За GT-R и R8! (Audi с предизвикателните реклами).

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Re: Audi продължава с предизвикателните реклами към BMW. Става в

Мнение от Dimo » 21 Фев 2010, 16:14

vlad0 написа:
Dimo написа:
vlad0 написа:....

поредния сляп фанатик ... :ok: Живей си в заблуда!

....Колко мъка има по тоя свят..... :help: :kuku:

П.С. Нека и тия фанатиците с Ферари да не видят цял живот R8 и да им е гадно :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 21 Фев 2010, 16:17

ms написа:Много просто- въпрос на преценка... Решили са може би, че няма нужда да се врат между големите шамари в този клас, или че не е дошъл момента още, или бог знае какво... Едно е сигурно- пуснат ли БМВ кола в този клас един ден тя няма да е просто скопена версия на друга кола, а собствена разработка...
:roll:

ms не говори смешни работи, между кои големи шамари не могат да се бутат БМВ след като 79г. правят двигатели по 900 коня и са раздавали яко тупаници. Иначе и аз се чудя защо не изкарат нещо което да кърти. То човек ако има пари може да си направи много бърза кола, а какво остава за 100 инженера събрали се на едно место.
Изображение

Денис-Белята!!!
Аватар

Мнение от 00Cool » 21 Фев 2010, 16:22

абе вие още ли се опитвате да намерите логика при тия с милионите хаахахахахах
кристияно роналдо кара р8 хахаха 13милиона евро на година взима от реал и 6милиона евро от Найк хахааахах
нема кинти пича
сергио рамос и той р8 хеех не ги мислете тия що си копуват р8ци или грозни скъпо струващи на никой нехаресващи неща :mhihi: :winky:
“All the power in the world won't make you fast at the Ring.“

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Фев 2010, 16:23

ditko1 написа:
ms написа:Много просто- въпрос на преценка... Решили са може би, че няма нужда да се врат между големите шамари в този клас, или че не е дошъл момента още, или бог знае какво... Едно е сигурно- пуснат ли БМВ кола в този клас един ден тя няма да е просто скопена версия на друга кола, а собствена разработка...
:roll:

ms не говори смешни работи, между кои големи шамари не могат да се бутат БМВ след като 79г. правят двигатели по 900 коня и са раздавали яко тупаници. Иначе и аз се чудя защо не изкарат нещо което да кърти. То човек ако има пари може да си направи много бърза кола, а какво остава за 100 инженера събрали се на едно место.

Защото всичко е пари. Ауди и ВВ груп могат да си позволят лукса, а БМВ - не!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 21 Фев 2010, 16:35

Хахахах, нали знаете, че инжинерите от BMW сега четат точно тази тема :smoke: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 21 Фев 2010, 17:13

Да се върнем на темата. Убава рекламка. Значи всяка прослойка в обществото се характеризира с определена марка кола и изведнъж идват някакви кенефи от Алди и обират овациите. Абе тия с кръговете така и не си намериха мястото. Не знам на Запад как е, но ще ви кажа в България как е. Аз работя във фирма с 5000 човека персонал със заплати от 500 до 30 000 лева(демек ора секакви). И кои мой колеги си купуват Ауди? На първо място селтаците, които го свързват с Фолксфаген-значи здрава кола, пък и малко спортна и луксозна. На второ място тези които искат да си купят например БМВ или Мерц, но виждат нещо малко по-евтинко или за същите пари нещо по-ново или по-голямо и хайде Алди. На трето място нереализираните мутренца, защото са видели от батковците. Това е клиентелата на Ауди в нашата фирма. Това е клиентелата и в България. Хора които искат премиум клас кола, но ако може да се мине по-тъничко, за сметка на традицията и имиджа. Такава е и стратегията на на Ауди. Те винаги сравняват техните коли с някави легенди и човек ако не е фен на определена марка си казва: защо да дам толкова луди пари за едно име като мога да си купя същото нещо за по-малко пари само че с кръгове отпред. Е аз съм застаряващият позьор от рекламата с хубавата съпруга(макар и на години) и смятам че ми отива БМВ, затова и карам БМВ. Ако ходех с костюм на работа щях да имам Мерц. Лексъс не е популярен в България, но ако бях адвокат щях да го карам. Ако пък ходех на дискотека с анцунг Адидас, сто процента щях да карам Ауди.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 21 Фев 2010, 17:26

cobrata_m3 написа:аз пак ти казвам смени форума и стига сравнява тоя кенеф с ферари или ламбо щото тея коли не са само цифрички от 0-100 или обиколки на рига те са много повече и едва ли някой тук ще вземе р8 пред ферари (освен тебе :mhihi: ) не се излагаи ти виждал ли си ферари вообще бе смешко виждал ли си какви хора го правят виждаш ли с какво внимание към детайла всеки шев всяка извивка те мислят че съзадават нещо живо .тоя кирлив позиорски кенеф р8 кво има визия на спортен автомобил двигател на семеен седан и интериор дето го има във всяко ауди от а3 до а8 кое му е уникалното и по доброто от ферари.айде че много се отплеснах да ти се вързвам на акъла тука цял форум ти се смее тои пак си знае неговата :mhihi: :mhihi: :mhihi:

А ти виждал ли си как ги правят бе, че му говориш така. Имаш ли ферари карал ли си такова, бил ли си в завода, или гледа едно филмче по Дискавъри. А р8 предполагам си караш боклука с нея, да не се излагаш пред хората с тоя интериор
Кои би си зел Р8 вместо ферари, колегата ви даде пример по горе. Има хора с много пари които дори и по слаби и обикновенни коли си взимат. Ама те не разсъждават като вас кво би станало ако спечеля пари от тотото и имам за галардо никога няма да си взема Р8, щото не било по престижно. И не всички ги интересува престижа, някой си сглобяват китове за AC cobra, или карат и подържат коли на по 50 год, които вобще не виждат друго освен писта, защото харесват спорта и колите. Те не са обременени от разни комплекси, ако не им харесва Р8 ще си купят друго, и не се чувстват, не достатъчно гъзари.
Вобще мразя да говоря така, ама както писаха по горе кви са тия изказвания от хора дето търкалят коли на по 15 год от Италия. Всеки има право на мнение ама се изказвайте малко по скромно и аргументирано
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 21 Фев 2010, 17:35

И най-важното - преди да се изкажете проверете! :)
Че това за ауди, че нямало имидж в авотомобилните спортове.... много несериозно :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Фев 2010, 17:37

///peter написа:И най-важното - преди да се изкажете проверете! :)
Че това за ауди, че нямало имидж в авотомобилните спортове.... много несериозно :mhihi:

не говорим за автомобилни спортове а за екзотични спорти автомобили =))
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: c220 diesel
Мечтае да кара: e30 m50b25

Мнение от brankovv » 21 Фев 2010, 17:41

:OT: малки са не са чували за ауди куатро, да не говорим за ДТМ-а, всяка една от обичание от нас марки да тори и разните претендиращи че правят коли фирми са имали своите славни години в автомобилния спорт където се раждат легендарните модели
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Фев 2010, 18:16

Че върви кенефа- върви, че е по-евтин от другите- вярно е, че ще си го купят феновете основно- и това е вярно, че мотора на Галардо е на Ауди- вярно, че имаше преференции за Ламбо- вярно... И още верни неща в тоя ред на мисли... Това обаче няма много общо с престижа... Престижно е да караш Ламбо, Ферари, Зонда, Вейрон, Ягуар, Астън, Бентли, ама да караш Р8 и да си мислиш, че си се качил в нещо престижно е просто смешно :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега , къде намесваш Вейрон и Зонда , при Р8 - онея са в недесата и струват по 11 пъти повече , ако изобщо можеш да се доредиш (за Зонда де) .
Ягуар не го виждам изобщо при Р8 - нито като визия , нито като двигатели , за динамика да не говорим . Астъна е нещо много красиво ... и до там . Бентли нямат нищо в класа на Р8 ...
Въобще ако , всичко опира до престиж , никой няма да си купва каквото и да било БМВ и още по-малко Ауди . Ще има само Мерцедес и Джаг при масовите и Ферари и Ламбо при спортистите.
Не забравяйте че 60 и 70те Мерц са били в небесата а БМВ са си правели малките спортни седанчета , сега вече всичко е изравнено и се стигна до там , че БМВ правят по-луксозни коли от Мерц ...
BadAngel написа:

Ти май доста си противоречиш - я кажи Нисан , какви традиции имат при екзотиките , та си мерят пишките с Порше ? ГТ-Р в БГ е към 200 000 бона , което е малко за супеспорт , ама далеч не е народна кола , както го изкарват.
И пак Р8 носи името на голям шампион от Льо Ман - добре като за спортист. Нямат традиции за екзотики - поне се постави началото ;)
Защото всичко е пари. Ауди и ВВ груп могат да си позволят лукса, а БМВ - не!

- за съжаление е така - както преди е оправдаваха , че нямало смисъл от мощни джипки и хоп - даже М ги кръстиха . Било голяма традиция за мек покрив - айде друго двайсе . БМВ се славят , като марка със спортен дух и много големи печалби , и е просто нелепо , че не пускат суперспортна кола ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Фев 2010, 18:37

///peter написа:ms не говори смешни работи, между кои големи шамари не могат да се бутат БМВ след като 79г. правят двигатели по 900 коня и са раздавали яко тупаници. Иначе и аз се чудя защо не изкарат нещо което да кърти. То човек ако има пари може да си направи много бърза кола, а какво остава за 100 инженера събрали се на едно место.

Що пак ми намесвате в уравнението състезателни коли не ми е ясно- не говорим за състезания изобщо...
Включването в тоя клас си е точно навиране между големите шамари... Твърде скъпо и рисковано е- за ВАГ е лесно, за Мерцедес също, ама за БМВ риска е сериозен...

Прав си обаче- дай на някой поне 7-цифрена сума в € и той ще си направи зверски бърза кола... Ама тя ще е по негов вкус- я се хареса на още 10 човека, я не... Правенето е лесно- продаването е трудно после... Пресният пример е Лексус с новият спортен модел (ЛФА или нещо такова беше)- по всички тестове казват едно и също: "Страхотен автомобил, но на твърде висока цена" и са прави, колкото и да е добър автомобила просто емблемата отпред не заслужава да платиш доста над 300к €... За мен извода е един- твърде скъпо е да правиш кола от този клас от нулата и затова може би БМВ не се хващат на хорото- всичко е пари все пак...
Ауди купиха Ламбо и изкараха Р8 на ниска цена- просто им излизат сметките и е по-лесно... Някой спомена 30% общи части м/у Р8 и Ламбо, а колко са общите м/у Р8 и другите Ауди-та- сигурно поне още 20%... И накрая се оказва, че трябва да измислиш половината кола- една голямата част от мисленето се пада на ламарините и салона де факто... Е, така и баба знае- вземаш най-доброто с което разполагаш от няколко места, слагаш го в нова опаковка, лепиш табелката и продаваш на 2/3 от цената на луксозната стока ;) Горе-долу това представлява и една Дачия в момента- разработка и основни възли на Рено, но с румънска опаковка и доста по-евтино... Ама всички казват, че Дачия-та е боклук и става само за работна кола... Е, защо тогава отношението към Р8 да е по-различно- то си е чиста проба по-евтино Ламбо за хора с ограничени финанси. Като основа е почти същото, на вид е различно (хубаво или не- всеки има мнение за себе си), но казва само едно- "Нямам пари за оригинала, но поне съм в по-хубава кола от твоята и хората ме забелязват"... Забелязваха първите 6 месеца, сега никой не ги отразява дето се казва- просто поредният с Ауди Р8, нищо особено... Познайте защо ;) И познайте защо едно Ламбо винаги се забелязва- не е защото са по-малко...

И не ми намесвайте изобщо известните лица които карали Р8- тях ще ги познаят дори да слязат и от ЗАЗ-ка и не им е нужно да печелят вниманието на околните с това каква кола карат... А и нали ви е ясно колко коли имат в гаражите- Р8 е само едната, дали не се намират и Ферари-та и Ламборджини-та паркирани там, а :?: И ако Ачо е прав, че Р8 е най-комфортното от този клас коли е нормално да карат и Ауди- то спортното е хубаво, ама не е зле и да ти е удобно, и без друго в града дали си с 500+ коня или с 400 е без значение...

Личното ми мнение- с кеф бих взел един ГТ-Р вместо Ауди-то...

ПС: Спирам да пиша, че темата от едната реклама стана "Отиде коня у ряката" :mhihi: Ако някой и смени заглавието с подходящо- продължавам...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 21 Фев 2010, 18:59

acho.rs написа:
BadAngel написа:

Ти май доста си противоречиш - я кажи Нисан , какви традиции имат при екзотиките , та си мерят пишките с Порше ? ГТ-Р в БГ е към 200 000 бона , което е малко за супеспорт , ама далеч не е народна кола , както го изкарват.
И пак Р8 носи името на голям шампион от Льо Ман - добре като за спортист. Нямат традиции за екзотики - поне се постави началото ;)

бате не отваряй темата за гт-ра...

нисан правят спортни автомобили има няма едни 35 години, не знам защо мислиш, че им липсват традиции =)))

да не говорим, че гт-ра лепи на всяка една дисциплина р8цата, а е по-евтин и по комфортен от нея (за 4.2 говоря, сигурно 5.2 върви повече, но забога, това е 10 цилиндров мотор)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 21 Фев 2010, 19:03

Колега ти направо ни разказа как се е родило Р8 , маркетингови , мениджърски и финасови състояния на автомобилната индустрия , направи сравнения с Рено-Дачия ; Ламбо-Р8 :mhihi: ,че било същото като си ги купуваш ....

"Нямам пари за оригинала, но поне съм в по-хубава кола от твоята и хората ме забелязват" - а не можели човек да си вземе Р8 само защото се кефи повече от колкото на Ламбо и Ферари ?? да не му пука от история имидж и т.н.

:paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 21 Фев 2010, 19:07

Мен пък ми е интересно ЛП560-ЛП640 - едното е със сърце на Ауди и дори вратите му не са "ламбо стайл доорс" ? Имал си 180 000 евро , но не са ти стигнали още 60-70 000 евро за истинско Ламборгини и си взел бейби Ламбо - не е ли така ?
Р8 си е за фенове на Ауди и хора , без комплекс - ако е спортно , да е Ферари . Колата с ЛЕД светлините и осветлението на двигателя е АДСКИ красива , звучи зверски и маниерите на двигателя и (според всички медии) напълно отговарят на амбициите - с една дума колата е фешън , достатъчно бърза и удобна за ежедневието - нормално някой звезди да си я купят .
Ест , тъпо е да правят заядливи реклами с Ферари , но както казах - шефа на маркетинговия отдел на АУДИ е тъп 8 класник и само оронват името , за което от Инголщад работят и хвърлят много пари ...
нисан правят спортни автомобили има няма едни 35 години, не знам защо мислиш, че им липсват традиции =)))

абе човек - първо говориш за спротни , аз ти казвам че Ауди имат спортни коли , после казваш - ма няма екзотики , аз ти казвам , че и Нисан нямат екзотики , а ти - нисан имат спортисти :kuku: :banghead:
Хвани и си обмисляй повече постовете .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата