Oтлепване на стара винетка (стикер) от стъклото
Модератор: Общи модератори
32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Oтлепване на стара винетка (стикер) от стъклото
На последък колеги и приятели ме питат как лесно да махнат залепени стикери от стъклото (особено годишните винетните стикери , които обикновено отнемат най -много време ...).
Реших да снимам и да покажа как най-лесно става това , буквално за 20 секунди (отчетено с часовник..).
Взима се един макетен нож , изкарва се металния резец , хваща се от двете страни на резеца и се прилепя плътно до стъклото , така , че острието му да се вреже в стикера , след това с плавни движения се отделя от стъклото ..... Няма опасност да се одраска стъклото (освен ако не се насочи върха на ножа перпендикулярно спрямо равнината на стъклото , но това е практически невъзможно , когато ножа се държи с двете ръце от двете страни и е разположен успоредно на стъклото ...), ето и снимки ....

Както се вижда стикера остава цял ! Преди да науча този "метод" ми отнемаше по около 20 мин да "изчегъртам " стикера от стъклото ... , а сега това става за около 20 секунди (както вече казах...). Пробвал съм и с мокрене на стикера и с короселин и с какво ли не , но тоя вариянт е най -бърз ...
П.С. В случая не се опитвам да покажа на крадците , как по -бързо да крадът винетките , защото съм сигурен , че някои колеги ще си го помислят .... ,а и те крадците знаят и този и далеч по -големи "пинизи" за всичко по колите ....
Реших да снимам и да покажа как най-лесно става това , буквално за 20 секунди (отчетено с часовник..).
Взима се един макетен нож , изкарва се металния резец , хваща се от двете страни на резеца и се прилепя плътно до стъклото , така , че острието му да се вреже в стикера , след това с плавни движения се отделя от стъклото ..... Няма опасност да се одраска стъклото (освен ако не се насочи върха на ножа перпендикулярно спрямо равнината на стъклото , но това е практически невъзможно , когато ножа се държи с двете ръце от двете страни и е разположен успоредно на стъклото ...), ето и снимки ....

Както се вижда стикера остава цял ! Преди да науча този "метод" ми отнемаше по около 20 мин да "изчегъртам " стикера от стъклото ... , а сега това става за около 20 секунди (както вече казах...). Пробвал съм и с мокрене на стикера и с короселин и с какво ли не , но тоя вариянт е най -бърз ...
П.С. В случая не се опитвам да покажа на крадците , как по -бързо да крадът винетките , защото съм сигурен , че някои колеги ще си го помислят .... ,а и те крадците знаят и този и далеч по -големи "пинизи" за всичко по колите ....
Последна промяна metodi80 на 26 Фев 2010, 1:03, променена общо 2 пъти
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Re: Oтлепване на стара винетка (стикер) от стъклото

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
Много полезно инфо,че доколкото знам пишат актове за стари винетки.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- F*natic
- Потребител
-
- Кара: ше E36 325i
Супер
Жалко, че точно преди да прочета темата ми отне около 30 мин да махна старата...

Жалко, че точно преди да прочета темата ми отне около 30 мин да махна старата...

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
По бензиностанциите има и специална стъргалка за винетки, мисля, че нещо около 2 лв беше. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Toneloker
- ентусиаст
-
- Кара: e70 3.5xd 2010 M packet
alpina-ma6inata написа:По бензиностанциите има и специална стъргалка за винетки, мисля, че нещо около 2 лв беше.
По някой автомивки ти ги махат без да им даваш 2 лева.

- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Темата ти е полезна!
Аз моята я махнах, като я нагрях от вътрешната страна със запалка и след това със стъргалката за лед! Иначе мой съвет е когато залепвате новата, да не я притискате силно към стъклото. Достатъчно е лекичко в четирите края, но не и по цялата и ширина, за да може догодина да ви е по-лесно!

- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
аз старата я махнах със стъргалката за лед за стъкла и стана точно за 10 секунди 

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
alpina-ma6inata написа:По бензиностанциите има и специална стъргалка за винетки, мисля, че нещо около 2 лв беше.
Tия стъргалки пробвал ли си ги?
На ОМВ ги имаше, но свършиха ....
Дали стават за нещо ?
ПП: това с ножчето иначе работи, миналата година ми я махнаха точно така на една автомивка
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

kriso85 написа:alpina-ma6inata написа:По бензиностанциите има и специална стъргалка за винетки, мисля, че нещо около 2 лв беше.
Tия стъргалки пробвал ли си ги?
На ОМВ ги имаше, но свършиха ....
Дали стават за нещо ?
Аз имам такава, върши чудесна работа за секунди. 3 лева ми струваше удоволствието.
- Niki__
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F25 2.0d
Туко що пробвах с макетното ножче стана перфектно евала на автора на темата 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
А въпросният метод и стъргалките от ОМВ стават ли за премахване на гражданска и др. изтекли вече стикери.
vanci88 написа:А въпросният метод и стъргалките от ОМВ стават ли за премахване на гражданска и др. изтекли вече стикери.
Да, в пунктовете за ГТП имат такива и махат старите стикери с поглед направо

- c7aH4eB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: квоту има
- Мечтае да кара: По пътища и с евтина нафта
Темата е доста полезна 
А междудругото да попитам винетките не се ли залепват от вътрешната страна както стикерите от годишния преглед?

А междудругото да попитам винетките не се ли залепват от вътрешната страна както стикерите от годишния преглед?

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
c7aH4eB написа:Темата е доста полезна
Eстествено , че е от вътре колега
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

32 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3