audi rs5 снимки
Модератор: Общи модератори
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Re: audi rs5 снимки
Ситуацията е,че на дизела са му по-дълги предавките и където е той на 4500 оборота там си ти с твоя бензин на 8000 (примерно).Но ти явно си знаеш своето - дали от яд,че си закупил куца кола (не мога да схвана смисъла на твоя мотор),дали си кон с капаци или си просто глупав.
П.С. Нищо лично.
П.С. Нищо лично.
acho.rs написа:Чел съм ти я темата подробно - В12 ТДИ е голям залък за 5,2 ФСИ , но все пак в лекото Р8 , бензина се справя по-добре , да не говорим за всички останали причини(една от които , че просто няма място) , поради които не набиха този мотор в Р8 ...
ПС: навсякъде в оборотите , имаш два пъти повече тяга , викаш - как е ситуацията след 4500 оборота , до към 8500
този мотор не го набиха защото седеше ниско и нямаше достатъчно клирънс между картера и земята. а като седеше където трябва- центъра не тежеста беше високо. това е _единствената_ причина.
някой ден, като имаш възможност да караш леко купе с 1000нм въртящ момент от 1500 до 4000 оборота и дъъъълги предавки- ще си отговориш на въпроса какво е удоволствието...и защо въпроси от рода на "а какво става от 4500 нагоре" са безсмислени...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
някой ден, като имаш възможност да караш леко купе с 1000нм въртящ момент от 1500 до 4000 оборота и дъъъълги предавки- ще си отговориш на въпроса какво е удоволствието
благодаря за хубавото пожелание - и на 700 НМ от Ламборгини ще съм доволен , пък бих преглътнал , че са чак при 7-8 000 оборота

този мотор не го набиха защото седеше ниско и нямаше достатъчно клирънс между картера и земята. а като седеше където трябва- центъра не тежеста беше високо. това е _единствената_ причина.
ако ми кажеш , че вярваш в това,наистина ще призная , че ти е болна тема

ПС: ВАГ имат и W16 куад турбо , но той е за специални случай

acho.rs написа:ако ми кажеш , че вярваш в това,наистина ще призная , че ти е болна темаАко трябва свински мотор ВАГ си имат W12 битурбо , който достига до 610кс и е безкрайно по-удачния вариант за всяка една кола от Р8 до Континентал ГТ Спиид
ПС: ВАГ имат и W16 куад турбо , но той е за специални случай
без да се впускам в обяснения- съвсем отговорно ти заявявам, че това беше единствената причина.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
DanielzZz написа:Ситуацията е,че на дизела са му по-дълги предавките и където е той на 4500 оборота там си ти с твоя бензин на 8000 (примерно).Но ти явно си знаеш своето - дали от яд,че си закупил куца кола (не мога да схвана смисъла на твоя мотор),дали си кон с капаци или си просто глупав.
П.С. Нищо лично.
Ок- аз съм с капаци а ти виждаш бъдещето на супеспортисти със В12 ТДИ

Тва , че на дизела са по-дълги(с около 30%) , се компенсира от повече предавки на бензиновия мотор и това че дизела има повече тяга , се компенсира от оборотите при бензина - получава се пак повече мощност при бензиновия мотор и сходна динамика , заради повечето скорости (6 или 7 винаги ще са със една повече) . В тежко купе дизела , ще има преимущество , но поне в Р8 НЯМА , освен ако не те мързи да превключваш на спортна кола

Много добре знам какво съм написал , а тва че ти не го разбираш , си е твой проблем .
Аз съм си купил бензинов кола , защото такива са ми предпочитанията,интереси,стил на каране а че е куца , може да разправяш на баба си

АЛХ - щом казваш - ок,може и така да е - но поне това ги е спасило от най-голямата издънка в историята им , както се каза в темата , сигурно продадените бройки , щяха да бъдат 3 .
Последна промяна acho.rs на 25 Фев 2010, 1:13, променена общо 1 път
acho.rs написа:... получава се пак повече мощност при бензиновия мотор и сходна динамика , заради повечето скорости (6 или 7 винаги ще са със една повече) .
чакай да ти го напиша простичко...
при всичко друго еднакво, един 6 литра атмосферен (за идеята) дизел прави повече въртящ момент от един 6 литра бензинов мотор. това е защото компресията на дизела е 50-75% повече от тази на бензина. да не говориме че дизеловото гориво има 25-30% по-висока калоричност от бензина.
единствения недостатък е, че дизела понеже е голям и тежък не можеш да го завъртиш толкова бързо колкото един бензинов мотор. но това в наши дни не е толкова важно защото предавките са много и достатъчни. да, от примерно 240 нагоре като почнеш да ходиш по много високите предавки и на дизела ще му дойде нанагорнище- но до там ще му дишаш пушека...
аз не случайно ти написах че предавките са 30% по-дълги, но въртящия момент е примерно 50% повече... това общо взето означава че на всяка предавка дизела ще е с 20% повече въртящ момент на колелата. прибави към това, че дизела сменя по-рядко и.... се получава една кола която е много трудно да я задминеш (на писта) защото няма слабо място освен ако не се опитваш да строшиш звуковата бариера...
м/у другото в12 тди които беше предназначен за р8 беше със 5500 червена линия...
и друго... хората са свикнали да смятат дизела за бавен... ми.... нормално- когато философията на дизела е да е икономичен... от там 1.9, 2.0... 3 литра (в джиповете).... ми... бавни ще са... ама 6 литра в една нормална кола би било... страшно бързо. технологията изпълнена на голям мотор не е за подценяване... но ценителите сме малко

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Разбирам те перфектно , но ако си говорим за подобна цена идва W12 bitrubo , който просто ще разруши дизела .
Самата идея на Р8 , няма нищо общо с нафтата , тва имах впредит.
Дизела се прави за икономия , но нали знаеш , ако се захвърли икономията при бензина и се надуе V12 на 2-2,5 бара - така де знаеш , много добре , просто ти напомням.
ами пълно е със примери , как коли със смешен въртящ момент правят чудеса на ринга - ЛФ-А , например със смешните 480 НМ дава 7,22 ... Ясно е че е много по-трудно с малка тяга , че ръчкаш като луд , нагоре надолу , но в това някой хора намират страхотно удоволствие , въпрос на приоритети - както каза ти в една друга тема...
[img]http://www.0-60mag.com/online/wp-content/uploads/2008/01/audi-r8-v12-tdi-14.jpg
[/img]
ПС: май темата за Р8 беше друга , а тази за РС5
Самата идея на Р8 , няма нищо общо с нафтата , тва имах впредит.
Дизела се прави за икономия , но нали знаеш , ако се захвърли икономията при бензина и се надуе V12 на 2-2,5 бара - така де знаеш , много добре , просто ти напомням.
аз не случайно ти написах че предавките са 30% по-дълги, но въртящия момент е примерно 50% повече... това общо взето означава че на всяка предавка дизела ще е с 20% повече въртящ момент на колелата. прибави към това, че дизела сменя по-рядко и.... се получава една кола която е много трудно да я задминеш (на писта) защото няма слабо място освен ако не се опитваш да строшиш звуковата бариера...
ами пълно е със примери , как коли със смешен въртящ момент правят чудеса на ринга - ЛФ-А , например със смешните 480 НМ дава 7,22 ... Ясно е че е много по-трудно с малка тяга , че ръчкаш като луд , нагоре надолу , но в това някой хора намират страхотно удоволствие , въпрос на приоритети - както каза ти в една друга тема...
м/у другото в12 тди които беше предназначен за р8 беше със 5500 червена линия..
[img]http://www.0-60mag.com/online/wp-content/uploads/2008/01/audi-r8-v12-tdi-14.jpg
[/img]
ПС: май темата за Р8 беше друга , а тази за РС5

acho.rs написа:Разбирам те перфектно , но ако си говорим за подобна цена идва W12 bitrubo , който просто ще разруши дизела .
не. колкото можеш да надуеш практично един бензинов- дизела можеш да го надуеш доста повече. не забравяй, че дизела е построен много по-здраво и... няма възможност за детонации... така че... ако ще надуваме ... спукана е работата на бензина щото на всеки бар надув дизела ще прави поне 30% повече въртящ момент...
за снимката... не знам каква е, но ... аз съм го гледал тоя оборотомер доста дълго и ... друго пишеше на него

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
м/у другото в12 тди които беше предназначен за р8 беше със 5500 червена линия...
http://cdn-www.rsportscars.com/images/a ... 0_w800.jpg
- 4500 е ...
не. колкото можеш да надуеш практично един бензинов- дизела можеш да го надуеш доста повече. не забравяй, че дизела е построен много по-здраво и... няма възможност за детонации... така че... ако ще надуваме ... спукана е работата на бензина щото на всеки бар надув дизела ще прави поне 30% повече въртящ момент...
- за сега 6.0 много практично си го надуват на 630 коня , а мотора на РС6 до към 730 кс , така позволими да не се съглася с тебе ...
не четеш какво ти пиша. при еднакъв надув при всичко друго еднакво дизела ще прави 30-50% повече въртящ момент просто защото компресията на един разреден бензинов турбо мотор е 9:1 докато на един дизел е 15:1 и нагоре...
сметката е проста.
сметката е проста.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Ясно , но аз имах впредвит конски сили , не тяга - при турбо бензина , тягата е напълно достатъчна за да извади нож на дизела и да го бие по всичко прараграфи ... не ми се спори повече
Малко оффтопик - РС5 е много красива кола
Малко оффтопик - РС5 е много красива кола

ти не разбра ли че конете нямат значение...
колата се ускорява от въртящия момент.
конете са представител за това как въртящия момент се представя във високите обороти.
тънката ми мисъл е че, ако имаш достатъчно въртящ момент- високи обороти не ти трябват.
не знам защо възприемаш това като спорене. аз просто ти свеждам. ти какво мислиш по въпроса- не го приемай лично- но всъщност не ме интересува...
колата се ускорява от въртящия момент.
конете са представител за това как въртящия момент се представя във високите обороти.
тънката ми мисъл е че, ако имаш достатъчно въртящ момент- високи обороти не ти трябват.
не знам защо възприемаш това като спорене. аз просто ти свеждам. ти какво мислиш по въпроса- не го приемай лично- но всъщност не ме интересува...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
добре дe, като оставим настрана теглото на нещата в дизеловия двигател... къде е проблема с оборотите?
самите дюзи - измислиха пиезокристални, едва ли може да има нещо по-бързо от тях.
електрониката - вече не мисля, че изчислителната мощ им е малка да правят по 3-4-5 последователни връсквания (+ дюзите)...
и наляганията на горивото не е като да са им малки (ако приемем, че това има значение за колко може да пръснеш за много малко време)
какво остава, самата нафта ли гори прекалено бавно?
самите дюзи - измислиха пиезокристални, едва ли може да има нещо по-бързо от тях.
електрониката - вече не мисля, че изчислителната мощ им е малка да правят по 3-4-5 последователни връсквания (+ дюзите)...
и наляганията на горивото не е като да са им малки (ако приемем, че това има значение за колко може да пръснеш за много малко време)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
steeN написа:добре дe, като оставим настрана теглото на нещата в дизеловия двигател... къде е проблема с оборотите?
да... колкото по-високо е октановото число (цетановото в случая) на едно гориво- толкова по-бавно гори. нафтата като 25-30% по-калорична гори доста по-бавно... от там това ограничава оборотите защото просто.. няма време. един от начините да има време е буталото да "седи" повече време в и около гмт за да има време нафтата да изгори, но такава геометрия се получава от дълбок колянов вал (строукър) които обаче е противопоказан за обороти ... и кръга се затваря.
смята се че дори теоретично с нафтата която се продава в момента максималните обороти са около 6000... но пак по темата по-горе.. дизела може да бъде направен да прави толкова много въртящ момент (бясно турбо надуване без оглед на опасност от детонации) че... няма смисъл да се върти бързо...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила