За GT-R и R8! (Audi с предизвикателните реклами).
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: За GT-R и R8! (Audi с предизвикателните реклами).
ditko1 написа:Абе смешко когато бмв са правили тупалки 79г. Другите май са дишали само.
http://www.youtube.com/watch?v=rVkY8oA3RlE
79г. изкарват м1 900коня. Що си мислиш, че и са немогат да го направят, просто си имат политика. Я гледайте какво причинява М3 на силната 4-ка на ауди. Смях без гащи. Ауди 4х4 със турбо vs. БМВ м3 АТМОСФЕРЕН. Няма такава подигравка. БМВ сега са конкурент на Мерцедес и Ауди, много ми е чудно кога ще сложат турбо на някой М мотор и тогава ще бъде доста смешна гледката на конкурентите. Явно Бмв не му е приоритет това, и прави здрави атмосферни мотори, а не като Боби Михайлов да му виси а8-цата 2 седмици в сервиза и 1седмица каране.
Колега не пали толкова - БМВ не им се дават пари , защото са циций,не защото не могат - това е

- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
По-скоро са заети със изграждането си на новият си имидж!
предпочитат да хвърлят сумати му пари в разработки на екодвигатели отколкото да правят суперавтомобили.
предпочитат да хвърлят сумати му пари в разработки на екодвигатели отколкото да правят суперавтомобили.

- sexpodmosta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Оглежда се за някое сносно BMW
- Мечтае да кара: М3 Е90
Binev_OuT написа:По-скоро са заети със изграждането си на новият си имидж!
Аз съм на подобно мнение. Естествено, че серийна разработка на базата на EfficientDynamics е приоритет пред теоритичното и след това практическо разработване на суперспортист. Още повече, че те дори ще правят и по-компактна кола от 1-ва серия. Посоката е съвсем различна

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
ditko1 написа:Elesar74 написа:К'вото и да си говорим, AUDI изкараха семейно комби със 700 к..с и напраскаха гумите на секви супеrспортни М5,6 и т.н. дето уж са голямата работа. Срам и позор.
Кое е срам и позор? че са изкарали нажилен турбо мотор сложен на 4х4 и са били атмосферка на БМВ със задно предаване, ти си доста жалак щом мислиш така. Те тука във Бг изкараха VW корадо на хедауто нажилиха му мотора и какво ? Мислиш, че тези от БМВ са тъпи и немогат да направят голямата бегачка
/Off
Ае колега, да не ти цитирам сичките постове, земи си пий хапчетата по-редовно и си мери температурата, преди да коментираш кой какъв е, че не е полезно за тебе.
/END Off
P.S. A какво можели BMW, ок, като могат, да го направят. Но всичко е въпрос на приоритети. Може пък BMW да искат да оставят част от имиджа си, в полза на други цели, де да знам.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Ходи пиши глупости във друг форум, защото всеки който ти прочете твояят пост как за БМВ 507 кс. било срам и позор да бъде бито от ауди турбо 700кс. 4х4 ще ти се смее. Само не разбрах което трябва да бъде срамно? По скоро срам и позор е да бъде бит автомобил като бързата рс 4-ка 4х4 турбо от BMW М3. http://www.youtube.com/watch?v=Qrb7DpacRkw
Не мога да намеря такова Hartge vs Audi rs4 http://www.youtube.com/watch?v=s9DQsmvGKys иначе тогава тупаниците ще стават много сериозни.
Като гледам и аз мисля, че правят много срамни двигатели БМВ, чак Rs6 ще припада от тях
http://www.youtube.com/watch?v=Z5zkUAgd338
Не мога да намеря такова Hartge vs Audi rs4 http://www.youtube.com/watch?v=s9DQsmvGKys иначе тогава тупаниците ще стават много сериозни.
Като гледам и аз мисля, че правят много срамни двигатели БМВ, чак Rs6 ще припада от тях

