Изкарване на БГ книжка и регистрация на кола с Десен волан

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Изкарване на БГ книжка и регистрация на кола с Десен волан

Мнение от vvaskoo » 17 Фев 2010, 12:56

Здравейте колеги , я кажете каква е процедурата сега за изкарване на БГ шофьорска книжка в смисъл колко е минимума за курмуванто и какви са долу-горе цените сега .

Също така как стоят нещата за регистриране на Английска кола в България ? Позволено ли е все още?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Изкарване на БГ книжка и регистрация на кола с Десен волан

Мнение от acho.rs » 17 Фев 2010, 13:01

vvaskoo написа:Здравейте колеги , я кажете каква е процедурата сега за изкарване на БГ шофьорска книжка в смисъл колко е минимума за курмуванто и какви са долу-горе цените сега .

Също така как стоят нещата за регистриране на Английска кола в България ? Позволено ли е все още?

За книжката е лесно - питаш на няколко места и готово . Преди година и нещо ти излизаше 700+ всичко ...
За десни волан - за какво ти е да регистрираш ? Изкарваш си документ на твое име в Англия и си свиркаш ...

ПС: сега видях , че си в ЮК - ами , да за какво ти е да регистрираш тук , при положение , че може да си караш с англииския документ . Последно на един приятел му отказаха регистрация в Плевен и Враца ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 17 Фев 2010, 13:09

Ми идеята е такава че имам тука един млад ентусиаст на който му се кара М3 Е36 и лятото ще взема книжка ама проблема му тука са застраховките щото искат някви космически суми от типа на 15к£ за едногодишна застраховка и си мислех ако се рег-не в БГ тая кола ще излиза кажи речи безплатно.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Фев 2010, 15:49

vvaskoo написа:Ми идеята е такава че имам тука един млад ентусиаст на който му се кара М3 Е36 и лятото ще взема книжка ама проблема му тука са застраховките щото искат някви космически суми от типа на 15к£ за едногодишна застраховка и си мислех ако се рег-не в БГ тая кола ще излиза кажи речи безплатно.

Хахах , ти си по обратния вариант . Моя съвета е да побързаш , с регистрацията в БГ , защото все повече отказват , но Е ВЪЗМОЖНО ! Трябва да си по-упорит , да опиташ в повече области или да имаш някаква връзка .
Книжката както казах е около 600-700 курсове + 100ина лева за глупости , от сорта на БЧКа,Снимки,Очен преглед и такса за издаване ....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 17 Фев 2010, 15:59

M3 + току що взета книжка в BG = абсолютен убиец на пътя. Май има причина застраховката в UK да е £15,000 годишно. И още нещо, с чужда регистрация е разрешен до 6 месеца престой в UK. Иначе след това ако го(те) хванат колата отива на скрап + солидна глоба.

За българската тарикатщина няма граници, после що сме на тоя хал :idea:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Фев 2010, 16:05

martoto написа:M3 + току що взета книжка в BG = абсолютен убиец на пътя. Май има причина застраховката в UK да е £15,000 годишно. И още нещо, с чужда регистрация е разрешен до 6 месеца престой в UK. Иначе след това ако го(те) хванат колата отива на скрап + солидна глоба.

За българската тарикатщина няма граници, после що сме на тоя хал :idea:

Стига си се правил на баровец - като е 6 месеца , ще иде да пие кафе в Ирландия или Франция и готово .
С М3 убиец на пътя , колкото е убиец и с Голф 2ка - ако имаш акъл , ще си пазиш книжката и здравето ... писти в ЮК има , не е като в БГ да се чудиш къде да покараш !
И недей така с тарикатщина - като има малоумен закон , да искат застрахвока 4 пъти по-висока от цената на самата кола , ще се търсят начини да се избягва

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 17 Фев 2010, 16:38

Колега , аз карам в момента курса състой се от 2 части теория и кормуване , изкарваш теорията отиваш на кормуване то се състой от 31 учебни часа (40 мин) като ги минеш се явяваш на вътрешен изпит , ако минеш тогава отиваш пред ДАИ на изпит.Ако всичко е наред караш едни досадни 6 часа БЧК , чакаш 1 седмица за оформяне на документи и би трябвало за седмица - две да ти излезна книжката :yes:

Като пари при мен е така
300 теория
15 вътрешен изпит
50 държавен изпит
300 кормуване
25 вътрешен изпит
50 държавен изпит
36 БЧК , а за документите още не знам още как стоят нещата
----------------------------
До тука 776 кинта :yes:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 17 Фев 2010, 16:55

bivola написа:Колега , аз карам в момента курса състой се от 2 части теория и кормуване , изкарваш теорията отиваш на кормуване то се състой от 31 учебни часа (40 мин) като ги минеш се явяваш на вътрешен изпит , ако минеш тогава отиваш пред ДАИ на изпит.Ако всичко е наред караш едни досадни 6 часа БЧК , чакаш 1 седмица за оформяне на документи и би трябвало за седмица - две да ти излезна книжката :yes:

Като пари при мен е така
300 теория
15 вътрешен изпит
50 държавен изпит
300 кормуване
25 вътрешен изпит
50 държавен изпит
36 БЧК , а за документите още не знам още как стоят нещата
----------------------------
До тука 776 кинта :yes:

изнивяма се за Офтопика:

каква е тази простотия бе 300 теория и 300 кормуване, един семестър в държавен университет 200лв - стига бе, да не би повече преподаватели от университет да ти преподават или имаш повече часове от 1 семестър и после ми вдигат стачка, че били курсовете евтини. После защо всеки иска да стане учител-тъпата му бричка я избива за 1г. 300лв за теория, още не мога до го повярвам.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

E30 M3 Dreamer
Аватар
Кара: `90 E30 M50B20 , Fiat Punto Bertone
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от bivola » 17 Фев 2010, 17:09

Еми , колега , какво да ти кажа това е положението навсякъде вече , наистина парите са доста, но нямаме избор :yes:
Чувал съм , че в Германия курсовете са колкото е минималната работна заплата , а тук работиме по много висши критерии :mhihi:
Дилян Пенчев написа:МИнава се време, успокояваш се - караш супер лачена Е30-ка...която ти струва 20 бона :mhihi: :mhihi: :mhihi: И си викаш...аджеба аз що не си купих Е46... и в момента в който ти мине тая мисъл ти вече НЕ СИ МАНЯК :mhihi:
:mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Фев 2010, 18:04

каква е тази простотия бе 300 теория и 300 кормуване, един семестър в държавен университет 200лв - стига бе, да не би повече преподаватели от университет да ти преподават или имаш повече часове от 1 семестър и после ми вдигат стачка, че били курсовете евтини. После защо всеки иска да стане учител-тъпата му бричка я избива за 1г. 300лв за теория, още не мога до го повярвам.

200 лева е държавна поръчка , демек плаща ти държавата по-голямата част , иначе е към 1000-1500 лева сместъра . След това имаш амортизация , на (предполагаемо) нова кола - съединителя на учебни се сменя почивки , гориво в градски условия и тн . Не казвам , че са им евтини курсовете ... По-интересно е защо трябва да даваш 40 лева на БЧК за 4 часа :evil:

ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.5xd 2010 M packet

Мнение от Toneloker » 17 Фев 2010, 18:17

acho.rs написа:

200 лева е държавна поръчка , демек плаща ти държавата по-голямата част , иначе е към 1000-1500 лева сместъра . След това имаш амортизация , на (предполагаемо) нова кола - съединителя на учебни се сменя почивки , гориво в градски условия и тн . Не казвам , че са им евтини курсовете ... По-интересно е защо трябва да даваш 40 лева на БЧК за 4 часа :evil:

Щото талончето, което ти дават като завършиш струва много пари. :lol: Или може би зареди тренировъчните кукли, поне аз като си вадих щеше се разпадне. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: от грешната страна

Мнение от martoto » 17 Фев 2010, 18:35

acho.rs написа:Стига си се правил на баровец - като е 6 месеца , ще иде да пие кафе в Ирландия или Франция и готово .
Бая длъжко ще го пие кафето - поне 6 месеца и ако му хареса може и повече :mhihi:

acho.rs написа:С М3 убиец на пътя , колкото е убиец и с Голф 2ка - ако имаш акъл , ще си пазиш книжката и здравето ... писти в ЮК има , не е като в БГ да се чудиш къде да покараш !
Хех, явно за теб Голф2 и Е36 М3 са автомобили които се карат по един и същи начин и имат една и съща динамика и поведение на пътя :wave: А за пистите си прав, като му се кара кола 320к.с. на пича верно има писти и за тях гражданска може и да не му трябва. Стига колата да му я закара някой друг до там а не такъв "тарикат" да ме убие на пътя ако случайно се окажа в неподходящото време около него.

acho.rs написа:И недей така с тарикатщина - като има малоумен закон , да искат застрахвока 4 пъти по-висока от цената на самата кола , ще се търсят начини да се избягва
Няма никакъв закон освен да има платена застраховка. £15,000 няма абсолютно никаква връзка с цената на колата а е оценка на риска на комбинацията от току-що взел книжка + кола която е най-висока рискова категория. Даже тая оценка е на база взета книжка в UK, което е доста по-различно от това в България. Ако се вземе в предид и този факт, сумата може и £40,000 да стане :mhihi:

И накрая, ако недай боже стане някакъв сакътлък, след като установят че колата не е пререгистрирана в определения срок и българската застрахователна компания не покрие всики материални и морални щети на този човек сериозно ще му се стъжни. Щото това не е България и просто ще го разкатаят тук.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vvaskoo » 17 Фев 2010, 19:03

martoto написа:..

Абе къв ти е проблема на тебе бе ? Някъде да съм те питал колко е рисково да караш М3 на 18? Като те е страх някой на 18 с М-ка да не те убие .... ми стой си у къщи бе и няма имаш проблеми . Ти кат си голям богаташ ми плащай си застраховките от 15К£ и си карай ако щеш и с японски номера . И последното тия закони от преди 10г не ми ги разправяй на мене щото много отдавна никой не следи от колко време си в УК . Ся моля те яко имаш някви комплекси или други проблеми , били те психически или физически не е тука мястото да си ги показваш щото ставаш нахален и смешен .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 17 Фев 2010, 19:03

На мен чисто курса ми беше 700лв.
След това с изпити,БЧК станаха точно 985лв!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 17 Фев 2010, 19:18

vvaskoo написа:
martoto написа:..

Абе къв ти е проблема на тебе бе ? Някъде да съм те питал колко е рисково да караш М3 на 18? Като те е страх някой на 18 с М-ка да не те убие .... ми стой си у къщи бе и няма имаш проблеми . Ти кат си голям богаташ ми плащай си застраховките от 15К£ и си карай ако щеш и с японски номера . И последното тия закони от преди 10г не ми ги разправяй на мене щото много отдавна никой не следи от колко време си в УК . Ся моля те яко имаш някви комплекси или други проблеми , били те психически или физически не е тука мястото да си ги показваш щото ставаш нахален и смешен .

Ингилизите как се хранят :mhihi: представителна извадка на Българите в чужбина :help:
Изображение Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата