ПРО на САЩ в България
Модератор: Общи модератори
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Re: ПРО на САЩ в България

"След бомбардирането през 1941 на Софийската централна гара от сръбски самолети, семейството ни се евакуира
в град Чирпан. По това време там бе разквартирувана германска механизирана пехотна дивизия. За 1-ви май, ден на труда и цветята, официален празник на Германия, кметството и гражданите бяха организирали голям празник с печене на много агнета и пиене на вино, ракии и безалкохолно вино. Семействата, които нямаха собствен превоз с писани брички бяха превозени с германски военни и камиони до мястото на празника - гората Ягач на 3 километра от града. Свириха 3 духови оркестъра: на гимназията, на българския гарнизон и германски. Играеха се български и германски народни хора. Преди да заминат на „Север” в средата на май, командирът на дивизията полковник Х, организира прощална вечеря за българските си приятели. По молба на командира, майка ми бе поканена да присъства с децата си на 7 и 5 г. и бебето."
Фашистка Гемания е имала нещо по-лошо от бази - цял плацдарм.
ПП. Не лобирам въобще за Русия в момента! Но фактите, са, че в мирно време в България, освен американски бази, други не е имало!
Без страх, без спирачка!
///peter написа:flame написа:Армията ни и 400 хил. да е пак не можем да се противопоставим на една Турция да речем, камо ли на по-големите![]()
Според мен е по-разумно да вземаме пример от Швейцария - 1. малка армия, обучена само за партизанска война и 2. избягване на кофликти![]()
Колега историята го показва съвсем недвусмислено, годините около първата световна война страните бягали от нашата армия са:
Русия
Англия
Франция
Сега знам какво ще последва като реплика, но армията ни тогава не е била изобщо добре подготвена. Във 100% от случаите сме били по-малобройни и по-зле въоръжени.

Тогава бойният дух е бил изключително висок и войниците ни са правили чудеса от храброст!
Вероятно недостатъчно хора знаят, че България е може би единствената страна, която няма пленено бойно знаме!

Ама тогава не е имало интернет и форуми, където най-ценните, умни и способни индивиди да плюят собствената си държава, че не прави нищо за тях!
Тогава обикновените хора не са гледали царя или който и да е друг колко имал и колко бил откраднал, а са правили нещо за родината си!
И са изпреварили с действията си една от най-знаменитите речи, произнесена на 20 януари 1961г. от презинента на САЩ Кенеди:
And so, my fellow Americans: ask not what your country can do for you - ask what you can do for your country!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
А къде тук видя фашисти и всъщност за какво показваш немците?
Пределно ясно е че след Югославия и Гърция са били на приятелска територия
Пределно ясно е че след Югославия и Гърция са били на приятелска територия

- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
41-ва влизат през Румъния в България и я ползват като плацдарм за нахлуването в Югославия и Гърция.
"Подписването на протокола за присъединяване на монархофашистка България към Тристранния пакт има принципно значение за българско-германските военни отношения — неизбежното -хитлеристко военно присъствие в страната става израз на окончателно заетата от нея политическа позиция. Два дни преди официалната церемония във Виена, щабът на войската (ЩВ) разпорежда на началниците на,4-а, 5-а, 6-а и 9-а дивизионна област да пропускат безпрепятствено хитлеристките военни части през българската граница от 28 февруари 1941 година3. В страната започват да навлизат съединения от групировките, предназначени за провеждане на балканската кампания на вермахта — 12-та армия, 1-ва танкова група и 8-ми въздушен корпус, съответно под командуването на генерал-фелдмаршал Вилхелм Лист, генерал-полковник Евалд фон Клайст и генерал фон Рихтхофен. До края на март на българска територия се дислоцират 8 пехотни (45-а, 50-а, 72-рз, 73-а, 76-а, 164-а, 198-а и 294-а), 3 планински (4-а, 5-а и 6-а), 1 моторизирана (60-а) и 5 танкови (2-ра, 5-а, 9-а, 11-а и 16-а) дивизии, СС дивизията „Адолф Хитлер" и 125-и пехотен полк и около 280 самолета, за чийто личен състав предварително са складирани 4500 т германски и 3787 т български хранителни припаси."
Въобще - разгледай този сайт:
http://balder.prohosting.com/asen/bgotnohenia.htm
Има какво да се прочете...А снимката по-горе е на фашистки войник в центъра на София, благодаря.
"Подписването на протокола за присъединяване на монархофашистка България към Тристранния пакт има принципно значение за българско-германските военни отношения — неизбежното -хитлеристко военно присъствие в страната става израз на окончателно заетата от нея политическа позиция. Два дни преди официалната церемония във Виена, щабът на войската (ЩВ) разпорежда на началниците на,4-а, 5-а, 6-а и 9-а дивизионна област да пропускат безпрепятствено хитлеристките военни части през българската граница от 28 февруари 1941 година3. В страната започват да навлизат съединения от групировките, предназначени за провеждане на балканската кампания на вермахта — 12-та армия, 1-ва танкова група и 8-ми въздушен корпус, съответно под командуването на генерал-фелдмаршал Вилхелм Лист, генерал-полковник Евалд фон Клайст и генерал фон Рихтхофен. До края на март на българска територия се дислоцират 8 пехотни (45-а, 50-а, 72-рз, 73-а, 76-а, 164-а, 198-а и 294-а), 3 планински (4-а, 5-а и 6-а), 1 моторизирана (60-а) и 5 танкови (2-ра, 5-а, 9-а, 11-а и 16-а) дивизии, СС дивизията „Адолф Хитлер" и 125-и пехотен полк и около 280 самолета, за чийто личен състав предварително са складирани 4500 т германски и 3787 т български хранителни припаси."
Въобще - разгледай този сайт:
http://balder.prohosting.com/asen/bgotnohenia.htm
Има какво да се прочете...А снимката по-горе е на фашистки войник в центъра на София, благодаря.
Без страх, без спирачка!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Аз съм чел достатъчно, но какво показва снимката не разбрах?
Нещо лошо ли, щото аз съм чувал от стари хора, че въпросните са се държали далеч по-цивилизовано, отколкото руските скъсаняци.
А на снимката аз фашистки войник не видях? Къде е?
Нещо лошо ли, щото аз съм чувал от стари хора, че въпросните са се държали далеч по-цивилизовано, отколкото руските скъсаняци.
А на снимката аз фашистки войник не видях? Къде е?
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не мога да разбера,България е зависима от почти всичко от русия,като се почне от нефт и газ,после изнасяме фасове към русия,съпуни и всекакви благини,руските девачки пък са страхотни (докато са младички) и в крайна сметка къде се бутаме у америка като тея нищо не са дали вече на никого дарум след като са помогнали на япония след войната.
Пък за путин както се изказа един колега по-горе,добре че е той да напипа олигарсите иначе щеше да е най-голямата бандитска страна в света,на руснаците им трябва именно твърда ръка,много народ са и много пият,както едно време ги оправяха тука мангалите.
Пък за путин както се изказа един колега по-горе,добре че е той да напипа олигарсите иначе щеше да е най-голямата бандитска страна в света,на руснаците им трябва именно твърда ръка,много народ са и много пият,както едно време ги оправяха тука мангалите.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ами снимката показва фашистки войник в центъра на София
Фотографията е на списание Life, а от където идва има още доста снимков материал на немските войски в България, просто не счетох за необходимо, след като съм дал пример!
Те може да са се държали прекрасно, те и американските войници сигурно ще посръбват ракийка и ще играят кичеци в селската кръчма, но не е в това въпроса, нали?

Те може да са се държали прекрасно, те и американските войници сигурно ще посръбват ракийка и ще играят кичеци в селската кръчма, но не е в това въпроса, нали?

Без страх, без спирачка!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
MatriX_Fucked написа:Ами снимката показва фашистки войник в центъра на СофияФотографията е на списание Life, а от където идва има още доста снимков материал на немските войски в България, просто не счетох за необходимо, след като съм дал пример!
Снимката не показва фашистки войник колега... "Оперирайте" по-добре с разните му там термини и салтанати

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Матрикс, от немците /незнам що им викаш фашисти/ сме имали яко полза, не само военна, те са изградили цялата ни по съвременна инфраструктура, жп линии и т.н., мини, нефт, един вид и БМВ
. От руснаците пак сме кярили, нефтец, оръжие, бе горе долу пак некъв вид разцвет /москал - разновидност на БМВ
/, от хамериканците нищо не сме видели.

