Изкарване на БГ книжка и регистрация на кола с Десен волан
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Изкарване на БГ книжка и регистрация на кола с Десен волан
Хех, явно за теб Голф2 и Е36 М3 са автомобили които се карат по един и същи начин и имат една и съща динамика и поведение на пътя
Наистина ли не схвана или се правиш ?
БМВ Е36 М3 е 286 кс - не малък процент от новите коли са с подобна мощност - Е36 М3 не е Скудерия или ГТ3РС

Да не говорим , че и новите трилитровите дизели се доближават по динамика до тази кола в скоростите до 200 км/ч

- Icco
- Музикално деформиран
-
- Кара: 330ci
Що ми се струва, че отново едни и същи лица започват да се отнасят и да спорят!
Или давайте акъл и ориентир на човека кое как стои тук по въпроса му или не се обаждайте!
Или давайте акъл и ориентир на човека кое как стои тук по въпроса му или не се обаждайте!
bivola написа:...Ако всичко е наред караш едни досадни 6 часа БЧК , чакаш 1 седмица за оформяне на документи и би трябвало за седмица - две да ти излезна книжката...
Няма седмица - две освен ако не е шуробаджанащина... Чакаш месец и ти я връчват след лекция за ПТП-та придружена с видео и снимков материал ...

- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
k_remi написа:bivola написа:...Ако всичко е наред караш едни досадни 6 часа БЧК , чакаш 1 седмица за оформяне на документи и би трябвало за седмица - две да ти излезна книжката...
Няма седмица - две освен ако не е шуробаджанащина... Чакаш месец и ти я връчват след лекция за ПТП-та
придружена с видео и снимков материал ...
Има експресна поръчка, която е 10 дена.

Toneloker написа:k_remi написа:bivola написа:...Ако всичко е наред караш едни досадни 6 часа БЧК , чакаш 1 седмица за оформяне на документи и би трябвало за седмица - две да ти излезна книжката...
Няма седмица - две освен ако не е шуробаджанащина... Чакаш месец и ти я връчват след лекция за ПТП-та
Kolegata

А ПОРЪчКАТА ЗА 19 ДНИ В БГ Е САМО ЗА ''МУРГАВИ''
п.п иначе и три ''европеиски книжки за синчето''.............няма да прескочите законите ....просто требва да порасне зА ''м''.....НАЙ МЕ КЕФЯТ ЗАКОНИТЕ НА ОСТРОВА

by ''kompleksa''
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Toneloker написа:k_remi написа:bivola написа:...Ако всичко е наред караш едни досадни 6 часа БЧК , чакаш 1 седмица за оформяне на документи и би трябвало за седмица - две да ти излезна книжката...
Сега се сетих , че от известно време ги връчвали на някаква уж церемония , която е около 2 пъти в месеца и щеш , нещеш чакаш датата

При мен
500 лева курса
30 лева изпит теория
30 лева изпит кормуване
40 лева БЧК
10 лева медицинско (+очен преглед)
610 до сега и не мисля че има какво още.... а и има и за по 450 лева курсове с по малко часове...
500 лева курса
30 лева изпит теория
30 лева изпит кормуване
40 лева БЧК
10 лева медицинско (+очен преглед)
610 до сега и не мисля че има какво още.... а и има и за по 450 лева курсове с по малко часове...

- e36_Fanatik
- кандидат ентусиаст
-
Дай го момчето да дойде в София с 500 паунда и ще вземе книжка
Относно регистрацията начин има както има и мобилни телефони за такива неща / все още не ги следят
/

