Измиване на автомобила-ръчно или с четки?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Измиване на автомобила-ръчно или с четки?

Мнение от Е.Димитров » 19 Фев 2010, 12:47

На ОМВ на околомръсното,преди моста над симеоносвско шосе,посока идвайки от младост от дясно (ебаси и описанието,след малко и коодринати ше дам) на най-скъпата пробрама на четките (отгоре,долу,в лево и по тавана) около 10 лева май беше,много убаво мие,после сумати време се задържа чисто

ентусиаст
Аватар
Кара: Камион колкото читалището...

Мнение от pistata9889 » 19 Фев 2010, 20:17

И аз съм превържаник на четките,но задължително преди това,хубави измиване със струиката.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 19 Фев 2010, 20:21

pistata9889 написа:И аз съм превържаник на четките,но задължително преди това,хубави измиване със струиката.

Аз да ви запитам с тия четки като толкова ги хвалите пробвали ли сте да си избършете гъ..вете с едра шкурка? Тия четки и безконтактното така еб.ват мамата на все боя,че не е истина...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 19 Фев 2010, 22:48

Ае за разлика от безконтактното, на четките и особено хубавите ще им отнеме повече време да ти съсипят боята... особено ако колата е "наводнена" преди това... а и има ново поколение "четки", които са доста безвредни...

Освен това маса народ може да си съсипе боята на колата с кофти препарати (сами или в кофти автомивки), кофти гъби (или даже без) за тръкане на мръсотията, неправилна техника на миене, подсушаване и т.н... та си тръгнал да се притесняваш за четките...и гъзерете на някои хора ;)

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 20 Фев 2010, 0:02

Mollov написа:Ае за разлика от безконтактното, на четките и особено хубавите ще им отнеме повече време да ти съсипят боята... особено ако колата е "наводнена" преди това... а и има ново поколение "четки", които са доста безвредни...

Освен това маса народ може да си съсипе боята на колата с кофти препарати (сами или в кофти автомивки), кофти гъби (или даже без) за тръкане на мръсотията, неправилна техника на миене, подсушаване и т.н... та си тръгнал да се притесняваш за четките...и гъзерете на някои хора ;)

да ти кажа чесно нагледал съм се на какво ли не и от какви ли не автомивки с различни препарати... е за безконтактно и четки не искам и да чуя повече... :nono:
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 20 Фев 2010, 0:20

Original BMW Care Products
Wash & Wax
50ml концентрат за 10L вода

Номенклатурен номер : 83120422334
Описание : вол��ме��
Ед.цена (с ДДС) : 3.40 BGN

прави чудеса!
Изображение

Аватар
Кара: e39 M52 газов котлон
Мечтае да кара: колело на кило ракия

Мнение от dbanchev » 25 Авг 2011, 12:28

Да изровя малко темата и аз. След като се излъгах вчера да измия колата на четки- в люлин една мивка, много познати мият там и много доволни у,а та и аз да пробвам. Резултата е надраскан лак- стои като на паяжина направо съм бесен сега :banghead: , ще я пастирам дано се пооправи тоя лак малко. Ще си купя една водоструйка и ще си я мия сам колата на вилата е*ал съм ги и мивките, от безконтактното пък преди фаровете ми помътняха, както и уплътненията се поразкапаха. Та така ще си я мия сам колата, кола и жена в чужди ръце не се оставя, до тоя извод стигнах вече :mhihi: .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 25 Авг 2011, 14:20

И аз и брат ми си мием колите от 2г. на четки в автомивката, за която писа по-горе Мollov - по лака на колата промяна не съм забелязал.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Авг 2011, 23:36

всяка автомивка използва препарати които са прекалено агресивни и свалят ваксата от колата.

затова- само ръчно и със много мек сапун специално за ръчно миене на коли...

няма бързо и хубаво като опре до миене.

истината е хубаво миене и вакса и после няколко седмици/месеци/според ваксата и условията само поливаш с вода и сушиш... докато водата започне да седи на локви на колата.. и тогава пак хубаво миене ръчно, вакса и... така...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Авг 2011, 2:58

алх, това няма как да работи като тактика в бг..

тук наистина е много мръсно и просто няма начин да запазиш колата чиста :)
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2011, 3:30

BadAngel написа:алх, това няма как да работи като тактика в бг..

Работи перфектно ;) просто хубавата вакса не позволява на нищо да се закачи за колата дето не може да се смъкне само със вода...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Авг 2011, 10:30

alx написа:
BadAngel написа:алх, това няма как да работи като тактика в бг..

Работи перфектно ;) просто хубавата вакса не позволява на нищо да се закачи за колата дето не може да се смъкне само със вода...

това е очудващо направо, явно тук в бг просто не се предлага такава вакса

или другия вариятн е да и идва в повечко 2та пръста кал :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 26 Авг 2011, 16:57

Маркуча с гъбата и подходящ шампоан за кола, откакто имам кола не съм ходил на мивка :idea:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2011, 17:01

птичите лайна трябва да се махат до 24 часа така или иначе защото в зависимост какво е яло пилето може да ти етц-не лайното лака че и боята така че ум да ти зайде...

та въпросните лайна ако колата е полирана с хубава паста- само с мъркуча и може би малко помощ с парцалче съвсем леко и се отмиват без проблеми.

за калта... никога не е било проблем...

за бялото от ваксата- повечето вакси ще оставят бяло по пластмаси така или иначе. идеята е да не се цапа с ваксата наред а само каквото трябва да се полира. за пластмасите и гумите си има други препарати...

аз лично мисля, че най-лесната за употреба евтина вакса и със много добри резултати е meguars nxt... а препарат за пластмаси е black magic. между другото нхт-то не оставя бяло по пластмасите...

разбира се като се опре до шоу коли се използва предимно и само zaino, но тука не говориме за такива неща изобщо...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 26 Авг 2011, 18:59

разкажи повече за подготовката на шоу карите, това е интересна тема?
No bling at the Ring

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата