За дупките, и нерегулираните фарове на ''колегите'' по пътя!
Модератор: Общи модератори
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
За дупките, и нерегулираните фарове на ''колегите'' по пътя!
Е, колеги освен да кажа добър вечер не знам какво друго! Прибрах се преди малко след като си помлях почти всичко по окачването от лявата страна. Причината беше един "мощен" автомобил( няма да споменавам какъв защото ще прозвучи като заяждане с конкурентна марка) с нерегулиран ксенон 6000К, който ме заслепи зверски. В последствие не видях една чудничка яма в която се нахаках с 55-60 км/ч. И седя си сега и си мъдря как ще отида при един мой познат майстор и как ще му кихна една крупна сумичка за ремонт и се чудя... има ли оправия? Айде дупките са ясни, ама как да ги лекуваме тия наглеци дето са много бързи, ама нямат 20 лева за реглаж светлини? Има ли нещо според вас което може да се направи? Какво... да си монтирам 4 фара на капака и да не ги жаля ли? Щото това не ми се случва за първи път... Разбирате ме нали.. меко казано ми писна и ако някой реши че темата е безсмислена нека я заключи, но на мен ми е интересно какво е вашето мнение относно това, как да се оправяме с подобни индивиди на пътя? Е, стига съм теглил локуми, щото просто съм бесен и след малко ще почна и да псувам... та какво ви е мнението приятели?
- vectra
- младши ентусиаст
-
- Кара: Audi Cabriolet 1.8T,Audi A6 4.2
Re: За дупките, и нерегулираните фарове на ''колегите'' по пътя!
за мен пътищата никога не са били по-зле! Трагедия е навсякъде! София прилича на минно поле!!! А такива с нерегулирани фарове...или игнор, или селски отвръщаш с твойте дълги...друго не виждам какво може да се направи
Нито ми се пее, нито ми се смее, а ми се живее
Всъщност някъде по наредбите от законодателството със сигурност пише че при ГТП задължително трябва да се проверяват и регулират фаровете на всички автомобили, проблема е в контрола, иначе правната основа я има. А аз при среща с такъв на пътя не търся оправия просто закривам с ръка колата му уж да не ме заслепява. Ако закриващата ръка обаче е изпъната до стъклото има някакъв ефект.
Но друго се чудя: хора, които в 2-3 след обед при ярко слънце карат с включени халогени + къси светлини или само халогени. Аз от две седмици карам само на габарити и пак ги гася в града където няма полицаи, а ония явно не знаят копченцата по колата за какво служат.
Или се мислят за пичове с 20 годишен Голф 3-ка знам ли
Но друго се чудя: хора, които в 2-3 след обед при ярко слънце карат с включени халогени + къси светлини или само халогени. Аз от две седмици карам само на габарити и пак ги гася в града където няма полицаи, а ония явно не знаят копченцата по колата за какво служат.
Или се мислят за пичове с 20 годишен Голф 3-ка знам ли

.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Колега много кофти,и аз побеснявам заради не реголираните фарове който ме заслепяват и не виждам къде карам,аз като срещна такъв пускам дългите,барем се сети за кво иде реч докато псувам през прозореца.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
На участък с много дупки нощно време е ад, защото и при перфектно регулирани фарове от люлеенето на насрещният автомобил в дупките светлинният сноп изменя положението си и все едно насрещната кола прецъква на светкавица и очите после ти са като на заварчик
Същото става и когато човек слага по- ниски гуми отзад, или по- високи отпред-пак трябва реглаж, но никой не го прави.

Никой не мое ма връне на селу!
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Ама не... аз накрая верно ше зема да си направя една ей такава система http://www.diecastmodelswholesale.com/c ... a85c_1.jpg ... то ми писна.. за кой ли път скачам по дупките заради селяци... някой знае ли легално ли е тва и ако не как можеш да си ги озакониш тия допълнителни фарове?
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Изглежда решението е да не се кара вечер или на здрач, защото тогава е най-гадно.Нито е тъмно нито светло и такива с нерегулирани фарове са адски дразнещи. Явно управляващите мислят за нас- да не караме автомобили вечер когато сядаме и си пийваме порядъчно, вдигат горивото за да ходим повече пеш-ами какво друго да ви напиша.С една дума мислят за нашето бъдеще да спортуваме и да се движим повече пеша, че те унищожиха и спортните площадки -превърнаха ги в МОЛ-ове...
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
слагаш биксенон и кат ти изкочи такъф му хакаш дългите и да се попарва 

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
barabqga написа:слагаш биксенон и кат ти изкочи такъф му хакаш дългите и да се попарва
Ама ако е някоя празна тиква и те догони и те изоре изодзадзе?.... и аз се дразня на такива, но гледам да ми минава бързо
Si non confectus, non reficiat.
barabqga написа:слагаш биксенон и кат ти изкочи такъф му хакаш дългите и да се попарва
а така, и пускаш и аварийките да го доубият с мигане и те а като се разминавате го довършваш с фенерче 800+ лумена на strobe режим през страничния джам
може и малко клаксон, е така за разкош :>
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
взимаш едно зелено лазерче и му светиш в десятката 

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
много неприятно колега наистина.. и на мене ми се случва доста често
а пък преди няколко дни имах малко работа извънградско, по магистралата след аспарухов мост към 12 вечерта единствено един тираджия склони да си пусне късите като минаваше покрай мене, останалите явно не го счетоха за необходимост...

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Реглажа на фаровете е 5лв. във фулдата срещу зоопарка (май сервиза беше на мотоексперт)
Поздрави
И. А.
Поздрави
И. А.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Някой ден ако вече няма никакви граници около България, както е в западна Европа, при влизане в страната ни ще разбираме по посрещащите ни включени "дълги" светлини. "А, тука всички карат на дълги, значи стигнахме България!" Едно време като ходех в Иран беше подобно. Там нямат къси светлини, всички карат на дълги и като почнеш да им светкаш ако си сглупил да караш през нощта си ги изгасят и остават на габарити. Габарити, но какви - червени, сини, зелени, лилави - и отпред и отзад, не можеш да разбереш застигаш ли го или се разминавате. Обаче пътищата им поне бяха по-добре. Интересно ми е само, защо българинът има толкова голямо самочувствие за себе си като много умен, интелигентен, а си трае и търпи неща, с които и назадничавите персийци и араби нямаше да се съгласят?!... Май както казва Карбовски - "Ние протестираме, ама пред компютъра, по интернет..."
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
40 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3