Какво ви е мнението за смъртното наказание?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колкото може
Мечтае да кара: докато може

Re: Какво ви е мнението за смъртното наказание?

Мнение от aureus_gold » 13 Фев 2010, 11:21

Не знам дали съм краен,но колко от вас хващат нагорещено желязо с гола ръка?Май няма много желаещи и защо?Защото знаем че ще се изгорим нали!
А сега...като знаеш че ще те осъдят на смърт ако убиваш,продаваш дрога, извършваш терористични актове(и да ги подбуждаш) и други углавни престъпления дали ще си толкова самоуверен а?Сега закона е хуманен.Така е! Аз не съм инквизитор,но се замислям каква е мярката за превенция на тежката престъпност?Коя е мярката която ще узапти кръвожадното общество?Група младежи убиват с ритници друг маладеж?Изнасилвач убива 3 млади жени и ги хвърля в морето?Селски пияница намушква полицай с нож?Кажете това си е в реда на нещата ли?Трябва да приемем престъпността като нещо нормално щом не ни засяга нас ли?На чужд гръб и 100 тояги са малко....нали колeга flame.Молба към мод-овете заключете темата.Дано на никой не му се налага да преосмисля позицията по въпроса!
От всички педали най-много харесвам на газ-та!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Re: Какво ви е мнението за смъртното наказание?

Мнение от Benedetto » 15 Фев 2010, 15:50

Добре де, мама му стара, какво дъвчим вече 7 страници :banghead:
Сина на висшия магистрат го осъдиха за убийство по особено жесток начин на 17 години. И то след 10 години и намеса на Франция.
Защо мислиш, че ако имаше смъртно наказние, присъдата му щеше д бъде различна? В момента си имаме доживотен затвор - или мислиш, че роднините на убитото момче не искат доживотен затвор за убийците?

Или към твоя пример с дилърите на дрога - едва ли има доживотна присъда за търговия с наркотици. Ако приемат смъртното наказание - най-много да изгори някой дребен, провинил се дилър, та да се хвалим колко сме загрижени за "благото на народа".

Предишна

Назад към Извън Темата