Измиване на автомобила-ръчно или с четки?
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Измиване на автомобила-ръчно или с четки?
На ОМВ на околомръсното,преди моста над симеоносвско шосе,посока идвайки от младост от дясно (ебаси и описанието,след малко и коодринати ше дам) на най-скъпата пробрама на четките (отгоре,долу,в лево и по тавана) около 10 лева май беше,много убаво мие,после сумати време се задържа чисто
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
И аз съм превържаник на четките,но задължително преди това,хубави измиване със струиката.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
pistata9889 написа:И аз съм превържаник на четките,но задължително преди това,хубави измиване със струиката.
Аз да ви запитам с тия четки като толкова ги хвалите пробвали ли сте да си избършете гъ..вете с едра шкурка? Тия четки и безконтактното така еб.ват мамата на все боя,че не е истина...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ае за разлика от безконтактното, на четките и особено хубавите ще им отнеме повече време да ти съсипят боята... особено ако колата е "наводнена" преди това... а и има ново поколение "четки", които са доста безвредни...
Освен това маса народ може да си съсипе боята на колата с кофти препарати (сами или в кофти автомивки), кофти гъби (или даже без) за тръкане на мръсотията, неправилна техника на миене, подсушаване и т.н... та си тръгнал да се притесняваш за четките...и гъзерете на някои хора
Освен това маса народ може да си съсипе боята на колата с кофти препарати (сами или в кофти автомивки), кофти гъби (или даже без) за тръкане на мръсотията, неправилна техника на миене, подсушаване и т.н... та си тръгнал да се притесняваш за четките...и гъзерете на някои хора

- RSxRacer
- вълкодав
-
- Кара: go na 3ki :)
Mollov написа:Ае за разлика от безконтактното, на четките и особено хубавите ще им отнеме повече време да ти съсипят боята... особено ако колата е "наводнена" преди това... а и има ново поколение "четки", които са доста безвредни...
да ти кажа чесно нагледал съм се на какво ли не и от какви ли не автомивки с различни препарати... е за безконтактно и четки не искам и да чуя повече...

20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info

www.bizzart.info

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
Original BMW Care Products
Wash & Wax
50ml концентрат за 10L вода
Номенклатурен номер : 83120422334
Описание : вол��ме��
Ед.цена (с ДДС) : 3.40 BGN
прави чудеса!
Wash & Wax
50ml концентрат за 10L вода
Номенклатурен номер : 83120422334
Описание : вол��ме��
Ед.цена (с ДДС) : 3.40 BGN
прави чудеса!

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Да изровя малко темата и аз. След като се излъгах вчера да измия колата на четки- в люлин една мивка, много познати мият там и много доволни у,а та и аз да пробвам. Резултата е надраскан лак- стои като на паяжина направо съм бесен сега
, ще я пастирам дано се пооправи тоя лак малко. Ще си купя една водоструйка и ще си я мия сам колата на вилата е*ал съм ги и мивките, от безконтактното пък преди фаровете ми помътняха, както и уплътненията се поразкапаха. Та така ще си я мия сам колата, кола и жена в чужди ръце не се оставя, до тоя извод стигнах вече
.

- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
И аз и брат ми си мием колите от 2г. на четки в автомивката, за която писа по-горе Мollov - по лака на колата промяна не съм забелязал.
всяка автомивка използва препарати които са прекалено агресивни и свалят ваксата от колата.
затова- само ръчно и със много мек сапун специално за ръчно миене на коли...
няма бързо и хубаво като опре до миене.
истината е хубаво миене и вакса и после няколко седмици/месеци/според ваксата и условията само поливаш с вода и сушиш... докато водата започне да седи на локви на колата.. и тогава пак хубаво миене ръчно, вакса и... така...
затова- само ръчно и със много мек сапун специално за ръчно миене на коли...
няма бързо и хубаво като опре до миене.
истината е хубаво миене и вакса и после няколко седмици/месеци/според ваксата и условията само поливаш с вода и сушиш... докато водата започне да седи на локви на колата.. и тогава пак хубаво миене ръчно, вакса и... така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
алх, това няма как да работи като тактика в бг..
тук наистина е много мръсно и просто няма начин да запазиш колата чиста

No bling at the Ring
BadAngel написа:алх, това няма как да работи като тактика в бг..
Работи перфектно

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:BadAngel написа:алх, това няма как да работи като тактика в бг..
Работи перфектнопросто хубавата вакса не позволява на нищо да се закачи за колата дето не може да се смъкне само със вода...
това е очудващо направо, явно тук в бг просто не се предлага такава вакса
или другия вариятн е да и идва в повечко 2та пръста кал

No bling at the Ring
- aston_mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 07'
- Мечтае да кара: самолет
Маркуча с гъбата и подходящ шампоан за кола, откакто имам кола не съм ходил на мивка 

птичите лайна трябва да се махат до 24 часа така или иначе защото в зависимост какво е яло пилето може да ти етц-не лайното лака че и боята така че ум да ти зайде...
та въпросните лайна ако колата е полирана с хубава паста- само с мъркуча и може би малко помощ с парцалче съвсем леко и се отмиват без проблеми.
за калта... никога не е било проблем...
за бялото от ваксата- повечето вакси ще оставят бяло по пластмаси така или иначе. идеята е да не се цапа с ваксата наред а само каквото трябва да се полира. за пластмасите и гумите си има други препарати...
аз лично мисля, че най-лесната за употреба евтина вакса и със много добри резултати е meguars nxt... а препарат за пластмаси е black magic. между другото нхт-то не оставя бяло по пластмасите...
разбира се като се опре до шоу коли се използва предимно и само zaino, но тука не говориме за такива неща изобщо...
та въпросните лайна ако колата е полирана с хубава паста- само с мъркуча и може би малко помощ с парцалче съвсем леко и се отмиват без проблеми.
за калта... никога не е било проблем...
за бялото от ваксата- повечето вакси ще оставят бяло по пластмаси така или иначе. идеята е да не се цапа с ваксата наред а само каквото трябва да се полира. за пластмасите и гумите си има други препарати...
аз лично мисля, че най-лесната за употреба евтина вакса и със много добри резултати е meguars nxt... а препарат за пластмаси е black magic. между другото нхт-то не оставя бяло по пластмасите...
разбира се като се опре до шоу коли се използва предимно и само zaino, но тука не говориме за такива неща изобщо...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
разкажи повече за подготовката на шоу карите, това е интересна тема?
No bling at the Ring
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3