http://www.youtube.com/watch?v=Z5zkUAgd338
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
acho.rs написа:Колега не пали толкова - БМВ не им се дават пари , защото са циций,не защото не могат - това е
Говориш глупости в момента. Дали VAG и BMW имат еднакви финансови възможности, а? С N-те евтини марки на VAG срещу изцяло премиум-ориентираните BMW? Кое колко продава според теб, м? И кое прави повече печалба - Skoda или Rolls-Royce? Що не помислите малко, преди да ръсите бисери?
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Feanor написа:acho.rs написа:Колега не пали толкова - БМВ не им се дават пари , защото са циций,не защото не могат - това е
Говориш глупости в момента. Дали VAG и BMW имат еднакви финансови възможности, а? С N-те евтини марки на VAG срещу изцяло премиум-ориентираните BMW? Кое колко продава според теб, м? И кое прави повече печалба - Skoda или Rolls-Royce? Що не помислите малко, преди да ръсите бисери?
Какви бисери бе колега - последните 6-7 години БМВ отчитат рекордни печалби , като изключим 2008ма . БМВ са в най-стабилната си форма и заедно с Тойта са единствените , които не са отчитали загуба за финансова година , от 30 години насам

Виж процента на Мини и 1чката в продажбите на БМВ (около 30%) и тогава говори за изцяло премиум сегмент.БМВ могат , но не искат да направят супер автомобил , както можеха , но не искаха да се борят до край във Ф1 ... Преди 5 години имаха перфектния мотор за суперспортист - V10 5.0 с леко модифициране можеше да докара към 550кс , така ,че проблема - скъпа разработка на изцяло нов двигател , отпада .
- Feanor
- ентусиаст
-
Аха, те Минито и 1-цата щото са страшно евтинки, нали? 1-ва серия тръгва от базова цена 47.5к... което за тоя клас си е съвсем премиум според мен. 
Та въпросът беше във финансовите възможности и стратегическите приоритети. Според това, което виждаме, стратегическите приоритети на Audi са в разработването на посредствени суперавтомобили и семейни купета със 700 к.с. През това време BMW показаха GINA и Vision ED. Кое от двете е по-престижно и по-голямо постижение е въпрос на лична преценка.
П.П. Ако си мислиш, че разработването на един суперавтомобил е само двигател... страшно се лъжеш.

Та въпросът беше във финансовите възможности и стратегическите приоритети. Според това, което виждаме, стратегическите приоритети на Audi са в разработването на посредствени суперавтомобили и семейни купета със 700 к.с. През това време BMW показаха GINA и Vision ED. Кое от двете е по-престижно и по-голямо постижение е въпрос на лична преценка.
П.П. Ако си мислиш, че разработването на един суперавтомобил е само двигател... страшно се лъжеш.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Абе когата BMW си "играха" да правят най-добрите седани и купета ауди ми е чудно къде бяха... сега BMW поемат в съвсем нова посока (гина ,ED) и половината вече питат "къде са BMW" аз съм 100% сигорен,че в всеки 1 момент могат да направят автомобил по добър (или на 100% конкурентен) на р8-ци рс6 с по 133131 коня и т.н. (и не само модели на ауди де)...просто BMW винаги е била фирма която си е играела добре картите и точно за това е фирмата която е ДНЕС.. и сега е предпочела (в някаква степен) да заложи на бъдещето...а не на суперкарите
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Feanor написа:Аха, те Минито и 1-цата щото са страшно евтинки, нали? 1-ва серия тръгва от базова цена 47.5к... което за тоя клас си е съвсем премиум според мен.
Ами точно - Минито и 1чката са обикновени кашончета , със страшно висока цена за това което предлагат - от там , голяма печалба , при продадена бройка .
Не се заблуждавай от оправданията на БМВ - те са марка , която държи на спортния и дух и това винаги им е било приоритет . Сега като оставиха и Ф1 , не знам какво си мислят , че ще им носи престиж

Не помня точно интервю с голяма клечка от БМВ,ако искаш , мога да се разровя(дали не беше с наследника на Бенгъл) , но нарочно увърташе , за супеспортист и пускаше някакви намеци , колкото да поддържа интереса , та визията на М1 консепта отпреди няколко години , подсказва , че на някой в БМВ му се иска да направи супер кола , но явно алчното ръководство е твърдо против . Всички си направиха пили - Алфа,Ауди,Мерцедес,Лексус , само от БМВ се правят на умрели лисици и вкарват някакви тъпотии , от сорта - не ни е приоритет , искаме да спасим делфините и сираците в Сомалия

Знам , че разработката на суперспортист , не е само двигател , но определено да имаш готов мотор си е голямо улеснение .
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
До голяма степен BMW лежат на стара слава,мерцедес отидоха толкова на далече и високо...всъщност съревнованието никога не е било БМВ -Мерцедес,просто мерцедес са си на върха от край време и нямат никакво намерение да отстъпват,въпреки рекламите на БМВ за удоволствието да караш мерцедес било само когато прекарваш БМВ,имат суперспортисти,имат си и седани и всякакви категории,дори и камиони...
Ауди има само някой модели които ми харесват,това е новата А6 и то комби но и те претърпяха супер промени,ако си спомняте стотиците,осемдесетките...а сега гледай какви ги бълват...
Ауди има само някой модели които ми харесват,това е новата А6 и то комби но и те претърпяха супер промени,ако си спомняте стотиците,осемдесетките...а сега гледай какви ги бълват...
- Feanor
- ентусиаст
-
Ачка, що не помислиш малко? Въпреки добрите резултати на BMW последните години, силно се съмнявам, че могат да си ползолят да хвърлят няколкостотин милиона (или повече) за да докарат такава кола до серийно производство. За какво?
Защото е икономически оправдано ли? Не е. Една такава кола не може да излезе на печалба. По простата причина, че пазарът е адски малък и сметките просто не излизат.
Защото носи престиж ли? Какъв престиж има да изкараш кола, която не е по-добра от конкурентите си? Ауди като изкараха R8 та какво? Имат името на Ферари ли? Престиж би носело ако изкараш нещо, което да размазва конкуренцията. Ама и това не е много сигурно, предвид отзивите за GT-R...
Та накрая излиза, че искаш BMW да налеят страшно много пари в един обречен проект само за да сбъднат морките сънища на шепа ентусиасти. Доста несериозно.
Пак ще кажа, за това време BMW изкараха две абсолютно уникални концепции, които изобщо нямат еквивалент. На мен това ми се вижда доста по-престижно от пускането на "суперавтомобил", който всъщност не може да се похвали с нищо, освен спорния си дизайн.
Защото е икономически оправдано ли? Не е. Една такава кола не може да излезе на печалба. По простата причина, че пазарът е адски малък и сметките просто не излизат.
Защото носи престиж ли? Какъв престиж има да изкараш кола, която не е по-добра от конкурентите си? Ауди като изкараха R8 та какво? Имат името на Ферари ли? Престиж би носело ако изкараш нещо, което да размазва конкуренцията. Ама и това не е много сигурно, предвид отзивите за GT-R...
Та накрая излиза, че искаш BMW да налеят страшно много пари в един обречен проект само за да сбъднат морките сънища на шепа ентусиасти. Доста несериозно.
Пак ще кажа, за това време BMW изкараха две абсолютно уникални концепции, които изобщо нямат еквивалент. На мен това ми се вижда доста по-престижно от пускането на "суперавтомобил", който всъщност не може да се похвали с нищо, освен спорния си дизайн.
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
въпреки, че следях темата, предварително се извинявам, ако следващото видео вече е пускано
http://bmw.tv/intl/com/showVideo.do

http://bmw.tv/intl/com/showVideo.do
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Видеото е много готино.
Добре са отвърнали на закачката на Ауди. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.