.
Модератор: Общи модератори
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Тютюнопушене на обществени места
Е.Димитров написа:Helix написа:Много ми е чудно дали мнозинството пушачи които се изказват в тая тема, пушат пред децата си?
Всъщност аз в къщи пуша само на едно място-кухнята..и то доста рядко,но е много важно да се знае че темата е за ограничаване на права,не за ползите и загубите от пушенето,всеки знае че да се пуши не е здравословно,въобще не става въпрос за здравословния момент,става въпрос за лишаване от дребните пороци които ни носят някакво удоблетворение...и най-вероятно притапяване на сетивата към големите и съществени въпроси касаещи обществото ни
Хайде сега да помислим, кои са практически ограничените и дискриминирани, ние (непушачите) при положение, че сме длъжни да дишаме насрания "въздух" в задимените заведения или вие (пушачите), след като чадите на всеки ъгъл без каквито и да било ограничения и нека не се пропуска съществения момент, че аз с моето бездействие (НЕпушене) не преча на никой за разлика от пушачите, които тровят всичко органично...
И както някои хора казват, като не пушиш си стой у вас, така и аз мога да кажа, след като пушиш си стой у вас...
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Е.Димитров написа:Helix написа:Много ми е чудно дали мнозинството пушачи които се изказват в тая тема, пушат пред децата си?
Всъщност аз в къщи пуша само на едно място-кухнята..и то доста рядко,но е много важно да се знае че темата е за ограничаване на права,не за ползите и загубите от пушенето,всеки знае че да се пуши не е здравословно,въобще не става въпрос за здравословния момент,става въпрос за лишаване от дребните пороци които ни носят някакво удоблетворение...и най-вероятно притапяване на сетивата към големите и съществени въпроси касаещи обществото ни
Дребният Ви порок, колега, никой не го забранява, а само го ограничава и то се отнася за няколко смешни часа дневно, колко пъти на ден си на кафе? Веднъж предполагам, най-много два, това значи 2 пъти по 1 час, тоест ако ти в тези (максимум) 2 часа не пушиш едва ли нещо ще ти стане. Като пък си голям фен на кафето + цигара, ставаш малко по-рано и вкъщи си пушиш, нали? 10 цигари казваш на ден пушиш, ами прави го някъде другаде... Просто е.
Вашият навик вреди на околните! Това е, за каква толерантност от ваша страна може изобщо да се говори? То е просто смешно, ако някой смята, че е проявил голямата толерантност, като веднъж не е запалил цигара пред непушач, а след това 10 пъти го е направил, да си помисли пак за толерантността.
Както и да го говорим, заведения, които да предлагат добра вентилация и добро разделение на залите пушачи/непушачо почти няма, казвам 'почти' защото все пак може и да има, но то е 1 на 100.
Ако някой каже къде в/край Варна има такова заведение - да каже.
А какви малоумни аргументи вадят част от пушачите пишещи в темата, чак не е истина, беше ми смешно първите 2-3 страници, накрая взе да става жалко!
Тъй, като не виждам как и кога точно ще стане това с разделението на заведенията, смятам, че на първо време няма да е зле да се забранят цигарите по заведения, дискотеки и т.н. както е и в много европейски страни.
Пък току виж сте спрели цигарите и сте видели, колко е приятно, като се наложи да изкачиш 3 етажа пеша да не се чудиш къде да се спреш да си поемеш въздух (най-прост пример, не е задължително да са 3 етажите...)
Това няма да ви навреди, НАПРОТИВ!
Самите твърдения, че някой ви нарушава личното пространство, дискримира ви, вреди ви, звучат свръх смешно! Надявам се да го осъзнавате.
Изказвания от типа, на който му пречи, че пуша да си оди у дома, са такава крайна форма на селяния, чак ме е срам.
Ако се случи това да има заведения за пушачи и непушачи, ще е супер, аз нямам против другите да са доволни, стига това да не ми вреди толкова пряко.
С удоволствие ще си ходя на заведения за непушачи и това е.
Само дето няма да го бъде близките години в наща мила Родина. Ето защо трябва да се случи другото...
Чисто хипотетично, ако аз имам вредния навик да се напивам като свиня и да си търся боя, на вас предполагам няма да ви е приятно, сравнението не е много коректно, но обхваща в най-общ смисъл нещата, а именно,
Имате вреден навик, който вреди на останалите! Тези останалите с нежеланието си да им вредите не вредят на вас!

E34, E38
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
Ай стига бе толерантните непушачи дето ни търпите зорлем .На по колко години сте да ви питам и що чак сега станахте такива европейци и заревахте да не казвам като какво .Миналата ,по -миналата и преди 5 години да не би да не ви пречеха цигарите и сега изведнъж започнаха да ви пречат .То не бяха обиди в тая тема ,то не беше чудо -то не бяха смърдливци ,вредители ,досадници ,нахалници . Айде нема нужда.Как живяхте до сега и защо по-рано не предприехте някаква гражданска инициатива ми с'я ревете по форумите
Липсата на аргументи не се компенсира с нападки .
Ogi преди не знам колко страници зададе няколко въпроса ,ама всички си циклите на едно .Явно не се чете к'во е писано по темата ми въпроса е само да се постне нещо

Липсата на аргументи не се компенсира с нападки .
Ogi преди не знам колко страници зададе няколко въпроса ,ама всички си циклите на едно .Явно не се чете к'во е писано по темата ми въпроса е само да се постне нещо

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- niki0007
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i m52
- justboy
- Олдскул фен
-

Последна промяна justboy на 19 Фев 2010, 20:48, променена общо 2 пъти

E34, E38
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL

Последна промяна Bella на 19 Фев 2010, 21:05, променена общо 1 път
Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- justboy
- Олдскул фен
-
Моя грешка
Извинявам се
Останах с впечетление, моят пост се коментира

Извинявам се

Останах с впечетление, моят пост се коментира

E34, E38
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Няма кво да спорим повече, това все пак е просто предложение което няма да се приеме, така, че от 1 юни ще трябва да свиквате тия дето пушите, пък тия дето имате заведения ще трябва да мислите как да привличате по друг начин клиентите, моловете като не се пуши в тях, вобще не са празни. Ще видите, че ще сте благодарни след години.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Аз не мога да разбера що още спорите,навсякъде хората са го решили,пушачите излизат на вън и това е,вътре не се пуши и хората го приемат и всичко е ОК тук за какво се борите,ресторантите и т,н няма да пострадат като се забрани на всякъде да се пуши,тогава пушачите ако искат да ходат в ресторанти и дискотеки ще се съобразяват със закона както навсякъде по света,толкова е лесно,и много бързо пушачите ще свикнат да пушат на вън,щото ще им се ходи на дискотека и по ресторанти.
В момента ние не пушачите смЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ВАС ПУШАЧИТЕ,ПОЗВОЛЯВАМЕ ВИ ДА НИ ТРОВИТЕ,А НИЕ НЕ ВИ ЗАБРАНЯВАМЕ ДА ПУШИТЕ
В момента ние не пушачите смЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТОЛЕРАНТНИ КЪМ ВАС ПУШАЧИТЕ,ПОЗВОЛЯВАМЕ ВИ ДА НИ ТРОВИТЕ,А НИЕ НЕ ВИ ЗАБРАНЯВАМЕ ДА ПУШИТЕ
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Blond_G
- Потребител
-
- Кара: без долен лв педал
- Мечтае да кара: Х 6

Може да съм нетолерантна към пушачите , но някак не ми е тъжно за цигарите . Много познати от утре ги отказват , а сега какво притеснихте се , че ще се случи.....
Много бих се радвала да ви видя да се борите за нещо стойносно

не ми казвай
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
какво да правя
за да не ти казвам
къде да отидеш
Blond_G написа:Много бих се радвала да ви видя да се борите за нещо стойносно
Здравето няма стойност, така ли?

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Жалко че нямам кинти да отворя елитно кафе-бар за не пушачи. Смятам, че ще е пълно до горе и то нон-стоп.
Някой ако знае кафене или бар където не се пуши, в София, да свирка да ходя там да си пия кафенцето.
ПП.
В Снейка в Люлин в салона за непушачи е екстра вентилацията, най-лошото, е че трябва да минеш през салона за пушачи. Може би трябва да ги врътнат и всичко ще е песен.
Някой ако знае кафене или бар където не се пуши, в София, да свирка да ходя там да си пия кафенцето.
ПП.
В Снейка в Люлин в салона за непушачи е екстра вентилацията, най-лошото, е че трябва да минеш през салона за пушачи. Може би трябва да ги врътнат и всичко ще е песен.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
Айде смях .. "Ако не искате да ви трвят няма ходите по заведения и ресторанти, защото аз не мога си пия кафето без цигара" Това ми звучи се едно аз да кажа :
- Ако не искате да ви блъскам по улиците няма да ми се пречкате с 50км/ч на ляво на дясно, когато аз искам да си карам с 200км/ч, защото не мога просто да не карам с 200
По ресторантите хората си водят и децата все пак на вечеря. Скоро пък ми направи впечатление как една майка с бебе в количка си го вкара в кафене дето неможеше да видиш къде му е другия край от пушек, че даже и цигара запали и това ако не е майка "мърла", "смръдла" и т.н.
- Ако не искате да ви блъскам по улиците няма да ми се пречкате с 50км/ч на ляво на дясно, когато аз искам да си карам с 200км/ч, защото не мога просто да не карам с 200
По ресторантите хората си водят и децата все пак на вечеря. Скоро пък ми направи впечатление как една майка с бебе в количка си го вкара в кафене дето неможеше да видиш къде му е другия край от пушек, че даже и цигара запали и това ако не е майка "мърла", "смръдла" и т.н.
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
да направят заведения за непушачи като толкова ви пречи. Ако забранят да се пуши в заведенията това много ще се отрази на работата им защото едва ли има пушач които би отишъл да си пие ракията и да не си пуши.
It`s party time !
не може да се излезе на глава с пушачи
те са като кучкарите
тясна общност, но много модерна и сплотена
нахални са и културния човек би предпочел да си замълчи, вместо да се разправя с тях..
те са като кучкарите
тясна общност, но много модерна и сплотена
нахални са и културния човек би предпочел да си замълчи, вместо да се разправя с тях..
No bling at the Ring