паразит да направи нещо добро за света!
помня преди две седмици гледах при Карбовски- изнасилвач и убиец. разкрит. на две или повече убийства и още 4-5 изнасилвания. той признал. има доказателства. и тоя - с две доживотни присъди в панделата....ми за какво да го храня? аз ако съм бащата - лично ще го убия- бавно! много бавно! ще го филмирам и ще го пусна в нет-а! а органите му ще даря на нуждаещи се, че и тоя паразит да направи нещо добро за света!
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
alexsch написа:не искам разни зокаравели убийци да ги хрантутя цял живот с моита данъци
При положение, че я има - я няма 100 такива доживотни затворници без помилване - на всеки данъкоплатец се падат по около 2 с'тинки годишно издръжка на затворник

И сега чакам да ми кажеш, че досега си плащал чинно всичките си данъци, декларирал си преди това всичките си доходи и не си ощетил държавата с 2 ст. даже

alexsch написа:чувството за възмездие у близките на жертвите ще бъде най-силно, както и трябва да бъде
Мисля, че целта е ограничаването на престъпника да извършва нови престъпления, а не задоволяването на нечии болни амбиции

И да ти кажа в цивилизованите страни хората изпитват облекчение, че някой престъпник е заловен и няма да ги тормози повече.
Докато в "талибанските" общества ударението пада върху отмъщението и задоволяването на животинските страсти.
Ма всеки има право на преценка

alexsch написа:изнасилвач и убиец. разкрит. на две или повече убийства и още 4-5 изнасилвания. той признал. има доказателства. и тоя - с две доживотни присъди в панделата....
Съгласен ли си ако след екзекуцията му открият, че е бил невинен (въпреки многото и сигурни доказателства) - да те екзекутират веднага и теб?

Предполагам, че да

alexsch написа:аз ако съм бащата - лично ще го убия- бавно! много бавно! ще го филмирам и ще го пусна в нет-а!

Евала! Другите ти деца ще се гордеят с теб! Ти ще си баща-мечта и ще ги научиш да бъдат добри хора и достойни членове на нашето общество!
Ако случайно нямаш други деца - да, това ще е най-правилното! Та нима не е по-правилно вместо да създадеш нов живот (като си направиш други деца) - да отнемеш нечий!

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Имало в време, когато това наказание е било актуално и практикувано, днес не е такова времето. Да вземем да режем и ръце за кражба, какво ще кажете, Крумовски закони? В Ел Рияд доколкото знам, всеки петък на един площад има такива зрелища с гилотина. Това ли искате? Проблема на нашата съдебна система и в частност системата за наказания, не е в тежестта на наказанието, а в решенията, които се вземат и го налагат. Решения, на които може да се повлияе с пари, власт, манипулация и т.н. Това влияние, което прави съдебната система, слаба, безпомощна, сочена с пръст и неефектвна, трябва да се изкорени. А не да има или да няма смъртно наказание. Хората, които поставят този въпрос, май не живеят в това време и бягат от същността на проблема. Има обаче страни по света където се практикува, някои щати на САЩ и т.н. Чувствайте се свободни да емигрирате. Там хич няма претъпност и като гледам световните тенденции, престъпниците с бели якички никой не ги хваща, камо ли в затвора да лежат, а за смърт..... Защото смъртното наказаие няма да реши проблемите, от които се възмущаваме. Аз съм против.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:Проблема на нашата съдебна система и в частност системата за наказания, не е в тежестта на наказанието, а в решенията, които се вземат и го налагат.
Elesar74 написа:смъртното наказаие няма да реши проблемите, от които се възмущаваме

Докато и най-обикновеният затвор може да всее респект у престъпника ако знае, че вероятността за осъдителна присъда е не 1%, а 99%.
- Helix
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS;E30 325i
- Мечтае да кара: Самолет
Колега Flame , не се прави на толкова либерален, защото съм сигурен , че ако някой ненормалник убие твой роднина , и ти ще искаш око за око и зъб за зъб! Друг е въпроса че никъде по света не прилагат смъртно наказание освен ако нямат непоклатими факти!