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
martoto написа:..... И още нещо, с чужда регистрация е разрешен до 6 месеца престой в UK. Иначе след това ако го(те) хванат колата отива на скрап + солидна глоба.
това е много разтегливо понятие за 6те месеца защото според английския закон "постоянно пребиваващ" може да се тълкува по много начини и общо взето зависи от това колко ти е добър адвоката, колко си сгазил лука и колко ти се заяждат полицаите. при всички положения е разправия и не е много приятно, имам нагледен пример с един колега французин който кара 2.5 години с френски номера и после се съди 4 месеца с държавата и накрая спечели даже и пари.
но ако наистина ще караш кола с БГ номера повече от 6 месеца не трябва да е на твое име и си преведи всички документи на английски - пълномощно, гражданска и т.н.
по принцип няма да те спират по улицата ако не правиш простотии, но на всяко влизане и излизане на границата ще ти е забавно.
не знам къде живееш и къде ще я държиш колата, но ако си в лондон и нямаш гараж забрави да си извадиш parking permit с бг номерата.
успех

- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
oxam написа:....
Аз също имам познати който вече 3-та година си карат с БГ номера и никой , нищо не им е казал до сега . За пермита изобщо не ме притеснява щото в наща маала нямаме такива пермити . Иначе какво имаш напредвид за влизане/излизане ?

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Абе той закона винаги е разтегливо понятие, напълно е възможно да спечелиш съдебна битка и за много по тежки нарушения от това (например за разпространение на наркотициoxam написа:...

Иначе е вярно също, че за £15,000 стойност за застраховката, от чисто финансова гледна точка е по-добре да се поеме малкият риск да ти вземат колата - могат да ти унищожат цели три Е36 М3-ки и пак няма да си назад

- AGT
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото ми попадне .
- Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
- Детайли за колата: Лачена 39_ка .
Тая тема май се изчерпа а ?
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
martoto написа:А на това момче дето сега ще взима книжка, живот и здраве ще му дойде времето да кара мощни коли. Просто зад тая висока сума на застраховката се крие някакъв смисъл, не е идеята просто да ограбят новият шофьор.
А бе не че нещо ама на 318ис-ка иншурънса и е 8к£ , така че където е 318ката там и е М3-ката
martoto написа:Сигурен съм, че ти (Oxam) не си си регистрирал Mustang-а в BG щото е факт, че в UK не плащаш 200лв гражданска за него, нали?
Аз пък съм 2 пъти по сигурен че щом си плаща иншурънса на тая кола в Ук е далеч над 18 .
И мойте 2те коли са ми с УК рег и си плащам всичко тука и не рева , ама тва да искат 15к£ за някъв иншурънс

П.П И стига с тва Българското мислене дето не можеш да го разбереш че дразниш яко

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
А бе не че нещо ама на 318ис-ка иншурънса и е 8к£
Тва не може да е вярно

- oxam
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 м3 х2, mustang GT, viper RT/10
acho.rs написа:А бе не че нещо ама на 318ис-ка иншурънса и е 8к£
Тва не може да е вярноДа не би да си правил 34 катастрофи , та да ти искат такъв иншуранс
8к за 318ис е малко несериозно или трябва да смениш застрахователя ((нещо 2.5-3к е по реално), но като цяло системата е ясна
ако си под 25 не можеш да застраховаш мощна кола (250 коня+) или ти искат ХХХ к (любезен начин да ти кажат е*и се)
ако нямаш "no claim bonus" и имаш книжка от скоро пак забравяш
ако искаш рискова кола (брой катастроофи, брой кражби, брой вандализъм) не става
така че освен ако не си готов да дадеш много £££ или не си регистрираш колата в БГ няма начин да караш нещо мощно преди да станеш на 22-23 и ти остават разните клиото, корси и т.н. с 1.2 мотори и 60 коня.
на въпроса на колегата - мустангът и бмв-то са с английски номера защото разправията да ги докарам до БГ, да чакам да ги регистрирам и после невъзможността да ги паркирам и евентуалните проблеми с полицията не си залужават 1000 лири които бих спестил. не говоря за главоболията при евентуален опит за продажба след това.
и не на последно място - ако някой сметне пълното каско на кола 50к в БГ + данъците + разправии за преглед по пощата и т.н. ще излезле неприятно изненадан че в УК май е по-евтино

40 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3