Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Съвети и въпроси относно избор на Е46 - за всички модели
Е.Димитров написа:Що бе,аз моята си я взех от италия с докарването и от човек за 6500 ЛЕВА,2001 година,има разбира се забележки по единия калник и тук там-нищо фрапиращо,но цялата ходова част + катализатора са нови,двигателя не се чува ,не пуши и не харчи масло и антифриз,така е вече 30 000 км...
Твойта я знаеме..... Пишеш го това във всяка тема

Климатик имаш ли поне

Шегата на страна, но ако застанеш с друга 320д да не останеш изненадан.
Едно приятелче така разпавяше - мойта мноу яка, здрава, нищо не сменям по нея. И като се качих вътре и надиснах десния педал......... И като навъртях 10 км. по "родните лунни пейзажи" ..... Всичко си каза колата

Да не разваляме темата с излишни коментари, но евтините коли крият своите "опасности"

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Vikets
- Потребител
-
- Кара: BMW 323
- Мечтае да кара: М3 Е92
Момчета,ще може ли да ми отговорите,защото,наистина много се интересувам,и ми е чудно кое от двата модела да си взема...
- Vikets
- Потребител
-
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Vikets написа:Здравейте казвам се Виктор от Велико Търново,имам бмв 3-ка Е36 5 врати 323,искам това лято да си взема Е46 320CI или 325CI,не ми се иска да съм с 4 целиндрово затова гледам повече към 325CI,проблемът ми е,че почти нищо незнам за този модел,някакви подробности за плюсовете и минусите му?
Колега взимай 325цата

Въпреки, че ако 320ката е с новия мотор (м54б22) е 2200см3 и 170 к.с. и е доста приятна кола.
Но 325цата 100% ще върви доста по-сериозно, а разхода мисля че ще е същия.
320 (2.2) е почти същата като 323ката ти , а 25цата ще е една идея по-динамична (може и повече).
Но щом говорим за коли втора-ръка трябва да имаме предвид и фактора състояние и екстри.
Взимай по-читавата

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Vikets
- Потребител
-
kriso85 написа:Vikets написа:Здравейте казвам се Виктор от Велико Търново,имам бмв 3-ка Е36 5 врати 323,искам това лято да си взема Е46 320CI или 325CI,не ми се иска да съм с 4 целиндрово затова гледам повече към 325CI,проблемът ми е,че почти нищо незнам за този модел,някакви подробности за плюсовете и минусите му?
Колега взимай 325цата![]()
Въпреки, че ако 320ката е с новия мотор (м54б22) е 2200см3 и 170 к.с. и е доста приятна кола.
Но 325цата 100% ще върви доста по-сериозно, а разхода мисля че ще е същия.
320 (2.2) е почти същата като 323ката ти , а 25цата ще е една идея по-динамична (може и повече).
Но щом говорим за коли втора-ръка трябва да имаме предвид и фактора състояние и екстри.
Взимай по-читаватаУспех
Благодаря ти много,проблема е,че много малко 325 ци купета Е46 има за продан в сайтовете,аз затова се ориентирах към 320CI,исками се да имам 325CI,ама незнам откъде да я потърса в mobile,cars,car24 няма 325 освен компакт,ама това е най-грозното бмв(извинявам се за тези които имат компакт Е46,ама отзад мяза на Астра,а от пред единственото което мяза на БМВ е решетката),а тези които са 325CI купенца са над 20 000 лева,келеш съм на 19 години мога да си позволя до около 15 000 лева кола,която ще трябва да карам дълго време,а пък да не говорим за 320CI с новия двигател,няма го никъде,ако някой може да ми каже откъде мога да потърся,ще съм много благодарен.
Обичам BMW,в кръвта ми е,след жената е....
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
За колегите, на които им предстои избиране на кола, моля ви прочетете внимателно тамата, защото ще научите много, и гледайте много внимателно за всяко едно нещо. От личен опит го казвам.
Мойта я взех за 11k, кето е добре като цена, като 320d около 2000 година вървяха приблизително между 9-13k.
Беше лъсната, намазана, много ми хареса. Сега като гледам някои неща, се чудя с какъв акъл съм я взел.
Така че цената не е показателна, понеже всеки дефект може да се скрие, дори и да не я купувате от автокъща.
Ако вземате дизел, задължително проверявайте всичко много внимателно, понеже после....
Ако нещо се дърпа продавача директно го отсвирете (както аз трябваше да направя
).
Гледайте много внимателно дребни детайли по колата, които показват как е била експлоатирана. Волан, салон, багжник знаете.
То аз като знаех, нищо не направих
И сега ще сменям салоноа и разни други пластамси и боклуци от интериора, в следствие на "перфектната" подръжка.
Но както се казва, важното е двигателя да е добре, което при нас с дизелите списъка е малко по-разшiрен(колегите знаят какво имам предвид
).
Общо взето, аз съм доволен от колата (Е46 320d '00), a и не можем да очакваме от старите коли да са абсолютно перфектни.
Успех на бъдещите колеги, и си отваряйте очите.
Мойта я взех за 11k, кето е добре като цена, като 320d около 2000 година вървяха приблизително между 9-13k.
Беше лъсната, намазана, много ми хареса. Сега като гледам някои неща, се чудя с какъв акъл съм я взел.

Така че цената не е показателна, понеже всеки дефект може да се скрие, дори и да не я купувате от автокъща.
Ако вземате дизел, задължително проверявайте всичко много внимателно, понеже после....

Ако нещо се дърпа продавача директно го отсвирете (както аз трябваше да направя

Гледайте много внимателно дребни детайли по колата, които показват как е била експлоатирана. Волан, салон, багжник знаете.
То аз като знаех, нищо не направих

Но както се казва, важното е двигателя да е добре, което при нас с дизелите списъка е малко по-разшiрен(колегите знаят какво имам предвид

Общо взето, аз съм доволен от колата (Е46 320d '00), a и не можем да очакваме от старите коли да са абсолютно перфектни.

jivko2828 написа:За колегите, на които им предстои избиране на кола, моля ви прочетете внимателно тамата, защото ще научите много, и гледайте много внимателно за всяко едно нещо. От личен опит го казвам.
Беше лъсната, намазана, много ми хареса. Сега като гледам някои неща, се чудя с какъв акъл съм я взел.![]()
Ако вземате дизел, задължително проверявайте всичко много внимателно, понеже после....![]()
Ако нещо се дърпа продавача директно го отсвирете (както аз трябваше да направя).
То аз като знаех, нищо не направихИ сега ще сменям салоноа и разни други пластамси и боклуци от интериора, в следствие на "перфектната" подръжка.
Но както се казва, важното е двигателя да е добре, което при нас с дизелите списъка е малко по-разшiрен(колегите знаят какво имам предвид).
Подкрепям колегата "jivko2828".При предстоящо закупуване си отваряйте очите на 4 и прочетете всичко възможно за въпросната кола.
Аз съм на мнението,че "цената не е колата".Има много фактори,които определят цената и затова едни и същи коли на приблизително еднакви километри могат да бъдат с доста различна цена.Сменил съм доста коли и съм правил много грешки.Най-важното е да не подхождате емоционално при купуването на кола.Разбира се това е трудно когато става дума за BMW,но по-добре да не се бърза отколкото след това да се окаже,че трябва да се платят много пари за ремонти.
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Vikets написа: .....а тези които са 325CI купенца са над 20 000 лева,келеш съм на 19 години мога да си позволя до около 15 000 лева кола,която ще трябва да карам дълго време,а пък да не говорим за 320CI с новия двигател,няма го никъде,ако някой може да ми каже откъде мога да потърся,ще съм много благодарен.
Германия, това е....и за 7 и нещо хил. евро може да случиш на читава 320i с новия мотор 170 магарета
....Тука ги мани айдуците и "перфектните" им автомобили, е долу една тема човека му продали 316 вместо 318......

Евтиното винаги излиза по-скъпо! Това като го научим някой ден ще се оправим!
F**k them all!
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
Vikets написа:а пък да не говорим за 320CI с новия двигател,няма го никъде,ако някой може да ми каже откъде мога да потърся,ще съм много благодарен.
На Горубляне имаше една 320ци с новия мотор преди около месец ... но доста постничка от към екстри ... иначе сива на цвят ... мисля, че горе долу добре изглеждаше.Само виж с документите какво се е случило понеже ми се стори, че е внос преди нова година... да не се окаже, че има да плащаш акциз.
без реклами в подписа...

- americanec
- Потребител
-
Dimitroff написа:Претапицира се волана - не е болка за умиране.
Отвън се боядисва лесно![]()
Колата е произведена 12.1998г, а е регистрирана 06.99г.
Гледай да има повечко екстри и да е читава!
По мое мнение тапицерията на Е46 е адски здрава и за да е захабена доста (както казваш) трябва да гони 300 000...
Имай едно на ум за това!
Турбото се предава на 200-250 000км...дори и с не агресивно каране!
Успех с количката и да се похвалиш!
А може ли да попитам коя е причината да се развали турбината?
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
americanec написа:Dimitroff написа:Претапицира се волана - не е болка за умиране.
Отвън се боядисва лесно![]()
Колата е произведена 12.1998г, а е регистрирана 06.99г.
Гледай да има повечко екстри и да е читава!
По мое мнение тапицерията на Е46 е адски здрава и за да е захабена доста (както казваш) трябва да гони 300 000...
Имай едно на ум за това!
Турбото се предава на 200-250 000км...дори и с не агресивно каране!
Успех с количката и да се похвалиш!
А може ли да попитам коя е причината да се развали турбината?
Просто се износва - и то е елемент с живот, като всички останали.
Si non confectus, non reficiat.
- Vikets
- Потребител
-
Ами проблема е,че трябва да търся по автокъщите,Е46 320CI с новия двигател,трудно се намира,защото повечето мисля,че са със стария двигател,ако знае някой откъде мога да намеря много ще съм му благодарен
- MaXo
- ентусиаст
-
- Кара: 330и Е46 1/4mile- 13.88/163km/h
- Детайли за колата: Е46ца ... тормозителка на М5 Е34 и 330ки Е90
Ти прочете ли какво ти написах? А и в този форум има обява за 325 купе ... мисля, че е по-добър избор от 320 па макар и с новия мотор.
без реклами в подписа...

Момчета, дайте съвет, как да вкарам колата...имам познат, който се занимава с коли в Германия, но мисля, че не е много навътре с проблемите на различните марки и модели. Незнам например дали ще разбере ако двигателя не работи нормално, след като не се е качвал в 330xi. Той ми каза че на сервиз няма да му разрешат да я закара. Мислих задължително колата да бъде купена от БМВ представител, за по-голяма сигурност, но те в момента нищо, което ми харесва не предлагат. Знаете ли някоя сигурна фирма, която да може да вкара колата, като на място да констатира проблемите, които евентуално има по колата?
Здавейте! Нов съм във форума днес се регистрирах. Бих искал, ако може да ми отговорите тези, които разбирате на няколко въпроса! Искам да си взема Е46 Купе. Спрял съм се на 320 бензин, та да попитам струва ли си, добра ли е колата, скъпа ли е за подръжка? Възможностите са ми да дам не повече от 14 000 лева за нея. Бихте ли ми казали освен в конете каква е разликата в другите мотори? И да попитам възможно ли е да имам такава кола с месечен доход около 2000 лева без да ми се отразява много, много? Мерси за вниманието съвети приемам всякакви!!