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
barabqga написа:а ся де , кое е по-добре към американците или към руснаците да се държим повече ?
На първо място трябва да си столетник ако искаш да сме към Русия. Първо трябва да оправят собственият си народ и после евентуално съюзниците си

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Че те руснаците постоянно ни оправят - последното е сделката с руския газ - която е секретна 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Със германия сме щели да бъдем най-добре, но не ни е било писано.
http://www.vbox7.com/play:4bdbefba
http://www.vbox7.com/play:4bdbefba
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Е, вие ако искате й викайте Ку-ку-ру-ку-ленд, ма мен са ме учили, че Великата Отчествена Война се води срещу Фашистка Германия
Фашистка, Нацистка, Хитлеристка, к'ват ще да е! Разбрах намека още първия пост!
Че сме имали изгоди от немците и руснаците е ясно, не го отричам. Въпросът ми е насочен пряко и единствено към американските военни бази и евентуалното разположение на ПРО в България!
Вероятно ще изтъргуваме ПРО срещу Бургас - Александруполис, Южен Поток и АЕЦ-Белене...САЩ предложил ПРО в понеделник, Русия се размрънка в четвъртък - в петък стана ясно, че петролопровода към Гърция ще почне да се строи след 6 месеца, днес шефа на Газпром беше при бат Бойко и са се договорили, че газта от Русия ще идва директно от Газпром без посредници, а Трайчо каза, че АЕЦ- Белене ще бъде построен (Росатом)...

Че сме имали изгоди от немците и руснаците е ясно, не го отричам. Въпросът ми е насочен пряко и единствено към американските военни бази и евентуалното разположение на ПРО в България!
Вероятно ще изтъргуваме ПРО срещу Бургас - Александруполис, Южен Поток и АЕЦ-Белене...САЩ предложил ПРО в понеделник, Русия се размрънка в четвъртък - в петък стана ясно, че петролопровода към Гърция ще почне да се строи след 6 месеца, днес шефа на Газпром беше при бат Бойко и са се договорили, че газта от Русия ще идва директно от Газпром без посредници, а Трайчо каза, че АЕЦ- Белене ще бъде построен (Росатом)...

Без страх, без спирачка!
- 7S\/E7OSLA\/
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 E70 08.2010
- Детайли за колата: Сив металик
ПРО на САЩ в България
http://www.bgarmy.eu/?action=news&id=11149
В България няма да се разполага ПРО на този етап
16.02.2010 | БА
На този етап нищо няма да бъде разполагано в България, заяви пред журналисти в парламента американският посланик Джеймс Уорлик, коментирайки информациите за обсъждане на възможно дислоциране у нас на елементи от американската система за противоракетна отбрана (ПРО). По думите му този въпрос е бил обсъждан само неформално, в рамките на партньорството в НАТО и няма никакви преговори.
В България няма да се разполага ПРО на този етап
16.02.2010 | БА
На този етап нищо няма да бъде разполагано в България, заяви пред журналисти в парламента американският посланик Джеймс Уорлик, коментирайки информациите за обсъждане на възможно дислоциране у нас на елементи от американската система за противоракетна отбрана (ПРО). По думите му този въпрос е бил обсъждан само неформално, в рамките на партньорството в НАТО и няма никакви преговори.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
От друг форум:
Damn politics dudes!
Monday - newsflash - USA will install AMS in Bulgaria
Wednesday - Russia demands explanation
Thursday - the Greek minister of foreign affairs says that the construction of the pipeline Bourgas - Alexandrupolis will start in 6 months
Monday - American ambassador in Bulgaria says that there isn't going to be AMS in Bulgaria at this moment
Tuesday - Gazprom boss meets Bulgaria's prime minister, signing a deal for direct sales of Russian gas via GazProm to BulgarGaz
Also Tuesday - Bulgarian minister of energetics says that NPP Belene's construction will begin with Russian loan and RosAthom as contractor

Damn politics dudes!
Monday - newsflash - USA will install AMS in Bulgaria
Wednesday - Russia demands explanation
Thursday - the Greek minister of foreign affairs says that the construction of the pipeline Bourgas - Alexandrupolis will start in 6 months
Monday - American ambassador in Bulgaria says that there isn't going to be AMS in Bulgaria at this moment
Tuesday - Gazprom boss meets Bulgaria's prime minister, signing a deal for direct sales of Russian gas via GazProm to BulgarGaz
Also Tuesday - Bulgarian minister of energetics says that NPP Belene's construction will begin with Russian loan and RosAthom as contractor

Без страх, без спирачка!
73 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5