ПРО на САЩ в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320

Re: ПРО на САЩ в България

Мнение от kiro_320 » 16 Фев 2010, 23:07

MatriX_Fucked написа:...

Пич, сравняваш най-големия военен конфликт в историята на човечеството с... мирно време ?
Знаеш ли какво е станало все пак, като са дошли тук немците ? http://www.vbox7.com/play:6847b9d2
Комунистите 4 години по-късно като дойдоха - го взеха, а какво ли ще ни донесат хамериканците или и те ще вземат ?
Вафен сс, луфтвафе и др - колкото и снимки да покажеш, това не са фашисти.. а хора които са изпълнявали задълженията си.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 16 Фев 2010, 23:33

Добре де, другари! За вас сте прави! Няма да се опитвам да ви оборвам, най-вече защото не е това темата. Ако искате ще се срещнем в някой историческо-военен форум и ще спорим и обсъждаме - за мен ще е удоволствие. Но въпросът за американските бази и ПРО е в настоящето и според мен е доста по-интересен за бъдещето на България като член на НАТО и търговски партньор на Русия! :yes:
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 9:18

MatriX_Fucked написа:Добре де, другари! За вас сте прави! Няма да се опитвам да ви оборвам, най-вече защото не е това темата. Ако искате ще се срещнем в някой историческо-военен форум и ще спорим и обсъждаме - за мен ще е удоволствие. Но въпросът за американските бази и ПРО е в настоящето и според мен е доста по-интересен за бъдещето на България като член на НАТО и търговски партньор на Русия! :yes:

Темата е една и съща - външна политика. За какво да говорим в какъвто и да е форум, след като чета "Немско-фашистката войска" и още една камара руска простотия, а дори много от хората не знаят за обединението на България - без да загине и 1 български войник, подпомогнато от същите тези злокобни "фашисти". Щото същите тея братушки които подкрепяш като казваш, че те били наши братя и партниьори единствено те властнически заявяват в края на втората световна, че ние трябва да се третираме като победена държава.
Айде без глупости - поне четете малко повече на тая тема :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 17 Фев 2010, 10:20

///peter написа:Щото същите тея братушки които подкрепяш като казваш, че те били наши братя и партниьори единствено те властнически заявяват в края на втората световна, че ние трябва да се третираме като победена държава.

Да ама точно тия братушки не изпълняват наказанията ни като победена държава ми го прави НАТО, като ни накара да си нарежем МИГ 23 и СС23, понеже били тип бомбардировачи и нямаме право на ракетни установки , като победена държава ;).

Погледнато исторически най - много полза сме имали от немците /по онова време сме били 6 държава в света по развитие/. А от тва НАТО нямаме никва полза, добре че са руснаците да цъкат нещо.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 10:32

Сондьора написа:
///peter написа:Щото същите тея братушки които подкрепяш като казваш, че те били наши братя и партниьори единствено те властнически заявяват в края на втората световна, че ние трябва да се третираме като победена държава.

Да ама точно тия братушки не изпълняват наказанията ни като победена държава ми го прави НАТО, като ни накара да си нарежем МИГ 23 и СС23, понеже били тип бомбардировачи и нямаме право на ракетни установки , като победена държава ;).

Погледнато исторически най - много полза сме имали от немците /по онова време сме били 6 държава в света по развитие/. А от тва НАТО нямаме никва полза, добре че са руснаците да цъкат нещо.

Какво не изпълняват, като територията си се връща пак на Гърция и Югославия, а Германия, България и Турция с най-тежко положение.
Да не говорим и това че са загинали достатъчно Български мъже във "Руско-Фашистката" борба :banghead:

А какви ракетни установки и мигове да режем акто победена страна :shock:

Специално за СС-23, ние и Ирак бяхме последните държави използвали ги, след като Русия и САЩ са подписали споразумение за унищожаването им ?!?

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Фев 2010, 10:50

///peter написа:Какво не изпълняват, като територията си се връща пак на Гърция и Югославия, а Германия, България и Турция с най-тежко положение.
Да не говорим и това че са загинали достатъчно Български мъже във "Руско-Фашистката" борба :banghead:

Специално за СС-23, ние и Ирак бяхме последните държави използвали ги, след като Русия и САЩ са подписали споразумение за унищожаването им ?!?

Хаха, Сърбия /бъдеща Югославия и Гърция, а и Румъния си зимат земите още след първата световна/ , последствие ние ги окупираме, но като победени, логично пак си ги зимат.
Миг 23 е тип бомбандировач, а ние нямаме право да имаме такива.

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 10:56

Сондьора написа:
///peter написа:Какво не изпълняват, като територията си се връща пак на Гърция и Югославия, а Германия, България и Турция с най-тежко положение.

Хаха, Сърбия /бъдеща Югославия и Гърция, а и Румъния си зимат земите още след първата световна/ , последствие ние ги окупираме, но като победени, логично пак си ги зимат.
Миг 23 е тип бомбандировач, а ние нямаме право да имаме такива.

Колега, Югославия се формира след края на първата световна - 1918г.
Миг 23 е изтребител, а не бомбардировач...
Ама нищо де

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Фев 2010, 11:17

///peter написа:Миг 23 е изтребител, а не бомбардировач...
Ама нищо де

Е нищо де, ама е изтребител бомбардировач ;), то и сме си правили рез. части сами, т.е. разходите по поддръжката са минимални, ама както и да де, нема ги вече.

Ся ако ни дадат някои СУ Т-50, няма да е лошо ама нейсе :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 17 Фев 2010, 11:18

Колега, начетен си, но имаш свои разбирания за нещата!

За мен обещанията от Германия си остават голи обещания, защото войната я губим и не можахме да видим дали всичко обещано ще бъде изпълнено. Войната си я загубихме и само благодарение на СССР не бяхме разкъсани между Югославия и Гърция...Това са моите виждания, такива книги (сигурно са здрава червена пропаганда) съм чел, такива са ми разбиранията! Хубаво е да намериш и прочетеш стенограмите от Потсдамската конференция. Там ще видиш новите ни братя оттатък моретата какви санкции са искали върху България, и как СССР ни е защитил, заради участието ни в последните етапи на войната. Но пак казвам - това са минали неща, няма как да ги променим, докато имаме, дори и минимален шанс, да участваме в изграждането на новата ни външна политика! ;)

ПП. МиГ-23 има бомбардировъчен вариант МиГ-23БН, който е с усъвършенствана прицелна система - цифрова, наместо аналогова при изтребителният вариант, друг двигател, свързан с насочеността на самолета - не е необходимо голямо натоварване на свръхзвукова скорост, по-проста конструкция, защото има възможност за обстрел на малокалибрено оръжие и зенитни осколки, и най-важното - възможност за подкачане на бомбено въоръжение - до 6 х 500 кг бомби на външни пилони... Ние имахме 33 от този самолет. Като цяло МиГ-23 е един от най-забележителните самолети на 80-те години, и НАТО буквално ни скопи, като ни накара да го нарежем, заеднно с ракетите, без възможност за замяна с модерен самолет от този тип!
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 12:26

Не съм сигурен за репарациите от щатите, но виж например знам за опита им да ни придърпат с план маршал, ама Гошето Димитров е устоял на капиталистическата поквара :D

Относно Германия, тя винаги е била с последователна политика, а фюрера помага на България именно заради свой си сантиментални причини. Нали разбираме, че изобщо не е било необходимо съгласието на Борис, могли са да минат като лавина през нас, но не са го направили, а точно обратното. За разлика от Русия, Германия е стимулирала доста силно нашата икономика, за военните да не говорим.
Ние сме едни от малкото съюзници използвали последните модели на Ме-109 и Пантерите и ти като човек свързан по някакъв начин с авиацията (виждам, че си чел доста по този въпрос) би трябвало да знаеш с какво съжаление са били нашите летци при идването на комунистите. И те така изобщо не се завлуждавайте какви братя са ни Руснаците. Ако все още имаш някакви мисли за това, можеш сам да прочетеш за нападението на Русия над България през първата световна, и колко убедени са били, че няма да ги разпилеем (а сме ги разпиляли и са почнали да бягат), ако ни нападнат, само защото ни били "освободили".

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 17 Фев 2010, 12:44

Ма за тогава е ясно, че немците са ни изградили цялата икономика и разцвет, та и военна сила. Но съм против тва и да се говори, че Руснаците нямат военна сила, и видиш ли америкаците са Н1. Говорим за сега, не преди 60г.
А за любителите на хамериките, само да вметна, че траеха до 44г да се вкл. във войната, тук визирам за европа. Включват се когата руснаците вече са в полша. И опъла, ние победихме нацистите. Дори и сега, когато се честваше нам си колко години от победата над хитлеристка Германия, никой не спомена Русия, като основен фактор тва да се случи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 17 Фев 2010, 13:10

Мисля, че историята тогава колкото и да са се опитвали да са обективни е прекалено обременена от политически възгледи и пропаганда от всички страни. Така ,че точна информация особено за малки детайли мисля ,че е трудно да получим. Какво било станало, това не е фашист той е войник и други такива е трудно да се каже.
Немога да се съглася обаче, с тези които мислят ,че с Германия сме щели да бъдем по добре. Ние сме били порсто временен съюзник. Незабравяйте, че те и със СССР са били в съюз и после ги нападат. Германеца действа като машина, прави това от кеото има нужда за колкото време има нужда. Тука мислите ,че са ни изградили икономика и сме били в съюз щото много ни се кефят ли? Незабравяйте болния мозък на Хитлер и неговото желание да има само една раса - арийската. Много грешите ако мислите ,че българите са се вписвали към тази раса. Ние сме смесица от славяни и прабългари, нищо общо с арийците отворете учебниците. ЗАщо мислите напада СССР освен заради огромните земни богатства, защото е славянски център.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 17 Фев 2010, 14:38

BMW_RIDER написа:Мисля, че историята тогава колкото и да са се опитвали да са обективни е прекалено обременена от политически възгледи и пропаганда от всички страни. Така ,че точна информация особено за малки детайли мисля ,че е трудно да получим. Какво било станало, това не е фашист той е войник и други такива е трудно да се каже.
Немога да се съглася обаче, с тези които мислят ,че с Германия сме щели да бъдем по добре. Ние сме били порсто временен съюзник. Незабравяйте, че те и със СССР са били в съюз и после ги нападат. Германеца действа като машина, прави това от кеото има нужда за колкото време има нужда. Тука мислите ,че са ни изградили икономика и сме били в съюз щото много ни се кефят ли? Незабравяйте болния мозък на Хитлер и неговото желание да има само една раса - арийската. Много грешите ако мислите ,че българите са се вписвали към тази раса. Ние сме смесица от славяни и прабългари, нищо общо с арийците отворете учебниците. ЗАщо мислите напада СССР освен заради огромните земни богатства, защото е славянски център.

Колега, проблема е по-скоро в политическата история, прав си. Прав си, че малките детайли отбягват поради нея.
Но погледни реално на нещата, за чии им е на Германия съюзник като нас, които ясно им е заявил, че няма да се включи във военните действия(което за мен е по-скоро загуба от наша страна, но това е обект на едни по-големи и дълги анализи-догадки)? Мисля, че някъде горе го писах, и ще е хубаво да го прочетеш и сам да намериш източник, та накратко още в началото на своите политически изяви Фюрера заявява ясно, че приоритета му е да възмезди загубите на Германия и нейните съюзници от Първата Световна Война.

На него му е пределно ясно, че от нас изгода няма да има, но въпреки всичко стимулират българската икономика и ще ти кажа как:
- Текстилното ни производство, тук са се шили голяма част от немските униформи
- Развитие на металодобива и обработката му
- Стимулиране на развитието на транспортната инфраструктура
- Стимулиране на Българските въоръжени сили
Със сигурност има още много неща които ми отбягват. Освен икономическата и военна подкрепа, ние получаваме и териториална такава. Надявам се да са Ви учили в училище какво е станало след капитулацията на Югославия и Гърция... Аз ще ти кажа, дори и да си го учил - България осъществява тъй желаното си обединение! Без да загине, дори да бъде ранен един Български войник! Можеш лично да се обедиш в това, гледайки клипа на колегата kiro нагоре в темата.

Ще ти кажа и още нещо, Германия не е изисквала, дори самият "луд" Хитлер, не е настоявал Борис да праща войска където и да било! Изключение е Македония, която Българска армия поема немските позиции. Единствен Хайнрих Химлер, предлага АКО желаем да изградим Waffen SS дивизия. Waffen SS е военно подразделение на Schutzstaffel или така известното СС, което е изградено от групи доброволчески отряди след първата световна, като Freikorps и още няколко други. Това военно подразделение се слави като едно от най-лоялните на НСДАП (партията издигнала Хитлер на власт) първата създадена дивизия се казва Leibstandarte, с други думи това е личната охрана на Фюрера, след време се появяват още 37-38 дивизии към Waffen SS. Та идеята ми беше, да разбереш че Waffen SS, не е случайна организация именно и за това членовете от офицери до редови войници (с изключение на подалите клетва след 43та) са много строго съдени след войната. Е как ти се струва поканата лично на Химлер към Български доброволци? А как ти се струва за расовата идеология която се пропагандира, това в тази организация да членуват Иранци, Иракчани, Турци, Японци и прочие не бяла раса? Много хора бъркат, така наречените скинхедс (движение зародило се в Англия, Лондон!!!) с истинските намерения на Райха ;)
Та такива ми ти работи, малко го понахвърлях че ме понамръзва малко, но се научете не да говорите това което е общо прието, опитайте се да намерите центъра четяйки много литература и съпоставяйки я.

Малииии, имам чуството че Фюрера е в дъното на всичко, вартим сучем и се към него отиваме :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата