За GT-R и R8! (Audi с предизвикателните реклами).
Модератор: Общи модератори
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
Re: Audi продължава с предизвикателните реклами към BMW. Става в
аре малко и от мен
http://www.youtube.com/watch?v=DaZExdTH ... ature=fvwp
а за Р8http://www.youtube.com/watch?v=SyQ-NvwwntQ

а за Р8http://www.youtube.com/watch?v=SyQ-NvwwntQ
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
ms написа:acho.rs написа:...............
Нали вече изяснихме, че тези коли се купуват в 99% от случаите за демонстрация на много пари![]()
Е, какво демонстрираш реално с едно по-грозно (лично мнение) и по-евтино Ламборджини, понеже Р8 е точно товаПоказваш на нормалните хора, че си богат- е това и с А8, Ку7, еС класа, 7-ма серия и т.н. е видно... Ама да набиваш пари за спортна кола от фирма, която няма никакви традиции в този клас е смешно. Имаш да похарчиш 150-200к €, ами вземи си нещо италианско пък нека е по-бавно от Р8... Така или иначе тези коли 99,99% от собствениците не ги карат на предела на възможностите не защото не искат, а просто не могат
Е, на магистралата всеки може да натисне до край и да подмине с лекота 250км/ч., но това е много далеч от каране на границата- и отвъд нея на моменти...
Та стигнахме до къде- купуват се основно заради единият престиж... Е, Ауди Р8 и престиж за мен са леко различни неща... А8- добре, еС класа- да, 7-ца- да, ама Р8 не върви...
Колега не си напълно прав . Първо Ауди имат доста успехи в моторните спортове и този модел носи името на 4кратния победител на Льо Ман . След това , колата се прави за престиж на марката - всеки фен би си го взел . Изглежда страхотно , звучи страхотно и върви повече от задоволително . Водят го че е и с най-добрата возия и комфорт от суперспортистите.
Защо Ауди да не направи супеспортна кола , след като ИМАТ двигател за нея - 5,2 ФСИ който е в Галардо е на Ауди . 10 цилиндров двигател на 9000 оборотна си е нещо страхотно . БМВ опуснаха момента с 5.0 V10 от M5 , M6 - щеше да стане страхотен спортист

Ако не беше волята на ВАГ да се дават преференции на Ламбо , още преди 3-4 години Р8 щеше да си е с правилния мотор и да заеме мястото си , а не да излиза такава пародия като Р8 4,2 ФСИ ...
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
acho.rs написа:ms написа:acho.rs написа:...............
Нали вече изяснихме, че тези коли се купуват в 99% от случаите за демонстрация на много пари![]()
Е, какво демонстрираш реално с едно по-грозно (лично мнение) и по-евтино Ламборджини, понеже Р8 е точно товаПоказваш на нормалните хора, че си богат- е това и с А8, Ку7, еС класа, 7-ма серия и т.н. е видно... Ама да набиваш пари за спортна кола от фирма, която няма никакви традиции в този клас е смешно. Имаш да похарчиш 150-200к €, ами вземи си нещо италианско пък нека е по-бавно от Р8... Така или иначе тези коли 99,99% от собствениците не ги карат на предела на възможностите не защото не искат, а просто не могат
Е, на магистралата всеки може да натисне до край и да подмине с лекота 250км/ч., но това е много далеч от каране на границата- и отвъд нея на моменти...
Та стигнахме до къде- купуват се основно заради единият престиж... Е, Ауди Р8 и престиж за мен са леко различни неща... А8- добре, еС класа- да, 7-ца- да, ама Р8 не върви...
Колега не си напълно прав . Първо Ауди имат доста успехи в моторните спортове и този модел носи името на 4кратния победител на Льо Ман . След това , колата се прави за престиж на марката - всеки фен би си го взел . Изглежда страхотно , звучи страхотно и върви повече от задоволително . Водят го че е и с най-добрата возия и комфорт от суперспортистите.
Защо Ауди да не направи супеспортна кола , след като ИМАТ двигател за нея - 5,2 ФСИ който е в Галардо е на Ауди . 10 цилиндров двигател на 9000 оборотна си е нещо страхотно . БМВ опуснаха момента с 5.0 V10 от M5 , M6 - щеше да стане страхотен спортист![]()
Ако не беше волята на ВАГ да се дават преференции на Ламбо , още преди 3-4 години Р8 щеше да си е с правилния мотор и да заеме мястото си , а не да излиза такава пародия като Р8 4,2 ФСИ ...
Муахаххахааха ...

кат имат големи успехи и традиции за кво взеха ламбото и го осраха и го кръстиха р8 а не направиха нещо тяхно

cobrata_m3 написа:кат имат големи успехи и традиции за кво взеха ламбото и го осраха и го кръстиха р8 а не направиха нещо тяхно![]()
защото е в пъти по-евтино
аз също харесвам Р8цата, но наистина признавам, че пазара и е много силно ограничен от липсата на история в този клас, ле манс, както казва ачо, за съжаление е достояние за много тесен кръг от хора =)))
но винаги има първи път, след 2-3 години когато излезе наследника на сегашното Р8, пазара вече ще е готов и може би ще се конкурират успешно с италианските марки =))
No bling at the Ring
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Абе, тук съм съгласен с Ачо... Докато ауди са правили спортни коли, бмв са мислили как да правят мотори. Разбирай по поръчка на Фюрера се създава Ауди Union D-type. Крайно време е малко да си отворим очичките, че те ауди и ВолксВаген, могат да си позволят такива коли - а ние май малко не?
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Оставям на страна сектанството...но чак се чудя как може въобще да има хора които си мислят,че такава "чек*я" като Р8 може да се слага рамо до рамо с марки като ферари и ламбо... че чак и следващото поколение Р8 щяло едва ли не да бъде по добро от тези марки.... не че нещо ама тия неща ако ставаха така тия марки нямаше да съществуват векове и да си имат отреденото място в историята... разбира се,че всеки нормален човек ще взема едно ферари било то и с 100 коня по слабо от тая "гъзарска" Р8... а стига кво я изкарахте вече... че слага традициите на големите фирми в тоя сигмент в малкия си джоб... не е лоша кола,НО само толкова... не е и НИЩО кой знае какво...
п.с. темата не е за Р8
п.с. темата не е за Р8

Аз се чудя на BMW защо не изкарат ново поколение 8-а Серия или нещо ниско, с две врати, спортно и голяма динамика, примерно серийна версия на концепткар-а Vission EfficientDynamics

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
acho.rs написа:....
Ачо, бъркаш двата щата нещо... Под "Традиции..." що разбираш само състезанията

Че върви кенефа- върви, че е по-евтин от другите- вярно е, че ще си го купят феновете основно- и това е вярно, че мотора на Галардо е на Ауди- вярно, че имаше преференции за Ламбо- вярно... И още верни неща в тоя ред на мисли... Това обаче няма много общо с престижа... Престижно е да караш Ламбо, Ферари, Зонда, Вейрон, Ягуар, Астън, Бентли, ама да караш Р8 и да си мислиш, че си се качил в нещо престижно е просто смешно

Хорейшио написа:Аз се чудя на BMW защо не изкарат ново поколение 8-а Серия или нещо ниско, с две врати, спортно и голяма динамика, примерно серийна версия на концепткар-а Vission EfficientDynamics![]()
![]()
![]()
![]()
Много просто- въпрос на преценка... Решили са може би, че няма нужда да се врат между големите шамари в този клас, или че не е дошъл момента още, или бог знае какво... Едно е сигурно- пуснат ли БМВ кола в този клас един ден тя няма да е просто скопена версия на друга кола, а собствена разработка...
ПС: Ама не се отклонихме от темата

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
ms написа:acho.rs написа:....
Ачо, бъркаш двата щата нещо... Под "Традиции..." що разбираш само състезаниятаКакво общо има Ламборджини със състезания, че нещо не се сещам
Но странно как фирма която не участва (или почти) в състезания е сериозен конкурент на Ферари, които участват къде ли не + няколко техни шампионата
![]()
Че върви кенефа- върви, че е по-евтин от другите- вярно е, че ще си го купят феновете основно- и това е вярно, че мотора на Галардо е на Ауди- вярно, че имаше преференции за Ламбо- вярно... И още верни неща в тоя ред на мисли... Това обаче няма много общо с престижа... Престижно е да караш Ламбо, Ферари, Зонда, Вейрон, Ягуар, Астън, Бентли, ама да караш Р8 и да си мислиш, че си се качил в нещо престижно е просто смешно![]()
![]()
Хорейшио написа:Аз се чудя на BMW защо не изкарат ново поколение 8-а Серия или нещо ниско, с две врати, спортно и голяма динамика, примерно серийна версия на концепткар-а Vission EfficientDynamics![]()
![]()
![]()
![]()
Много просто- въпрос на преценка... Решили са може би, че няма нужда да се врат между големите шамари в този клас, или че не е дошъл момента още, или бог знае какво... Едно е сигурно- пуснат ли БМВ кола в този клас един ден тя няма да е просто скопена версия на друга кола, а собствена разработка...
ПС: Ама не се отклонихме от тематаТя каква беше м/у другото

- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
BadAngel написа:cobrata_m3 написа:кат имат големи успехи и традиции за кво взеха ламбото и го осраха и го кръстиха р8 а не направиха нещо тяхно![]()
защото е в пъти по-евтино
аз също харесвам Р8цата, но наистина признавам, че пазара и е много силно ограничен от липсата на история в този клас, ле манс, както казва ачо, за съжаление е достояние за много тесен кръг от хора =)))
но винаги има първи път, след 2-3 години когато излезе наследника на сегашното Р8, пазара вече ще е готов и може би ще се конкурират успешно с италианските марки =))
пич напълно ми е ясно защо са направили р8 не виждаш ли че вече му отговарям подигравателно то с него не може да се излезе на глава факт е че тука 100 човека се мъчат да му обеснят едно нещо а тои пак квото чел в уикипедията айде със здраве
Бе то от писалите в тази тема сигурно никой няма пари даже и за употребявано Р8, ама айде големите експерти кое било престижно и кое непрестижно. Както има една приказка гроздето е кисело.
П.П> Брех че грозна кола: http://media.snimka.bg/0646/007547834.jpg
.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Spoony написа:Бе то от писалите в тази тема сигурно никой няма пари даже и за употребявано Р8, ама айде големите експерти кое било престижно и кое непрестижно. Както има една приказка гроздето е кисело.
Че грозна е: http://content.foto.mail.ru/mail/azures ... 4/i-72.jpg
Ако броиш кенефа за "грозде" хич не кисело даже- толкова е мухлясало, че не заслужава внимание изобщо... И не виждам връзка м/у наличието на чували с пари и преценката кое е престижно и кое не, ама щом казваш- има пряка връзка и ние е олигофрени без право на мнение щом не можем да си купим Р8

Spoony написа:Бе то от писалите в тази тема сигурно никой няма пари даже и за употребявано Р8, ама айде големите експерти кое било престижно и кое непрестижно. Както има една приказка гроздето е кисело.
Нали?

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Като си говорим за коли от този тип, на мен първо ми идва на ума Нисан ГТ-Р.Без да претендира за традиции, евтина в класа си и мачка наред и малко по малко я оценяват не само феновете, но и всички любители на спортните автомобили, защото се доказва като уникална в своя клас, има характер и специфична визия и излъчване.Много правилна рекламна и ценова политика на Нисан поне според мен.На другия полюс са поничките-вадят някакъв кенеф, за който искат майка си и баща си и започват с някакви безумни реклами да ни убеждават как въпросния кенеф е най-великия автомобил.Това е основен проблем на олимпийците, поне според мен, че нямат ясна индивидуалност и идентичност.Нито 4Х4 системата им е супер уникална, нито двигателите им са нещо особено, нито дизайна, нито возията,нито динамика, нито здравината, нито серийните екстри -откъдето и да ги погледнеш са непоследователни и постни във всяко едно отношение.Най-комфортна возия на спортен автомобил-това ми звучи като най-голяма маса в кенефа.Като са толкова добри що не направят най- комфортна возия в А8.Истината е , че просто не могат.Име в автомобилостроенето се гради дълго и трудно и не става по този начин, чрез тъпи реклами.
ivan1590 написа:Като си говорим за коли от този тип, на мен първо ми идва на ума Нисан ГТ-Р.Без да претендира за традиции, евтина в класа си и мачка наред и малко по малко я оценяват не само феновете, но и всички любители на спортните автомобили, защото се доказва като уникална в своя клас, има характер и специфична визия и излъчване.Много правилна рекламна и ценова политика на Нисан поне според мен.На другия полюс са поничките-вадят някакъв кенеф, за който искат майка си и баща си и започват с някакви безумни реклами да ни убеждават как въпросния кенеф е най-великия автомобил.Това е основен проблем на олимпийците, поне според мен, че нямат ясна индивидуалност и идентичност.Нито 4Х4 системата им е супер уникална, нито двигателите им са нещо особено, нито дизайна, нито возията,нито динамика, нито здравината, нито серийните екстри -откъдето и да ги погледнеш са непоследователни и постни във всяко едно отношение.Най-комфортна возия на спортен автомобил-това ми звучи като най-голяма маса в кенефа.Като са толкова добри що не направят най- комфортна возия в А8.Истината е , че просто не могат.Име в автомобилостроенето се гради дълго и трудно и не става по този начин, чрез тъпи реклами.
мноо добро изказване
No bling at the Ring