Това ли е БЪДЕЩЕТО на България?
Модератор: Общи модератори
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: Това ли е БЪДЕЩЕТО на България?
Bella написа:flame написа:djvisage написа:Това че този деветокласник неможе да се изразява и да пише правилно не е проблем,проблем е оценката която му е поставена.
Точно обратното според менПо-добре да може да пише грамотно, пък ако ще и 3 да има
Душо как да не е проблем оценката . Нали с тази оценка малкия остава с впечетление ,че е грамотен и един вид го поощряват да продължава в същия дух.
С тебе май нема да имаме деца

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
flame написа:
С тебе май нема да имаме децаЗа мен важното е децата ми колко ще знаят, а не колко ще имат в бележника (абе и тва е важно, ама по-малко
)
Абе за първото с децата не знам

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

Bella написа:flame написа:
С тебе май нема да имаме децаЗа мен важното е децата ми колко ще знаят, а не колко ще имат в бележника (абе и тва е важно, ама по-малко
)
Абе за първото с децата не знам![]()
Имах предвид общи

Bella написа:за едно дете оценката е водеща /макар и не винаги обективна ,както в случая / .Пишейки Отличен на едно такова творение ти един вид му казваш ,че няма никакви забележки по написаното
Детето ако е умно и целеустремено - шестицата ще го стимулира да продължава да учи и да се развива

Ако е призванието му е да стане комбайнеро-интелигент като мама и тате - положението е "И да паднем, и да бием - пак ще се напием"

Bella написа:Сочейки му грешки ще намери начин да ги корегира и ще се ограмоти .
Ела пиуе да ти посоча нещо!

- Bella
- кандидат ентусиаст
-
flame написа: Имах предвид общи![]()
![]()
И аз

flame написа:Bella написа: Детето ако е умно и целеустремено - шестицата ще го стимулира да продължава да учи и да се развива![]()
Ако е призванието му е да стане комбайнеро-интелигент като мама и тате - положението е "И да паднем, и да бием - пак ще се напием"![]()
Не съм съгласна .Няма как някой да заучава нещо погрешно ,да се поощрява че е правилно и това да не се отрази .За това и обучението и възпитанието са до определна възраст .След това е късно и за двете.flame написа:Bella написа:Сочейки му грешки ще намери начин да ги корегира и ще се ограмоти .
Ела пиуе да ти посоча нещо!![]()
Ей ужасен си значи

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Tenata написа:http://slackpack.net/?q=node/850
Това , което най-много ме притеснява от горния линк е, че са хиляди като този деветокласник , които не могат да се изразяват на майчиният си език, да не говорим за правописа, за другото оставям коментара за вас!
Единствената ми молба е към настоящите и бъдещи майки и бащи. Моля Ви , учете и възпитавайте децата си, ПОНЕ да могат да пишат, говорят и изразяват правилно на родния си език.
Нека да се опитаме да съхраним писмеността си, защото без нея сме за никъде.
п.с. Ако тема не е за този раздел или е за триене, се извинявам!
считай се научен.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Няма да е лошо да се каже първо от кое училище е този ученик и учителка... щото както беше споменато, ако е от интернат или някво помощно училище, това си е баш за 6-ца... по вида на поднасяне на съчиниението и т.н. мисля, че не е от "редово" училище.
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Няма да е лошо да се каже първо от кое училище е този ученик и учителка... щото както беше споменато, ако е от интернат или някво помощно училище, това си е баш за 6-ца... по вида на поднасяне на съчиниението и т.н. мисля, че не е от "редово" училище.
Децата от такива институции не са втора ръка

п.с За съжеление дори докато го пиша съзнавам ,че реалността е коренно различна особено когато става въпрос за такива дечица

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Опитвам се да кажа нещо друго - ако е помощно училище за изостанали деца, може би това е нивото, на което са в 9-ти клас... нали се сещаш... щото ако е на много по-високо ниво няма да се води изостанал и няма да е в такова училище... и като за него това е оценката.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
те общо -взето повечето ,чилища в България са помощни вече.....
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:Опитвам се да кажа нещо друго - ако е помощно училище за изостанали деца, може би това е нивото, на което са в 9-ти клас... нали се сещаш... щото ако е на много по-високо ниво няма да се води изостанал и няма да е в такова училище... и като за него това е оценката.
Да .Разбрах те

Съжелявам ,че е забранено да копирам материали да видиш за какво става въпрос .И това не важи само за малките има и 18-20 годишни които пишат неграмотно и не могат да се изразяват .
п.с Днес цял ден ми забива форума .За 3 път го пиша това мнение

- kristianis
- Потребител
-
Работата не е на добре
ама хич!!
Ама в този случай и учителите са виновни и учениците
защото вече да си в 11 клас не ходиш да учиш,а ходиш да се вземеш някоя мазна баничка долу от барчето и за малко мохабет с приятели...да не говорим че в много случай се праска 4-ка белот в час и никои не възразява 

Ама в този случай и учителите са виновни и учениците

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kristianis написа:Работата не е на добре![]()
ама хич!!
Ама в този случай и учителите са виновни и ученицитезащото вече да си в 11 клас не ходиш да учиш,а ходиш да се вземеш някоя мазна баничка долу от барчето и за малко мохабет с приятели...да не говорим че в много случай се праска 4-ка белот в час и никои не възразява
И аз съм играл белот, покер, свара и к'вото се сетиш, пили сме и сме пушили в час, псували сме директора, вкарахме учителка в психиатрията и какво- това не ми е пречило никога да уча и да изкарвам заслужено оценки, а не като сега... Пишат им 6-ци, понеже олигофренчето може спокойно да се измести в друго у-ще и какво става- намаляват им бюджета... Заради "добро поведение и примерно държание" 1-та година се насадих на 2 заварки- никой не си затваряше очите, че не знам нищо и ме мързи и да ми пише 3-ка ей тъй, по милост... Е, взех ги, ама другите ходиха на плаж, а аз учех материала за цялата година по химия и геометрия- голям кеф

Като виждам колко учат сега, аз да вляза в час от стари спомени ще изкарам 5, а ако отворя 2 учебника сигурно и 8 трябва да ми пишат по сегашните критерии... Едно е сегашен учител, друго е да ти заяви тоя по литература директно "На себе си пиша 4, познавам 2-ма които заслужават 5=, а 6 пиша на Господ"... А познай как се изкарва 4 на матура при такъв- то и 3 е постижение... За грешно поставен или пък пропуснат "пълен член" сваля с половин единица, за точка или запетайка- също... После, ако изобщо има смисъл оценява и колко е смислен написаният текст... Приятно писане

Като цяло има нещо сериозно сбъркано в образователната система, ама не знам какво точно... Едно време учехме, сега само отбиват номера...
- Macros
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
Ей значи много ме кефи как всички плюят по "тва младото поколение"..
Първо май за почти всеки "младо поколение"-сиреч това дето не става, обикновено са хората с поне 10ина години по-млади..
Освен това като нищо наистина това писание дето така разбуни духовете наистина да е от някое дете с проблеми..
А за неграмотността- определено има повече неграмотни хора от преди- ама да ви кажа колко неграмотни аз виждам и на по 35-40 години не е реално!!
Всъщност честно казано не съм учуден от това- какво виждат децата за пример- днес вече изглежда че поговорката "Който учи, той ще сполучи" не е особено валидна-поне не е в България доколкото виждам като цяло..
Всъщност това младо поколение става такова, по какъвто модел и начин се образова от старото, поне аз така си мисля- който гледа че тате бие мама, защото не му е сложила ракията за първото полувреме-не виждам как може да стане грамотен и образован човек.
Това в общи линии е моето мнение-на човек набор 90, първа година студент
Първо май за почти всеки "младо поколение"-сиреч това дето не става, обикновено са хората с поне 10ина години по-млади..
Освен това като нищо наистина това писание дето така разбуни духовете наистина да е от някое дете с проблеми..
А за неграмотността- определено има повече неграмотни хора от преди- ама да ви кажа колко неграмотни аз виждам и на по 35-40 години не е реално!!
Всъщност честно казано не съм учуден от това- какво виждат децата за пример- днес вече изглежда че поговорката "Който учи, той ще сполучи" не е особено валидна-поне не е в България доколкото виждам като цяло..
Всъщност това младо поколение става такова, по какъвто модел и начин се образова от старото, поне аз така си мисля- който гледа че тате бие мама, защото не му е сложила ракията за първото полувреме-не виждам как може да стане грамотен и образован човек.
Това в общи линии е моето мнение-на човек набор 90, първа година студент

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
58 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4