Helix написа:Колега Flame , не се прави на толкова либерален, защото съм сигурен , че ако някой ненормалник убие твой роднина , и ти ще искаш око за око и зъб за зъб!
Не се правя

И ако някой ненормалник убие мой роднина - тогава ЕВЕНТУАЛНО И ВЪТРЕШНО В СЕБЕ СИ ще съм "за" смъртното наказание

Но мисля, че е ненормално нормален човек, в нормално състояние да разсъждава така по принцип

- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
flame написа:Helix написа:Колега Flame , не се прави на толкова либерален, защото съм сигурен , че ако някой ненормалник убие твой роднина , и ти ще искаш око за око и зъб за зъб!
Не се правя![]()
И ако някой ненормалник убие мой роднина - тогава ЕВЕНТУАЛНО И ВЪТРЕШНО В СЕБЕ СИ ще съм "за" смъртното наказание![]()
Но мисля, че е ненормално нормален човек, в нормално състояние да разсъждава така по принцип
оф оф оф, хайда стига вече...

- aureus_gold
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колкото може
- Мечтае да кара: докато може
flame написа:eraziel написа:Ама няма кво да решава народа бе, колега, направо да ги чакат по автокъщите и който поръча кола за над 100к - на гилотината, ма без много да се разчува![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега,днеска даваха по TV погребението на полицая от с.Енина.Ти как мислиш,че трябва да накажат убиеца?Или може би не е той,а Карлсон или Буратино?След като има и 1% съмнение и липсват неопровержими доказателства...Да го оплюят по местния радио възел и да си го пуснат а?Какво има да се умува,убития е умрял и толкова...Сега ловки адвокати ще правят следствени експерименти и ще доказват,как полицая сам се е намушкал в ножа,който бил забравен от 1 месец на стъпалата и поради некадърността на местната община(щото не е била опесъчила)е произлязло нещастно стечение на остоятелствата и е настъпил въпросния инцидент.Всъщност наказани са близките на полицая,защото ще живеят с мисълта за загубения близък,баща,съпруг...
Само ако си на тяхно място би разбрал мотивите ми да искам смърт за престъпниците...
Аз също загубих баща полицай и той беше на 38г.Бог да ги прости...
От всички педали най-много харесвам на газ-та!
aureus_gold написа:flame написа:eraziel написа:Ама няма кво да решава народа бе, колега, направо да ги чакат по автокъщите и който поръча кола за над 100к - на гилотината, ма без много да се разчува![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Колега,днеска даваха по TV погребението на полицая от с.Енина.Ти как мислиш,че трябва да накажат убиеца?Или може би не е той,а Карлсон или Буратино?След като има и 1% съмнение и липсват неопровержими доказателства...Да го оплюят по местния радио възел и да си го пуснат а?Какво има да се умува,убития е умрял и толкова...Сега ловки адвокати ще правят следствени експерименти и ще доказват,как полицая сам се е намушкал в ножа,който бил забравен от 1 месец на стъпалата и поради некадърността на местната община(щото не е била опесъчила)е произлязло нещастно стечение на остоятелствата и е настъпил въпросния инцидент.Всъщност наказани са близките на полицая,защото ще живеят с мисълта за загубения близък,баща,съпруг...
Само ако си на тяхно място би разбрал мотивите ми да искам смърт за престъпниците...
Аз също загубих баща полицай и той беше на 38г.Бог да ги прости...
И животът ти ще стане по-щастлив и изпълнен със смисъл ако екзекутират нещастния селски алкохолик, убил полицай с кухненски нож?!
И ако го екзекутират всички несретници като него ще спрат да пият и отношението им коренно ще се промени?!
Не мисля...
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
aureus_gold написа:....
СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ за предумишлено убийство!ЗА РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ И ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ!За блудство и насилие над малолетни!За терористични прояви!
.......Аз съм за ВЪВЕЖДАНЕ НА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
И ЗА ТВЪРДО СВАРЕНО ЯЙЦЕ

не, колега, айде малко по-сериозно. Кажи ми колко ефективни присъди има в България за изброените от теб престъпления и после ще говорим. За поръчковите убийства, не осъдени, официално заподозрени няма. Правосъдната система има нужда от сериозна промяна, но това не става само с промяна тежестта на наказанията.
и какво мислиш - осъждат някой на убийство - и аре до 1 седмица му теглят куршума?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не съм вярвал, че в тоя форум има толкова кръвожаден народ. Да, чувството за несправедливост е много остро, аз също го споделям. Но не е зле колеги (някои от Вас) да преосмислите ценностнта си система и да насочите усилията и енергията си в правилната посока.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.