Безопасност на движение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Безопасност на движение

Мнение от mangini » 18 Фев 2010, 19:32

Темата я пиша не просто за колегиалността на пътя, например като дадете предимство на някой, а по-скоро ми е интересно колко пъти с действията си на пътя сте предотвратявали евентуални инциденти. Ще дам пример. Пътувах един път от Бистрица за София по завоите, бях се засилил и на излизане от един завой, от една от къщите до пътя някакъв човек си изкарваше колата и искаше да тръгне в моята посока, беше с Е60 между другото. Видя ме човека и веднага отби в дясно, аз минах, пуснах му аварийки и продължих. Та идеята ми е, че нямаше да ударим по принцип, дори да беше излязъл пред мен, но в случая ме улесни много, влезе ми в положението може би, направи ми път да мина, нямаше нужда от зверски спирачки, разминавания на сантиметър и т.н., а си бях нарушил правилата, карах бързо. Обикновено ми прави впечатление, че някой ако кара по-бързо, другите се опитват все повече да му пречат, а така става много по-опасно. Аз самия доста пъти когато видя някой да кара рисково, гледам максимално да не преча така да се каже, случва се на всеки да бърза. Интересно ми е дали често изпадате в такива ситуации, където без ваша намеса-отбиване в дясно, рязко изпреварване и т.н.- ще се получи инцидент?

ентусиаст
Аватар

Re: Безопасност на движение

Мнение от flame » 18 Фев 2010, 20:15

Откакто веднъж много отдавна влязох в забранена улица и колегата насреща излезна разбран - винаги когато имам възможност правя път, дори на еднопосочна улича :mrgreen:

А една от най-модерните агро-тенденции напоследък е да тръгнеш да изпреварваш и голфона отпред да настъпи до дупка :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Фев 2010, 20:24

Друга забавна тенденция-сульото седи на зелен светофар и като светне жълто тръгва :mhihi: Идеята е тоя зад него да хване червеното :dunno:
Никой не мое ма връне на селу!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 18 Фев 2010, 20:26

saleen написа:Друга забавна тенденция-сульото седи на зелен светофар и като светне жълто тръгва :mhihi: Идеята е тоя зад него да хване червеното :dunno:

Тва освен некой чичка с Жигула или заспала лелка с А-клас - други не ми е правило впечатление да го правят (поне в големите градове)

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E60 М5 Еisenmann RACE exhaust

Мнение от А.Марчев » 18 Фев 2010, 20:35

тука маи трябва да кажа че белите по пътищата стават и от самите шофиори но и от дупките...
Опитваш се да я заобиколиш и от среща кола какво правим :nono: Но трябва да се спазва всичко че да не стават бели :|
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 18 Фев 2010, 20:35

Направи го пред мен една вишнево-червена Е36-ца в Ямбол, с някакъв сач с бронзов тен много лош поглед зад волана (все едно го е разтресъл ток докато краде кабел) :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 18 Фев 2010, 20:56

Има и по-голяма гъзария;
Застава се в лентата за ляв завой , която е с отделна секция на светофара и когато светне зелено се пускат аварийките и се чака да се смени светофара, за да може въпросния цървул да продължи направо. :mhihi:

Назад към Извън Темата