м50б20 гърми в смукателите след студовете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 740

м50б20 гърми в смукателите след студовете

Мнение от 6apa » 15 Фев 2010, 8:33

Здравейте колеги колата ми е 320-ска с ванос, не беше палена отдавна през студовете и беше без акумулатор, вчера я запалих и никакви проблеми запали веднага и след около половин час оборотите взеха да падат и угасна в движение после половин час нямаше палене, след това как да е запали и започнаха едни детонации в колекторите и гърнетата като я изфорсирам до 3к оборота и не вдигаше повече обороти и постепенно взе да го прави и на 2к и на 1к и пак угасяше и пак сащия филм две думи гърми и не вдига обороти все едно е в прекъсвач изчетох доста теми мисля да сменя горивен филтър, свещите са нови бубините работят някакви идеи от какво може да е?
А и забравих втория път като угасна като вдигнах капака се чуваше едно съскане около всмукателния колектор :dunno:
П.П. забравих да кажа нямам газова колата се кара само на бензин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Re: м50б20 гърми в смукателите след студовете

Мнение от NikiNikolov » 15 Фев 2010, 10:17

Сваляш всмукателния колектор, виждаш какви са ти уплътненията там /към главата/ и ги сменяш - 6 броя са, съскането спира, гарнатирам и е проверено, и направено на няколко М50-ки. Поздрави.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 15 Фев 2010, 11:57

6apa написа:Здравейте колеги колата ми е 320-ска с ванос, не беше палена отдавна през студовете и беше без акумулатор, вчера я запалих и никакви проблеми запали веднага и след около половин час оборотите взеха да падат и угасна в движение после половин час нямаше палене, след това как да е запали и започнаха едни детонации в колекторите и гърнетата като я изфорсирам до 3к оборота и не вдигаше повече обороти и постепенно взе да го прави и на 2к и на 1к и пак угасяше и пак сащия филм две думи гърми и не вдига обороти все едно е в прекъсвач изчетох доста теми мисля да сменя горивен филтър, свещите са нови бубините работят някакви идеи от какво може да е?
А и забравих втория път като угасна като вдигнах капака се чуваше едно съскане около всмукателния колектор :dunno:
П.П. забравих да кажа нямам газова колата се кара само на бензин

Имах подобен проблем и се оказа ламбда сонда.При мен само дето не загасваше а работеше само на празен ход и подам ли газ почваха детонацийте и неможеше да се изреже даже и до 1500 оборота.Откачих ламбда сондата и всичко се оправи . За сега я карам така докато взема нова ;) :bchug:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 M54 '01

Мнение от jbankov » 15 Фев 2010, 12:08

[/quote]Имах подобен проблем и се оказа ламбда сонда.При мен само дето не загасваше а работеше само на празен ход и подам ли газ почваха детонацийте и неможеше да се изреже даже и до 1500 оборота.Откачих ламбда сондата и всичко се оправи . За сега я карам така докато взема нова ;) :bchug:[/quote]

От колко време караш без ламбда?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Мнение от Huffy » 15 Фев 2010, 12:11

не знам дали не греша, но ми се струва че и при мен проблема е същия само дето не детонирам ( можеби защото ваще са 6-ци а мойта е 4 цилиндъра) . Мойта не гасне ами се изключва в началото около 2000 оборота и после умира на около 1200. За момента не съм разкачал сондата , но съм сигурен че си е заминала и при първа възможност ще ида да и тегля буксата

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: бавно 32?и цупе
Мечтае да кара: е92 м3 цупе

Мнение от BlacK-EviL » 15 Фев 2010, 12:39

jbankov написа:
Имах подобен проблем и се оказа ламбда сонда.При мен само дето не загасваше а работеше само на празен ход и подам ли газ почваха детонацийте и неможеше да се изреже даже и до 1500 оборота.Откачих ламбда сондата и всичко се оправи . За сега я карам така докато взема нова ;) :bchug:[/quote]

От колко време караш без ламбда?[/quote]

Ами от около месец но несам я карал кой знае колко колата защото почнаха снеговете..
Иначе няма никакви проблеми да се кара така просто гори малко повече ;) . В моя случай дори не осетих покачване на разхода по простата причина че сондата е била издала багажа и така или иначе ми е горяла повечко :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 15 Фев 2010, 17:35

Гърменето в смукателите и гърнетата е от засмукване на въздух от някъде и обедняване на сместа. Това съскане е оттам. Поради същата причина не може да запали. Вероятно от студовете се е напукал маншона, или някои от гумените съединения на колектора.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6apa » 15 Фев 2010, 20:08

благодаря за отзивите при първа възможност ще огледам всички маркучи и съединения :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6apa » 17 Фев 2010, 9:10

Снощи отивам до паркинга имах да взимам някои неща и си викам да пробвам да запаля колата, завъртях и запали веднага :shock: оставих я да работи и да загрее, загря напълно реших да я изфорсирам и спокоино си влизаше в прекъсвач без никакви детонации :dunno: вече се виждам в чудо а нищо не съм правил по нея понеже късно се прибирам от работа както я оставих с гърмежите така и сега работи идеално :help: не ми се иска да ме остави на пътя :(

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Фев 2010, 17:42

Къде гърми последно: в смукателните или в изпускателните колектори?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6apa » 17 Фев 2010, 20:54

и на двете места :( но сега пък работи добре :roll:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 17 Фев 2010, 22:46

Да не би от влагата да е укъсило някъде.

Назад към E36